Preporuka za GPU

poruka: 8
|
čitano: 1.375
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Preporuka za GPU

Poštovani najprije da pozdravim sve nadzočne jer sam novi na forumu!

Ovako radi se o sljedecem pošto se nisam zadnje 3godine bavio sa kompovima malo sam izašao iz štosa i dosta se mučim da pohvatam kaj je sve novo vani.

Odlučio sam se da bi mogao malo obnoviti komp i zapeo sam na grafickoj kartici izmedju ostalog i zbog budgeta i zbog toga kaj vise neznam kaj trebam gledat

od svih silnih brojeva ddr-a mhza i ostalog,

pa mi se učinilo logično da pitam nekog ko više prati razvoj dotičnog hardwera

Nekak sam došao do nVidia 9600 graficke i to mi se cini ok al nisam siguran da je to ok za povremeno igranje (Fallout3, Prototype, Diablo.....) i rad u 3dprogramima (Rhino3d, Mudbox.......)

Puuuuno gledam filmove u Hd-u preko kompa na tv-u ba mi je donekle bitno da ima HDMI zbog sto bolje kvalitate slike

Sad pitanje za vas je:   koji proizvodjac ASUS, Gigabyte, XfX...??

i ako postoji neka bolja graficka za slicne kune molio bi da ju navedete

Planiram kupiti:

Napajanje CORSAIR 650W, TX Series

GPU?????????????

Moja trenutna konfiguracija:

Asus P5B Deluxe

Asus Nvidia 7900GS 256MB

2GB ram, Intel Core2 6400 @ 2.13GHz x2
Maxtor 620gb

WD500 i 320gb

Philips 244e 1920x1080

Napajanje stock sa kučištem 400w

P.S. nisu mi bitni fps-i (sam da izdrzi koju godinu i da ak baš hoču mogu odigrat igru a da mi ne trokira slika)

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Preporuka za GPU
mravak kaže...

Poštovani najprije da pozdravim sve nadzočne jer sam novi na forumu!

Ovako radi se o sljedecem pošto se nisam zadnje 3godine bavio sa kompovima malo sam izašao iz štosa i dosta se mučim da pohvatam kaj je sve novo vani.

Odlučio sam se da bi mogao malo obnoviti komp i zapeo sam na grafickoj kartici izmedju ostalog i zbog budgeta i zbog toga kaj vise neznam kaj trebam gledat

od svih silnih brojeva ddr-a mhza i ostalog,

pa mi se učinilo logično da pitam nekog ko više prati razvoj dotičnog hardwera

Nekak sam došao do nVidia 9600 graficke i to mi se cini ok al nisam siguran da je to ok za povremeno igranje (Fallout3, Prototype, Diablo.....) i rad u 3dprogramima (Rhino3d, Mudbox.......)

Puuuuno gledam filmove u Hd-u preko kompa na tv-u ba mi je donekle bitno da ima HDMI zbog sto bolje kvalitate slike

Sad pitanje za vas je:   koji proizvodjac ASUS, Gigabyte, XfX...??

i ako postoji neka bolja graficka za slicne kune molio bi da ju navedete

Planiram kupiti:

Napajanje CORSAIR 650W, TX Series

GPU?????????????

Asus P5B Deluxe

Asus Nvidia 7900GS 256MB

Maxtor 620gb

WD500 i 320gb

Philips 244e 1920x1080

P.S. nisu mi bitni fps-i (sam da izdrzi koju godinu i da ak baš hoču mogu odigrat igru a da mi ne trokira slika)

Hvala!

Overclockaj proc na nekih 3.0GHz-3.2GHz i kupi HD6850,i uzmi neko drugo napajanje.

MOTOR u srcu BRZINA u glavi ADRENALIN u krvi i ANDJELI čuvari
15 godina
neaktivan
Zašto neko drugo napajanje? C650W je sasvim dosta za ovo sve, možda još neka ubaci tu nekog Mugena pa neka baci na kojih 3.40, može i više ako ide.
15 godina
protjeran
Wicked_Sick87 kaže...
Zašto neko drugo napajanje? C650W je sasvim dosta za ovo sve, možda još neka ubaci tu nekog Mugena pa neka baci na kojih 3.40, može i više ako ide.

Jel ti znaš čitat? I jesi li pročitao do kraja prvi post?

Asus P5B Deluxe

Asus Nvidia 7900GS 256MB

Maxtor 620gb

WD500 i 320gb

Philips 244e 1920x1080

To autor ima,C650W je PREVIŠE! Uzme nekakvo LC Power od 420W po 250kn i uzme HD6850 i neki cpu cooler poput Kantana 3 Freezer Pro 7 (s bjelim ventom).

MOTOR u srcu BRZINA u glavi ADRENALIN u krvi i ANDJELI čuvari
15 godina
neaktivan
Jeste jeste, mislio sam da si napisao da je sa sve ovo premalo. A C450w bi vjerovatno bilo dovoljno.
16 godina
neaktivan
luđak na motoru kaže...

Jel ti znaš čitat? I jesi li pročitao do kraja prvi post?

Asus P5B Deluxe

Asus Nvidia 7900GS 256MB

Maxtor 620gb

WD500 i 320gb

Philips 244e 1920x1080

To autor ima,C650W je PREVIŠE! Uzme nekakvo LC Power od 420W po 250kn i uzme HD6850 i neki cpu cooler poput Kantana 3 Freezer Pro 7 (s bjelim ventom).

Ili svjetlećim ventom? Smijeh

Eh, Mato, Mato...

18 godina
Preporuka za GPU

Ja bih na tvojem mjestu uzeo neku hd 4670 sa ddr3 Link ili ako uspiješ naći ovo sa Zalmanom link ali u većini shopova je rasprodana,ne troši previše struje i ne treba nikakvo dodatno napajanje a zadovoljilo bi tvoje potrebe za povremenim igranjem bez trzanja. Mislim da bi ti to bilo najisplativije jer uz minimalno ulaganje u kompjuter zadovoljio bi sve svoje potrebe, nema smisla bacati novce u vjetar jer nikada ne znaš kada će ti trebati a posebno u današnje doba.

Evo našao jednu sa Zalmanom link

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 17:21 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hvala svima na savjetima! Probao sam jucer OC na 2.7ghz i nisam vise mogao pokrenuti win jer mi se rusio komp (mislim da ni nemogu pretjerano dic CPU jer mi je ram spor ili me neka druga komponenta j....) ali sve je rijeseno jedan legeran restart biosa i sve je na svom mjestu :) BTW usro sam se kad mi se kom poceo rusit na starup-u mislio sam da sam nrkaj skurio

Znaci ili Asus 9600gto 512mb ili gigabyte hd4670 1gb??
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice