Prerada hlađenja grafičke

poruka: 4
|
čitano: 997
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Imam XFX 4870 1gb (Slika 1), ventilator je dosta bučan i ne hladi baš najbolje, iako sam koristio MSI Afterburner. E sad, ja sam taj ventilator i plastični oklop skinuo i stavio 120mm gore. To sad radi relativno dobro, ali bih htio da ga mogu kontrolirati preko Afterburnera. Razmišljao sam kad bih imao konverter Slika 2, to gurnem u grafičku i 120mm u njega, te u Afterburneru namjestim postotke. Jel bi to funkcioniralo, s obzirom da se originalni vent vrti na 3000+ okretaja, a 120-ka na cca 1500?

Slika 1 Slika 1
Slika 2 Slika 2

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ako je i originalni vent za 12V, mislim da bi trebalo raditi bez problema. Na isti način sam zamjenio vent u svom napajanju (Corsair neki, po cijeni je trebao biti kao kvalitetniji, međutim vent mu je bio najglasniji od svih koje sam imao kućištu).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Prerada hlađenja grafičke

Samo neznam dal će taj ventilator moći preko grafičke moći biti kontroliran preko MSI Afterburnera, to me muči i da li će to uopće raditi.

14 godina
neaktivan

Spojio sam ženski fan utor i muški mini fan, sve izolirao, uštekao ventilator unutra i radi! Napokon idle 55 i 10min u Furmarku max.82! Sve radi puno tiše.{#}

Pitanje: Da li netko zna jel se može namjestiti brzina vrtnje za razdoblje od paljenja računala, pa do ulaska u Windowse, jer dok se ne loada Afterburner, ventilator je na nuli, pa je temperatura preko 70. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2013 23:35 (Pinbot).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice