Wtf?! 6770

poruka: 4
|
čitano: 1.325
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Wtf?! 6770

nije mi jasno zasto svi prodaju grafu Sapphire hd 6770 igb. a pokrece sve nove igre. koriste ju oko 3mj i onda prodaju.. di god vidim oglas pise... koristena 3mj.. wtf? 

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Re: Wtf?! 6770

Očito im je slaba, a imaju viška novaca.

15 godina
neaktivan
Wtf?! 6770

Ne znam baš je li Bug forum mjesto za ovakve teme, ali moram se složiti sa murkovicdanielom. "Starost" PC-a (a naročito grafičkih kartica) je relativna stvar. Ovisi za što se PC najviše koristi. Rekao bih da je skoro svaki PC sastavljen od komponenti proizvedenih od 2008. pa nadalje dovoljno dobar za sve osim za igranje (bez nadogradnje). Što će nekome tko radi u uredu i tipka u Wordu mašina sa Core i7 i SLI?! 

Uredsko računalo može biti i P4 2.0 GHz.

Ali u današnje doba ogromnih monitora sve je jača potreba za monstrumima od grafičkih kartica. Ali slažem se da neki u tome pretjeruju. Ali tko voli, želi i može, nek' izvoli.

Najbolje mi je vidjeti ono: "uredsko računalo za samo 2.999 kn" - pa čovječe, ubaciš unutra grafičku i igraš se na "malim rezolucijama"... pa to uredsko računalo je prije 2-3 godine bilo gamersko!

Npr. SAMSUNG SM932BF je gamerski 4:3 monitor od 19 inča koji je 2008. godine koštao 2.100 kn! Spadao je pod monitore većih dijagonala (standardnog formata). I zašto on danas nije dobar? Jer je 4:3 ili više iz nekog razloga nije gamerski? OK, slažem se s prvim razlogom. Ali da bi se nabavio 16:9 monitor koji bi imao istu visinu kao ovaj spomenuti, potrebno je kupiti 16:9 ogrrromne dijagonale da bi dobio veliku promjenu nabolje (tj. zapravoširoki format, a ne spljošteni i razvučeni oblik monitora). Ja, npr. imam HDTV koji je tek sa svojih 30 inča postigao dovoljno veliku sliku (tj. da širina ne bude na štetu visine) - i kad gledam 4:3 format, da mogu namjestiti pilarbox, a da mi ne smeta.

E kad sam se već raspisao, idem još. Do srpnja 2011. sam imao GeForce 8600GT koju sam prodao i kupio Radeon 6750 (1GB), jer sam imao poteškoće pri igranju.

Dakle, imam je već 6 mjeseci, a stigao sam odigrati dvi-tri igre do sada. 

CPU C2D  E6750 - 1820kn (2008.) - sad se prodaje za cca 300kn. To mu je tržišna vrijednost. Meni puno više vrijedi u PC-ju. I dalje je to CPU s dvije jezgre za koji se govorilo: "Uf... taj će ti sve vrtiti godinama! Kupi to i miran si!"

Za sada mi ne treba ništa bolje dok god monitor poživi (nadam se dugo).

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Wtf?! 6770

pa u čemu je problem? jedno je stvar korisnosti , drugo prestiža, treće želje za bildanjem "brojeva". Ovisno tko ima kakve preference takve će i stvari kupovati. Neki vole imati uvijek najnoviji automobil i ako imaju novca zašto ne. Drugi isto tako sa računalnim hardverom. No ono što je dobro u svemu tome jest prodavanje starijeg da se kupi novo jer ipak nismo toliko bogati :) a netko u nečijem oglasu moža naći i dobre ponude. Ljudi moji, nemojte zaboraviti da smo potrošačko društvo.

Moj PC  
2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice