Temperatura grafe

poruka: 24
|
čitano: 2.623
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Temperatura grafe

evo ljudi igram homefront na very hight i 4x aa i 1680 x1050 i vrti mi nekih od 50 -75 fps  a grafa temperatura do priko gpu ide gpu tem 60,gpu temd (dispio) 55,a gpu (memo) 74  venitlator ja nemišten na automatic a kada stavim na 100% fps padne na 3 -4  napajanje je corsair cx400

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Temperatura grafe
augi80 kaže...

evo ljudi igram homefront na very hight i 4x aa i 1680 x1050 i vrti mi nekih od 50 -75 fps  a grafa temperatura do priko gpu ide gpu tem 60,gpu temd (dispio) 55,a gpu (memo) 74  venitlator ja nemišten na automatic a kada stavim na 100% fps padne na 3 -4  napajanje je corsair cx400

kako mislis to kada stavis ventilator na 100%, fps padne na 3-4??

Music4ever
14 godina
Almin94 kaže...
augi80 kaže...

misli na 100 % okretaja,,pa mu padne temp 3 do 4 stupnja,,nije se dobro izrazia

16 godina
protjeran
Temperatura grafe

Jeli se to meni cini ili ti to imas HD 6970 na CX400 ? {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

zbilja je CX400 mocan strojcek :D znam,jer ga imam xD hehe

14 godina
Temperatura grafe

koliko je god mocan malo je za takvu grafu i 4 jezgre :S

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Breksi kaže...

zbilja je CX400 mocan strojcek :D znam,jer ga imam xD hehe

Potpis kolege jedan post iznad...CX400 jest jedno od najkvalitetnijih napajanja na planeti ali koliko god bio kvalitetan opet je slab za HD 6970,neki minimum za tu graficku je VX450,mada ja bi ipak ubo XFX 550W/VX550 ako se ima za tkvu mrcinu od grafe ima se i za posteno napajanje.

15 godina
neaktivan

slazem se da jest maloo preslab,ipak je 6970 zvjerka i high klasa GPU-a...ali sve ostale grafe ispod nje CX400 mislim da tera sa gustom {#}

16 godina
protjeran
Breksi kaže...

slazem se da jest maloo preslab,ipak je 6970 zvjerka i high klasa GPU-a...ali sve ostale grafe ispod nje CX400 mislim da tera sa gustom {#}

Ma kakav gust,onaj ko uzima grafu iznad 2000kn kupice i posteno napajanje od 550-600kn.

15 godina
neaktivan

mislim da me nisi dobro razumio....kazem da sve grafe slabije od 6970,tipa 5850,gtx460,mozda cak i gtx 470 bi CX400 terao!

a to svakako,ko kupuje takvu grafu,nemoze proci sa losim/slabim napajanjem {#}

17 godina
augi80 kaže...

Hmm, ako ovo nije greška i framerate ti ode u podrum samo zato što si stavio ventilator na 100%, onda bi zaista moglo biti da si preopteretio napajanje. TDP za 6970 je 250W, a za većinu Phenom II x4 je 95W, što je na ivici onoga što tvoje napajanje pod realnim okolnostima može da isporuči preko 12V linije.

Nije mi jasno koji ti je to procesor (B40?!), ali ako je overclockovan, vrati na regularan takt pa vidi šta se dešava.

Inače, temperature grafičke su ti normalne.

PowerColor and AMD Upgrade Challenge: http://www.hardwareheaven.com/competitions/amd_challenge/ivanv.php
15 godina
neaktivan
Temperatura grafe

procesor nije clokan nego je otvornea 4 jezgra i l3 memorija a temeprature su te i na crysisu2 isto tako ,ali ja sam iša probat stavit na 100% ventilator u catalysti driverima i onda mi fps padne za 2-4 fps kada vratim na auto nakon 5 sec se opet digne na 60-70 fps i više nekad a napajanje se ne grije ništa strašno 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Temperatura grafe

evo da pitam koje napajanje da kupim ovo je staro 4 miseca a ima garanciju 60 miseci u linksu  koliko bi ga moga pordat cca 150-200kuna 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Temperatura grafe

'Aj' prvo zaključaj ponovo procesor (da bi smanjio potrošnju) i vidi da li ti se isto dešava. Napajanje si sigurno solidno (pre)opteretio (Phenom II x4 na 3.0 GHz, u zavisnosti od serije, ima TDP od 95-125W), tako da ne bi bilo loše da ga zameniš, ali čisto da ne bude zameniš napajanje a problem ostane.

PowerColor and AMD Upgrade Challenge: http://www.hardwareheaven.com/competitions/amd_challenge/ivanv.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Temperatura grafe

slazen se,,,taj proc uzme dobar kolac od tvog vx 400 a da ne govorim koliko uzme 6970,,ja za 6850 i imam 560 watti lc napajanje...nabavi pod hitno nesto jace

0 0 hvala 0
16 godina

Sry autoru,ali moram se ubacit u temu.

Naime prije jedno tjedan dana mi se komp poceo gasit kad pokrenem neku igru(cak i minecraft).

Pogledao sam u CCC i temp. grafe je bila 120.

Grafa je ATI AGP HD3650.

Danas sam zamijenio pastu(mislio sam da je u tome problem,posto ju nisam mijenjao nikad),ali opet se pocela pregrijavat i PC se gasi.

Stvarno neznam u cemu je problem.

P.S.- Ventilator na grafi proizvodi cudne zvukove,tocnije zvuci kao neka slabija pila da se izrazim.

P.S.S.- Evo slike od danas,u idleu je 70°,a u loadu 120°.

I don't ask why people lie, I just assume they all do.
17 godina
Temperatura grafe

Umire ti ventilator, probaj da ga očistiš i eventualno da ga podmažeš ili ga zameni. Ili okači 8cm ventilator negde unutar kućišta da ti duva u grafičku, ako imaš pri ruci, može da pomogne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ma ocistio sam cijeli vent,ali nista.

Nazalost nemam,mogo bi ga kupit,ali jesi siguran da je problem u ventu,a ne u grafi?

17 godina
Temperatura grafe

Ako ventilator "drči" u radu, onda je osnovni problem u njemu.

Druge varijante koje mi padaju na pamet su poludeli senzor (mada nisamn čuo da se to dešava) ili da hladnjak ne naleže na GPU, ali to nije verovatno, em je problem nastao pre tvoje intervencije, em si posle toga ti još jednom montirao hlađenje.

Pipni hladnjak kad ti GPU bude na 70°C. Nećeš se opeći, ali bi trebalo da hladnjak bude (prilično) neprijatno topao. U tom slučaju, definitivno ventilator loše duva.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ma pipnem hladnjak i skroz je vruc.

Samo kak da ja taj veliki vent montiram na grafu?

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 20:58 (rocker55555).
17 godina
Temperatura grafe

Onda je vent na izdisaju...

Pomoćni možeš da staviš na vrata kućišta da duva preko grafičke ako kućište ima takvu mogućnost, a ima i onih koji se montiraju iznad ili ispod grafe, otprilike kao kartica. Mada, možda je najbolje da kupiš neki jeftini hladnjak za grafičku, 2600XT ima TDP od 50W, trebalo bi da se za sitne pare nađe nešto što će je hladiti bez problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Almin94 kaže...
augi80 kaže...

misli na 100 % okretaja,,pa mu padne temp 3 do 4 stupnja,,nije se dobro izrazia

da da, to sam i mislio, ali eto, opet da pitam za svaki slucaj (:

Music4ever
16 godina

Nemogu nigdje naci zamjenski hladnjak,jedino sam nasao jedan zalmanov VGA hladnjak,al je 235kn.

16 godina

Evo danas je normalno.

U idleu je 50°,a u loadu oko 70°.

Vent vise ne ispusta cudne zvukove.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice