Temperatura grafe full load

poruka: 8
|
čitano: 1.659
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

pozz

mozete li mi reci kakva je razlika pri igranju igrara (neka to bude jedna od novih igara - crysis 2, homefront) na jednoj te istoj grafickoj na temperaturi 75°C i 40°C?? Znaci, oce li igre puno bolje raditi u nekoj igri u full loadu na temperaturi 40°C, nego u full loadu na 75°C?

valjda cete skontati sto sam zelio reci.....  hvala

xXxXx

0 0 hvala 0
17 godina

Temperatura kartice nije na taj način vezana uz performanse.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Temperatura grafe full load
Father_Dougal kaže...

Temperatura kartice nije na taj način vezana uz performanse.

znaci nije bitno da li igram na 40°C ili na 75C°, ok hvala na odgovoru, mislio sam ako je na grafi bolji cooler i prozracnije kuciste (40°C), da ce i performanse biti bolje nego na 70°C

xXxXx
17 godina
protjeran

Neće njoj smetati tih 70° nego ako ti se pregrijava, a to ti je onda 90-100°+. Onda riskiraš pregaranje chipa na GPU.

Inače dobro pitanje, što su temp manje to bolje rade ostale komponente samo malo je u postotku dobiveno ako me razumiš?{#}

you want commitment put on your best suit put your arms around me now were going DOWN!
15 godina
neaktivan

Nema razlike u performansama. Nedavno sam zamjenio stock cooler sa AC TTP čime sam dobio 20+ stupnjeva niže temperature no to nije izravno utjecalo na framerate.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Nema razlike u performansama. Nedavno sam zamjenio stock cooler sa AC TTP čime sam dobio 20+ stupnjeva niže temperature no to nije izravno utjecalo na framerate.

kako mislis da nije izravno utjecalo na framerate?

xXxXx
14 godina
RAPTOR XxX kaže...
ATiGamer kaže...

Pa znači da nema više frameova ili ti da mu bolje "ide" igrica kad mu je grafa bila na recimo 75C i sad kad je na 55C !!! Manje temperature su ti bolje za vijek kartice, a ne za performanse.

15 godina
itomic009 kaže...
RAPTOR XxX kaže...
ATiGamer kaže...

Pa znači da nema više frameova ili ti da mu bolje "ide" igrica kad mu je grafa bila na recimo 75C i sad kad je na 55C !!! Manje temperature su ti bolje za vijek kartice, a ne za performanse.

točno to , samo kartice su osjeltljive na temp što se tiće taktova i overclockinga , dakle što je kartica hladnije mozes s njom postići više taktove a time i veće preformanse , ne kupuju se vodena hlađenja samo radi tišine , npr moja gtx285 kad je gpu na 730mhz bit ce stabilna dok ne prođe 72C , ako ih proe sruši se a ako je uspijem odrzat ispod 70 mogla bi danima vrtit furmark i bit stabilna , dok npr ako je spustim na 680mhz bit ce stabilna i do 80 , ista stvar sa svim ostalim karticama , obicno se na vodenom hlađenju moze povuc po 50mhz više.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice