Sto odabrati

poruka: 25
|
čitano: 1.470
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Sto odabrati

.....imag grafičku karticu gigabyte ati radeon hd 3870 512MB GDDR3 directx 10,...graficka je dosta dobra po meni al volio bih uzet nesto jace na njoj nelose mi radi call of duty 6 al volio bi nes na sto ce bez problema moc radit npr call of duty 7 sta mi preporucate i moze li se bolja grafa uzet za 1200kn ja sam mislio uzet http://www.hgspot.hr/51357/graficka-kartica-asus-engts250-dk-di-1gd3 jel se isplati, u svakom slucaju zelim da je bolja od ove sto je sad imam i da ne potrosim pare uzalud....hvala

0 0 hvala 0
18 godina
Sto odabrati

GTX260 ili HD 4870, HD 5770 ili GTS 250... u svakom slučaju napredak no pogledaj cijene tih kartica u ADM-u

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sto odabrati

a kakva razlika između gddr3 i gddr5 i igrice koje zahtjevaju preporuceno npr 512mb koji gddr uz toliko mgb preporuca jer nigdi ne pise u igricama koji gddr samo da triba 512 mb to me zbunjuje

0 0 hvala 0
18 godina
RE: Sto odabrati
hitmanr kaže...

a kakva razlika između gddr3 i gddr5 i igrice koje zahtjevaju preporuceno npr 512mb koji gddr uz toliko mgb preporuca jer nigdi ne pise u igricama koji gddr samo da triba 512 mb to me zbunjuje

GDDR5 je brza memorija od GDDR3   veci GDDR + veca sabirnica= veca propusnost

buduci da kupujes novu karticu, bilo bi dobro uzeti od 1 GB, premda je i 512 MB za vecinu igara dovoljno

15 godina
neaktivan
Sto odabrati

uzeo bih gddr3 od 1 gb sta ti mislis

0 0 hvala 0
18 godina
hitmanr kaže...

uzeo bih gddr3 od 1 gb sta ti mislis

sasvim ok

15 godina
neaktivan
Sto odabrati

znaci daleko bolje od ove moje...a jos da pitam mada ovo tema nije za to ima san prije xp i igre su mi radile na najvecoj rezoluciji super 1920x1080 ja mislim da je tolika rezolucija al sad kad sam stavio sedmicu koda nije bas isto jos sam prije ima 2 gb rama sad sam stavio jos 2, a imam 64 bitni pa nez kakvi je oni od 32 bitni koji je bolji za igre na koji bolje rade

0 0 hvala 0
18 godina
hitmanr kaže...

znaci daleko bolje od ove moje...a jos da pitam mada ovo tema nije za to ima san prije xp i igre su mi radile na najvecoj rezoluciji super 1920x1080 ja mislim da je tolika rezolucija al sad kad sam stavio sedmicu koda nije bas isto jos sam prije ima 2 gb rama sad sam stavio jos 2, a imam 64 bitni pa nez kakvi je oni od 32 bitni koji je bolji za igre na koji bolje rade

1920x1080 je vrlo visoka rezolucija i sve ono što si igrao na visokim postavkama s HD 3870, moci ces s novom karticom, no kako je to zahtjevna razolucija, navedene kartice i nisu najbolji izbor za igre poput danasnjeg metroa 2033 ili crysisa (bilo kojeg) pa bi za igranje na visokim postavkama pri toj rezoluciji trebao uložiti u neku bolju karticu (vise od 1200kn)...

win 7 su zahtjevniji od XP. 64-bitni windowsi znaju koristiti 4 GB ram-a i više, a 32-bitni do 3.2 GB pa je za igranje onda bolje imati 64-bitne windowse

16 godina
protjeran
Sto odabrati

definitivno 5770....trenutno najisplativija grafa za te novce.....s novim driverima službeno je brža od 4870, manje troši, manje se grije, veće mogućnosti OC-a.....dx 11 iako je on ćak manje bitan

Other bands play, Rammstein burns-majke mi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sto odabrati

jel imate koji dobar link od te grafe, mazda u hg spota ili negdi drugo

0 0 hvala 0
18 godina
kanta kaže...

definitivno 5770....trenutno najisplativija grafa za te novce.....s novim driverima službeno je brža od 4870, manje troši, manje se grije, veće mogućnosti OC-a.....dx 11 iako je on ćak manje bitan

na 1920x1080 ce se hd 5770 bas lose pokazati zbog uske sabirnice

16 godina
protjeran
igy kaže...
kanta kaže...

na 1920x1080 ce se hd 5770 bas lose pokazati zbog uske sabirnice

ali si zaboravio da ima gddr5 memoriju pa joj sabirnica i nije neka slabost

18 godina
kanta kaže...

ali si zaboravio da ima gddr5 memoriju pa joj sabirnica i nije neka slabost

nema veze, premala propusnost prema razoluciji

moja preporuka:

Sapphire HD 4870, 1GB GDDR5 256bit ili

MSI GTX460 768MB GDDR5 192 bits

i to ti je minimum za tu rezu

15 godina
neaktivan
Sto odabrati

znaci nista ona sto sam ja mislio uzet, meni je glavno samo da uzmem bolju od one koje imam vec jer bi bilo teska pogreska uzet nes sto je slicno ko i moja, pa zamislite i sami....imam 17 god jos ne radim sam skupljam pare nije bas da mogu kupovat svako 6 miseci i da nema veze ako se privarim, kuzite sta ocu rec

0 0 hvala 0
18 godina
hitmanr kaže...

znaci nista ona sto sam ja mislio uzet, meni je glavno samo da uzmem bolju od one koje imam vec jer bi bilo teska pogreska uzet nes sto je slicno ko i moja, pa zamislite i sami....imam 17 god jos ne radim sam skupljam pare nije bas da mogu kupovat svako 6 miseci i da nema veze ako se privarim, kuzite sta ocu rec

a čuj, sve one gore navedene su bolje kartice od tvoje, no mislim da bi trebao rastegnuti malo za tu rezuluciju... kod kupnje kartice na duze vrijeme dobro je napraviti veci skok... a ti kako mislis da trebas

15 godina
neaktivan
Sto odabrati

pa to si definitivno u pravu....a moga bi se odlucit na ovu sto si mi ponudio za 1500kn

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sto odabrati

jel ima ova firma acquisitum magnum u splitu

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
igy kaže...
hitmanr kaže...

a čuj, sve one gore navedene su bolje kartice od tvoje, no mislim da bi trebao rastegnuti malo za tu rezuluciju... kod kupnje kartice na duze vrijeme dobro je napraviti veci skok... a ti kako mislis da trebas

a o cemu ovisi ovaj bit npr. 256 bit od grafe, vidio sam jednu od 128 a sve drugo ko u 4870 al je jeftinija malo, ja virujem da je koliko para toliko muzike al pitam se koja razlika u snagi

17 godina
Sto odabrati

Gledaj, performanse same grafe nisu usko vezane uz samu bitnost i memoriju. DDR3+veća sabirnica ima veći bandwith i bolje performanse, nego DDR5+manja sabirnica ( primjer : GTX 260 = DDR3+448 bita~112 gb/s bandwith, a HD 5770 = DDR5+128 bita~60 Gb/s bandwith ).

No, po meni važnije stvari koje trebaš gledati su novija arhitektura, koliko shadera ima, koliko ROPsa i slične stvari koje više utječu na performanse same grafe.

We are nothing but the stones to pave the way...

0 0 hvala 0
16 godina
Sto odabrati
Zar nema 5770 meorijsku propusnost od 76.8 GB/s ?
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
forumaš kaže...
Zar nema 5770 meorijsku propusnost od 76.8 GB/s ?

ima da a 4870 ima 115.2 .....i opet je 5770 u većini igara brža jednostavno jer ćip nemože veću propusnost ni obradit

15 godina
neaktivan
Sto odabrati

na svakoj maticnoj pise koji ddr rama podrzava znaci ako je maticna ddr2 onda triba i ram bit ddr2, jel isto i kod grafe

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
hitmanr kaže...

na svakoj maticnoj pise koji ddr rama podrzava znaci ako je maticna ddr2 onda triba i ram bit ddr2, jel isto i kod grafe

Ne. Bilo koja nova pci-e grafa ide na bilo koju matičnu s pci-e utorom (svaka nova matična).

Na tvoju matičnu ide bilo koja od tih grafa.

16 godina
protjeran
lukavg kaže...

Ne. Bilo koja nova pci-e grafa ide na bilo koju matičnu s pci-e utorom (svaka nova matična).

Na tvoju matičnu ide bilo koja od tih grafa.

toćno to....grafa nema veze s ramom na matićnoj....

15 godina
neaktivan
Sto odabrati

drago mi je da ti je takav odgovor...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice