Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice

poruka: 1.692
|
čitano: 707.072
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice
brane47 kaže...

Pa ako ti se bas napuse il ispljune kondenzator, zamijenit ga je bar lako, obivna lemilica, tinol..nevjerujem da ce on nesto za sobom povuci, cisto sumnjam..a ja kad sam rekao ono vise sam ciljao na ovakvo nesto..pod tim sam mislio pirilica na vruci zrak..

Iako je to za smd-ove..znam da je rizik staviti ispravnu grafu unutra..mozes s ovako necim proci po grafi, po dijelovima, ne se dugo zadrzati, da ne odletujes neki cip, ili sj*bes pertinaks..

Ma yebeš to, ja ti koristim pištolj za skidalje auto-laka koji ima dvije temperature:

200°C

600°C

Prvo grijem na 200 nekih 2-3 minute, sa 600 par sekundi da se odlemi,

i zalemim sa 200.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
brane47 kaže...

Pa ako ti se bas napuse il ispljune kondenzator, zamijenit ga je bar lako, obivna lemilica, tinol..nevjerujem da ce on nesto za sobom povuci, cisto sumnjam..a ja kad sam rekao ono vise sam ciljao na ovakvo nesto..pod tim sam mislio pirilica na vruci zrak..

Iako je to za smd-ove..znam da je rizik staviti ispravnu grafu unutra..mozes s ovako necim proci po grafi, po dijelovima, ne se dugo zadrzati, da ne odletujes neki cip, ili sj*bes pertinaks..

Ma yebeš to, ja ti koristim pištolj za skidalje auto-laka koji ima dvije temperature:

200°C

600°C

Prvo grijem na 200 nekih 2-3 minute, sa 600 par sekundi da se odlemi,

i zalemim sa 200.

A jesi kada maticnu grijao ?

15 godina
protjeran

Da, isto ti je za svu elektroniku...

Chipseti se odleme pa ih zalemiš...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
insight kaže...

citam ovu ludost od pocetka...hm...imam hd 3870 i cetiri skupine crnih linija preko ekrana..u svakoj 8 kom...uglavnom problemi sa grafom...

naravno da to smeta i iritira..no ipak cu pokusati jos sva moguca ciscenja,yamjene kablova i sl.prije "pecenja".

Zanima me da li se moze izbjeci cjelokupno pecenje ...da li se moze sa fenom...obicnim postici dovoljna temperatura da se obnove spojevi,odnosno da se postigne efekat iz pecnice?Molio bi da mi odgovore oni koji su to radili,rade i koji imaju strucnosti na tom podrucju...

Inace tema je vrlo zanimljiva...::-D

greska sorry

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2011 2:23 (tpg).
15 godina
brane47 kaže...
rockman kaže...

a da prvo probam sa industrijskim fenom duže vrijeme se zadžati na kritičnim dijelovima, pa tek onda u pećnicu ?

Nece ti to pomoci, nemozes postic dovoljno veliku temp da otopis tinol, ali jedino da je stavis u komp i upalis, dok drzis fen na nekim mjestima, iako sumnjam..

Industriski fen ima temperaturu od 500C pa nagore. ako mu se da igrat moze pomoc. ja sam sa industriskim odlemio cijelu matičnu. soalio bio neki chip dosadnod oma i odlemio southbridge. ide konektore sata konektore seriale kondenzatore sve zivo

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2011 13:06 (Lacko).
14 godina

poz svima

eto da javim da sam uspjesno ispekao 7900 gs 256 mb ddr3 256 bit

kolega htjeo baciti, a ja mu rekao ajmo je ispec. on se opalio smijat i kazao evo radi sa njom sta oces ja sebi nabavio drugu  :)

i eto operacija uspjela.

izgleda da sam dobar kuhar.

(sad radi kod drugog kolege umjesto njegove 6600 gt)

16 godina
neaktivan

Što je točno bilo kartici pa da ste se odlučili na pećnicu?

No need to run and hide It's a wonderful, wonderful life No need to hide and cry It's a wonderful, wonderful life
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2011 19:03 (username).
14 godina

nije radila, crn ekran i to je to, probao u 3 kompa i kad je stavis nepali se ekran, znakovi zivota nista

a sad radi ko singerica :)

morali smo razabcit koju pesa na njoj

15 godina
Deathreper kaže...

nije radila, crn ekran i to je to, probao u 3 kompa i kad je stavis nepali se ekran, znakovi zivota nista

a sad radi ko singerica :)

morali smo razabcit koju pesa na njoj

Samo je nemoj izlagati nekim velikim opterecenima tipa funmark itd. jer ce ti se opet vratiti na staro tako mi je bilo kog prijatelja.

14 godina

nemora biti, zasad radi normalno, igrao vise igara, probao 3d 06 nekoliko puta, radi bez greske

15 godina

mene zanima jel mi mogo ja ispeć usb stick... sad sam skinuo ono plasticno i vidio sam da su mi se oce zice odvojile i mogo bi ih spojiti  vjerojatno lemljenjem al neam lemilicu.. pa me zanima jel bi se to moglo popraviti

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa neznaju zice gdje se trebaju otopiti ili zaljepiti.. :)

Mislim da bi to trebao ipak lemilicom srediti..u tv-servisu bi ti to sredili..

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

dugo me nije bilo..

9800 gtx+ i treći put na pećenju i radi.

izgleda da joj treba svaka dva mjeseca malo topline{#}

pitanje je do kad će tako

4 0 hvala 0
15 godina
gamer_101 kaže...

dugo me nije bilo..

9800 gtx+ i treći put na pećenju i radi.

izgleda da joj treba svaka dva mjeseca malo topline{#}

pitanje je do kad će tako

Dok ne crkne i kupius drugu (al za stalno ne crkne)

15 godina
neaktivan

jel ova metoda funkcionira kod RAM memorije. ima jedno 20-tak "keksiju" za oživit {#} 

16 godina
moderator
Piko500 kaže...

jel ova metoda funkcionira kod RAM memorije. ima jedno 20-tak "keksiju" za oživit {#} 

ništa te ne košta probat

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
Piko500 kaže...

ništa te ne košta probat

a baš to, i playstation 3 matičnu ću frknit pa neka smrdi kuća po plastici {#}

15 godina
protjeran
Piko500 kaže...
XXX-Man kaže...
Piko500 kaže...

ništa te ne košta probat

PS3 se popravlja, kao i XBOX, fenom...{#}

15 godina
neaktivan

već pokuša 2-3 puta, jedan put počelo se palit plavo svitlo od blueraya, onda ista stvar{#}

16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
Piko500 kaže...
XXX-Man kaže...
Piko500 kaže...

ništa te ne košta probat

Misliš toplinskim pištoljem, fen se ne zagrijava dovoljno.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
16 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

Ma ne-to ti se popravlja vexx-om. {#}

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
16 godina
neaktivan

Evo i mene, nedavno sam od frenda dobio laptop koji je htio bacit u smeče pa sam reko daj meni i odnio ja kuči. Rastavio sve i izvadio matičnu i mjerio digi instrumente pokazuje da je OK.A onda sam prvi put pripremao rešo na plinsku bocu (onu štednjak na plin kojim se kuha kava). I ja kad upalim plin i grijem kod čipset oko 2 min pazeći da ne pregori. Nakon što sam završio s grijanjem i ostavio da se ohladi. I sastavo natrag na test probe i proradila. Iznenađeno sam kako sam grijao i sjetio grafu da i to probam grijat ASUS  nvidia Geforce 8500gt 512mb koji također pokazao artefakte i bacao bsod i išla na grijanje i također uspješno grijao i sastavio na kompu i rade sve OK i u igri probano i sve ok, Pošto na toj kartici nema ugrađen vent pa sam improvizirao i od neispravno napajanje vadio vent i prišarafio na grafičku karticu i zalemio za napon vrtnje i nakraju i sve sjajno lijepo i predeno radi. {#}

Nenad, sam svoj majstor za sve vrste računala. :)
Moj PC  
10 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo da se i ja pohvalim, prije 3-4 mjeseca isto uzeo pokvaren laptop i nije se htio upalit samo ventovi radili i ništaviše niti slike ni tona

rastavio ga izvadio matičnu i uzeo od supruge običan fen (je nekakva zvjerka 2000W) i grijao ju stim fenim 10min oko grafičkog čipa i i ostalih dijelova

pustio da se ohladi i laptop proradio i evo još uvjek radi bez greške!!

I kupio na njuškalu ovu grafičku ponudio mu 60 kunića i poslao mi je i došla jučer a ono imam što vidit puna prašine žačepljena rastavim je očistim isto s fenom

od supruge 10 min grijao ohladio stavio novu pastu i RADI ko urica sve pet!!

Pečena XFX 8800 Pečena XFX 8800
Nino
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja sam točno napravio kako je ovdje opisano i spasilo me je.Imam 9800gx2 koja je ležala godinu dana i više u kutiji a nisam je mogao vratit na garanciju, jer sam je kupio u vemilu koji je naravno zatvoren :(Evo kartica radi bez problema za sada :D

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

prepekao sam svoju zotac 9800gtx+ radila je!Udjem u shift 2 da odvozim koju utrku  kad ono poslije 2min zablokira pc, restartujem ga ono ponovo artefakti.Zna li ko rjesenje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

peci ponovo

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

u krusnu pec stavi{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

O bože..

0 1 hvala 0
15 godina
gzpa kaže...

Ja sam točno napravio kako je ovdje opisano i spasilo me je.Imam 9800gx2 koja je ležala godinu dana i više u kutiji a nisam je mogao vratit na garanciju, jer sam je kupio u vemilu koji je naravno zatvoren :(Evo kartica radi bez problema za sada :D

Malo idem off topic, ali si se prevario!.

Trebao si ju nosit na garanciju uvozniku a ne vemilu.

Ugl. dobar si kuhar

Slobodno stisnes Hvala :)
14 godina

Evo da se ja pohvalim ja danas ispeko radeonku 9800 pro 128Mb i radi ko vurica wuhuuuu! Fala autoru teme!

Moj PC  
3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice