Odabir srednje škole (gim., rač.tehničar ili...?)

poruka: 174
|
čitano: 223.604
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Odabir srednje škole (gim., rač.tehničar ili..
Stark kaže...

malo sam se raspitivao i tako,,,gledao,,,,

kome vi dajete prednost?Tesla ili Ruđer?

Ne želim omalovažavat druge škole ali ja sam za Ruđer prvo zato jer tamo idem a bio sam u Tesli na natjecanju i imaju puuuuuuuuno lošiju opremu od one u Ruđeru pa ćeš naučit bolje radit i preciznije što je najvažnije. To sam iskusio pa znam što pričam... Nije Ruđer bezveze vodeća tehnička škola.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------- Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
16 godina
neaktivan

uff...upiso sam u gimnaziju,,,nadam se da se nisam zaj..haha

2 0 hvala 0
16 godina

Ja isto.Upisal sam prirodoslovno-matematičku gimnaziju.

AC Milan
17 godina
neaktivan

Gledam tu, svi se prepirete o tome jel bolje ić u strukovnu ili gimnaziju. Nemoguće je reći gdje je bolje ić, jer to ovisi o tome što ta osoba hoće. Ako netko hoće radit nakon srednje, nek ide u strukovnu, a ako planira na faks, nek ode u srednju jer će ga bolje pripremit. A to da gimnazijalci ne znaju što hoće radit je glupost. Samo im za taj posao nije dovoljna strukovna škola. Ja sam sad završio prvi razred XV. gimnazije, prošo sam sa 4.14 uz minimalan trud. Ne mora se u gimnaziji baš toliko učit osim ako ne želite proć s 5.0....

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Evo ja sam upiso u elektrotehničku školu u rijeci za smjer elektrotehničar jer su mi rekli da je to bolji smjer za dalje nego teh. za račun. jer imaju dva sata tjedno više matematiku i fiziku u odnosu na ostale smjerove.

Ja se isto nadam ići negdje na faks ako bog da na FER.Mislim da nisam pogriješio jer mi se nije dalo u gimnaziju jer smatram da je to produžena osnovna.

90% Of teens would cry if they saw the jonas brothers on the empire statebuilding about to jump. if your the 10% who would grab a chair with some popcorn shouting jump "jump
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Perkan777 kaže...

Evo ja sam upiso u elektrotehničku školu u rijeci za smjer elektrotehničar jer su mi rekli da je to bolji smjer za dalje nego teh. za račun. jer imaju dva sata tjedno više matematiku i fiziku u odnosu na ostale smjerove.

Ja se isto nadam ići negdje na faks ako bog da na FER.Mislim da nisam pogriješio jer mi se nije dalo u gimnaziju jer smatram da je to produžena osnovna.

E perkane ako proživiš ETŠ u Rijeci spreman si za sveNamigiva

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
RE: Upis u srednju skolu
epic kaže...

građevinsko tehnička skola, i kad zavrsis jos fakultet imas najbolji posao u hrvatskoj i dosta placen

pohađam, stvarno je istina! 2 frenda su se nakon 4 godine za građevinkog tehničara (prošli 4.3, 4.4 i 4.2 prosjeci) upisali na fer ko od šale!

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
16 godina
neaktivan

gledajte sve to ovisi do pojedinca.Ima ljudi koji jednostavno imaju i mogu steći radne navike i nije im teško,i ti će uspjet.Uspoređivat gimnazije i tehničke škole je kao usporđivat da li bolju grafiku ima ps3 ili xbox360.

Dakako,to sve ovisi i o profesorima i njhovom autoritetu.Ako ti kod profesora propišaš krv da savladaš gradivo i prođeš predmet onda si sigurno u plusu.Ako su svi gimnazijski profesori autoriteti kao što kolege tvrde onda sigurno znaju neke ljude(a možda su i sami prošli kroz to)da pišaju krv da prođu latinski i grčki jezik.Upravo ima i takvih situacija u tehničkim šklama gdje i po CIJELI RAZRED zna pasti digitalnu elektroniku.Ne može te vi sad reći ako neki lijeni mamlaz pada na faksu zato što je išao u tehničku šklu,takvih ima i u gimnazijama.To ponajprije ovisi o samom učeniku da li je on spreman žrtvovat se i radit jer ti nikakva škola niti profesor niti diploma neće pomoć ako ti sam sebi ne pomogneš.Ne moraš imati diplomu FER-a,ni PMF-a ni FSB-a niti Harvarda da budeš uspješan.Samo se treba dić i radit.

3 0 hvala 0
17 godina
dncrmt kaže...
Upravo ima i takvih situacija u tehničkim šklama gdje i po CIJELI RAZRED zna pasti digitalnu elektroniku.

Nemeš? Smijeh

16 godina
neaktivan

Jebote...upiso sam gimnaziju...ubijam se za dva...fakat bolesno kolko ima gradiva...:-)

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nixass kaže...
dncrmt kaže...
Upravo ima i takvih situacija u tehničkim šklama gdje i po CIJELI RAZRED zna pasti digitalnu elektroniku.

Nemeš? Smijeh

BUAHAHAHAHAHAH  NemReš...   baš danas mi je zaključio 1 na polugodištu, kaže: "Je pa kaj deca, učit treba, pa kak to ne znate??"

On-Topic: 

Sve ovisi o kojoj se školi radi i o tome koje profesore dobijete u toj školi.  Recimo u TESLI je velika razlika čak i među razredima istog smjera samo zbog nekih profesora.  Nemeš bi, vjerujem, predstavljao problem i 99% gimnazijalaca.

EDIT:

Sad sam usporedio satnicu X. gimnazije (opća gimnazija) i TESLE (2 škole koje su u istoj zgradi).   Tijekom sve 4 godine gimnazijalci imaju 1 sat hrvatskog jezika više u tjednu, matematike imamo jednako u prva dva razreda a u druga 2 mi tehničari imamo više, fizike tijekom cijelog školovanja imamo 1 sat više tjedno (uključujući laboratorijske vježbe), engleskog jezika gimnazija ima 1 sat više tjedno od nas tijekom sve 4 godine.  Za tehnički faks bolje je izabrati Teslu nego na primjer X. gimnaziju..  za druge gimnazije ne znam, ali vjerojatno sve opće imaju istu satnicu glavnih predmeta.

Comfortably Numb/// D.A.V.E. THE DRUMMER @ BOOGALOO 4.12.2009. meine fav DJ!!........ P.L.U.R.
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2009 15:22 (zv'jer2).
16 godina
protjeran

Ja sam sad maturant jedne gimnazije u Zg i žao mi je što sam potratio 4 god svog života na teški bs. Prolazio sam 4.6 ili 4.7 a sad ću najgore proć na polugodištu ili neću (zbog mat, bio i fiz...). I usto sam prva generacija učenika koja piše tu usranu državnu maturu i istovremeno idem u školu te me gnjave ko inače s testovima i ispitivanjima - to nije ni za Židova stvarno, ne znam šta bi rekao liku koji je pokrenuo temu ali drži se podalje gimnazije ako želiš provest najbolje godine mladosti kvalitetno i bez stresa koji mene svaki dan jede

''Everyday above ground is a good day.''
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Tehničar za računalstvo prosjek 3.0Cool,skoro bez učenja

cTupac, N.W.A , Eazy E , Ice Cube , Snoop Dogg,Eminem,Elvis,Hendrix,Marley Bob,50 Cent,Dr. Dre,Waren G,DMX(RAPER),Lil Wayne,The Game,Bee Gees,MC Hammer,Coolio,Sugarhill Gang,Boyz in da hood,Fast and F
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 14:51 (al zagorec).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ja bih gimnazije zakonski zabranio.učenik koji ima 60 bodova bi trebao upisati ili u farmaceutsku školu ili u tehničku školu:smjer elektronika

mama mi je gej a otac lezbijka

0 5 hvala 0
16 godina
neaktivan
ahuramazda kaže...

ja bih gimnazije zakonski zabranio.učenik koji ima 60 bodova bi trebao upisati ili u farmaceutsku školu ili u tehničku školu:smjer elektronika

Ne možeš to tako gledati,nije svatko za tehnički ili farmaceutski smjer.Ljudi koji imaju toliko bodova da mogu birati u koje će školu,biraju onu gdje misle da će se najbolje snaći.Ja recimo nikad ne bih u gimnaziju jer mi ne leže društveni predmeti poput latinskog,grčkog,sociologije,a nekome sa druge strane možda ne leže osnove elktrotehnike,digitalna elektronika ili elektronički sklopovi.

alrighty then
17 godina
neaktivan
ahuramazda kaže...

WTF?

Prodajem USB 2.0 Flash drive 16GB KINGSTON DataTraveler 102 nove, zapakirane s jamstvom 5 godina za 180kn, novi su 300kn.
17 godina
neaktivan

Ako si dobar đak, možda je najbolje ić u gimnaziju zbog državne mature i radi fakulteta.

Jer ako ide u neku tehničku školu, ili strukovnu imat ćeš manje sati eng i hrv nego ovi iz gimnazije.

A možda i manje sati fizike, a fakulteti to treže (tehnički). 

Ali opet nakon završetka tehničke škole, možeš se zaposlit i radit. Dok s gimnazijom nemaš nikakvu naobrazbu, dakle fakultet moraš završit...

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
Stark kaže...

Jebote...upiso sam gimnaziju...ubijam se za dva...fakat bolesno kolko ima gradiva...:-)

Šteta trebao si ipak upisati neku strukovnu školu jer kad završiš Gimnaziju bez faksa si ništa,ovak bar nakon strukovne imaš nešto jer se možeš predomisliti i ne ić na faks.

Kod nas u Slavonskom Brodu ima Ekonomska,Gimnazija(opća,matematička i klasična),Tehnička,Poljoprivredna i Industrijska(škola za zezanciju).

Ja sam znao odmah da za mene nije Gimnazija jer je dosta teža škola,i odabrao sam Tehničku:računalni teh. u strojarstvu.

Uglavno zadovoljan sam odabirom jer sam u osnovnoj prolazio stalno sa 4.2, a ovdje bez ikakve muke prolazim sa 3! Iako bi mogao bez problema s 4,al mi se neda učiti. Kod nas u Brodu,Tehnička je slična po programu Gimnaziji,iako su profesori malo blaži nema toliko puno učenja(strukovni predmeti),a opet i mi imamo tu Državnu maturu s kojom se moramo mučiti u 4.godini.

Možda si se malo zeznuo sa školom al dobro šta je tu je,samo nemoj okinit godinu! Cool

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 18:32 (Robi959).
17 godina
Geek kaže...

Ako si dobar đak, možda je najbolje ić u gimnaziju zbog državne mature i radi fakulteta.

Jer ako ide u neku tehničku školu, ili strukovnu imat ćeš manje sati eng i hrv nego ovi iz gimnazije.

A možda i manje sati fizike, a fakulteti to treže (tehnički). 

Ali opet nakon završetka tehničke škole, možeš se zaposlit i radit. Dok s gimnazijom nemaš nikakvu naobrazbu, dakle fakultet moraš završit...

Što se tiče izbora gimnazija vs. tehnička škola... Mislim da kao maturant tehničke škole mogu nešto reći.

Tehnička škola je zakon, ne postoji ništa bolje. Do problema dolazi sada zbog državne mature - program je u potpunosti prilagođen gimnaziji, bilo bi više fer da stave recimo da se pri upisu na strukovne fakultete stavi i koji stručan predmet (nema ni jednog uopće na maturi, žalosno).

Kako kažu kolege koji trenutno idu na FER, a završili su moju školu, svi koji su došli iz tehničke škole redovito padnu matematiku u prvom semestru, a ovi koji dolaze iz gimnazije, opet, svi padaju osnove elektrotehnike.

Dakle, nije mi ni mrvicu žao, što sam išao u tehničku školu, jer osnove elektrotehnike imam u malom prstu, ostale stručne predmete također, dok gimnazijalci uopće ne znaju ništa o struji. Jedino šta im ide je matematika (pih).

Kublach
16 godina
neaktivan

Što mislite jel bih upao u neku el.teh. škola ako imam 2 iz fizike, a dovoljan broj bodova?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
M0by kaže...

Što mislite jel bih upao u neku el.teh. škola ako imam 2 iz fizike, a dovoljan broj bodova?

Bi, samo je pitanje u koji smjer ( govorim o Splitskoj el.teh. ).

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
15 godina
neaktivan

Pozdrav ekipo.Mene zanima koje sve srednje škole u Varaždinu postoje za neki posao koji bi mogao raditi na kompu ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tinča14 kaže...

Pozdrav ekipo.Mene zanima koje sve srednje škole u Varaždinu postoje za neki posao koji bi mogao raditi na kompu ?

sto bi svi ljepo sjedili za kompom i primali placu..nauci programirati, radit s autocad-om..i prihvati se posla..

..nema kruva bez motike..

15 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...
Tinča14 kaže...

sto bi svi ljepo sjedili za kompom i primali placu..nauci programirati, radit s autocad-om..i prihvati se posla..

..nema kruva bez motike..

Što se radi sa tim autocad-om i može li se to naučiti u srednjoj školi ? ja sam inače slab s ocjenama imam prosjek 3.0

15 godina
neaktivan

I zanima me što je to autocad i dali ga u srednjoj mogu naučiti rabiti ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tinča14 kaže...

ja sam racunalni tehnicar za strojarstvo, 2.godina i sad smo poceli radit autocad..to je program za 2D/3D modeliranje..

15 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...
Tinča14 kaže...

ja sam racunalni tehnicar za strojarstvo, 2.godina i sad smo poceli radit autocad..to je program za 2D/3D modeliranje..

Kakve si ocjene imao ?

Ja imam u sedmom i osmom razredu prosjek 3.0 , bili se mogao ja upisati ?

17 godina
Tinča14 kaže...

Kakve si ocjene imao ?

u sedmom sam prosao s 4, u osmom s 3.

pa neznam..saznaj koje predmete trebas za upis i zbrajaj..ja sam sa 40 bodova upao, trebalo je 38..

15 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...
Tinča14 kaže...

Kakve si ocjene imao ?

u sedmom sam prosao s 4, u osmom s 3.

pa neznam..saznaj koje predmete trebas za upis i zbrajaj..ja sam sa 40 bodova upao, trebalo je 38..

Kak se točno zove škola ?

15 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...

Nije to program za modeliranje, Max i Maya su programi za modeliranje. AutoCAD je program za racunalni dizajn, izradu nacrta, i vizualizaciju. Koriste ga kojekakvi inzinjeri i arhitekti.

CAD = Computer Aided Design

To je kao da usporedujes slikara i inzinjera. Obojica "crtaju", ali na posve druge nacine i posve druge stvari.

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 21:45 (rustweaver).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice