IT, odabir glavnog smjera i podsmjera

poruka: 4
|
čitano: 1.536
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav.

Sutra mi je upis u visu godinu, i trebao bih odabrati glavni smjer i podsmjer. Sveo sam na 3 smjera. Programiranje, Baze podataka te Racunalne mreze i sigurnost.

Programiranje i Baze podataka imaju neke iste predmete, razlika je u 3-4 strucna... 

Nemam neku preferenciju, sve me zanima i sve mi odgovara. 

Trebao bih sugestije, ideje i slicno, sto da radim, sta se danas trazi, kriteriji, ocekivanja, itd...

Nakon zavrsetka faksa, ciljam mozda kratko raditi u RH i onda ici van....

Muci me ovo vec ima par dana, nikako jos nisam bio za nesto 100% siguran...

No matter how much suffering you went through, you never wanted to let go of those memories.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: IT, odabir glavnog smjera i podsmjera
Crucifixion kaže...

Pozdrav.

Sutra mi je upis u visu godinu, i trebao bih odabrati glavni smjer i podsmjer. Sveo sam na 3 smjera. Programiranje, Baze podataka te Racunalne mreze i sigurnost.

Programiranje i Baze podataka imaju neke iste predmete, razlika je u 3-4 strucna... 

Trebao bih sugestije, ideje i slicno, sto da radim, sta se danas trazi, kriteriji, ocekivanja, itd...

biras sto zelis radit (frontend, backend ili db) nitko neće odlulit umjesto tebe, nekome više paše jedno nekome drugo.. nakon što odabereš što želiš onda upišeš programiranje (frontend ili backend), baze ili mreže (to bi bio sistemaš neki kao)...
neovisno o tome krenes ucit novije tehnologije ako zelis cim prije otic van (.net core, asp.net, ili javu/php za backend, angular, angular2 za frontend i sl.) 

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
17 godina
Re: IT, odabir glavnog smjera i podsmjera
Crucifixion kaže...

Pozdrav.

Za sve postoji trziste i potraznja. Jedno drugo, trece i osmo imaju buducnost. Programiranje je najrasprostranjenije i posla za programere ima beskrajno puno. Baze su svugdi i sve je u bazi, bez baze nema nicega, ali kad gledas oglase onda nije svaki drugi oglas da trebaju admina za oracle. Racunalne mreze i sigurnost isto ko i baze, bez toga nemres bas nista ali nema posla ko za programere.

Kod mene u firmi smo trazili ponudu za novu telefoniju od Cisca i prica lik da traze Cisco Professional radnika jer im njih petero nije dovoljno i ne mogu naci. Nude 5k € neto, auto, telefon i radi se od 8 do 16:00. Ne mogu naci radnika.

Ako si dobar radnik i znas kaj radis imal budes posla u IT-u neovisno o tome kaj odaberes. Radi ono kaj te veseli i uci ono kaj te zanima.

12 godina
neaktivan

Uzeo sam mreze i baze, cisto programiranje mi nije toliko napeto

:)

No matter how much suffering you went through, you never wanted to let go of those memories.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice