Imam XFX 4870 1gb (Slika 1), ventilator je dosta bučan i ne hladi baš najbolje, iako sam koristio MSI Afterburner. E sad, ja sam taj ventilator i plastični oklop skinuo i stavio 120mm gore. To sad radi relativno dobro, ali bih htio da ga mogu kontrolirati preko Afterburnera. Razmišljao sam kad bih imao konverter Slika 2, to gurnem u grafičku i 120mm u njega, te u Afterburneru namjestim postotke. Jel bi to funkcioniralo, s obzirom da se originalni vent vrti na 3000+ okretaja, a 120-ka na cca 1500?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako je i originalni vent za 12V, mislim da bi trebalo raditi bez problema. Na isti način sam zamjenio vent u svom napajanju (Corsair neki, po cijeni je trebao biti kao kvalitetniji, međutim vent mu je bio najglasniji od svih koje sam imao kućištu).
Samo neznam dal će taj ventilator moći preko grafičke moći biti kontroliran preko MSI Afterburnera, to me muči i da li će to uopće raditi.
Spojio sam ženski fan utor i muški mini fan, sve izolirao, uštekao ventilator unutra i radi! Napokon idle 55 i 10min u Furmarku max.82! Sve radi puno tiše.
Pitanje: Da li netko zna jel se može namjestiti brzina vrtnje za razdoblje od paljenja računala, pa do ulaska u Windowse, jer dok se ne loada Afterburner, ventilator je na nuli, pa je temperatura preko 70.