Krenuti na faks ili ne, pitanje je sad ...

poruka: 93
|
čitano: 21.853
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Evo danas sam imao žeštoku debatu sa ženom oko mojih planova za ovu godine, par extra certifikata ili viša info u Velikoj Gorici.

Sve je to dovelo do slijedećega zaključka, ovisi o poslodavcu!

Ajmo kolege i poslodavci, guknite, što Vi od IT ljudi od papira očekujete za peteroznamenkaste plaće?

Imam staž, imam znanje, krvavo plačam da imam i papire kako bih se izdvojio od mase  koja tvrdi da su informatičari!

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe.", Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2008 22:48 (Jogamod).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Krenuti na faks ili ne, pitanje je sad ...

Upravo kako si i sam zaključio - ovisi o poslodavcu! Ima firmi kojima su bitnije tvoje vještine i certifikati nego diploma, a opet ima firmi koje ti ne mogu na osnovu stručne spreme dati visoku plaću..

Ja sam recimo nakon diplome prvo godinu dana radio za svega 3200kn kako bi stekao iskustvo i nekoliko certifikata pa krenuo dalje. Danas (par godina kasnije) još uvijek nemam peteroznamenkastu plaću, ali ne mogu se požaliti karijera ide svojim tokom, pa će valjda i peteroznamenkasta plaća za još koju godinicu  Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Upravo kako si i sam zaključio - ovisi o poslodavcu! Ima firmi kojima su bitnije tvoje vještine i certifikati nego diploma, a opet ima firmi koje ti ne mogu na osnovu stručne spreme dati visoku plaću..

Ja sam recimo nakon diplome prvo godinu dana radio za svega 3200kn kako bi stekao iskustvo i nekoliko certifikata pa krenuo dalje. Danas (par godina kasnije) još uvijek nemam peteroznamenkastu plaću, ali ne mogu se požaliti karijera ide svojim tokom, pa će valjda i peteroznamenkasta plaća za još koju godinicu  Namigiva

Koji faks si završio, ako nije tajna?

17 godina
neaktivan

Pa mislim da je najbolje zavrsiti fax i jos uz njega neke certifikate.

http://bux.to/?r=Janos415

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Janos kaže...

Pa mislim da je najbolje zavrsiti fax i jos uz njega neke certifikate.

s ovime se u potpunosti slazem!
17 godina
neaktivan
Jogamod kaže...

Evo danas sam imao žeštoku debatu sa ženom oko mojih planova za ovu godine, par extra certifikata ili viša info u Velikoj Gorici.

Sve je to dovelo do slijedećega zaključka, ovisi o poslodavcu!

Ajmo kolege i poslodavci, guknite, što Vi od IT ljudi od papira očekujete za peteroznamenkaste plaće?

Imam staž, imam znanje, krvavo plačam da imam i papire kako bih se izdvojio od mase  koja tvrdi da su informatičari!

Od IT čovjeka očekujem pravu tehničku podlogu...znači dolaze u obzir elektrotehnika,pmf i slični faksevi. Foi i ostale fakultete slične njemu križam jer to za mene nije informatika.
 Ako si za faks zagrijan odi na FER,ako si iz zg-a ili okolice,bolje biti prvostupnik inženjer elektrotehnike(ili računarstvo) nego da završiš tamo neku višu inf. Naravno certifikati su dobrodosli CISCO,IBM itd..... Moj savjet bi ti bio da ukoliko bi otisao na FER da pare radije ulozis u dodane 2 god, za magistra. Imaš širok izbor ne FER-u koliko sam gledao i vjerujem da bi našao nešto za sebe Osmijeh Certifikati si uvijek mozes platit, a uostalom i firma u kojoj se zaposlis kao Mr.spec.rac Smijeh

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...

Od IT čovjeka očekujem pravu tehničku podlogu...znači dolaze u obzir elektrotehnika,pmf i slični faksevi. Foi i ostale fakultete slične njemu križam jer to za mene nije informatika.
  Ako si za faks zagrijan odi na FER,ako si iz zg-a ili okolice,bolje biti prvostupnik inženjer elektrotehnike(ili računarstvo) nego da završiš tamo neku višu inf. Naravno certifikati su dobrodosli CISCO,IBM itd..... Moj savjet bi ti bio da ukoliko bi otisao na FER da pare radije ulozis u dodane 2 god, za magistra. Imaš širok izbor ne FER-u koliko sam gledao i vjerujem da bi našao nešto za sebe Osmijeh Certifikati si uvijek mozes platit, a uostalom i firma u kojoj se zaposlis kao Mr.spec.rac Smijeh

osjecam se prozvan zbog doticnog fakulteta! nego sta je to nego informatika!??
17 godina
neaktivan

Za kraj, NE IDEM NA FAKS !!!

Krvariti/boriti ću se dalje bez diplome, ali ću svoj životopis zasipati budućim certifikatima, projektima i rezultatima.

Jer će se tržište stabilizirati i tražiti će se znanje ispred svega, a to je ono što ja ciljam sa ili bez te diplome !

Vidimo se ljudi za 10 godina kada ćemo pričati o šesteroznamenkastoj plaći Namigiva

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe.", Albert Einstein

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jogamod kaže...

Krvariti/boriti ću se dalje bez diplome, ali ću svoj životopis zasipati budućim certifikatima, projektima i rezultatima.

Jer će se tržište stabilizirati i tražiti će se znanje ispred svega, a to je ono što ja ciljam sa ili bez te diplome !

Vidimo se ljudi za 10 godina kada ćemo pričati o šesteroznamenkastoj plaći Namigiva

Ovo me podsjeca na slijedece: "Zasto ici autoputom kad mogu starom cestom!"(st-zg relacija):))
GL i sve najbolje u karijeri!!! 
17 godina
neaktivan
dna kaže...
Jogamod kaže...

Ovo me podsjeca na slijedece: "Zasto ici autoputom kad mogu starom cestom!"(st-zg relacija):))
GL i sve najbolje u karijeri!!! 
 Zato sto je jeftinije? Smijeh

www.g2top.org
17 godina

možda bi ti ipak bolje bilo da ideš na faks.....jednom će ti trebat ta diploma,uz svo znanje koje imaš,jer možda baš zbog spreme nećeš moći biti plaćen koliko vrijediš.......

usput kako želiš......probaj razmislit još jedamput

Oko za oko, četkica za zube.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo ja pokušavam završiti FOI iz nekoliko razloga. Bez faksa za početak možeš naći dobre poslove, ali samo u Zagrebu. Plaće su cirka 5000 kn, ali na tim poslovima svi te gaze kao da si nitko i ništa, ti si za njega praktički rob i on će svim snagama nastojati izvući zadnju kap snage iz tebe. Dolazit s uredskog posla umoran kući, baš ne zvuči lijepo. Druga stvar, za prave poslove te neće pozvati na razgovor ako nemaš završen faks ili nekakvu višu. Na takvom poslu rade ljudi koji su kao ti na taj pošao došli nakon nekoliko godina učenja i znaju to cijeniti, neće te mučiti nego će ti pomagati, za razliku od onih prethodnih koji će samo sve svoje probleme istresti na tebe. Što se tiče tečajeva, danas ljudi koji su završili tečajeve nalaze bolje poslove nego ljudi s fakultetima, ne zato što su tečajevi bolji nego zato što su vidjeli koliko je težak običan smrtnički život i hoće nešto bolje. Isto tako sve ovisi o tome kakav tečaj položiš, ako ideš za računalnog operatera i nadaš se da ćeš naći dobar posao, varaš se. Postoje tečajevi za 2000 kn i 50000 kn (koliko ja znam). Poznajem dečka kojemu je vojska platila takav jedan skupi tečaj i sada ima ugovor da će raditi u vojsci bar 8 god.. Radi kao jedan od glavnih mrežnih administratora, da takav posao radi izvan vojske plaća bi mu bila peteroznamankasta, ali ovako će rintati 8 god. za nekih 1000 eura. Takav posao nemožeš očekivati s nekim jeftinim tečajem.

Što se mene tiče faks je i najbolji izbor, za onoga tko si to može priuštiti.

http://www.lan-wars.com/

0 0 hvala 0
17 godina

Slažem se s gornjim postom i to da je lakše s faksom, ali treba biti uporan i imati redne navike učenja pogotovo FER i tehnički fakulteti. A uz sve to imati i kliker za matematiku. Ostalo imaš ili dođe.

Nažalost nisam jedan od takvih nego sam završio neko smeće i sad se druže snalazi sam kako znaš i umiješ.

hcsc

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dna kaže...
PROTECTOR kaže...

Nemoj se osjećati prozvano samo zbog mog mišljenja,isprike zbog toga. Nisam mislio na studente (znači tebe) nego na fakultet općenito. Eo jedno obrazloženje, dakle informatka kao tehnička znanost (NE društvena!!) se bavi strukturiranjem,obradom,prijenosom informacija (mozda nepotrebno sam pisao ovo ali nema veze). FOI po mojoj predodžbi je čista simbioza ekonomije i informatike znači nekakva poslovna informatika. Fakultet kao takav spada pod društvene fakultete ne pod tehničke. Samim time mislim da je student bilo koje elektrotehničkog fakulteta ili računarstva po pitanju informatike jači od studenta sa FOI-a. Spomenuli smo ekonomiju kao dio te simbioze, netko će reći pa mogu ja biti manager u nekakvom IT poduzeću, opet identična priča student ekonomije sa smjera management je jednostavno bolji izbor za takvu poziciju. Dakle FOI po meni nit smrdi nit miriši. Savjetovao sam FER (odnosno bilo koji tehnički fakultet sličnog usmjerenja) jer smatram da time može puno više postići u svijetu informatike i računarstva. Ako netko tvrdi drugačije neka mi to argumentira.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina

Ja te potpisujem imaš APSOLUTNO pravo.

Korisno za buduće brucoše, neka dobro razmisle što će upisati.

hcsc

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam prošle godine završio računarstvo i mjesec dana iza našao sam stalni posao u struci...Plata je solidna s obzirom da se radi o pripravničkom poslu...Ali na razgovoru, direktor me ništa nije pitao o fakultetu i što sam sve tamo naučio već me pitao o bivšim poslovima i neka opća pitanja da vidi koliko se razumijem u to...Dakle, fakultet može biti neka pomoć ali ne nužno i glavni uvjet za dobiti dobar posao.Tome u prilog više ide iskustvo i projekti iza sebe...

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2008 12:25 (Grep).
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...
dna kaže...
PROTECTOR kaže...

Nemoj se osjećati prozvano samo zbog mog mišljenja,isprike zbog toga. Nisam mislio na studente (znači tebe) nego na fakultet općenito. Eo jedno obrazloženje, dakle informatka kao tehnička znanost (NE društvena!!) se bavi strukturiranjem,obradom,prijenosom informacija (mozda nepotrebno sam pisao ovo ali nema veze). FOI po mojoj predodžbi je čista simbioza ekonomije i informatike znači nekakva poslovna informatika. Fakultet kao takav spada pod društvene fakultete ne pod tehničke. Samim time mislim da je student bilo koje elektrotehničkog fakulteta ili računarstva po pitanju informatike jači od studenta sa FOI-a. Spomenuli smo ekonomiju kao dio te simbioze, netko će reći pa mogu ja biti manager u nekakvom IT poduzeću, opet identična priča student ekonomije sa smjera management je jednostavno bolji izbor za takvu poziciju. Dakle FOI po meni nit smrdi nit miriši. Savjetovao sam FER (odnosno bilo koji tehnički fakultet sličnog usmjerenja) jer smatram da time može puno više postići u svijetu informatike i računarstva. Ako netko tvrdi drugačije neka mi to argumentira.

Ok,isprika prihvacena:))! Odmah cu u startu kazat da imas krivu predodzbu...Informatika je po definiciji upravo to a ako ces gledat definicje onda fer spada pod racunalstvo. A to su kruske i jabuke,samo neupuceni bi to mogli izjednacavat! Na foi-u kao i na bilo kojem faxu,dobijes odlicne osnove(jer ima masu tehnickih predmeta) a kako ces se ti sam razvijat ovisi iskljucivo o tebi.i nemozes mi reci da onaj sa fera zna vise nego ovaj sa foija.fer ima svoj segment,foi svoj,a rasprava o feru i foiju je bilo masu(newsi) tako da nema potribe raspravljat o tome detaljnije. 
17 godina
neaktivan
dna kaže...
PROTECTOR kaže...
dna kaže...
PROTECTOR kaže...

Ok,isprika prihvacena:))! Odmah cu u startu kazat da imas krivu predodzbu...Informatika je po definiciji upravo to a ako ces gledat definicje onda fer spada pod racunalstvo. A to su kruske i jabuke,samo neupuceni bi to mogli izjednacavat! Na foi-u kao i na bilo kojem faxu,dobijes odlicne osnove(jer ima masu tehnickih predmeta) a kako ces se ti sam razvijat ovisi iskljucivo o tebi.i nemozes mi reci da onaj sa fera zna vise nego ovaj sa foija.fer ima svoj segment,foi svoj,a rasprava o feru i foiju je bilo masu(newsi) tako da nema potribe raspravljat o tome detaljnije. 
 Pa FER objedinjuje i računalstvo i informatiku. Kako si i sam rekao FER ima svoj segment FOI svoj (ja i dalje stojim iza onoga što sam rekao u prijašnjem postu) baš zato sam i preporučio FER jer mislim da taj segment puno više odgovara onome za što se autor topica interesirao. Ovim putem poručujem svim budućim brucošima koji se interesiraju za računala u bilo kojem obliku da DOBRO razmisle i da se DOBRO informiraju šta žele i koje su im mogućnosti.

17 godina
neaktivan
Grep kaže...

Ja sam prošle godine završio računarstvo i mjesec dana iza našao sam stalni posao u struci...Plata je solidna s obzirom da se radi o pripravničkom poslu...Ali na razgovoru, direktor me ništa nije pitao o fakultetu i što sam sve tamo naučio već me pitao o bivšim poslovima i neka opća pitanja da vidi koliko se razumijem u to...Dakle, fakultet može biti neka pomoć ali ne nužno i glavni uvjet za dobiti dobar posao.Tome u prilog više ide iskustvo i projekti iza sebe...

Da, u pravu si, ali da nisi završio faks nebi ni bio na razgovoru.

http://www.lan-wars.com/
17 godina
neaktivan
Cro_ghost kaže...

Evo ja pokušavam završiti FOI iz nekoliko razloga. Bez faksa za početak možeš naći dobre poslove, ali samo u Zagrebu. Plaće su cirka 5000 kn, ali na tim poslovima svi te gaze kao da si nitko i ništa, ti si za njega praktički rob i on će svim snagama nastojati izvući zadnju kap snage iz tebe. Dolazit s uredskog posla umoran kući, baš ne zvuči lijepo. Druga stvar, za prave poslove te neće pozvati na razgovor ako nemaš završen faks ili nekakvu višu. Na takvom poslu rade ljudi koji su kao ti na taj pošao došli nakon nekoliko godina učenja i znaju to cijeniti, neće te mučiti nego će ti pomagati, za razliku od onih prethodnih koji će samo sve svoje probleme istresti na tebe. Što se tiče tečajeva, danas ljudi koji su završili tečajeve nalaze bolje poslove nego ljudi s fakultetima, ne zato što su tečajevi bolji nego zato što su vidjeli koliko je težak običan smrtnički život i hoće nešto bolje. Isto tako sve ovisi o tome kakav tečaj položiš, ako ideš za računalnog operatera i nadaš se da ćeš naći dobar posao, varaš se. Postoje tečajevi za 2000 kn i 50000 kn (koliko ja znam). Poznajem dečka kojemu je vojska platila takav jedan skupi tečaj i sada ima ugovor da će raditi u vojsci bar 8 god.. Radi kao jedan od glavnih mrežnih administratora, da takav posao radi izvan vojske plaća bi mu bila peteroznamankasta, ali ovako će rintati 8 god. za nekih 1000 eura. Takav posao nemožeš očekivati s nekim jeftinim tečajem.

Što se mene tiče faks je i najbolji izbor, za onoga tko si to može priuštiti.

Potpuno se slazem.

1. Npr. ja kao direktor neke vece kompanije cu prije dati nekom posao ko je, kao ja, zavrsio faks, cijedio krw :D, nego tebi koji si setao od certifikata do certifikata. Ja sam siguran da ovaj s faksom, iako nema neko znanje sad, da ce ga imati jer on zna sta je rad. (to nekako stereotipan stav)

2. Npr. ja kao direktor kompanije nisam zavrsio faks; prilikom zaposljavanja cu opet zaposliti nekog s faksom, jer sam ubijedjen da on mozda moze nesto sto ja nisam mogao. Mislim, ipak ima i certifikate i faks :D

"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...
dna kaže...
PROTECTOR kaže...
dna kaže...
PROTECTOR kaže...

Pa FER objedinjuje i računalstvo i informatiku. Kako si i sam rekao FER ima svoj segment FOI svoj (ja i dalje stojim iza onoga što sam rekao u prijašnjem postu) baš zato sam i preporučio FER jer mislim da taj segment puno više odgovara onome za što se autor topica interesirao. Ovim putem poručujem svim budućim brucošima koji se interesiraju za računala u bilo kojem obliku da DOBRO razmisle i da se DOBRO informiraju šta žele i koje su im mogućnosti.

FER elektrotehnika i racunalstvo,FOI organizacija i informatika...pa kome je sta interesantinije.U osnovi se oba bave kompjuterima,slicnosti su velike a razlike jos vece...
Autor topica se interesirao za:"..  sta Vi od IT ljudi od papira očekujete za peteroznamenkaste plaće?" Ocekuje se adekvatno znanje za posa za koji se prijavljujes.A hocu reci da to adekvatno znanje se moze samo u praksi dobit,nikakav fax ti tu nece pomoc...to je eto,nazalost, samo komad papira koji je potriban za dobro napredovanje u karijeri...
Autor topica kaze da znanja ima.neka zavrsi fax ,bilo koji i problema nece bit sa placom....

17 godina
neaktivan
DRM kaže...
 Koji faks si završio, ako nije tajna?

Završio sam Ekonomski faks, smjer poslovna informatika, ali išao sam i na FER (nisam ga dilomirao), a sa kompjuterima se bavim od 12 godine otprilike, tako da...   eto Namigiva
Mislim da je u svakom slućaju dobro imati diplomu, jer ona ti uvjetuje temelj na kojemu gradiš (recimo certifikatima) struku. Stručna sprema ti je u čitavom svijetu jako bitan faktor pri zapošljavanju (osim kod nas u banana državi..).

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
protjeran
Jogamod kaže...

O temi FAXa bi se dalo puno napričati no krajni zaključak u našim prilikama bio  bi jednostavn.
Onaj  tko  nema  FAX  se  mora  puno  vise  truditi  da  bi  opce  dobio  priliku,  a  i  kad  ju  dobije  obično  se  traži  više i radno mjesto je nesigurnije.
Isto  ti  je  i  ako  imaš  FAX  koji  si  završavao  nebulozan  broj  godina. 

Što  se  tiče  znanja  i  iskustva...o  kada  bi  bar  to  igralo  neku  bitniju  ulogu  u  cijeloj  priči,  život  bi  bio  puno  jednostavniji.

17 godina
neaktivan

Zapravo je obrnuto. Vani ti ne gledaju baš diplomu osim ako je sam ne ponudiš i ne inzistiraš na tome. U 90% slučajeva imaš testove, kako psihološke, tako i testove znanja. Dploma je samo bonus, a naše diplome im ne vrijede previše.

U nas, s druge strane, znanje je nebitno. Samo diploma.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
neaktivan

E jaka ste mi podrška ... idem ja ipak sam protiv "vjetrenjača" ... zato pratite crnu kroniku Belji se

Hm ... ljudi moji ... meni više vrijedi par certifikata više nego  6 semestra x 7000,00 Kn (u idealnim uvjetima) za "vražju" diplomu.

Gdje su tu ekstra troškovi putovanja, hrane, činjenica da nemaš život tada ... NORMALNO DA JE SKUPO !!!

Jeste li znali da certifikati također Vas prate doživotno Namigiva

(da da ima tu i Cisco što me NE interesira, jer zašto ja moram znati baš sve Belji se)

Sve u svemu EU je tu i EU traži ljude sa znanjem više od ljudi sa diplomom, RH je samo kap u moru što mi svijet nudi :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2008 15:47 (Jogamod).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma brijete.

Traži se primjenjeno znanje. Faks ti je neophodan u nekim drugim strukama dok u IT industriji ako imaš volje za konstantno učenje i imaš znanje svejedno je što si završio.

Ne može neko reći da ako imaš ACE developers i CCIE da nemaš pojma o ničemu. To su certifikati za koje trebaš imati hebeno znanje.

Dok faks...ti si moga navuči neku dvojčicu i onda svima mahati sa papirom kako si upio svo informatičko znanje.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jogamod kaže...

E jaka ste mi podrška ... idem ja ipak sam protiv "vjetrenjača" ... zato pratite crnu kroniku Belji se

Hm ... ljudi moji ... meni više vrijedi par certifikata više nego  6 semestra x 7000,00 Kn (u idealnim uvjetima) za "vražju" diplomu.

Gdje su tu ekstra troškovi putovanja, hrane, činjenica da nemaš život tada ... NORMALNO DA JE SKUPO !!!

Jeste li znali da certifikati također Vas prate doživotno Namigiva

(da da ima tu i Cisco što me interesira, jer zašto ja moram znati baš sve Belji se)

Sve u svemu EU je tu i EU traži ljude sa znanjem više od ljudi sa diplomom, RH je samo kap u moru što mi svijet nudi :)

TAKO JE!!!:))) run jogamod,run!!:))) 
krivo je shvacanje da vanka niko negleda diplomu...imam osjecaj da to uvik govore ljudi koji je nemaju:))) al dobro...znanje nemoze nijedna diploma zamjenit to je cinjenica kao i to da se uvik mozes dobro prodat..al diploma ce se uvik gledat i lakse ces sa njom napredovat. 
17 godina
neaktivan
Znas sta treba i jedno i drugo i fax i iskustvo..svi poslodavci bih savrsenog...ali ako se ne varam ti bih na laksi nacin da je tako po tvom niko ne bi isao na fax...mama mi uvijek govori sa zavrsenim fakultetom si nula, a bez zavrsenog si dvije nule..ama bas nista... Mah ljudi sta da vam kazem znanje je u modi :D, svi zele pametne ljude..u skoli je spas..a jbt ko govori..ali ako upisete nesto sto volite i ako mislite da ste u tome dobri..dokazite to..ali nema nista na laksi nacin...valja zagrijati stolicu :D
17 godina
neaktivan
dna kaže...
TAKO JE!!!:))) run jogamod,run!!:))) 
krivo je shvacanje da vanka niko negleda diplomu...imam osjecaj da to uvik govore ljudi koji je nemaju:))) al dobro...znanje nemoze nijedna diploma zamjenit to je cinjenica kao i to da se uvik mozes dobro prodat..al diploma ce se uvik gledat i lakse ces sa njom napredovat. 

Dobro je to rečeno; kako se samo vani gleda diploma.
Ali se gleda i znanje - nazalost ljudima je ovdje jako teško shvatiti da je diploma tek jedan, ali važan korak.
Sa njom ništa ne završava nego tek počinje.
17 godina
neaktivan

Diploma je ne usporedivo benefit, nikada deficit!

Ali za čovjeka koji već radi dugi niz godina i ima obitelj, ponovo stjecati diplomi i ići na faks je trošak i teret.

Vi svi možda ste sami i upravljate svojim životom.

Mnogi od Vas su imali normalan život i stigli završiti studij, što ja nažalost nisam i zato ispaštam.

Ali ja Vam sada radim na mjestu gdje bi mnogi sa diplomama ubijali da tamo rade uzeči u obzir realno stanje u RH.

Nisam ne zadovoljan, čak naprotiv, jako zadovoljan.

Samo mi je žao što je teško naći bolji posao od ovoga jer mi je želja napredovati dalje i učiti/razvijati svoje zvanje i također uvelike uvečati prihode u svojoj mladoj obitelji.

Badava meni certifikati svijetski ako ih koristim sada sam 15% od toga.

Ova tema je jako vezana na temu: MCSA u istom forumu, jer od tamo započinje moja reakcija i sam bunt na trenutno stanje koje na okružuje.

Probajte pročitati sve postove i shvatite o čemu ja govorim.

Ovo nije "samo" moj problem, znam mnoge kolega koje bi Vas pojeli za doručak ali ih "život" nije mazio ... ako me razumijete što želim reći. Zato jesu tamo di jesu.

Ja vjerujem da ću samo SVOJIM radom i upornošću doći do ranga ljudi sa diplomom ili čak iznad njih.

Tada ću biti jako sretan i znati ću da sam uspio u svom cilju.

Samo me ljuti činjenica kako su Većina poslodavca u kamenom dobu i vrijednuju samo diplomu i vezu "prek strine" kao jedini model zapošljavanja, čast iznimkama !

Zato slijepo vjerujem u strance/EU, jer osim što sam u kontaktu sa njima, također čujem od drugih kako sada "pušu na hladno" jer su se opekli žestoko primjenjujući modele naših poslodavaca.

Dao Bog zdravlja meni i Vama da se čujemo nakon pet godina da vidimo tko i kako živi Smijeh

Budite mi lijepo pozdravljeni, jer je ovo moj zadnji ikada objavljeni post !

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice