17-28 je prije neigrivo nego predobro.
kazem ti svoje iskustvo, nije bilo primjetnih zatrzavanja, s obzirom na broj fps-a islo je dosta dobro, odnosno hocu reci da nije graficka kriva, odnosno da bi se pokazala mozda boljom na vecoj rezoluciji
kazem ti svoje iskustvo, nije bilo primjetnih zatrzavanja, s obzirom na broj fps-a islo je dosta dobro, odnosno hocu reci da nije graficka kriva, odnosno da bi se pokazala mozda boljom na vecoj rezoluciji
Zasto!? Uvijek se sjetim sebe kada je izasla ATI 9800XT. Nisao imao gotovinu, a kartica mi je bila odlicna! Posto nisam imao neke obaveze, a radio sam i imao sam svoju lovu lijepo sam otisao u trgovinu i kupio na Master grafickui bok.
To je bilo prije pun kufer godina......a recimo danas....tko danas za gotovinu kupuje kompove!? Ok, u mome je sasvim slucajno sve kupljeno za gotovinu....ali vecinu stvari prije ove konfiguracije sam uzimao stvari na karticu jer onda nista ni ne osjetim kada mi mjesecno skinu neku sitnu lovu.
MBO od 500 kn ne smatram uopce maticnom...no to sam samo ja.
No sve ide po onome....kako kome pase!
Nije Metro jedini primjer, Arma 2 koju igram na dnevnoj bazi je još gora po tom pitanju, tu igru niti 5970 sa klokanim i7 na 4.0 ne može tjerati na max...
Hm s ovim se nebi bas slozio. Sa zadnjim patchom igra je vrlo dobro optimizirana i leti više manje na svakom računalu opremljenom brzim dual core / quad core procesorom i grafičkom barem 5770/nVIDIA 9800GTX.
Zasto!? Uvijek se sjetim sebe kada je izasla ATI 9800XT. Nisao imao gotovinu, a kartica mi je bila odlicna! Posto nisam imao neke obaveze, a radio sam i imao sam svoju lovu lijepo sam otisao u trgovinu i kupio na Master grafickui bok.
To je bilo prije pun kufer godina......a recimo danas....tko danas za gotovinu kupuje kompove!? Ok, u mome je sasvim slucajno sve kupljeno za gotovinu....ali vecinu stvari prije ove konfiguracije sam uzimao stvari na karticu jer onda nista ni ne osjetim kada mi mjesecno skinu neku sitnu lovu.
Eh prijatelju moj dragi. Prije mnogo godina si dobio povoljne kredite gdi god si želio, prije mnogo godina si imao siguran posao, i prije mnogo godina je sve bilo jeftinije,a i opčenito bolji standard.Danas em nemreš samo tako dobit kredit, em su ogromne kamate(posebice na master), em te poslodavac sutra najuri ako to baš želi,em je sve skuplje i standard je bitno lošiji nego prije. Uglavnom treba dobro razmislit dal da se uzima krediti i za što se uzima kredit, al tko voli nek izvoli,al posle se netreba žalit što je na crnoj listi.
Kad smo kod pretijerivanja: Samo se sijetite koliko smo pričali da če temperature Fermia letit u nebesa, al evo moja u igrama ne prelazi 75°c i otvoreno priznam da sam bio u krivu da sam pljuval po Fermi-u bez ikakvih osnova.
O to me i ja pricam cijelo vrijeme......no ocito fanATIci ne slusaju....a takvi su ljudi totalno najlosiji! Isss.....pa na kraju cu staviti stock vent opet gore na ATI 4870x2 i pokazati vam sta su visoke temperature! Kakav Furmark!? Pa na ATI 4870x2 sa stock ventom ne bih ni pomisljao na Furmark! Isprobano....i vjerujte ne izgleda lijepo! Sitacija je malo drugacija kada ulozis jos 500 kn za aftermarket hladenje.......no to je opet 500 kn. Nije mi zao bilo dati te novce jer sam prepolovio temperature, ali nemojte pricati o nVidi-i ili sada (Nvidi-i) i visokim temperaturama kada i ATI ima itekako problema sa nekim serijama svojih grafickih kartica i njihovim temperaturama! Tko kaze da nema.......taj debelo laze ili nije vidio neke ATI kartice! Uostalom, u servis je znalo stizat toliko ATI kartica da ti je vec bilo muka kada si cuo za ATI, dok je neka Nvidi-a dosla nakon ni sam ne znam koliko mjeseci! I da....ATI kartice se vise kvare od Nvidia! No opet, totalno sam neutralan....jer vidite da imam ATI graficku.....ali opet stvarno ste toliko gluposti tu napisali za ne povjerovat!
Ponavljam....zaboli me sta pise na kartici....moze pisati i Koncar ako treba, glavno da radi kako treba te da dobijem najbolje ulozeno/dobiveno!
To je to od mene u ovoj "temi".....jer mislim da se samo bespotrebno spamma i sve je "rekla-kazala"....a ne slusate osobu koja ima 470 pokraj sebe i govori vam REALNO kako stoje stvari....dok vecina vas (i ja) tu karticu samo gledamo na netu i u nekome casopisu!
nisam cijelu temu cito ali gledao sam prvu stranu i stvarno je pateticno kolkio se daje TD zbog nvidie..... ja sam na dobroj strani (ATI) ali puno mi je draze kad dode konkurencija i to da je jos puno bolja jer mogu ja hvalit HD 5870 i 5970 ali kaj kad si ju nemrem priustit..... kao i vecina pro, uber, ati fanova na forumu
Kada poželim igrat sve na max, ono uber max odem i kupim si x box 360.
Pa ga lipo spojim na lcd 82 full hd i sve fercfera ko ludo.
A koliko ono košta x box???????
Haha LOL. Na Xbox-u max je ko na PC-u Low.
Haha LOL. Na Xbox-u max je ko na PC-u Low.
Stvarno!? Ne, ozbiljno pitam....nije sala!?
Velika razlika...samo je pitanje koja konfiguracija je u pitanju kod toga PC-a....no velika je razlika!
TNX!
P.S.
A situacija na PS3....dali je isto tako velika razlika ili....!?
Velika razlika...samo je pitanje koja konfiguracija je u pitanju kod toga PC-a....no velika je razlika!
TNX!
P.S.
Razvijanje Crysis 2 posebno za konzole, a posebno za PC ti govori sve.
Uglavnom na konzolama može biti grafika blizu savršenstva, al če zato na PC-u biti savršena.
isuse pricate gluposti, ako se ima konjinu od monitora od 24 inca onda se obavezno mora imati neka mrcina od bar 2000kn, za monitor 24 je 5850 najslabija stvar s kojom se moze posteno naigrati a da gura igre jos koju godinu, vec neka 5770 bi se natezala s tolikim monitorom i to ne bi bilo to, pravi gameri zahtjevaju da sve radi na ultahii i max rezi za monitor 24, ako se tebi stedi onda uzmes 17 i 4670 ko ja i opet mozes uzivat, samo nije to to ako vec imas para.
Pravim Gamerima nije važno kakva je grafika..... važna je igrivost,...
TNX!
P.S.
Nema problema...
Evo koja je razlika između PS3:
Ovaj put su videi...
Sigurno konfiguracije PCa nisu neke Low End...
Ma kužim ja, ali npr. ako imaš konstantno oko 20 FPS-a tada ti niti ne možeš osjetiti framedropove jer imaš konstantno taj FPS. Ja se slažem da ova moja grafa definitivno nije za ovu rezu i moram čim prije uzeti veći monitor ali npr. meni smetaju dropovi, znači ja nemam mali FPS, ja imam ogroman FPS čak i do 75-80 (bez V-Synca) na ovoj rezi ali u nekim trenucima padne na 28 recimo i vjeruj mi to se jako osjeti, i ti padovi su dosta česti u Metro-u, dakle, iako bih sa povećanjem reze izgubio nešto FPS-a on bi bio stabilniji i kompletan gameplay bi bio fluidniji, o tome se radi. Moje rješenje je očito veći monitor sa full HD rezom.
Nije Metro jedini primjer, Arma 2 koju igram na dnevnoj bazi je još gora po tom pitanju, tu igru niti 5970 sa klokanim i7 na 4.0 ne može tjerati na max...
Hm s ovim se nebi bas slozio. Sa zadnjim patchom igra je vrlo dobro optimizirana i leti više manje na svakom računalu opremljenom brzim dual core / quad core procesorom i grafičkom barem 5770/nVIDIA 9800GTX.
Ma leti ona i kod mene ali ako si imao prilike vidjeti AI intezivan fajt u nekoj MP misiji sa ACE modom onda bi ti bilo jasno o čemu pričam, FPS nerijetko osjetno padne u takvim situacijama i pokreti postaju tromi, a motion blur sve izraženiji... Doslovno mučno.
Nadalje, ovo gore nisam izvukao iz glave, to je provjereno na točno toj konfiguraciji (i7@4.0, 5970 OC), na full HD, sa 200% filtrate-a i 3.5km viewdistance-a (znači više manje max postavke) je doslovno neigrivo. Zadnji patch. Ako mi ne vjeruješ, napravit će kolega bench pa ti stavim screenove. Stvarno ti kažem, neigrivo je.
Možeš i dve 5970 stavit, vjerujem da i dalje ne bi bilo igrivo na max postavkama jer je igra takva kakva je, dopušta ti daleko veće postavke nego što to današnji kompovi mogu izdržati, pogledaj malo Arma 1, tek danas postoje konfe koje ju mogu vrtiti na max (10km view distance), a ne izgleda nešto spektakularno.
Ali zato recimo razlika u akciji između 3.5km ili 10km je mizerna jer ionako se nećeš "pucati" na te udaljenosti da bi ti trebao takav view distance, čak ti je 2km dovoljno. Dok je razlika u performansama golema, također sa 200% filtrate-a igra ne izgleda spektakularno bolje nego sa 100% ali zato dostavlja golem udarac na performanse, eto, dakle sa današnjom konfom se može vrtiti na solidnim postavkama ali na max ne. Naravno, i na igrivim postavkama postoje trenuci kada je igra jednostavno "troma". Eto, to sam htio reći, možda sam se krivo izrazio.
Sorry za OT, nadam se da možemo ovdje završiti. 
isuse pricate gluposti, ako se ima konjinu od monitora od 24 inca onda se obavezno mora imati neka mrcina od bar 2000kn, za monitor 24 je 5850 najslabija stvar s kojom se moze posteno naigrati a da gura igre jos koju godinu, vec neka 5770 bi se natezala s tolikim monitorom i to ne bi bilo to, pravi gameri zahtjevaju da sve radi na ultahii i max rezi za monitor 24, ako se tebi stedi onda uzmes 17 i 4670 ko ja i opet mozes uzivat, samo nije to to ako vec imas para.
Zasto onda svi kupuju 5870/GTX470 kartice i Full HD monitor? Zasto nekupe 17' CRT i 4670 i uzivaju u igri na 800x600. Glupost. Grafika je bitan dio u igri. Nemora biti crysis ali mora biti na današnjim standardima. Ako grafika nije bitna zašto bi onda crytek, i ostali radili tako bjesnu grafiku? Zato što pridonosi ukupnom dojmu igre i povećava atmosferu igri, i ukupni dojam je puno bolji. Grafika je iza priče i igrivosti, ali nije nebitna i mora sljediti današnje standarde.
@Minoza: Odigrao sam samo SP tako da neznam meni ArmA II radi dosta dobro ;) U SP nema nikad vise od 30-ak vojnika na bojištu tako da je sasvim glatko sve. Nazalost MP nisam igrao, no vjerujem na rječ da je sa 50 vojnika ipak malo trzavo.
Samo bih nešto rekao u vezi ATI vs NVidia.
Zadnje 3 kartice su mi bile NVidia i u životu sam imao više NVidia nego Ati kartica. prije ove Saphire HD5850 sam zadnju Ati imao 9600 Pro negdje 2003-2004 god.
Nikad nisam pljuvao po nečemu zbog imena, no s jednim se većina mora složiti;
Prošle godine u 11 mjesecu, prodah ja 9800 GT za 600 kn, još je imala jedno 2 mj garancije što ćete priznati lijep novac.
Obiđoh par trgovina i rekoh sebi; idem se prvi put u životu počastiti jednom karticom od jedno 2000 kn, pošto sam 9800 GT dobro prodao.
Do tad nisam kupovao kartice skuplje od 1250 kn.
I probajte pogoditi što je u to vrijeme bilo najisplativije kupiti za 2000 kn ?!!
Gdje je onda bila NVidia !!??
Da sam čekao Fermi ovih 5 mjeseci, već bi zapio sve pare i žena bi me ostavila, a ovako sam kupio odličnu karticu za 1950 kn HD 5850.
Samo bih nešto rekao u vezi ATI vs NVidia.
Zadnje 3 kartice su mi bile NVidia i u životu sam imao više NVidia nego Ati kartica. prije ove Saphire HD5850 sam zadnju Ati imao 9600 Pro negdje 2003-2004 god.
Nikad nisam pljuvao po nečemu zbog imena, no s jednim se većina mora složiti;
Prošle godine u 11 mjesecu, prodah ja 9800 GT za 600 kn, još je imala jedno 2 mj garancije što ćete priznati lijep novac.
Obiđoh par trgovina i rekoh sebi; idem se prvi put u životu počastiti jednom karticom od jedno 2000 kn, pošto sam 9800 GT dobro prodao.
Do tad nisam kupovao kartice skuplje od 1250 kn.
I probajte pogoditi što je u to vrijeme bilo najisplativije kupiti za 2000 kn ?!!
Gdje je onda bila NVidia !!??
Da sam čekao Fermi ovih 5 mjeseci, već bi zapio sve pare i žena bi me ostavila, a ovako sam kupio odličnu karticu za 1950 kn HD 5850.
vidis ti imas dobar dojam, ja sam nakon 7 godina nvidie (i 6 ili 7 kartica) presao na atija upravo zbog istog razloga i nemam bas dobar dojam... mozda je problem kada se naviknes na jednog proizvođača lakše vidiš mane drugog pa to smeta. uglavnom radije bih dao 200kn vise za karticu s 15% fps-a manje za graficku iz suprotnog tabora
Kaj ce ti XBox na full HD monitoru kad je Box HDredy
Ma kužim ja, ali npr. ako imaš konstantno oko 20 FPS-a tada ti niti ne možeš osjetiti framedropove jer imaš konstantno taj FPS. Ja se slažem da ova moja grafa definitivno nije za ovu rezu i moram čim prije uzeti veći monitor ali npr. meni smetaju dropovi, znači ja nemam mali FPS, ja imam ogroman FPS čak i do 75-80 (bez V-Synca) na ovoj rezi ali u nekim trenucima padne na 28 recimo i vjeruj mi to se jako osjeti, i ti padovi su dosta česti u Metro-u, dakle, iako bih sa povećanjem reze izgubio nešto FPS-a on bi bio stabilniji i kompletan gameplay bi bio fluidniji, o tome se radi. Moje rješenje je očito veći monitor sa full HD rezom.
Ma leti ona i kod mene ali ako si imao prilike vidjeti AI intezivan fajt u nekoj MP misiji sa ACE modom onda bi ti bilo jasno o čemu pričam, FPS nerijetko osjetno padne u takvim situacijama i pokreti postaju tromi, a motion blur sve izraženiji... Doslovno mučno.
Nadalje, ovo gore nisam izvukao iz glave, to je provjereno na točno toj konfiguraciji (i7@4.0, 5970 OC), na full HD, sa 200% filtrate-a i 3.5km viewdistance-a (znači više manje max postavke) je doslovno neigrivo. Zadnji patch. Ako mi ne vjeruješ, napravit će kolega bench pa ti stavim screenove. Stvarno ti kažem, neigrivo je.
Možeš i dve 5970 stavit, vjerujem da i dalje ne bi bilo igrivo na max postavkama jer je igra takva kakva je, dopušta ti daleko veće postavke nego što to današnji kompovi mogu izdržati, pogledaj malo Arma 1, tek danas postoje konfe koje ju mogu vrtiti na max (10km view distance), a ne izgleda nešto spektakularno.
Ali zato recimo razlika u akciji između 3.5km ili 10km je mizerna jer ionako se nećeš "pucati" na te udaljenosti da bi ti trebao takav view distance, čak ti je 2km dovoljno. Dok je razlika u performansama golema, također sa 200% filtrate-a igra ne izgleda spektakularno bolje nego sa 100% ali zato dostavlja golem udarac na performanse, eto, dakle sa današnjom konfom se može vrtiti na solidnim postavkama ali na max ne. Naravno, i na igrivim postavkama postoje trenuci kada je igra jednostavno "troma". Eto, to sam htio reći, možda sam se krivo izrazio.
Sorry za OT, nadam se da možemo ovdje završiti. 
ako je 20 KONSTANTNO onda ne mozes osjetit framedropove jer ih ni nema jer je FPS KONSTANTAN kao sto si i napisao, a sto se tice trzanja, trzanja ima , jer ljudsko oko vidi slideshow ako FPS padne ispod 30. To su činjenice !!! Gore je netko napisao da igra metro na "ugodnih" 17- 26 FPS, mislim koje su to gluposti jbt... osjecas zamor kad padne FPS ispod 60, a kamoli kad ne prelazi 30 ... gluposti ... Očito ljudi sami sebe tjese kad su tolike novce utukli u takvu karticu,a ona ne moze tjerat sve igre na FULL HD na max detaljima.... bilo da se radi o 5870/5850 ili gtx 470....
OMG pa kratite te citate !! 
Zasto onda svi kupuju 5870/GTX470 kartice i Full HD monitor? Zasto nekupe 17' CRT i 4670 i uzivaju u igri na 800x600. Glupost. Grafika je bitan dio u igri. Nemora biti crysis ali mora biti na današnjim standardima. Ako grafika nije bitna zašto bi onda crytek, i ostali radili tako bjesnu grafiku? Zato što pridonosi ukupnom dojmu igre i povećava atmosferu igri, i ukupni dojam je puno bolji. Grafika je iza priče i igrivosti, ali nije nebitna i mora sljediti današnje standarde.
@Minoza: Odigrao sam samo SP tako da neznam meni ArmA II radi dosta dobro ;) U SP nema nikad vise od 30-ak vojnika na bojištu tako da je sasvim glatko sve. Nazalost MP nisam igrao, no vjerujem na rječ da je sa 50 vojnika ipak malo trzavo.
Baš me živo zanima tko to kupuje 5870/470 i monitore od 24
Kladim se u svoju plaću da velika većina na ovom forumu nema komponente prikazane pod moj pc.
A kamoli o kupovini grafičke od 4500 kn.
De se malo uozbiljite.
Kladim se u svoju plaću da velika većina na ovom forumu nema komponente prikazane pod moj pc.
De se malo uozbiljite.
Pa evo ja recimo, a siguran sam da nas ima još. Doduše monitor još nisam kupio ali sad ću uzeti jer mi je trenutna reza premala. Grafa za 4.5k hmm... meni osobno previše ali ne vidim zašto netko ne bi kupio ako ima para i voli potrošiti na to. Što je tu točno neozbiljno?
Jeli ozbiljnije kupiti bicikl za 15k kuna? Možda auto za 500k kuna?
Pa ima ako pogledaš malo benchmarkove. Tamo smo svi koji to moramo imat
Inače ja sam ti jedan od baš tih koje ti sada prozivaš ovdje indirektno sugerirajući da nas ima malo. Zašto? Jer nisam htio novu grafu od najprije 1800, pa 2300 i onda opet 1800 kuna, a opet sam ih kupio. Nagovor-ne nagovor ja sam ih imao i još imam, sad HD5850 koja dođe 2000 kuna. Prošlo je 24 mjeseca točno, broj grafa je ukupno 4 (čitaj slovima: četiri)! A još i danas mi govore gdje su dobra stara vremena kad sam govorio 8800GT i ne treba niš više? Ljudi to vole pa kupuju. Tebi ide u prilog što bih ja i svi mi sada imali više novaca na računu
De se malo uozbiljite.
Pa evo ja recimo, a siguran sam da nas ima još. Doduše monitor još nisam kupio ali sad ću uzeti jer mi je trenutna reza premala. Grafa za 4.5k hmm... meni osobno previše ali ne vidim zašto netko ne bi kupio ako ima para i voli potrošiti na to. Što je tu točno neozbiljno?
Koliko košta ona konfiguracija u nagradnoj igri i jel se stim može pošteno igrat.
Jer po vašim pričama ako nisam uvalio u komp barem 15 k nema igre nema rezolucije ,fluidnosti.
I koji to gamer umire u ljepoti grafike,ja osobno igram samo FPS i RTS ,fps igram iskljucčivo MP tak da zbilja nemam vremena razgledat detalje.
A isto tak i s rts-om, vi kad igrate zastanete i ono vauuu gle ovo kak je dobro.
I ne znam zbilja kak možeš uspređivat bicikl i auto s računalima.
1) Koliko košta ona konfiguracija u nagradnoj igri i jel se stim može pošteno igrat.
2) Jer po vašim pričama ako nisam uvalio u komp barem 15 k nema igre nema rezolucije ,fluidnosti.
3) I koji to gamer umire u ljepoti grafike,ja osobno igram samo FPS i RTS ,fps igram iskljucčivo MP tak da zbilja nemam vremena razgledat detalje.
4) I ne znam zbilja kak možeš uspređivat bicikl i auto s računalima.
1) prva cifra mi padne 5000kn +/- 100 (vjerovatno + i bez igre)
2) u tih 15000 bi najvise otislo valjda na graficku (i proc koji treba nahraniti zvijer od graficke) i to bi bilo samo potrebno ako imas monitor sa Full HD ili vecom rezolucijom
3) u potpunosti se slazem!
4) netko voli frizirat i vozit aute, netko skupe bicikle (ali ovi 10000+kn su fakat yebeni!), netko sex, a cuj netko i racunala
Bicikle od 15k kuna nisu ni blizu vrh ponude...
a nemoj sad u extreme ici kakav Armstrong npr vozi
kako imas graficke za profesionalce i smrtnike, tako imas i bicikle za profesionalce i smrtnike
PC od 6000 kuna bez periferije u potpunosti zadovoljava potrebe gamera do dvije-tri godine. Čak i ako voli igrati Crysis 2007., Crysis Warhead 2008. i onda Crysis 2 nakon tri godine sad 2010. Ako ga kupi 2007.?