Imam Nvidia Geforce 8600GT i temperatura je 72 stepena da li je to previsoko ili je ok...
Imam Nvidia Geforce 8600GT i temperatura je 72 stepena da li je to previsoko ili je ok...
Imam ti ja 8600GT ona je u mirovanju 45º-51º a pod opterečenjem 70º a kada ju full opteretim onda ide do 85º...ako su ti te temperature u mirovanju onda nešto nevalja,probaj neki vent od 1000-1200rpm staviti da u nju piri,ispiri svu prašinu s nje i onda odšaravi ona 4 šarafa i obriši staru pastu pa zatim novu stavi gore samo stavi kap paste gore i stavi cooler nazad,koja je verzija? XFX,WinFast Leadtek....?
Visoko jeste. To je činjenica. Ali ako ti je to najviše što bude onda OK! Inače ona 8800GT se još jače grije iako mislim da je to za GF8000 normalnoxD
da to nije zato sto sam klokao procesor
Visoko jeste. To je činjenica. Ali ako ti je to najviše što bude onda OK! Inače ona 8800GT se još jače grije iako mislim da je to za GF8000 normalnoxD
Za GF 8xxxGT Seriju je to malo previše u mirovanju,tako treba biti u igrama tj.take temperature,a u mirovajnu kao što sam reko 55º max.
da to nije zato sto sam klokao procesor
Kake to veze sa procom ima? proc klokaš i on se grije,jesi li kloko grafu? skini everest ultimate i Evega Precision i gledaj temperature na everestu kada pojaćaš vent na 100% sa evega precision pa onda reci kake su temp.
juce je bila temperatura 45 stepeni a danas 71
a šta da ti još kažem nakon hd4870 sa 78 idle-92 load ništa više nije istoxD
Da te pitam da nisi pokretao onaj Fur Mark? i da ti se nije zaljepio na startupu i da ti koristi grafu? tako je i meni bilo provjeri.
grafu nisam klokao imam everest home edition a sta ti je ovo drugo
Da te pitam da nisi pokretao onaj Fur Mark? i da ti se nije zaljepio na startupu i da ti koristi grafu? tako je i meni bilo provjeri.
ne sta ti je to
ne sta ti je to
Testiranje stabilnosti grafe.Jesi li ju OCo?
ne
Jer ti to na ss nakon igranja ta 71°? A šta si juče rekao 45°C?
Fan Speed 0% a da ga staviš sa Evega Precision ili Riva Tuner na 50%?Moja je malo ocana.
Juce je bila na 45 a danas nakon igranja 72 pa sam restartovao komp i opet isto al sam igro tom clancy s hawx i to samo 20min...
i ostalo sam na netu
možda mu riknuo kuler na grafi? Zašto mu je odjednom na 0? A ako je reko jučer da je bilo 45, danas odjednom 71 stupanj celzijusa što joj bi?
možda mu riknuo kuler na grafi? Zašto mu je odjednom na 0? A ako je reko jučer da je bilo 45, danas odjednom 71 stupanj celzijusa što joj bi?
Ako mu je riknuo kuller i ako si planira uzet novi neka mi pošalje onaj motorić di su propeleri,meni su 4 komada pukla.
al ja sam mislio uzet sebi hd5770 za koji dan
al ja sam mislio uzet sebi hd5770 za koji dan
E onda fino,ajde kada uzmeš HD5770 da se dogovorimo za tu tvoju 8600GT da ja sebi moju popravim sa tvojim kullerom.HVALA!
evo skino sam evga precision i sta sad da uradim
de recite sta da sad radim
Imas desno na opcijama Fan Speed. To pomakni malo udesno i onda ako gdje vidiš opciju Apply to stisni. Ili opcija OK, možda Save.
Offtopic:Pise se cooler ili kuler,ne kuller.LOL!
OFF: Isto mi je to,glavno da vi kontate na šta ja mislim.
OFF: Isto mi je to,glavno da vi kontate na šta ja mislim.
Ti ne mislis,ti baljezgas.
Kad povucem na 50 i stisnem apply onda se vrati opet na 0...
Kad povucem na 50 i stisnem apply onda se vrati opet na 0...
provjeri jel se vent vrti uopce