Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 7.318
|
čitano: 1.399.859
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: Rasprava o grafičkim karticama
ivicask kaže...
Boris grozni kaže...
ivicask kaže...
Azmo kaže...

Vi koji imate 4070 TI jeste zadovoljni. Gotovo sigurno mi je to sljedeći GPU a čitam svašata pozitivno i negativno pa više ne znam što da mislim.

Baš nabavio Asus TUF 4070ti, napravio undervolt(0.975v@2800Mhz, RAM+1300Mhz) sa 260W na 180W pala potrosnja, perfomanse bolje 1-2% , temperatura ne prelazi 60c, tiha full, cijeli komp(i soba) mi se manje griju nego na staroj 1070.

Mimo cijena sam SUPER zadovoljan!

Svojoj sam inno 3d x3 4070ti samo spustio temp limit na 65°c i u recimo Days Gone je kartica na oko 170-180w! peak joj je 320w!

Probaj undervolt, puno bolje perfomanse i temp od samo limitiranja temp ili power limita.

Ma ovo mi je jednostavnije, velim grafa je zakucana na 2700+mhz tu i tamo padne nesto ako je fps limitiram! meni dovoljno iako core ide do 3135mhz bez beda ako je klokam, memoriji je limit na +1280mhz!

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.6.2023 17:51 (Boris grozni).
14 godina
Boris grozni kaže...
ivicask kaže...
Boris grozni kaže...
ivicask kaže...
Azmo kaže...

Vi koji imate 4070 TI jeste zadovoljni. Gotovo sigurno mi je to sljedeći GPU a čitam svašata pozitivno i negativno pa više ne znam što da mislim.

Baš nabavio Asus TUF 4070ti, napravio undervolt(0.975v@2800Mhz, RAM+1300Mhz) sa 260W na 180W pala potrosnja, perfomanse bolje 1-2% , temperatura ne prelazi 60c, tiha full, cijeli komp(i soba) mi se manje griju nego na staroj 1070.

Svojoj sam inno 3d x3 4070ti samo spustio temp limit na 65°c i u recimo Days Gone je kartica na oko 170-180w! peak joj je 320w!

Probaj undervolt, puno bolje perfomanse i temp od samo limitiranja temp ili power limita.

Ma ovo mi je jednostavnije, velim grafa je zakucana na 2700+mhz tu i tamo padne nesto ako je fps limitiram! meni dovoljno iako core ide do 3135mhz bez beda ako je klokam, memoriji je limit na +1280mhz!

Naravno da je jednostavnije al je najlošija varijanta ,daj si truda pogledaj 5min video o undervolt, ogromna je razlika.

4 godine
ivicask kaže...
Boris grozni kaže...
ivicask kaže...
Boris grozni kaže...
ivicask kaže...
Azmo kaže...

Naravno da je jednostavnije al je najlošija varijanta ,daj si truda pogledaj 5min video o undervolt, ogromna je razlika.

ma znam bez brige ali grafa mi ionako ne prelazi 65°c, hvala na preporukama a te faze oko nabrijavanja i prckanja sam odavno prosao zato mi je ovo u dva klika i vise nego dovoljno, ostavljam to ovima iz AMD tabora nek se muče!

17 godina
Rasprava o grafičkim karticama

...UV obavezno...grafa troši kao "upaljač"....

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Ide na bolje, držimo fige da zaljulja GPU tržište drugom serijom.

Moj PC  
3 0 hvala 0
2 godine
protjeran

Intel je samo sa razvitkom drajvera u zadnjih godinu dana nabio preko 50% boosta, ima tu jos posla barem 2 godine da se sve igre optimiziraju kako treba a odrzi usput i korak sa novim naslovima. Puno je tu godina zaostatka sa softwerske strane, hardverski dio je najmanji problem. Po potanjj hardvera bi oni mogli na iducoj seriji vec uloviti rtx 4080

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.6.2023 22:48 (Legacy).

0 0 hvala 0
16 godina
Samo neka se Intel čim prije uključi u igru.
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
neaktivan

Sljedeća Nvidia grafička kartica bi mogla doći 2025.

https://wccftech.com/nvidia-next-gen-ada-lovelace-next-gaming-gpus-to-arrive-in-2025/

0 0 hvala 0
16 godina
Spellcaster kaže...

Sljedeća Nvidia grafička kartica bi mogla doći 2025.

https://wccftech.com/nvidia-next-gen-ada-lovelace-next-gaming-gpus-to-arrive-in-2025/

To je i rano jer imaju oni izbacit još super modele itd itd.Ni ne trebaju se trudit jer nemaju konkurenciju.

kradem mine iz minskog polja
16 godina

nisam pogledao video ali pretpostavljam da je kukanje oko nekih boljih igara koje nemaju DLSS podršku

Jebiga   Nvidia sve manje sponzorira naslove jer joj se hebe, ljudi svejedno kupuju nvidiju pa zakaj da ulažu tam di ne treba, u marketing. AMD u tim naslovima umjetno pumpa zahtjeve za više od 8 gb vrama, nema dlss, i svi skupa sam hebu poštene kupce.

Ja sma doskočio problemu. Odjebao ray tracing, ne zanima me ni pola posto, nabavio 16 gb vram karticu za te umjetno nabrijane vrm naslove, FSR 2 mi je jednako dobar kao i DLSS i boli me pišo.

Sad izlazi potencijalno naveči naslov u tko zna koliko vremena, Starfiled i spozoriran je od AMD-a. Bumo vidli kak bu to ispalo.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Intel je isporucio dobar hardver u tom cijenovnom rangu i rade kvalitetne pomake i sa driverima.

Iduce godine prema glasinama stizu nove AMD grafe,nova jaca Intel serija i jedino ce Nvidia "kiksat" pretpostavljam iz razloga jer imaju pretrpana skladista hardvera koji se ne prodaje tako da bi se Intelu mogla otvorit dobra prilika za sirenje trzista.

https://wccftech.com/intel-arc-drivers-bring-significant-gpu-performance-boost-in-assassins-creed-unity-other-aaa-titles/

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
forumaš kaže...

nisam pogledao video ali pretpostavljam da je kukanje oko nekih boljih igara koje nemaju DLSS podršku

Jebiga   Nvidia sve manje sponzorira naslove jer joj se hebe, ljudi svejedno kupuju nvidiju pa zakaj da ulažu tam di ne treba, u marketing. AMD u tim naslovima umjetno pumpa zahtjeve za više od 8 gb vrama, nema dlss, i svi skupa sam hebu poštene kupce.

Ja sma doskočio problemu. Odjebao ray tracing, ne zanima me ni pola posto, nabavio 16 gb vram karticu za te umjetno nabrijane vrm naslove, FSR 2 mi je jednako dobar kao i DLSS i boli me pišo.

Sad izlazi potencijalno naveči naslov u tko zna koliko vremena, Starfiled i spozoriran je od AMD-a. Bumo vidli kak bu to ispalo.

Starfield je izgubio jako puno haypa kojim je bio okruzen,za dio su zasluzne negativne novosti a za dio sto je to Gamepass naslov pa ce ga rijetko tko kupit.

Sad i ova vijest da nece podrzavat DLSS svakako nece doprinjet pozitivnom dojmu o igri kad je previse vlasnika Nvidia grafa za koje ta igra nece bit optimizirana(DLSS,RTX itd).

14 godina
Tko im kriv što su kupili nVidiu. Drugi puta će pametnije.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
12 godina
Hexfire kaže...
Tko im kriv što su kupili nVidiu. Drugi puta će pametnije.

Ili tko je kriv igri sto je optimizirana za AMD.

Ako ne bude dobro optimizirana day one i jos se bolje vrtila na AMDu....Nvidia boysi ce pojest zive igru i developera,znamo kako to ide.

Ja sam skoro pa odustao od PC gaminga pa mi se jbe kako ce se vrtit na rtx3080.

9 godina
neaktivan

DLSS nije optimizacija igre 

AMD je sponzor igre i moze radi sta hoce, jer je dao hrpu para, ne vidim u cemu je problem, sasvim normalno i nista sto nismo vidjeli vec bezbroj puta

i Hitman i Tomb Raid su AMD "opztimizirani" naslovi bili, pa nitko nije kukao

danas se samo ceka i bas onak trazi dlaka u jajetu samo da se kmeci i kuka, bez ikakvog suvislog razloga

koga boli briga sto nema DLSS implementaciju, FSR radi i sa nvidija grafickama, a i s obzirom na recomended zahtjeve, kome treba upscaling za tu igru uopce?

dam se kladit, da ce ionako igra bolje radit na intelu i na nvidiji, kao i sve druge, osim warzona 

izasla 4060, niti rijeci o izlasku nove graficke u najbitnije segmentu trzista, i ono po cemu se treba pljuvat i kukat, vec se kmeci o ovim nebitnim stvarima za temu

Moj PC  
8 1 hvala 0
12 godina
X3M kaže...

DLSS nije optimizacija igre 

AMD je sponzor igre i moze radi sta hoce, jer je dao hrpu para, ne vidim u cemu je problem, sasvim normalno i nista sto nismo vidjeli vec bezbroj puta

i Hitman i Tomb Raid su AMD "opztimizirani" naslovi bili, pa nitko nije kukao

danas se samo ceka i bas onak trazi dlaka u jajetu samo da se kmeci i kuka, bez ikakvog suvislog razloga

koga boli briga sto nema DLSS implementaciju, FSR radi i sa nvidija grafickama, a i s obzirom na recomended zahtjeve, kome treba upscaling za tu igru uopce?

dam se kladit, da ce ionako igra bolje radit na intelu i na nvidiji, kao i sve druge, osim warzona 

izasla 4060, niti rijeci o izlasku nove graficke u najbitnije segmentu trzista, i ono po cemu se treba pljuvat i kukat, vec se kmeci o ovim nebitnim stvarima za temu

Pa idi pisi o rtx4060 ili imas zabranu da ne smijes pisat o tome?

14 godina

Pa RTX 4060 je tolik jadan release da se o tome više i ne piše ili ne pljuje. Eto kad se ljudi naviknu na tako jadne releasove, onda otupe i više nitko ne reagira.  Ali je review scena zasluženo više ili manje popljuvala RTX 4060 i zaključak je jasan. Jednostavno nitko ne treba kupovati te grafe po tim cijenama. 

12 godina
itomic009 kaže...

Pa RTX 4060 je tolik jadan release da se o tome više i ne piše ili ne pljuje. Eto kad se ljudi naviknu na tako jadne releasove, onda otupe i više nitko ne reagira.  Ali je review scena zasluženo više ili manje popljuvala RTX 4060 i zaključak je jasan. Jednostavno nitko ne treba kupovati te grafe po tim cijenama. 

Dobro je znano moje misljenje o cjeloj rtx4xxx seriji,napisao sam knjige vec o tome pa se ne zelim ponavljat.

Btw ako Ameri ostvare prijetnje o sankcijama na AI cipove i Kineze ,Nvidia ce daleko najvise izgubit....

12 godina
itomic009 kaže...

Ali Nvidia ne odustaje 

16 godina
MEGATAMA kaže...
forumaš kaže...

Starfield je izgubio jako puno haypa kojim je bio okruzen,za dio su zasluzne negativne novosti a za dio sto je to Gamepass naslov pa ce ga rijetko tko kupit.

Sad i ova vijest da nece podrzavat DLSS svakako nece doprinjet pozitivnom dojmu o igri kad je previse vlasnika Nvidia grafa za koje ta igra nece bit optimizirana(DLSS,RTX itd).

Hebe se meni, znam da bum ja igrao.

2 godine

Ni Jedi Survivor nema DLSS pa se igrao nemilice i još se igra. Ak' je gejm dobar igrat/kupovat će se nezavisno o tehnologiji i platformi. Postoje i mnoge druge grafičke postavke u igrama osim ultra i epic. Ekskluzive su po meni same po sebi šit, al' lova je lova.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Moj PC  
7 0 hvala 0
13 godina

Netko je nazvao grafu "WET FART OF A GPU"! 4060

Edit: ltt je autor izjave.

fade to gray
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.6.2023 18:26 (metallic).
16 godina
MEGATAMA kaže...

Nemoj izazivat jer će počet pokazivat udjele prodaje.

12 godina
dery kaže...

Nemoj izazivat jer će počet pokazivat udjele prodaje.

grafa je smeće, dabogda ne prodali puno više od te jedne

osim toga, u japanu se baš i neće usrećiti prodajom takvih grafa, tamo je prosječna plaća duplo veća nego u americi

16 godina

Da košta 150-200 eura nitko ne bi riječ rekao.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Odakle je ispuzao ovaj jadnik šta je kupio? Na kojim je drogama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Vjerojatno je kupio lokalni Japanski youtuber da napravi recenziju....kako bi ju popljuvao 😀
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Mozda mu je krepala napokon neka stara 1060 3gb pa je sad kupio novu najslabiju al budget jer nije HC gamer.

Tj gejma na 60hz pri 1080p. ;)

fade to gray
16 godina
evincar kaže...
Vjerojatno je kupio lokalni Japanski youtuber da napravi recenziju....kako bi ju popljuvao 😀

Nije jer kaže kako je uradio upgrade sa gtx1060. Ispao je iz vremeplova.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice