HT-prevara

poruka: 17
|
čitano: 16.291
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
HT-prevara

Pozz ljudi.

U osmom mjesecu sam potpisao ugovor s HT-om. Radi se o Tarifi Plan za mlade za mobilne uređaje.

Tarifu sam uzeo bez mobilnog uređaja s ugovorom na godinu dana.

Planirani iznos tarife bio je:

100kn+10kn državni namet+ 5kn znači

100+10+5=115kn

Prije par dana došao mi je račun za 9mj =143kn

Lupili su PDV 25% na navedeno.

Znači, prilikom sklapanja ugovora sam 4 puta pitao Hoće li moja mjesečna naknada biti 115kn i ni kune više, odgovor je bio da. U 8. mjesecu kada sam zvao službu za korisnike zbog čudnog računa za osmi mjesec i TADA sam pitao hoće li moja naknada biti 115kn i ni kune više, odgovor je ponovo bio da DA.

I sad ja pitam normalne ljude ovdje, pa hoće li oni stvarno ići do te mjere lagati ljude i varati, da daju naputke svojim zaposlenicima da ti lažu u lice o iznosu mjesečne naknade?

Pa nije stvar je*enih 30kn, nego taj odnos prema korisnicima.

Ima li tu neke pravne osnove prijaviti ih? Društvo za zaštitu potrošača? Bilo što?????

Imaju li oni pravo izbaciti PDV iz navedenih cijena? 

I što da im čovjek napravi?

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
HT-prevara

Nesto slicno se i meni dogodilo.. Samo sto ja sam uzeo tarifu prije skoro 3 godine, Extra Total S za mlade mislim da se zvala, i u tom trenutku je kostala s popustom 45 kn, i na to samo radijska frekvencija.. Mjesec dana kasnije se prvi puta pojavila flat opcija po cijeni od 50 kn, odmah sam je uzeo, u tih 95 kn plus radijska sam imao 4000 min prema svim mrezama, fixne ili mobilne, 1000 min prema tomatu samo radi opcije na tudji racun, neogranicen sms, flat net, 512 mb po max brzini, iza toga spusta brzinu, ali rijetko kada sam koristio vise od tih 512 mb, uvijek mi je ostajalo na kraju mjeseca..

Racun je skoro dvije godine bio 105 kuna svaki mj i ni lipe vise, kasnije je jos ubacen ovaj drzavni namet u cijenu.. A onda su me poceli zvati barem dva puta tjedno da je moja tarifa zastarila, da imaju nove, bolje bla bla bla, klasicna prica, svaka tarifa koja ima sve sto sam ja imao za tih 105-115 kn je sada po novom bila minimalno 180-200 kn.. Ali kao gospodine dobijete sada i 1 gb interneta, reko shvatite da me ne zanima i ostavite me na miru s mojom starom tarifom.. Nedugo nakon toga odjednom ovih 512 mb vise nije bilo dostatno ni za 10 dana koristenja a kamoli mj dana kao dvije godine prije toga.. Identicno koristenje, isti mob, isto sve, mjesec prije mi ostane 100 mb sad odjednom u 10 dana mi sprasi 512 mb.. Pa ajde pregrmim to, pa iduci mjesec opet tako, pa mjesec iza toga opet tako, gledam sta mi je trosilo toliko megabajte kako god se zbrojim s programon za promet ja sam na jedva 70 mb, a megabajta nema.. Otputujem van Hrv, mob ne koristim 20 dana, vratim se u Hrv samo sto sam upalio mob, nakon par sati stize da sam potrosio sve brze megabajte.. Zovem njih oni mi govore kao eto sigurno azuriranje, reko nije azuriranje nisam glup, sve je iskljuceno sta me majmunirate.. 

Proslo mene sekiranje s mb, kad odjednom racun za taj mj stize 115 kn plus PDV, ja lud, neznam vise ko tu koga, dvije god mi stize jedno sad drugo.. Pa iduci mj opet tako, ja racunao mozda greska al nis ne petljam previse jer zbig obaveza nisam imao vremena stajati u redu sat dva da se svadjam s nekim na salteru.. 

Dodijalo mi je to majmuniranje, odem i potpisem raskid ugovora u 8-om mj jer nisam imao ugovornu obvezu, kao s 31.8 me iskljucuju iz mreze i prebacuju na bonove.. Reko super.. 28.8 otputujem iz HRV, ugasim mob prije granice, upalim ga tek 8.9. i aktiviram karticu s nadoplatom bona.. Uredno u 9-om mj stigao racun za 8-mi mj i da sam iskljucen s pretplate, platio ga iste min internet bankarstvom i reko gotov sam nemam s govnarima vise nista.. Prije 7 dana stize opet koverta od njih, dobio sam racun za 9-ti mj od 2,16 kn za poziv u inozemstvu dana kad sam upalio mob i aktivirao karticu na bonove.. I sta da covjek sad na to sve kaze?? Nije stvar je*enih 2 kn, stvar je principa sto nakon mj dana me idu lagati i varat, skuplje je bilo izmedju ostaloga slanje racuna nego iznos.. I nisam ga platio, niti cu, zalio sam se i bude li potrebno i tuzit cu ih radi svega pa tako i te dvije kn!

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
HT-prevara

Ništa nego sramota, a ljudi neznaju i nemaju novaca da ih skrate za glavu radi levatluka.

iclock2much

1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Re: HT-prevara
yeo kaže...

Pozz ljudi.

U osmom mjesecu sam potpisao ugovor s HT-om. Radi se o Tarifi Plan za mlade za mobilne uređaje.

100+10+5=115kn

Znači, prilikom sklapanja ugovora sam 4 puta pitao Hoće li moja mjesečna naknada biti 115kn i ni kune više, odgovor je bio da. U 8. mjesecu kada sam zvao službu za korisnike zbog čudnog računa za osmi mjesec i TADA sam pitao hoće li moja naknada biti 115kn i ni kune više, odgovor je ponovo bio da DA.

I sad ja pitam normalne ljude ovdje, pa hoće li oni stvarno ići do te mjere lagati ljude i varati, da daju naputke svojim zaposlenicima da ti lažu u lice o iznosu mjesečne naknade?

Ima li tu neke pravne osnove prijaviti ih? Društvo za zaštitu potrošača? Bilo što?????

Ajde stavi ti sliku računa do to malo bolje vidimo.

“Life is about passions. Thank you for sharing mine” Michael Schumacher
16 godina
neaktivan
yeo kaže...

Pozz ljudi.

100+10+5=115kn

Kod mene na zalost ista situacija. Prilikom sklapanja ugovora, dva razlicita HT djelatnika su na moj upit odgovorila da je u cijenu tarife uracunat PDV odnosno da je to cifra koja ce mi biti na racunu da bi mi kasnije na tu prvobitnu cifru uredno dodali PDV.

Oni jednostavno rade sve sto mogu unutar zakonskih okvira da te okinu za sto vise love i kao i svaki trgovac, zavaljat ce te gdje god moze. Prije par mjeseci, kada je krenula moja prica oko nabavke telefona i sklapanja ugovora istovremeno je bila ona pi*darija sa dizanjem nameta operaterima. Oni su tada prestali isporucivati velik broj telefona jer je ekipa sklapala ugovore pa raskidala i prodavala telefone ali naravno nisu smjeli to reci pa bi kupcu samo rekli da nemaju na zalihi nista. Cim je ta stvar zavrsila, nakon mjesec danja cekanja mog uredaja oni su me promptno nazvali sa ponudom. Da prica bude smjesnija, cijena ponude je bila osjetno visa od onoga sto smo prvobitno dogovorili, pod izlikom da je to "sve sto mi trenutnu mogu ponuditi", a na moj komentar da moram razmisliti o ponudi jer to nije ono sto smo bili dogovarali on je meni dao nekakav "ultimatum" u kojem on meni nece cuvati uredaj dok se ja odlucim, uredaj za koji sam se predbiljezio i cekao ga mjesec dana, vec da ce ga prodati prvom iducem kupcu i da nemaju vise na lageru... Tu sam popi*dio i rekao, ok, ja sad odo kod drugog operatera, na sto je on ublazio stav, vratio ponudu na ono sto smo prvobitno dogovorili, potvrdio na moj upit da je PDV uracunat i dobio moj pristanak da mi posalje uredaj i ugovor. Pretpostavljam da je htio na meni zaraditi svoj bonus pa ako prode prode... Da ne duljim, cijela prica je dakle ugovorena telefonski, a on je fino mogao nakon toga staviti sta god oce u ugovor dok sam ja prakticki pristao na sve, a da ugovor nisam niti vidio dok mi nije dosao na kucnu adresu sa mobitelom, a tada je on vec "pravovaljan". Mozemo reci da je moja greska sto sam na slijepo "potpisivao" ali zasto uopce pruzatelj usluga ima mogucnost da vara na taj nacin? U osnovi nista ga ne sprecava da provodi to kao praksu, a sudeci po tvom komentaru, to je upravo ono sto oni i rade.

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 14:17 (Minoza).
15 godina
neaktivan

@Regenmeister

Zašto bi lagao?

@Minoza

I nemaš potrebu fizički se iživiti na nečemu(npr. ciglom u izlog t-centra)?

16 godina
yeo kaže...

..

-da, sve cijene moraju biti iskazane s PDVom. Prijavi, zavaravajući itd.. i trebao bi imati osnovu za raskid.

.. veći problem je što vjeruješ 'riječima' umjesto da vidiš račun i znaš kako se formira. Oni su naveli cijenu pretplate, ne računa koji je uvećan za sve namete.. Tad si pitanje trebao tako postaviti i ne zadržati se na 'riječima' nego papirnato. No sad vidiš razliku (i nije slučajno da oni to tako prikazuju, PR i menageri nisu pali s kruške, znaju da reklama sa 100kn nije isto što i 140kn, zato može pod zavaravajuće).

... užas je kad netko kaže ''pa tako su mi rekli na info pultu..'' -papir/ugovor. I nikad ONI ne govore istinu, govore ono što im paše, dok istovremno ti ih ne možeš čak ni snimiti.. (kršenje zakona) pa koristiti kao dokaz, osim u slučaju da je na snimci Sanader..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
yeo kaže...

@Regenmeister

Zašto bi lagao?

@Minoza

I nemaš potrebu fizički se iživiti na nečemu(npr. ciglom u izlog t-centra)?

Nadopunio sam malo svoj prvi komentar, ako zelis procitaj cijelo iskustvo. Pomalo ljut jesam ali fizicko izivljavanje ne bi rijesilo problem niti bi promijenilo njihov nacin poslovanja. Na kraju krajeva, najmanje je kriv djelatnik koji radi kako mu je receno, a najvise krivi smo si sami sto prihvacamo na slijepo price trgovca, kojemu je posao da te zavalja. Moj je slucaj mozda malo drugaciji od tvog, jer je meni ugovor dostavljen sa uredajem tako da ga nisam niti imao prilike procitati prije sklapanja. Izbor je bio prihvatiti telefonski ponudu ili otici kod drugog operatera... ja sam odabrao krivo ocito. {#}

Eventualno bi se mogao pozvati na to da se usporedi snimka iz razgovora sa onime sto pise u ugovoru, to je jedino sto mi pada na pamet...

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 14:13 (Minoza).
12 godina
protjeran
yeo kaže...

@Regenmeister

Zašto bi lagao? 

Ne kažem da lažeš nego sam tražio račun da vidim popuste koji (ni)su zaračunati. Radi se o greški kod obračuna popusta pa se javi na 08009000 nek ti dodijele ispravan popust, nema riječi o prevari jer cijena pod tim uvjetima je zaista 115 kn sa svime uračunatim.

“Life is about passions. Thank you for sharing mine” Michael Schumacher
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 14:49 (Regenmeister).
17 godina
neaktivan
HT-prevara

Kao što ti je netko od forumaša već napisao, nije ti dodijeljen popust najvjerojatnije, budući da to (115kn) inače nije standardna cijena tarife već u sklopu akcije za potpisivanje ugovora.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HT-prevara

Moguce da je u mom slucaju onda ista stvar, budem ih svakako nazvao pa pitao o cem se radi tocno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HT-prevara

Zvao sam ih jučer i rekla je agentica da je iznos mjesečne tarife 115kn + PDV i da je s računom sve u redu.

Na računu se vidi da je nekakav popust obračunat (-32kn).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
yeo kaže...

Zvao sam ih jučer i rekla je agentica da je iznos mjesečne tarife 115kn + PDV i da je s računom sve u redu.

Na računu se vidi da je nekakav popust obračunat (-32kn).

Eh sad to ovisi koju si akcijsku ponudu ostvario, jer inače ide popust ako ne uzimaš mobitel, ali je bila akcija ograničenog trajanja u skorije vrijeme gdje si na to dobivao još jedan popust.

Okani se zvanja i pošalji im email pa sačekaj odgovor.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
15 godina
neaktivan
HT-prevara

Sad sam bio u T-Centru i ispostavilo se da je riječ o pogrešci kod dodjele popusta(kako je kolega gore naveo), tako da sam morao pisati prigovor kako bi se to ispravilo.

Savjetujem drugom kolegi da također ode i riješi to.

Naravno, ne treba zaboraviti dva poziva Službi za korisnike gdje su mi 2 agenta rekli da je s računom sve ok i da sam si ja krivo računao.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
yeo kaže...

..gdje su mi 2 agenta rekli da je..

- to je primjer kako ništa što kažu ne treba uzeti kao točno. Moraš to nekako znati, tražiti i eventualno imati papirnato. Nije nemoguće da je to namjerna praksa, interni naputak (za koji agenti u SZK ili na pultu možda ni ne znaju), npr za otključavanje mobilnih uređaja i sl. jer 'svaka lipa je bitna' bez obzira što su velika kompanija. Koliko ljudi odustne? Statistika čini čuda s par lipa...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
neaktivan

vjeruj mi nije namjerna praksa, čime impliciram da su >50% panjevi za slušalicama

13 godina
neaktivan
HT-prevara

Ma ne isplati se bahtat s njima. Ja sam narucio LG G2 i jos neku nokiju na tipke za 118 kuna iz neke Tmobileove posebne poslovnice u zagrebu za produzenje poslovne pretplate, kao tarifa 250 i nešto kuna i LG G2 bijeli za 18kn. Rekli su 19.9.2014. da ce mobitel doci do maksimalno 14 radnih dana, ali uglavnom dodje do 7. Nakon 11 radnih dana dosao je racun za lg g2 ali za nokiju nije. Danas je 17 radni dan otkad su rekli da ce doci do maksimalno 14 radnih dana... Sramota!

Nakon ovog, ako uopce dodje taj mobitel, to ce biti zadnja pretplata na t-comu. Sram ih bilo, multinacionalna kompanija, a tako loša administracija... Nije ni čudo da su izgubili 60-70% korisnika prije par mjeseci, i ja budala što nisam otišao u Vip...

U biti, klonite se T-Coma kao kuge! Oni ce vas samo prevariti!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice