Problem s HD 4870 X2

poruka: 66
|
čitano: 8.479
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Problem s HD 4870 X2

Jel onda postoji koji drugi nacin, jer mi nije u interesu bas da ostanem bez grafe?

Kazem, radi sve normalno osim sto kad prvi put upalim komp moram uc i izac iz bilo koje igre i onda opet uc i sve radi s minimalno artifakata doduse zavisi koju igru upalim.. dok ovo sve ostalo znaci dok neigram radi normalno.. a i vidli ste sta radi s 3d markom..tak da neki problem postoji.. al mi nije jasno ako je u kvaru kako onda ovo sve radi normalno.. nema mi artifakata ni u biosu ni kad mi je par puta kad sanjivao taktove izbacilo bsod.. znaci nigdi nicega osim u igrama i to minimalno osim kad prvi put upalim komp.. stvarno mi nije jasno sta mi je grafi..

MetalHead
16 godina
neaktivan

VRAM ti je 99% na samrti, ako je još igrivo , igraj, ako nije, pokušaj s pečnicom, ali ne kako ovdje pišu po 10min , nego ju stavi na 1min, stavi novu pastu, očisti hladnjak i onda probaj, crknut sigurno od toga neće, a ako je i dalje isto, sljedeći put probaj na 2min, sve do nekih 6-7min nema straha da će grafa izdahnut u pečnici, samo je bitno da se ohladi dobro poslje. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
15 godina
neaktivan
imba kaže...

VRAM ti je 99% na samrti, ako je još igrivo , igraj, ako nije, pokušaj s pečnicom, ali ne kako ovdje pišu po 10min , nego ju stavi na 1min, stavi novu pastu, očisti hladnjak i onda probaj, crknut sigurno od toga neće, a ako je i dalje isto, sljedeći put probaj na 2min, sve do nekih 6-7min nema straha da će grafa izdahnut u pečnici, samo je bitno da se ohladi dobro poslje. 

Hladnjak je ociscen i stavljena je nova pasta tako da to nije..

MetalHead
17 godina
neaktivan
Problem s HD 4870 X2

Gle, u pecnicu nikako.

Nabavi heat gun, pa sa heat gunom prijeđi po stražnjem dijelu kartice, oko jezgre. Fokusiraj se na prvu jezgru, ako se ne varam ona je pod vecim stresom i pri vecim temperaturama pa je logično da se taj dio kartice jace zagrijavao.

Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

Opet se ne slažem, to "grijanje" se radi iz razloga što dolazi do hladnog lema, tj. mikro lemovi puknu nakon dužeg korištenja i "grijanjem" se uz malo sreče opet spoje, grijanjem jezgre neće dobiti ništa jel je najvjerojatnije vram na samrti, ne jezgra. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
17 godina
neaktivan
Problem s HD 4870 X2

Nisam niti mislio da grije čip, vec u blizini cipa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Odlucio sam da cu ici na kupovinu nove grafe.. al ovu jos necu prodati sve dok ne kupim sebi novu.. Artifakti se manje pokazuju, smanjio sam taktove u MSI Afterburner i pojacao ventilator na grafu u CCC-u.. ja mislim kad bi imao malo vise vremena i uhvatio se grafe da bi se moglo popraviti jer kao sto sam i rekao prije samo prvi put kad se ude u igru ima artifakata a poslije sve super..

MetalHead
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 20:35 (Skidy).
15 godina
neaktivan

Pozdrav jos jednom.. vracam se na ovu moju temu nakon par dana jer sam malo istrazivao po internetu i naisao na jednom forumu nekog lika koji ima isti problem koji imam i ja.. a to je da grafa radi sve super osim sto baca malo artifakte u igrama.. e sad, citao ja malo vise i likovi na tom forumu su mu savjetovali flashanje biosa graficke i liku je grafa proradila..

bio je rekao netko od vas prije ovdje na temi da bi trebao napraviti flash biosa.. ali posto ja to neznam (nisam nikad to radio) zanima me dali moze netko biti tako dobar pa si dati malo truda da mi napise korak po korak sta treba napraviti da se flasha bios graficke hd 4870x2?!?

moze biti da grafi nije riknio vram ili ista slicno.. mozda treba samo flashat bios?! jer, da je osao vram vjerovatno mi nebi vrtila sve bez problema osim sto kad prvi put upalim igru izbaciva artifakte, a onda kad izadem i ponovo udem sve radi savrseno ?

bio bih vam zahvalan.. volio bih to probati pa cu onda biti siguran dal je grafa stvarno osla ili je ipak popravljiva..

MetalHead
15 godina
Problem s HD 4870 X2
And Justice For All.... FUCK YEAH!!!
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Problem s HD 4870 X2

pozdrav vidim da spominjete 4870 X2 ja je imam tj imat ću je vrlo brzo no imam jedan problem kod grafe ovako kupio sam je od jednog lika za sitne pare dakle lik veli da grafa ima problem sa 3d-om e i sad dali se ona dade spasit kad bi ju ispeko u pećnici unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
Problem s HD 4870 X2

Nemoj to kupovat ! Stara grafa , puno trosi , puno se grije , i jos kazes ima problema u 3D ... Bjezi od toga !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Problem s HD 4870 X2

Kolega ti je dobro savjetovao,nemoj bacat novce.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem s HD 4870 X2

Ma kupio bi je ma nek troši no ja nju ne mislim imat ja nju mislim ispeći ako se dade spasit i prodat je za 600-800kn

0 4 hvala 0
15 godina
Raz3rGam3r kaže...

Ma kupio bi je ma nek troši no ja nju ne mislim imat ja nju mislim ispeći ako se dade spasit i prodat je za 600-800kn

Ta grafa ima TDP od 286W sto je puno  , samo tesko se prodaje takva grafa !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Problem s HD 4870 X2

pa moja 6950 ima 250w tdp pa nikom ništa ma daj pa ko danas gleda na to svi gledaju da je jaka i da mogu sve igre terat sa njom malo ću priznat tvrdoglav sam ok uš kad zapnem za nešt nikako da se manem toga ako je 3d el se može ona spasit pečenjem ako može ja bi je uzo pa bi je imo 2-3 dana tek tolko da vidim kako drži fps-ove u cod-u 4 i nekim novijim igrama pa bi je onda izvadio i stavio na prodaju a svoju bi HD 6950 vratio nazad u komp a ovu prodao

0 0 hvala 0
15 godina
Problem s HD 4870 X2

Tko zna dal se moze spasit pecenjem , ta metoda se obicno koristi kad su u pitanju artefakti tak da nitko nemoze garantirat da ce pecenje uspjet !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem s HD 4870 X2

lažem ma 6950 ima 200w tdp a 4870 x2 nema 286w tdp ja mislim da ona ima više :/

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem s HD 4870 X2

pa eto reci ti svoje mišljenje malo sam se raspito i navodno da se može popravit ako je 3d u pitanju a ako je memorija ošla onda valjd nema niš od nje

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Problem s HD 4870 X2

Bjezi od te kartice.

clock2much

1 0 hvala 0
15 godina
Problem s HD 4870 X2

Meni je samo poznato da pecenje pomaze u slucaju krepavanja memorije tj. prisutnosti tzv. artefakata , no ni to ne pomogne svaki put , tak da ja neznam dal se doticna HD4870X2 moze spasit !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Meni je samo poznato da pecenje pomaze u slucaju krepavanja memorije tj. prisutnosti tzv. artefakata

Ne memorije, vec kad je hladni lem izmedu GPU cipa i PCBa {#}

clock2much
15 godina
Problem s HD 4870 X2

Zaj#$* se jedanput na njoj,od ČLANA foruma,naj$#*$# mu se mame,i ovom prilikom savjetujem svima koji ju kupuju neka DOBRO razmisle jer ima velikih problema s tim grafama.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Problem s HD 4870 X2

Kako si isam rekao kad nesto naumis da te tesko odgovorit....

Onda po tvom,najbolje da je kupis i ispeces,pa kako bude.

A ja bih na tvome mjestu za te novce kupio gajbu piva,4 kg cevapa i bio bih na siguran sa rezultatima pecenja.{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2012 19:30 (tadic).
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Meni je samo poznato da pecenje pomaze u slucaju krepavanja memorije tj. prisutnosti tzv. artefakata , no ni to ne pomogne svaki put , tak da ja neznam dal se doticna HD4870X2 moze spasit !

A čuj valja probat ja sam od frenda dobio 4650 navodno da kad komp upališ da ona uopće ne daje sliku  i ništ ja se sjetio da je stavim u pekanu i ja nju stavio na 10min 200C i ostavio je u rerni preko noći izvadio je iz folije  stavio novu pastu i grafa je proradila ali bio je jedan problem 1 kondenzator se napuho ja ga zamjenio i dalje radi grafa :D

15 godina
Zizo kaže...

Zaj#$* se jedanput na njoj,od ČLANA foruma,naj$#*$# mu se mame,i ovom prilikom savjetujem svima koji ju kupuju neka DOBRO razmisle jer ima velikih problema s tim grafama.

Je,istina je.Ta serija grafickih kartica poznata je po problemima,i ne nalaze bas puno kupaca.

Ici kupovat ne ispravnu 4870x2 i nadat se popravku po meni je totalno promasena investicija.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2012 19:38 (tadic).
13 godina
neaktivan
Problem s HD 4870 X2

Ma neznam šta da kažem mislim volio bi je uzet neznam ni sam šta da radim nisam više pametan {#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem s HD 4870 X2

ugl lik veli za tu grafu kad se komp upali sve bude u redu i onda se komp resetira e sad šta bi to moglo bit pitam se???

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem s HD 4870 X2

Ok ja znam da mi svi želite dobro no daj nek neko više kaže el se može ta problem riješit ako se komp resetira i btw ja bi išao kod tog lika i da mi pokaže kako se ponaša naravno neću kupovat na blef otići ću na njegovu kućnu adresu i nek mi pokaže cijeli PCB i neka je stavi u komp i da vidim kako radi ako nije ništa strašno onda ću je uzet no naravno neću govorit da mi treba nego reći ću mu da imam ja jednu taku samo da mi treba pcb pa ću je kompletnu uzet ako nije ništ ozb?

0 0 hvala 0
15 godina
Raz3rGam3r kaže...

ugl lik veli za tu grafu kad se komp upali sve bude u redu i onda se komp resetira e sad šta bi to moglo bit pitam se???

Mozda preslabo napajanje !

Music As A Weapon !!
15 godina
Problem s HD 4870 X2

Za koliko ti je prodaje taj lik?Ako nije tajna?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice