PointOfView GTX470

poruka: 33
|
čitano: 3.813
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Piotanje u vezi cijene

Ovako danas bih trebao otići po ovu grafičku međutim mene kopka jedna stvar. Da li je cijena OK, odnosno da li je cijena premala s obzirom da se radi o kartici koja je u rangu sa 5870 čija je cijena preko 2000 KN? Da li nešto nije uredu sa ovom firmom, karticom itd....

Isto tako 480 je 3500 u istom dućanu. Taj raskorak u cijeni mi je malo prevelik.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=228&products_id=9151 

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Piotanje u vezi cijene

Hmmm za PointOfView nikad cuo. Vjerojatno je i cijena zbog toga malo manja. Ali ako grafa ima garanciju zasto ne uzeti.

17 godina
MegaMass 2000 kaže...

Ovako danas bih trebao otići po ovu grafičku međutim mene kopka jedna stvar. Da li je cijena OK, odnosno da li je cijena premala s obzirom da se radi o kartici koja je u rangu sa 5870 čija je cijena preko 2000 KN? Da li nešto nije uredu sa ovom firmom, karticom itd....

Isto tako 480 je 3500 u istom dućanu. Taj raskorak u cijeni mi je malo prevelik.

Point of view je dobra marka. Nvidia only proizvođač, imao sam i njihovo napajanje PoV Black Diamond 500W, dosta dobro.

I ja bi rađe GTX470 nego HD5870 uzeo.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Downloading High Definiton Video
15 godina

Sve je u redu sa firmom i karticom, svugdje su cijene GTX470 niske jer je nvidia spustila istu.

pwn too much... http://bfbcs.com/stats_pc/agent_00klc
17 godina
odjavljen
WindEmperor kaže...

Hmmm za PointOfView nikad cuo. Vjerojatno je i cijena zbog toga malo manja. Ali ako grafa ima garanciju zasto ne uzeti.

e je8iga sad.... je, vjerovatno je zato

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
protjeran

Uzmi to;)

btw Koji CPU imaš?

Inače evo upravo sam vidio kako imaju cijeli asortiman GTX460 kartica koje su tek pristigle u ADM.

Te su ti isto jako dobre čak štoviše i ja imam jednu OC-anu i mogu ti reći da je i više nego dovoljna ako ciljaš na neke igre.

Sad sam tek vidio da si treba već kupiti.. Ajd pa javi dojmove ako si ju uzeo?

Rusted from the rain
17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Imao sam par dana tu grafu i grafa ko grafa, moja je još ktome bila Low Voltage primjerak. Jedina zamjerka ide dodatnoj opremi koja je praktički nepostoječa. Uz nju dobiješ samo CD sa driverima, priručnik i DVI/VGA adapter.

I'll be back
17 godina
protjeran
PointOfView GTX470

meni je čovjek nudio MSI Twin Frozr GTX 470 iz IQ-a za 1837 kn no nije se javio kad smo se dogovorili pa ja uzeo drugu karticu.

inače, svaka preporuka za taj model ali ipak potraži kod IQ-a Twin Frozr (čeka se 10 dana) za 1930 kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2010 21:05 (Bugofil).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ma ja imam sad Gigabyte? Isto sam mislio ono Sapphire za AMD kartice ili samo XFX kod nVidie..

Kad vidi ono grafa ko grafa, sve to ovisi o primjerku najviše pa onda poslije o samom proizvođaču kartica.

Rusted from the rain
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Ma ja imam sad Gigabyte? Isto sam mislio ono Sapphire za AMD kartice ili samo XFX kod nVidie..

Kad vidi ono grafa ko grafa, sve to ovisi o primjerku najviše pa onda poslije o samom proizvođaču kartica.

Gigabyte je pušiona za grafe. PCB im je tanki i mekani da pri instalaciji imaš osiječaj da bude puknuo svaki tren. VRAM-ove imaju loše i često se zna desiti da nesmiješ slider pomaknuti za 1Mhz i vuala šarenilo duginih boja te snađe.Također su rjetki Low Voltage čipovi na njima i sve redom(custom) ne podržavaju Voltmod Jedino za što Gigabyteu skidam kapu jest naprosto tiho i efikasno hlađenje.

Sa druge strane XFX više ne distributira Nvidijine čipove i sada je AMD Exkluziva. XFX ima odlične PCB-ove i svaki njihov PCB ima programibilni Voltage regulator i to ti znači da kod XFX-a nije važno dal je Referentni model ili nije. Hlađenje im ovisi o modelima, al nije baš bog zna što. VRAM-ovi su odlični i vrlo OC-abilni.

ASUS sa druge strane je poznat po kiću, no isto tako ima vrhunsku opremu i to su u potpunosti grafe za OC. Za razliku od večine nema Zaključan BIOS(na custom modelima) i pruža 20% veči Voltmod od ostalih. Također redovito uz njihove grafe dobiješ najviše opreme. Recimo uz GTX480 češ samo kod ASUS-a dobit punu igru MAFIA II.

Sapphire je stari i najpoznatiji AMD partner, ima odlična VaporX hlađenja i njačešće su AMD-ovi golden čipovi upravo kod njega, sa druge strane PCB-ovi su mu odvratni no idalje ima odličnu elektroniku. VRAM-ovi također OC-abilni. Nažalost Custom modeli nemaju mogučnost regulacije Voltaže GPU-a.

U svu tu priču treba ukrpati i MSI koji pak kombinira sve najbolje od ovih navedenih distributera, a ktome na svoje top modele(HAWK i CYCLONE) ne nabija ogromnu cijenu, več su odprilike svega 10 Eura skuplje od referentnog modela.

Za OC moj izbor je ASUS, jer sa njime možeš 90% biti siguran da dobivaš LV čip i pozamašnu opremu uz napuhanu cijenu(Ipak je to ASUS).

Drugi izbor mi je MSI I XFX(oba su podijednako dobra), a Gigabyte mogu preporučiti samo onima koji ne pate na OC i žele što jeftiniju i tišu grafiu

I'll be back
17 godina
protjeran

Moja se da clockat iz MSI AB-a i dizao sam joj napon.

Rusted from the rain
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Moja se da clockat iz MSI AB-a i dizao sam joj napon.

Rijetko zbilja rijetko, al šta ti to znači kad ti čip ne poteže ni 900Mhz.Tebe može srediti netko sa ASUS-icom ili MSI-em bez dizanja voltaže. Moja bivša Cyclone koja je potezala 960Mhz bi te popapala ko bebicu.

Inače imao sam Gigabyte GTX465,HD5850 i Gigabyte GTX460, al nijedna nije podržavala voltmod. Jedino SOC serija ima SFVoltmod.

I'll be back
15 godina
PointOfView GTX470

joj, a ja budala, kupio novu graf prije 1 mj, GTX460 Gigabyte za 1850, a sad gtx470 kosta 1800 i nesto, omg.. fail!!

edit: kod mene u gtx460 gigabyte 1gb isto se moze dizati voltaza i overclock radi dobro!! :)

R@$h0@YeaH
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2010 21:27 (Rasho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: PointOfView GTX470
Rasho kaže...

joj, a ja budala, kupio novu graf prije 1 mj, GTX460 Gigabyte za 1850, a sad gtx470 kosta 1800 i nesto, omg.. fail!!

edit: kod mene u gtx460 gigabyte 1gb isto se moze dizati voltaza i overclock radi dobro!! :)

Očito samo rezervirano za GTX460{#}. Prije tijedan dana sam imao Gigabyte HD5850 koji sam i prodao, pa nije imala Voltage regulator.

A i GTX465 nije imala.

I'll be back
17 godina
protjeran

Daj ne plači..xD

Imaš jaču grafu od mene i što mi fali..? Crysis 2 nećeš moći na MAX sve sa GTX470 isto tako kao ni sa tvojom ili mojom?

btw Da ne budeš usamljen i ja gledam tako na stvari što je samo normalno imat neš jačega za bolju cijenu.

Samo sad mi se ne kupuje ni GTX470 ni nova GTX580 ni za Krizu ni za gledanje u kejsu! btw platio si 1850 kuna, imaš 1GB DDR5, imaš OC-ed edition

imaš 256-nit a ja 192-bit itd.

Rusted from the rain
15 godina
neaktivan
PointOfView GTX470

Pozdrav, da ne otvaram novu temu, je li itko mozda imao iskustva s Asus GTX470, namjeravam ju uzeti pa da malo vidim {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
burek22 kaže...

Pozdrav, da ne otvaram novu temu, je li itko mozda imao iskustva s Asus GTX470, namjeravam ju uzeti pa da malo vidim {#}

Pošto je referentni model plačaš jedino brand ASUS i ,alo više dodatne opreme, a čisto sumnjam da je tebi bitno dal je nutra Low ili High Voltage čip

I'll be back
17 godina
microman kaže...

Za OC moj izbor je ASUS, jer sa njime možeš 90% biti siguran da dobivaš LV čip i pozamašnu opremu uz napuhanu cijenu(Ipak je to ASUS).

Moja GTX470 je Asus i dok je istina za low voltage chip (moja ima VID od svega 0,925) opremom se bas i nisu proslavili.

Par besmislica kao i kod drugih.

Za OP - ta POV GTX470 iz ADM-a ima malo cudan opis zbog ovog:

"PointOfView GTX470 1280MB 1280MB DDR5 320 bit, DVI 2x, mini HDMI, Core Clock : 675 MHz, Memory Clock : 3600MHz"

To bi sugeriralo tvornicki overclockani model i onda bi za te novce bila odlicna kupnja.

Medjutim, najbilze sto POV ima tim specifikacijama je TGT Ultra Charged model, ali on ima frekvencije 680MHz na jezgri i 3500MHz na memoriji sto je malo drugacije od ovog opisa iz ADM-a

if you are not paranoid you don't have enough information
17 godina
burek22 kaže...

Imam ja.

Radi besprijekorno, clocka se k'o mutava i grije se k'o mutava {#}

Gledam da od nekud narucim Zalman VF3000F, pa da vidim kako bi isla sa postenim hladnjakom.

if you are not paranoid you don't have enough information
17 godina
neaktivan
Mauro kaže...
microman kaže...

Moja GTX470 je Asus i dok je istina za low voltage chip (moja ima VID od svega 0,925) opremom se bas i nisu proslavili.

Par besmislica kao i kod drugih.

Za OP - ta POV GTX470 iz ADM-a ima malo cudan opis zbog ovog:

"PointOfView GTX470 1280MB 1280MB DDR5 320 bit, DVI 2x, mini HDMI, Core Clock : 675 MHz, Memory Clock : 3600MHz"

To bi sugeriralo tvornicki overclockani model i onda bi za te novce bila odlicna kupnja.

Medjutim, najbilze sto POV ima tim specifikacijama je TGT Ultra Charged model, ali on ima frekvencije 680MHz na jezgri i 3500MHz na memoriji sto je malo drugacije od ovog opisa iz ADM-a

Ovo su taktovi PoV GTX470 koja je dobavljena iz ADM-a. Očito greška njihova.

A što se opreme tiče. ASUS-ova ima više opreme nego PoV i EVGA zajedno.

I'll be back
15 godina
PointOfView GTX470
Je li istina da se 470 puno grije i da je bučna?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Da dosta se grije, al glasna nije...{#}

Oko 40 db u loadu...

17 godina
odjavljen
PointOfView GTX470

Imam PoV GTX 470 i moram reći da je hladnije i tiše od ostalih GTX 470. Zašto? Ne znam, ali znam da se Gigabyte-ova GTX 470 u idle-u grije 30 stupnjeva više nega moja.

MSI Afterburner SS MSI Afterburner SS
Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
PointOfView GTX470

Uzeo dotičnu, tiha, za ono što mi treba je odlična. Super zadovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.11.2010 0:06 (MegaMass 2000).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Imam PoV GTX 470 i moram reći da je hladnije i tiše od ostalih GTX 470. Zašto? Ne znam, ali znam da se Gigabyte-ova GTX 470 u idle-u grije 30 stupnjeva više nega moja.

Zanimljivo..30 a?

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
PointOfView GTX470

Jel bi Scythe Stronger 600 W moglo drzat tu graficku?

Link za sliku:

http://www.scythe-eu.com/en/products/power-supply/stronger.html

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.11.2010 12:49 (skykadelic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PointOfView GTX470

Lijevom rukom.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
PointOfView GTX470

Koja je cijena tog Scythe Strongera??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
16 godina
PointOfView GTX470

Ja bi išao na klik.  Ako nečeš modularan, onda je jeftiniji 70kn. Nešto sitno slabiji od tog Scythea, ali brate, cijenom je daleko niže.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.11.2010 15:04 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice