-piše i to.. neki, noviji... podržavaju više korisnika, navedeno u teh.spec baš za wlan.. mi-xomi (nikako zapamtiti kineska imena..) .. ili prije kupnje za bilo koji model-brand provjeriti postoji li taj podatak.
-ne dajem konkretne prijedloge.. može ispasti loše, to moraš izabrati sam.. no evo primjer-link .. ok?
*128 je ukupan broj uređaja povezanih s ruterom putem 2.4G Wi-Fi, 5G Wi-Fi i LAN-a u laboratorijskim uvjetima.Podaci se mogu razlikovati zbog razlika u metodama testiranja, vrstama uređaja i drugim čimbenicima.
-istina ili laž-reklama? ... može i jeftiniji, 30-40€.. ovisi što sve želiš-trebaš, npr za wlan ti lan-2,5gbit žičano nije važno, kao ni max propustnost, 1500-3000.. dovoljno, pogotovo za više korisnika i po pisanju nešto kao kafić-objekt za goste.. tad ne želiš da jedan juzer previše dobije osim ako imaš takvu liniju.. pa to može biti razlog za niže brzine i npr isključen 5ghz, samo 2.4gzh.. ali možda želiš mesh mogućnost, a tad prije kupnje trebaš znati što ćeš sve pokriti, koliko uređaja, jer često jedan brand ne radi baš dobro s drugim, tj kad kreneš kupovati jednu opremu tad si možda time ograničen, umjesto npr tp-link itd..
edit: .. i opet, ako ti se gosti spajaju na mrežu, ako ne napraviš kvalitetniju kontrolu s ograničenjima, filterima-blokadama.. tj razlika poslovno-kućno razmišljanje i pravila.. tad ćeš možda opet imati isti problem iz drugog razloga.. tj ako se bilo tko spoji i ima npr torrent s pogrešnim postavkama, otvorit će više tisuća konekcija i ubiti mrežu.. kad je to kućno tad za to znaš, sve radiš ti.. a kad je kafić može biti bilo što, uz tvoju pravnu odgovornost pa se to ne daje na otvorenoj mreži bez odgovarajućih ograničenja.. npr ograničenje propustnosti-brzine pojedine konekcije pa i razlika za više mreža-naziva kao guest koji ima neka ograničenja vs prava mreža koja može sve itd..
drugi primjer.. Xiaomi Mesh System AX3000 NE - Mrežni sustav 44€ do 250 uređaja.. i zgodan podatak za razumjeti potrebne resurse, ima 256mb rama.. jer u ramu se drže podatci koje mora obrađivati za kanale-promet..
primjer tp-link deco mesh paket.. poštenije navedu mogućnosti..
16 Streams, 4 Streams on Each Band More than enough bandwidth for connected devices .. i u pravilu su sigurniji-bolji, lakše im je vjerovati.. ali može biti pogrešna kupnja, ovisi što trebaš i što poželiš dodati za neko vrijeme.. pa sve treba provjeriti .. odnosno umjesto kompleta pojedina oprema, kao router mikrotik i sl. koji upravlja svime uz APove, .. no tad moraš znati dovoljno o mreži da to sam posložiš..
Opće je poznato da su ISP routeri smeće.
Tko želi da ima potpunu kontrolu nad routerom i da mu ne šteka svako malo, posebno ako ima puno spojenih uređaja, kupit će i sam spojiti svoju vlastitu opremu, ima na puno mjesta po forumima upute što i kako :)