PCI 1 x16

poruka: 18
|
čitano: 5.728
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
PCI Exp. 2.1 na PCIE 16 ?

Pozdravljam.

MOJ PROCESOR :
-AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+ 2.00 GHz
RAM :
-2,50 GB

64-bit Operativni Sistem.

Naziv matične ploče : Gigabyte GA-MA69VM-S2

Tip sabirnice : DDR2 SDRAM
Širina sabirnice : 64 bit

500W NAPOJNA

-Kada sam otvorio kuciste, na maticnoj ploci sam procitao ovo dvoje ''ispod''. Ne razumijem se bas toliko o ovome.
PCI1
PCIE 16

Ono sto me zanima jeste, da li ce moci ova graficka na moj racunar : Gigabyte Radeon HD 5570 1GB GDDR5 GV-R557D5-1GI
PROCESOR
-GPU : Radeon HD 5570
-TAKT : 650 MHz
-DirectX Podrška : DirectX 11
MEMORIJA
-Kapacitet : 1024 MB
-TIP : GDDR5
-TAKT : 4000 MHz
POVEZIVANJE
-RAMDAC : 400 MHz

-Maksimalna Rezolucija : 2560x1600

-Slot : PCI Express 2.1

-Priključci : D-Sub, DVI, HDMI.

-Kod mene je trenutno integrisana graficka ATI RADEON X1200 SERIJA 128ram, nisam nikad nista mjenjao na racunaru vec 5. godina kad sam ga i kupio, samo eto sto sam uzeo ram od 2gb.
Da li ima kakve veze sto je moj racunar ''PCI1'' - ''PCIE 16'', a ova graficka PCI Express 2.1 ?
Da li ce radit normalno, molio bih vase misljenje.
I usput da mi predlozite par graficki za igre, do negdje 60-70 Eura.
I da li mi je okey racunar trenutno ?
I misljenje o ovoj grafickoj kartici.
Bicu zahvalan za svaki komentar...

I ukoliko mi moze ova graficka, koliko bih gubio preformansa ?

Hvala, uzdravlje. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 8:07 (Ado92).

0 0 hvala 0
15 godina
PCI 1 x16

Nemas problema sa tom grafickom, raditi ce savrseno. E sada, ovo sto ti pise PCI1 ti se vjerojatno odnosi na ovaj mali bijeli pci obicni slot, a ovo PCIE x16 ti je veliki plavi slot. Znaci slot ti je full 16x sto znaci da ce graficna raditi punim plucima bez problema. E sada, da li ce ti proc kociti performanse, to je druga diskusija...

Nadam se da sam pomogao.

1 0 hvala 1
16 godina
Re: PCI Exp. 2.1 na PCIE 16 ?

-radit će normalno, ovisno o 'starosti' ploče (zapravo BIOSa) potrebno je ponekad updateati ga novijom verzijom upravo zbog novih VGA (ili RAMa, CPU..) Provjeri prije ugradnje VGA koja je tvoja verzija BIOSa i koja je na GB stranici (pazi na točnu oznaku MBO i reviziju!). Uz svaki BIOS piše i koje su izmjene, ako nije ništa povezano s VGA možeš ostati na starijoj verziji.

-za PCIex (kao standard) je važno koliko struje može isporučiti za VGA (važno je i napajanje). Brzina (propustnost) nije pretjerano važna.

ne miješati standarde (v1.0, 2.0, 2.1 .,... 3.0) i utore x1, x4, x16 (to je samo fizička veličina. Vidi slike..

-PCI-x1 je oznaka za mali konektor cca 3cm. Nakon njega po veličini je x4 (cca 8cm) pa x16 cca 20cm

-uobičajeno da u svaki veći utor možeš staviti i manju karticu, kao i za CF-SLI obično se sabirnica tad prebacuje s x16 na 2x8 (skuplje MBO mogu imati i 2-3-4 VGA pune propustnosti).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 10:05 (ihush).
14 godina
neaktivan
PCI 1 x16

Leryan upravu si PCI1 se odnosi na ovaj bijeli, a PCIE 16 na plavi slot :D
Hvala ti puno...

ihush hvala ti puno, zaista si mi puno pomogao s ovim, hvala jos jednom...

Samo da vas pitam, da li je kod mene maticna ploca dobra ? i da li bi moglo dosta igrica i novih na moj racunar ?

ako mozete dati misljenje o mom sadasnjem racunaru..

hvala unaprijed

0 0 hvala 0
16 godina
Re: PCI 1 x16
Ado92 kaže...

..

Samo da vas pitam, da li je kod mene maticna ploca dobra ? i da li bi moglo dosta igrica i novih na moj racunar ?

ako mozete dati misljenje o mom sadasnjem racunaru..
.

- igre najviše ovise o VGA (90%), Da bi glatko vrtio novije (zahtijevne) igre mora biti u kategoriji 100-200€, ali mora i ostatak biti dobar, npr napajnaje, pa onda sve kao više RAMa, jači CPU..

Recimo da je za sad 2-4GB RAMa i neku 2Core sasvim OK. Tvoj CPU je starije generacije pa za jače VGA postaje čitav sistem usko grlo (ne iskorištava mogućnosti VGA do maximuma). Na tvoju konfiguraciju je neka VGA do 100€ OK (u pravilu ne trebaš novo napajnaje itd. ali provjeri kolika je potrošnja i koje napajanje imaš, konektori..), tako da je kartica koju si naveo 5570 OK za to računalo (cca 50-60€).

Ali, nVidia je manje ovisna o CPU, provjeri što se nudi u toj cijeni, neka (u rasponu cijene-modela) GF240 ili GF530.

-važno kod svake VGA: RAM DDR3, 128bit, dovoljno je 512MB za tu VGA (većinom je sad 1GB). nVidia bi mogla glađe raditi.. ali ovisi o igrama. Te sve kartice (u toj klasi) ne traže dodatno napajanje.

-ništa više se ne isplati jer je CPU starije generacije, ali računalo (s novom VGA) bi trebalo biti OK za umjereno igranje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Hvala ti puno sto si uzeo slobodnog vremena i pojasnio mi neke stvari, upravo cu sad potrazit po netu te graficke i cijene kakve nize, jer jedva sam skupio 60eura, pa cu probat naci nesto od nVidie, ako ne, onda cu uzet ovu HD 5570...

Veliki pozdrav, ziv mi bio.

15 godina
PCI 1 x16

Neces se zeznuti nikako sa tom grafickom. Ima za razliku od drugih ponudjenih DDR5 memoriju koja je dosta brza od DDR3. Po meni bolji cak izbor od nvidie.

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Uzimam je onda, hvala ti na izdvojenom vremenu, samo jos trebam naci gdje tacno ima da se prodaje kod nas.

Sve najbolje, Pozdravljam.

-Danas sam bar nesto naucio zahvaljujuci vama.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 11:37 (Ado92).
14 godina
Ado92 kaže...

Uzimam je onda, hvala ti na izdvojenom vremenu, samo jos trebam naci gdje tacno ima da se prodaje kod nas...

Sve najbolje, Pozdravljam.

Nemoj nju.Smece od kartice.Kupi HD 5670 1GB GDDR5 pa ces i moci nesto zaigrati.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
PCI 1 x16

Tocno, 5670 je bolja (http://www.hwcompare.com/96/radeon-hd-5570-vs-radeon-hd-5670/), ali ja sam mislio da covijek moze polovno nabaviti 5570 i da nije u mogucnosti drugu pa sam rekao da je ok buy.

Edit: Samo naravno treba paziti da se ne uzme sa DDR3 memorijom, nego obavezno DDR5.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 11:49 (Leryan).

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Upravu si u svemu je bolja, uzimam onda tu, jos mi jeftinija....
Hvala ti na izdvojenom vremenu i odgovoru, sve najbolje...
Ukoliko imas jos neku bolju linkaj mi ....

14 godina
neaktivan

Hvala druze, obratit cu paznju na to :D

15 godina
PCI 1 x16

Uvijek ima bolja, ali pitanje je za koliko para i u kojoj trgovini... :)

0 0 hvala 0
14 godina
Leryan kaže...

Uvijek ima bolja, ali pitanje je za koliko para i u kojoj trgovini... :)

Za ove novce nema bolje nove kartice.Eventualno polovna HD 4870,samo za nju treba i dobro napajanje.

14 godina
neaktivan

Nadam se da ce moci novije igre na ovoj grafi... :D

14 godina
neaktivan
PCI 1 x16

Znate li mozda da li oni isporucuju ovu graficku u Bosnu i Hercegovinu ?

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-vtx-3d-pcie-ati-radeon-hd5670-1gb-v2/38288

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice