Upit o 2x 4870x2

poruka: 43
|
čitano: 3.208
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Upit o 2x 4870x2

Znaci posjedujem jednu od xfx-a,a pokusavam doci do jos jedne.

Ono sto me zanima je koliko cu u biti dobiti sa jos 1 u crosu,s obzirom da su dual gpu i svaka sa 2G DDR5(sto otpada 1G po gpu-u).

Dali netko ima iskustva sa tim,ili mozda postoji neki graf da se to malo vidi?

Recimo sa usporedbom HD6870 modelom i to.

Posto nisam bas pri novcima onda gledam uzeti jos 1 istu sto mi se cini najisplativije.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Upit o 2x 4870x2

Pa gle , to je odlična grafička i ako nemaš novca za nešto novo stavi još jednu . Samo normalno pazi da ti napajanje ne bude preslabo . 

U usporedbi sa 6870 - pa crossfire dvije 6870 je možda čak i nešto jači po nekim testovima , ali to je sve od igre do igre / testa do testa . 

16 godina
Upit o 2x 4870x2

Napajanje me ne brine,Imam corser od 750w,nikad me nije iznevjerio, :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vixi kaže...

Ono sto me zanima je koliko cu u biti dobiti sa jos 1 u crosu,s obzirom da su dual gpu i svaka sa 2G DDR5(sto otpada 1G po gpu-u).

Posto nisam bas pri novcima onda gledam uzeti jos 1 istu sto mi se cini najisplativije.

Nemoj stavljati. Skaliranje nije nesto, potrosnja je enormna, zagrijavanje takodjer. Takoder ta je grafa poznata po krepavanju.

Ofc.
16 godina
mate960 kaže...
Vixi kaže...

Nemoj stavljati. Skaliranje nije nesto, potrosnja je enormna, zagrijavanje takodjer. Takoder ta je grafa poznata po krepavanju.

Znam da se grije,ali nemam tvornicku hladnjak vec drugi.

A sto se tice krepavanja,to neznam,ja ovu svoju imam vec cca 2god i nikakvih problema nisam imao.

Nebi ni uzimao drugu,ali imam rezu vecu nesto od hd-a,a kako su igre sve jace......,inace u biti radi super,i sa najnovijim igrama. Ali jos 2G rama nebi skodilo. :)

Sto se tice zagrijavanja,imam kuciste cosmos 1000,dosta veliko i sa dosta ventova,tkao da mi grijenje ne pretstavlja problem inace.

14 godina
neaktivan
Vixi kaže...

Znam da se grije,ali nemam tvornicku hladnjak vec drugi.

A sto se tice krepavanja,to neznam,ja ovu svoju imam vec cca 2god i nikakvih problema nisam imao.

Nebi ni uzimao drugu,ali imam rezu vecu nesto od hd-a,a kako su igre sve jace......,inace u biti radi super,i sa najnovijim igrama. Ali jos 2G rama nebi skodilo. :)

Sto se tice zagrijavanja,imam kuciste cosmos 1000,dosta veliko i sa dosta ventova,tkao da mi grijenje ne pretstavlja problem inace.

Ja ti i dalje ne preporucam da ju stavis. Radije prodati to, preci na nesto novije. Jer ako krepa...

Masa ljudi je pozalila sto su kupili 4870x2.

Ofc.
15 godina
Upit o 2x 4870x2

a niko ne spominje nedostatak podrške za dx11?? mislim to je stara kartica,ne efikasna je, puno troši, 4 gpu-a neče imat baš bog zna šta skaliranje, pogotovo kad govorimo o hd4000 seriji,definitivno se rijesi toga i uzmi si nešto novo, jednu gtx570npr.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 9:26 (athlon64).
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Do ljetos sam bio ponosni vlasnik jedne 4870x2 dok konačno nije otišla u vječna lovišta. A prije toga ju pržio u pećnici nekoliko puta - ma noćna mora! Stalno iščekivao artefakte. Jest da je to i danas još jaka kartica, ali ja bi se tog rješavao da sam na tvom mjestu.

15 godina
Whalter vT kaže...

Do ljetos sam bio ponosni vlasnik jedne 4870x2 dok konačno nije otišla u vječna lovišta. A prije toga ju pržio u pećnici nekoliko puta - ma noćna mora! Stalno iščekivao artefakte. Jest da je to i danas još jaka kartica, ali ja bi se tog rješavao da sam na tvom mjestu.

ma daj meni pričaš, ima sam 4850 crossfire, nisam spava 3 dana kad sam ga nabavia, preporodia sam se kad sam ih proda i uzea gtx285 bia, crossfire s tim starim serijama treba izbjegavat,pogotovo quad cross sa 2x 4870, imas dosta sirove snage a nemas dx11 i onda opet ne možeš maksimalo uživat u toj snazi pa to nije to. a da ne spominjem kako ce 2 u sendviču lipo grijat jedna drugu, mislim da ce gornja radit na + 110.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 9:53 (athlon64).
16 godina
Vixi kaže...

Posto nisam bas pri novcima onda gledam uzeti jos 1 istu sto mi se cini najisplativije.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

14 godina
Upit o 2x 4870x2

Bratić je imao 4870x2 i trajala je nepunih godinu dana. Zagrijavanje je nenormalno. Bolje probaj sa 6xxx modelima

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Upit o 2x 4870x2

Ako nisi pri novcima ostani na tome šta imaš i štedi za 69XX seriju, eventualno 79XX kad padnu malo cijene. Kasnije i tu karticu prodaš i super.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Upit o 2x 4870x2

Ja imam 4870 x2  pune 3 godine, stavio sam Accelero Extreme cooler i nikad nisam imao niti najmanjih problema s njom..radi na 35 stupnjeva u idleu i maks. 50 u loadu..

0 0 hvala 0
16 godina
Upit o 2x 4870x2

Ja sam samo pitao dali netko ima iskustva sa 2 takve ili zna koliko bi bile jake u crosu sprem serije 6xxx.

Mozda krepa mozda i ne.

Nemam para skupljati za seriju 6xxx koja bolja gtafa jos uvijek nova dode 3k kn a polovne po 2k kn.

Podstanar sam i to dovoljno govori,tako da ti komentari stedi za seriju 7xxx, -_-

A ako vama izmedu ove recimo 800kn polovne i neke nove od 3-4k kuna nema razlike,blago vama,uzivajte u novcu.

Ako neko ima iskustva neka nesto napise i dalje,kao sto sam pitao u 1 postu. Hvala.

0 3 hvala 0
15 godina
ascent kaže...

Ja imam 4870 x2  pune 3 godine, stavio sam Accelero Extreme cooler i nikad nisam imao niti najmanjih problema s njom..radi na 35 stupnjeva u idleu i maks. 50 u loadu..

Vixi kaže...

Ja sam samo pitao dali netko ima iskustva sa 2 takve ili zna koliko bi bile jake u crosu sprem serije 6xxx.

Mozda krepa mozda i ne.

Nemam para skupljati za seriju 6xxx koja bolja gtafa jos uvijek nova dode 3k kn a polovne po 2k kn.

Podstanar sam i to dovoljno govori,tako da ti komentari stedi za seriju 7xxx, -_-

A ako vama izmedu ove recimo 800kn polovne i neke nove od 3-4k kuna nema razlike,blago vama,uzivajte u novcu.

Ako neko ima iskustva neka nesto napise i dalje,kao sto sam pitao u 1 postu. Hvala.

da ali nije vam jasno u čemu je problem ovde, ascent neka ti imaš. nisam ja reka da je treibaš minjat, ali sad trošenje para na jos jednu je apsolutno besmisleno, Vixi ne možeš ti uspoređivat po snazi seriju hd 4000 i 6000, nije sve u sirovoj snazi, nedostatak DX11 je OGROMAN    problem , nema poante kupovat kartice s toliko sirove snage da onda ne mozes upalit sve efekte, puno se više isplati prodat tu jednu koju imas, i onda za pare koji dobijes od nje i od kojih si mislia uzest drugu, ulozis u jednu polovnu na njuskalu, mhm pa mogla bi se nac i jedna 6950 za oko 1400kn ako sam u pravu, ja sam uzea prije koji misec gtx470 SOC za 1000kn,i skoro pa nema igara kojima treba više snage za 1080p rezoluciju, sad pogleaj npr ovaj scenarij, ti uzmes 2x 4870x2 a ja imam jednu gtx470, i idemo oboje igrat battlefield 3, ti ces maxed out igrat u dx10 , igra ce tii izgledat osjetno lošije nego meni jer cu ja igrat maxed out u dx11, i eto stavit cu antialising na x2 a ne x4, ti ces imat 100fps , ja cu imat 40-60, i okom neces moc primjetit razliku u fluidnosti,  a OČEŠ razliku u izgledu, a da ne spominjem da je vjerojatnost da tebi krepa jedna od kartica 3 puta veća nego da meni krepa 470-ka, prvo zasto sta su nepouzdane a drugo zato sta imas 2, a onda malo i zbroji koliko ce ti struje gutat pa ces vidit da ces i tu ustedit para nakon dugotrajnog koristenja, a tek kad ti se usrid lita na +30 u sobi usiju ko svinje pa da vidimo kako češ se lipo oznojit dok budeš igra ;),nadam se da ti je sad jasno o cemu pricamo.i da, kad bi si npr rijesia polovnu 6950, a mislim da sam negdi na njuskalu za oko 1500 vidia jednu unlockanu u 6970! to bi ti bilo vrhunski, ima bi snage na bacanje + podršku za sve nove tehnologije. a moga bi se i pofalit da imas karticu iz 6000 serije a ne to starije od života.

EDIT: a neču uopče govorit koliko če ti problema uzrokovat skaliranje 4 gpu-a i to stare generacije! reka sam ti da sam ima 2x 4850 i da sam tia bacit pc kroz prozor, msi afterburner mi nije radia u skladu s njima, bilo je konflikta između drivera i njega, nisam moga postavit profile za taktove i ventilatore jer bi se gasili iz neobjasnjenih razloga, pola igara drugu karticu uopce nije koristilo, tako da ces na kraju zavrsit s poprilicno nizim sirovim preformansama nego ocekujes.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 11:22 (athlon64).
15 godina
odjavljen
Vixi kaže...

Znam da je zima, ali što će ti ta grijalica u kući?

Imao sam istu i nisam se baš proslavio niti sa Accelerom na njoj.

Šrodaj to, dodaj love i uzmi novu karticu iz 7xxx serije, pogledaj malo cijene.

16 godina
MARKOZD15 kaže...
Vixi kaže...

Pogledao sam,njeftinja je 4k kuna u linksu.

i da prodam svoju i dodam jos 800kn,ajmo redi da onda ugrubo imam 1600kn, a do 4k ima malo previse razlike.

15 godina
Vixi kaže...
MARKOZD15 kaže...
Vixi kaže...

Pogledao sam,njeftinja je 4k kuna u linksu.

i da prodam svoju i dodam jos 800kn,ajmo redi da onda ugrubo imam 1600kn, a do 4k ima malo previse razlike.

pa polovno 6950 ili gtx560ti pobogu to ti je 10000 puta bolje izbor nego druga 4870x2

16 godina
Upit o 2x 4870x2

Dali sam ja rekao da zelim dx11 i negove efekte??

Pitao sam dali netko ima iskustva sa takve dvije ili zna njihovu snagu spram serije 6xxx.

Nisam trazio savjete za kupnju serije 6 niti 7.

Cini se da je ovdje isto kao i na svim ostalim forumima,pitas 1,a onda svatko svoju bitku vodi pod topicom i govori da uzmes ono sta bi on iueo da moze ili ima.

Sto se mene tice tema je gotova. Hvala.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Upit o 2x 4870x2

Quad fire lose scalira i sa najnovijim grafa, pa onda skontaj kako te skaliraju.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Vixi kaže...

Pitao sam dali netko ima iskustva sa takve dvije ili zna njihovu snagu spram serije 6xxx.

Cini se da je ovdje isto kao i na svim ostalim forumima,pitas 1,a onda svatko svoju bitku vodi pod topicom i govori da uzmes ono sta bi on iueo da moze ili ima.

teško, nitko nije dovoljno lud da drži 4 gpu-a iz par godina stare serije u pc-u, a kad si ti najpametniji uzmi ti drugu, nije moj problem, pa če bit plakanja kasnije.

17 godina
Upit o 2x 4870x2

Ako može neka uzme. napajanje ima dobro, kuciste neka ima propuha i nemaš problema.  Ako ti stvarno DX11 nije bitan upikni jos jednu pa vidi.. Nadam se da ces tu drugu nabavit po povoljnoj cijeni

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
athlon64 kaže...
Vixi kaže...

teško, nitko nije dovoljno lud da drži 4 gpu-a iz par godina stare serije u pc-u, a kad si ti najpametniji uzmi ti drugu, nije moj problem, pa če bit plakanja kasnije.

Ne ja nisam najpametniji nego si ti malo previse zamoran. Moras stalno nesto komentirati jer mislis kako si ti vrh svijeta.....

15 godina
Vixi kaže...
athlon64 kaže...
Vixi kaže...

Ne ja nisam najpametniji nego si ti malo previse zamoran. Moras stalno nesto komentirati jer mislis kako si ti vrh svijeta.....

ovo mi je hvala za post od pola stranice u kojem sam ti detaljno obasnia problematiku quad crossfire-a sa hd 4000 serijom ? krasno...

16 godina
Upit o 2x 4870x2

Ne,lijepo od tebe sto si to napisao,ali si se malo previse okomio na ovaj topic.

A po tebi ja sam lud i tako neke stvari.

No ugl,neda mi se tu natezati.

Nesto sam pitao,ti si odg i gotovo.

2 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Upit o 2x 4870x2

mislim da performanse mozes naci na nekom reviewu na netu, ocigledno niko na forumu trenutno nema takvu konfiguraciju jer nije isplativa za vecinu, i u pravu su, tako da ako te zanimaju performanse sa najnovijim driverima i usporedba sa HD6xxx ili HD7xxx, tesko da ces dobiti odgovor koji trazis, pogledaj reviewe na netu i vidi koliko ces dobit na performansama

iskustva su uvijek individualna, nekome dobra nekome losa, a vecina ti ovde govori da to nije pametno uradit, pa to uzmi u obzir il nemoj

najveci problem nije ni DX 11 niti potrosnja, nego skaliranje, ogromna je razlika u skaliranju HD4xxx serije i recimo HD6xxx u cross-u, informisi se o tome koliki ces skok u performansama dobit, ali ne mislim da ce bit nesto posebno,

licnog iskustva nemam ni sa 4870x2 niti sa necim slicnim, samo ti dajem par savjeta kako iskoristiti najbolje ove komentare na forumu, i kako donijeti odluku

ako ti skok od recimo 50% vrijedi da uzmes jos jednu i rjesavas probleme zagrijavanja, onda slobodno, to je tvoj licni izbor

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 14:01 (ismar89).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Upit o 2x 4870x2

Nakon pročitane teme, prva stvar koju želim reći

jest da si trebao navesti svoju konfiguraciju odmah u prvom postu.

Druga stvar jest da s navedenim napajanjem komodno možeš

upariti te dvije (lol, četri) kartice s tim da to apsolutno nema smisla

ako nemaš procesor koji ih može iskoristiti.

Kupnja novije serije je isto kao i kupnja još jedne 4870 u

potpunosti tvoja odluka i mislim da te nitko ne treba silovati

sa 'savjetima' koji se pretvore u nagovaranja.

No matter where you go, there you are.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
forzzuk kaže...

Nakon pročitane teme, prva stvar koju želim reći

jest da si trebao navesti svoju konfiguraciju odmah u prvom postu.

Druga stvar jest da s navedenim napajanjem komodno možeš

upariti te dvije (lol, četri) kartice s tim da to apsolutno nema smisla

ako nemaš procesor koji ih može iskoristiti.

Kupnja novije serije je isto kao i kupnja još jedne 4870 u

potpunosti tvoja odluka i mislim da te nitko ne treba silovati

sa 'savjetima' koji se pretvore u nagovaranja.

Uh,kud si bas to pitao, :P

Sad dolazimo do novog problema......

Znaci corsair 750W,intel quad Q6600(da znam) i na njemu hladnjak od cooler mastera sa 2x 120mm venta(neznam sad vise koji je model,ali je ogroman i dobar mislim),2 x4G DDR3 1333 g-skill,asus P5KC,hdd je od wd-a 1T 64mb cache. Kuciste ima jos 4x venta od 120mm.

Znam da bi bilo dobro uzeti novi proc,a sa tim znaci i nova mbo.A opet do dovodi do povelikih izdataka za koje nemam para. Znam da je soket 775 vec izumro,ali sta je tu je....

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 15:21 (Vixi).
14 godina

Razlog zašto nitko nema iskustva sa tim što ti pitaš je taj što nitko nema takav cirkus od sustava da ima HD 4870 quad GPU setup !!!!!!! Pa ja bi se dao kladit da bi to bacilo na koljena i to tvoje moćno napajanje. Takav sustav je NE učinkovit, preglasan, vruć i jednom riječu LOŠ izbor. Ajde ti ako ti nije problem točno napiši kakv ti to imaš monitor, i napiši mi jel tvoja grafa ima 1 ili 2 GB Vrama.

14 godina
Upit o 2x 4870x2

Takav sustav u najgorem slucaju povlaci barem 600 watti u loadu sa 12V raila.Ako imas dovoljno jak procesor da to pogura.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice