Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.942
|
čitano: 7.072.110
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Najviše igram simulatore i čekam da izađe gta5

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
hrčak kaže...

A jel ova grafa može tjerat nove igre na max:http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=XFX-FX-775A-ZNJ4

A na kojoj rezoluciji igras ?

Music As A Weapon !!
12 godina

najčešće na ovoj : 1280X1024 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Na toj maloj rezoluciji bi trebale letit na max !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina

A na kojoj rezoluciji da igram???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hrčak kaže...

1680x1050, 1920x1080, 1920x1200 ili veće.

No to bi ti vjerojazno značilo da trebaš novi monitor...

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
13 godina
protjeran
191x7 kaže...
hrčak kaže...

nvidim razloga da bi on postavljao te rezolucije - postavi nativnu nativnu rezoluciju svog monitira - na ovoj na kojoj hrcak trenutno igras bi ti sve trebali ici na max bez veci problema sa tom karticom

PR0MATRAC
17 godina
PR0MATRAC kaže...
191x7 kaže...
hrčak kaže...

nvidim razloga da bi on postavljao te rezolucije - postavi nativnu nativnu rezoluciju svog monitira - na ovoj na kojoj hrcak trenutno igras bi ti sve trebali ici na max bez veci problema sa tom karticom

Ko spominje postavljanje nenativnih rezolucija? Ja spominjem monitore s tim rezolucijama...

13 godina
protjeran
191x7 kaže...
PR0MATRAC kaže...
191x7 kaže...
hrčak kaže...

Ko spominje postavljanje nenativnih rezolucija? Ja spominjem monitore s tim rezolucijama...

nisi ti spomenuo nenativne rezolucije - no nevidim razloga njemu sugerirati veci monitor kad on za novi monitor nije pitao - uz to hd 7750 na tim rezolucijama nemoze tjerati nove igre na zadovoljavajucim postavkama - a pogovoro nece ici gta 5 - shvacam da si ti mislio da su te rezolucije standarad na koji se ide sa danasnjim hardvareom ali za to mu treba barem hd 7850 - a on je pitao za hd 7750 koja je ipak dosta slabija - kako god bilo ljudi moji sve najbolje - vrijeme je da se krene vanka ...

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.12.2012 21:22 (PR0MATRAC).
14 godina

Ja vam se bas i nekzim u procesore..No zanima me jel bi ja svoj mogao overlockati?? Temperatura kompa opcenito je niska jer koristim vodeno hladnjenje+neakve ventilatore pa me temperatura nebrine :D Takodjer sam nabavio one dvije HD 7970 medjutim kad komp radi jedno 2h pocnu se pojavljivati crtice po ekranu i rezolucija se poveća toliko da mi smrzne komp..I onda kad cekam kad ce se odblokati iz napajanja pocne smrditi po zagotjeloj plastici i onda ugasim komp?! Temperatura kompa mi je od 79-94 stupnja..Kad se ugrije na oko 87 onda se pocnu pojavljivati ctrice ?! Sta da radim? U cemu je problem? Dali je mozda do graficki ili?

Strm
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
Strm kaže...

Ja vam se bas i nekzim u procesore..No zanima me jel bi ja svoj mogao overlockati?? Temperatura kompa opcenito je niska jer koristim vodeno hladnjenje+neakve ventilatore pa me temperatura nebrine :D Takodjer sam nabavio one dvije HD 7970 medjutim kad komp radi jedno 2h pocnu se pojavljivati crtice po ekranu i rezolucija se poveća toliko da mi smrzne komp..I onda kad cekam kad ce se odblokati iz napajanja pocne smrditi po zagotjeloj plastici i onda ugasim komp?! Temperatura kompa mi je od 79-94 stupnja..Kad se ugrije na oko 87 onda se pocnu pojavljivati ctrice ?! Sta da radim? U cemu je problem? Dali je mozda do graficki ili?

Jučer si se raspitivao koje kartice da kupiš već si ih kupio..

Baš me zanima koji je to IT dućan jučer radio..

14 godina

Nisam kupio nove! Moj frend je imao dvije HD 7970-Mi smo dobri i kod njega su jucer grafe radile! I kod mene dok nisam 1. put restartirao komp zato sto sam stavljao drivere! {#}

Strm
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
hrčak kaže...

Da igra na tim rezolucijama na MAX sa HD 7750? pa o čemu vi pričate? i to GTA V za koji se i ne zna kad će uopće izaći na PC?

ne može niti jednu novu igru igrati na max sa HD 7750 čak ni na 1280x1024, šta je s vama ljudi uopće?

15 godina

Kakvo je stanje sa Low Profile karticama koje su dostupne kod nas? Sta bi mi preporucili u nekom rangu do 500kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
sharxtreme kaže...

Da igra na tim rezolucijama na MAX sa HD 7750? pa o čemu vi pričate? i to GTA V za koji se i ne zna kad će uopće izaći na PC?

ne može niti jednu novu igru igrati na max sa HD 7750 čak ni na 1280x1024, šta je s vama ljudi uopće?

Moze, ove portane tipa COD i slicno.

iclock2much
13 godina
protjeran

ni meni nije jasno kaj pricaju low end grafe ni jednu igru nisu u stanju isfurati na pristojnom fps-u{#} a o gta4 da ne govorim pa to kod mene ide 20 fps-a prosijek{#} a za price o gta5 neam komentara...@zoharbizo da cod, al koji ima ih 15:)

Rasturam na i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.1.2013 15:32 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
sharxtreme kaže...

Čovjek je pitao može li igrati GTA V na max sa HD 7750, što je samo po sebi  dubiozno pitanje, al' eto. 

Ne može ni novi COD igrati sa tom karticom, a kamoli na max. Jedino ako ti pod nvovim igrama podrazumijevaš COD 2. 

14 godina
Stjepanj kaže...

ni meni nije jasno kaj pricaju low end grafe ni jednu igru nisu u stanju isfurati na pristojnom fps-u{#} a o gta4 da ne govorim pa to kod mene ide 20 fps-a prosijek{#} a za price o gta5 neam komentara...@zoharbizo da cod, al koji ima ih 15:)

Sve, svi su portani graphics shit.

Shark, moze sve osim najnovijeg jer njega nisam probao pa neznam.

Na 1280*1024 je HD 7750 koja je podjednaka sa HD 6770 sigurno dovoljna za maxed out takvih igara.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.1.2013 15:34 (zoharbizo).
13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Stjepanj kaže...

Sve, svi su portani graphics shit.

Shark, moze sve osim najnovijeg jer njega nisam probao pa neznam.

Na 1280*1024 je HD 7750 koja je podjednaka sa HD 6770 sigurno dovoljna za maxed out takvih igara.

Kojih igara? On uopće nije pitao za COD. Nego za GTA V.

14 godina

Konzolitis igara, naveo si gore da se nijedna novija igra ne moze na maxed out igrati sa njom a ja te ispravljam, na 1280*1024 se moze poprilicno toga zaigrati na maximalnim detaljima a u nekim slucajevima i maximalnim filterima.

Za GTAV ne preporucam nista ispod HD 7850 2GB, i to masno clockane.

iclock2much

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Konzolitis igara, naveo si gore da se nijedna novija igra ne moze na maxed out igrati sa njom a ja te ispravljam, na 1280*1024 se moze poprilicno toga zaigrati na maximalnim detaljima a u nekim slucajevima i maximalnim filterima.

Za GTAV ne preporucam nista ispod HD 7850 2GB, i to masno clockane.

Sa HD 7750 neće na max iči iznad 10FPSa čak i na toj rezi u igrama koje on igra.

Samo će baciti lovu na tu karticu.

Šta se tiče konzolitis igara, sad će nova generacija konzola na DX 11 i OPEN GL 4.5 pa će i konzolaški portovi biti daleko zahtjevniji.

14 godina
odjavljen

Ajme dosadni ste više.. Ne treba svima HD 7970/GTX 680. Neka kupi HD 7750, bit će mu dovoljna za tu rezoluciju.

3 0 hvala 0
17 godina
sharxtreme kaže...
191x7 kaže...
hrčak kaže...

Ja nisam spominjao 7750 za te rezolucije, a pogotovo ne igre an max s 7750 na tim rezolucijama.

13 godina
protjeran
pirat01 kaže...

Kakvo je stanje sa Low Profile karticama koje su dostupne kod nas? Sta bi mi preporucili u nekom rangu do 500kn?

nova hd 4850 - polovna hd 5770 hd 6770 hd 7750 - koje su jaca oko 20% od hd 4850

sharxtreme kaže...
zoharbizo kaže...
sharxtreme kaže...

Čovjek je pitao može li igrati GTA V na max sa HD 7750, što je samo po sebi  dubiozno pitanje, al' eto. 

Ne može ni novi COD igrati sa tom karticom, a kamoli na max. Jedino ako ti pod nvovim igrama podrazumijevaš COD 2. 

nije ovdje poanta toliko u sanzi kartice - nego u snazi kartice na rezoluciji 1280 x 1024 - a to je vec druga prica - na toj rezi ce mu ici gotovo sve kako treba - a i gta 5 (koji nebi trebao biti zahtjevniji od jako lose optimiziranog gta 4) - tako da na toj rezi na nekim medium postavima moze ocekivati da pokrene gta 5 (to je samo nagadjanje) - ja mu preporucam da uzme tih 800-njak kuna  kupi si rabljenu HD 6870 sa garancijom - sa kojom na toj rezi nece morati ni razmisljati dali ce moci pokrenuti...

MARKOZD15 kaže...

Ajme dosadni ste više.. Ne treba svima HD 7970/GTX 680. Neka kupi HD 7750, bit će mu dovoljna za tu rezoluciju.

konacno malo realnosti ovdje u raspravi - ugl ova moja preporuka gore mislim da mu je najboje rijesenje...

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.1.2013 18:41 (PR0MATRAC).
13 godina
protjeran

pirat01 ak se ne varam ima c2d@2.8ghz sve prek te 6770 nema nikakvog smisla heavy bootleneck..oko njegovog pitanja se vodi ova rasprava za zaboravne..tak da neka 6870 nedolazi u obzir grafa nebu radila ni 50% na tome!LP ps. pirat01 odi pod svoj profil tam izaberi uredi profil, pa onda moj pc, popuni barem neke osnovne komponente 2 godine si tu!{#}

Rasturam na i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
sharxtreme kaže...
191x7 kaže...
hrčak kaže...

Ja nisam spominjao 7750 za te rezolucije, a pogotovo ne igre an max s 7750 na tim rezolucijama.

Direktno si odgovorio čovjeku koji je baš to pitao. Pogledaj quote. 

12 godina

A šta ako uzmem msi 7770 1 GB ddr5 OC jel je ona puno jača nego 7750 i jel bi ona mogla pokretati gta 5 na medium bez problema

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Pa još igra nije ni izašla ! Ali neslušaj ove što trkeljaju gluposti. Neznam kakav monitor imaš, ali vidim da se spominje 1280 x 1024, a na toj rezi se možeš igrat bez problema sa HD 7750 a još bolje sa HD 7770. Ali to ti ovisi naravno i o procesoru.

12 godina

Procesor mi je intel 2 duo core E8500 3.16 GHZ

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Clockaj ga da smanjiš botlneck i jedino što ti mogu još preporučit ako si za igranje novih igara da što prije mjenjaš platformu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice