Saphire HD5850 problem

poruka: 7
|
čitano: 1.570
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Saphire HD5850 problem

Pozdrav,

imam jedan problem. Prije par dana sam kupio Sapphire ATI HD5850 grafičku. Sve je bilo u redu par dana, no od tada se javlja slijedeći problem. Prilikom pokretanja ventilator se jako zalaufa , te nakon toga ploča se javi sa jednim dugim i 3 kratka beepa ( prema dokumentaciji ovo znači No video card ili bad video ram ). Inače kada se kartica normalno pokreće ventilator se jedva čuje. Nakon toga sam karticu spojio da druga dva PCI-e naponska konektora, te je kartica opet radila normalno 3 dana. No sada mi se problem javlja opet. Jel li moguće da je problem u napajanju, matičnoj ili je kartica neispravna ( malo je čuidano da malo radi, a malo ne). Nisam još uspio flashati bios jel ne mogu doći do biosa zbog grafe. Stara grafa je crknula.

Moja konfiguracija je slijedeća :

MBO : Asus P6T

Proc : Intel Core I7

Ram : 6 gb DD3 Corsair 1333 MHz

PSU :  Corsair 750w

Molim vas za savijet.

Hvala

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Saphire HD5850 problem
ROADRUNNER kaže...

Pozdrav,

imam jedan problem. Prije par dana sam kupio Sapphire ATI HD5850 grafičku. Sve je bilo u redu par dana, no od tada se javlja slijedeći problem. Prilikom pokretanja ventilator se jako zalaufa , te nakon toga ploča se javi sa jednim dugim i 3 kratka beepa ( prema dokumentaciji ovo znači No video card ili bad video ram ). Inače kada se kartica normalno pokreće ventilator se jedva čuje. Nakon toga sam karticu spojio da druga dva PCI-e naponska konektora, te je kartica opet radila normalno 3 dana. No sada mi se problem javlja opet. Jel li moguće da je problem u napajanju, matičnoj ili je kartica neispravna ( malo je čuidano da malo radi, a malo ne). Nisam još uspio flashati bios jel ne mogu doći do biosa zbog grafe. Stara grafa je crknula.

Moja konfiguracija je slijedeća :

MBO : Asus P6T

Proc : Intel Core I7

Ram : 6 gb DD3 Corsair 1333 MHz

PSU :  Corsair 750w

Molim vas za savijet.

Hvala

Moj savijet ti je da odeš na servis(garancija), vijerojatno je grafa neispravna, a o slabom napajanju nema ni govora, jer taj Corsair ima da drži i dvije takve.

I'll be back
15 godina
neaktivan
Saphire HD5850 problem

Corsair TX750 bi morao držati 3x5850,tako da ne vidim razloga da bi se on blesirao,pogotovo ako je ranije dobro radio. Nekoliko je mogućnosti,a nažalost sve su vezane za grafu. Ili je netko prčkao po BIOS-u,ili ju je otvarao-čistio pa natrag nestručno namontirao hladnjak,da baza coolera ne naliježe dobro na GPU i uslijed toga baca vent na 100% da ju ispuše,ili je jednostavno bug u toj seriji kartica.

Inače imao sam 5850 Sapphire,i radila je idealno,ali isto joj ponekad takve egzibicije nisu bile naodmet - hoću reći,ne beep!-ovi,i da ne da sliku, već da zavrti vent po pokretanju kompa na 100%,pa pusti.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Saphire HD5850 problem

Da. Budem ju odfurao na servis. Grafu sam stavljao ja ( nije prvi put , tak da imam ja iskustva s tim ) , a bios nije nitko dirao. Meni se ventilatori zalaufaju na 100% ali se ne stišavaju. Budem još izmejrio napone na napajanju da budem siguran da nije PSU. Inače sve komponente su pod garancijom , tak da nema problema. Inače našao sam na netu da se ta grafa baš ne voli sa Asus pločama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Saphire HD5850 problem

Kud kvragu koristio sam ju 7mj. na Asus P5K P35 ploči i nešto sitno na P7P55D,ovoj sad,tu negdje sam ju i prodao,kad sam na ovu konfu prešao. Rekao bi da je to neistina.

Ostaje napraviti dvije stvari,ili neku drugu 5850 posuditi od frenda,pa staviti u tvoj komp,ili jednostavno - tvoju 5850 probati u nekom drugom okruženju,za sigurnost jedan AMD stroj i čipset, jedan Intel,i razna napajanja od tvojeg.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 9:03 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Saphire HD5850 problem

Na poslu ću uskoro dobiti novi kom koji ću slagati, pa ću iskoristiti priliku da isporbam grafu.

Hvala svima na pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 9:06 (ROADRUNNER).
17 godina
neaktivan
Saphire HD5850 problem

Provjereno kod kolege na poslu, ista stvar sa karticom. Znači neispravna kartica.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice