Problem s kompom(vjerojatno grafa)

poruka: 10
|
čitano: 1.683
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Prije jedno 3-4 dana pojavio mi se problem s kompom.Reza monitora je bila 800x600 i nije se moglo namjestit na full hd rezu.Kolege s foruma su mi rekle da je vjerojatno problem s driverima.I tako probao ja stavit najnovije drivere ali nisam uspio.Probao sam instalirat i hotfix ali i dalje nista,stalno mi je poslije instaliranja drivera iskakao prozor u kojemu pise da driveri nisu nadeni.Probao sam na sve nacine maknut stare drivere pa onda instalirat nove,ali i dalje nista.Osim svega toga grafa je bila downclockana na 250 mhz za jezgru i 150 mhz za memoriju{#}.Zbog svega toga odnio sam komp u adm na servis i sve im ispricao te su sljedeci dan oni su rekli da je problem s windowsima i ja sam im odnio onaj cd te su oni reinstalirali windowse i ja sam preuzeo komp.Nakon servisa komp reza je namjestena na full hd ali tada pocinju novi problemi.Pri paljenju kompa nije mi se odmah ukljucio monitor vec tek onda kada se pocelo pokazivat koja je verzija windowsa i onaj welcome(nije se pokaza prozor za ulazak u uefi.Kda sam skinuo gpu-z grafa je i dalje bila downclockana na iste taktove.Onda sam opet pokusao instalirat drivere i opet nisu radili te se poceo pokazivat neki novi prozor(slika).Malo sam pokusao igrat black ops ali sve steka i nije slika normalna vec je jako losa.Takoder ponekad kada sam isao upalit komp on se upalio pa sam ugasio te onda opet upalio te je onda radio.Dali netko zna sto nije uredu??

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 1:32 (gamer34).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

slican problem imam i ja :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Isti problem imao samo je bila 6850 par dana kasnije artefakti all over the place, krepava memorija ako je ko meni.

Gamers Don't Die, They Respawn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Problem s kompom(vjerojatno grafa)
GimmieCorsair kaže...

Isti problem imao samo je bila 6850 par dana kasnije artefakti all over the place, krepava memorija ako je ko meni.

Meni nema nikakvih artefakata.

16 godina

Grafa automatski u idlu smanjuje takvove zbog uštede energije.

Moj PC  
2 1 hvala 4
14 godina
Spyware kaže...

Grafa automatski u idlu smanjuje takvove zbog uštede energije.

Meni je prije uvijek radila na full brzini.Osim toga uopce ju nemogu clockat.Udem u sapphire trixx i pise da je jezgra 0,kao i memorija a ja to nemogu mjenjat.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 1:23 (gamer34).
16 godina

Prvo što mi pada na pamet je to da probaš najprije otključati oc-anje u CCC.

Koliko se vidi na slici problem je kod drivera, njihove kompatibilnosti s windowsima.

Probaj napraviti što sam ti napisao u prošloj temi. Deinstaliraj Ati softwate te ostatke očisti s driver sweeperom.

Skini najnovije drivere, pazi da odabereš pravu seriju te 64 bitne drivere.

Ako to ne pomogne...

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 1:45 (Spyware).
Moj PC  
2 1 hvala 4
16 godina

E, sad sam se sjetio što bi moglo uzrokovati takve probleme.

99 posto sam siguran da si prčkal po biosu grafe, pokušaval ju unlockati i sad ju windowsi i driveri ne prepoznaju. 

Skini ove http://www.techpowerup.com/vgabios/89673/XFX.HD6950.2048.101206.html

Flashati vjerojatno znaš i onda na friško intaliraj drivere i trebalo bi biti sve ok.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 1:51 (Spyware).
Moj PC  
3 1 hvala 4
14 godina
Spyware kaže...

E, sad sam se sjetio što bi moglo uzrokovati takve probleme.

99 posto sam siguran da si prčkal po biosu grafe, pokušaval ju unlockati i sad ju windowsi i driveri ne prepoznaju. 

Kak da to rijesim?

14 godina

Evo nisam nikakav bios trebao novi stavit.Skuzio sam da je monitor bio ustekan na maticnoj.Ali mi je svjedno cudno zasto grafa nije radila kako treba jer navodno bi onaj virtu trebao prebacit npr. u igranju na diskretnu ali nema veze.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice