Arcadyan VRV9518BA-2C

poruka: 63
|
čitano: 83.820
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Arcadyan VRV9518BA-2C
Nisam baš u mrežama. Ukratko taj ARCADYAN router je smeće za korisnike sa malo spojenih uređaja. Ako hoću imati puno uređaja u mreži, njih 20 ili malo više dok nema gostiju, 30 i više kad mi gosti dođu, a to su mobiteli, tableti, pametne televizije, prijenosna računala, stolna računala i pojačivač signala tipa stolni Asus gamerski pojačivač signala ili stolni Netgear gamerski pojačivač signala treba mi neki bolji novi moderniji router ili onaj bezvezni pojačivač signala od T-com. Piše da je najbolje držati do 20 spojenih uređaja na router u isto vrijeme po radio bandu, sve preko toga ne garantiraju stabilnu mrežu. Drugim riječima sa ovim ne mogu ništa napraviti. Ili sam krivo shvatio tvoj jako dugački odgovor.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:12 (tomo100brt).
17 godina
tomo100brt kaže...
.. Ili sam krivo shvatio tvoj jako dugački odgovor.

-piše i to.. neki, noviji... podržavaju više korisnika, navedeno u teh.spec baš za wlan.. mi-xomi (nikako zapamtiti kineska imena..) .. ili prije kupnje za bilo koji model-brand provjeriti postoji li taj podatak.

-ne dajem konkretne prijedloge.. može ispasti loše, to moraš izabrati sam.. no evo primjer-link .. ok?

*128 je ukupan broj uređaja povezanih s ruterom putem 2.4G Wi-Fi, 5G Wi-Fi i LAN-a u laboratorijskim uvjetima.Podaci se mogu razlikovati zbog razlika u metodama testiranja, vrstama uređaja i drugim čimbenicima.

-istina ili laž-reklama? ... može i jeftiniji, 30-40€.. ovisi što sve želiš-trebaš, npr za wlan ti lan-2,5gbit žičano nije važno, kao ni max propustnost, 1500-3000.. dovoljno, pogotovo za više korisnika i po pisanju nešto kao kafić-objekt za goste.. tad ne želiš da jedan juzer previše dobije osim ako imaš takvu liniju.. pa to može biti razlog za niže brzine i npr isključen 5ghz, samo 2.4gzh.. ali možda želiš mesh mogućnost, a tad prije kupnje trebaš znati što ćeš sve pokriti, koliko uređaja, jer često jedan brand ne radi baš dobro s drugim, tj kad kreneš kupovati jednu opremu tad si možda time ograničen, umjesto npr tp-link itd..

edit: .. i opet, ako ti se gosti spajaju na mrežu, ako ne napraviš kvalitetniju kontrolu s ograničenjima, filterima-blokadama.. tj razlika poslovno-kućno razmišljanje i pravila.. tad ćeš možda opet imati isti problem iz drugog razloga.. tj ako se bilo tko spoji i ima npr torrent s pogrešnim postavkama, otvorit će više tisuća konekcija i ubiti mrežu.. kad je to kućno tad za to znaš, sve radiš ti.. a kad je kafić može biti bilo što, uz tvoju pravnu odgovornost pa se to ne daje na otvorenoj mreži bez odgovarajućih ograničenja.. npr ograničenje propustnosti-brzine pojedine konekcije pa i razlika za više mreža-naziva kao guest koji ima neka ograničenja vs prava mreža koja može sve itd..

drugi primjer.. Xiaomi Mesh System AX3000 NE - Mrežni sustav 44€ do 250 uređaja.. i zgodan podatak za razumjeti potrebne resurse, ima 256mb rama.. jer u ramu se drže podatci koje mora obrađivati za kanale-promet..

primjer tp-link deco mesh paket.. poštenije navedu mogućnosti.. 

16 Streams, 4 Streams on Each Band More than enough bandwidth for connected devices .. i u pravilu su sigurniji-bolji, lakše im je vjerovati.. ali može biti pogrešna kupnja, ovisi što trebaš i što poželiš dodati za neko vrijeme.. pa sve treba provjeriti .. odnosno umjesto kompleta pojedina oprema, kao router mikrotik i sl. koji upravlja svime uz APove, .. no tad moraš znati dovoljno o mreži da to sam posložiš..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:33 (ihush).
5 godina
tomo100brt kaže...
Imam problem sa ARCADYAN routerom iz T-com. Na tom ARCADYAN uređaju nalazi se onaj firmware gdje mogu ja mijenjati postavke. Na ARCADYAN sam spojio i pojačivač signala. Problem je što nakon nekog vremena uređaji u mreži gube konekciju, uređaj se nakon par bezuspješnih spajanja ponovno spoji na router, ali onda drugi uređaj pravi problem sa spajanjem. Ima i situacija gdje se uređaj odspoji sa mreže i nakon 10 sekundi ili malo više sam ponovno spoji na mrežu i tako u nedogled. Nakon što restartam ARCADYAN sve se popravi pa opet nakon par dana isti problem, par sati ako ima previše uređaja na mreži. Predpostavka je da taj router kad imam previše uređaja spojeno pravi probleme. Zvao sam T-com, ali oni nisu bili od pomoći, samo resetiraju cijeli uređaj. Postoji li ikakva opcija ili išta da to riješim?

Opće je poznato da su ISP routeri smeće.

Tko želi da ima potpunu kontrolu nad routerom i da mu ne šteka svako malo, posebno ako ima puno spojenih uređaja, kupit će i sam spojiti svoju vlastitu opremu, ima na puno mjesta po forumima upute što i kako :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice