NVIDIA Turing - RTX 2070 / 2080 / 2080 Ti

poruka: 3.190
|
čitano: 649.799
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: GTX (Volta)/Turing/Ampere
Da, ispada tako...2080 negdje 10% brza od 1080ti. 20% skuplja...leems segit:-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
GTX (Volta)/Turing/Ampere

a ništa moram pripremiti 3k eurića za 2080ti i novi monitor, treba netko bubreg  

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Promster kaže...

Ovo bi moglo značiti da je AdoreTV kaj se tiče performansi bio upravu, on "leakao" da će RTX2080 biti 50% brža od GTX1080, ovo je tu negdje, sad je li i za ostale kartice (otprilike) bio točan?

covik dosta toga pogodi ali isto je meni malo sumljiv ovaj graf sa 1 1.5 2 tako da cekam još mjesec dva

11 godina
neaktivan

3 1 hvala 0
17 godina

Kad bi se 1000$ 2080Ti prevelu u kune na 6300kn, to ne bi bila katatrofa... al znamo svi da će kod nas to bit 10-12k kuna... za grafu... koja nije titan...

2080 taman da je jača od 1080Ti 50% koštat će 7-8k kuna - to je cijeli mainstream gaming PC

Cekam i dalje realne bencheve, a ne pretpostavke i reklame, te dodatno cijenu u domaćim dučanima, te computeruniverse.de...

Samo više nisam nimalo optimističan. Imam osjećaj što dulje čekam sa nadogradnjom da je sve gore. Inflacija i pumpanje cijena koje domaći rast plaće nimalo ne prati.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
lav1000 kaže...

a ništa moram pripremiti 3k eurića za 2080ti i novi monitor, treba netko bubreg  

E jbg rođo, znam da je situacija u državi krajnje napeta, vlada nestašica svega pa tako i povoljnih grafulja, al opet pametni ljudi se uvijek nekako snađu, primjerice kupuju jeftine AMDove procesore da bi ušparali za Nvidijine Titane

Naravno uvijek ti preostaje solucija da kao i ostali kmetovi nabaviš konzolicu i onda se pretvaraš da sve leti u tri...

p.s. bubrezi su ionako precijenjeni, organizam se fino da pročišćavat i narodnom medicinom, od tri do pet litri gemišta svaki dan i nema zime za eskime

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2018 22:24 (Statsman).
7 godina
protjeran

Auuu. Taman smo svi nakupovali monitore i intelove procesore za 144Hz.

Sada možemo svi na ryzena, jer 60 Hz je ponovno IN

2 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Kao da gledas dobar krimic, odlican video!!!

Evil Destroyer of Universe Killer of Doom
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
Evil Access kaže...

Ovoliko dugo niti krimić ne traje. Jel' može u kratkim crtama ?

8 godina
protjeran
Seronja nezauzet kaže...
Evil Access kaže...

Ovoliko dugo niti krimić ne traje. Jel' može u kratkim crtama ?

Nije bitna sama sustina vec kako je dosao do toga, super zanimljivo. U kratkim crtama, po njemu, nece biti nekog velikog skoka u performancama, ono dobro sto ce doci ce doci kada developeri implementiraju jednu zanimljivu tehnologiju, int 32shading, koja bi mogla dati znacajan boost u performancama. Ray tracing se za sada cini kao gimick, nista sto ce u ovoj generaciji biti upotrebljivo, u buducnosti da, sada ne.

Evil Destroyer of Universe Killer of Doom
13 godina

Dakle ajmo malo realno :

- onaj FPS na 4k je vjerovatno avg (čitaj : očekujte dropove)

- vrijeme isporuke Turinga je faking mjesec i pol dana (EVGA; 4-6 tjedana), prvi batch kartica je skoro potpuno rasprodan

- po ovom leaku core perf je +50%(???) što mi je nekako sumnjivo https://videocardz.com/77696/exclusive-nvidia-geforce-rtx-2080-ti-editors-day-leaks

- 2080ti bi po toj logici trebala biti negdje 70% brža od 1080ti, ako se uzme u obzir broj Cudi i GDDR6 za kojeg ne znamo kako se oca

- implemetacija rt-a je u alfa fazi, očekujem puno bolje perf u dogledno vrijeme

https://www.tweaktown.com/news/62907/battlefield-gameplay-video-nvidia-rtx-1080p-60fps/index.html#comment

- prekrasno izgleda, ali fps i povremeni gliĆevi bodu u oči (za sada), jedva čekam da ovo potpuno zaživi

- vadite stare u2412m iz ormara, vraćamo se na na FHD

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2018 8:38 (DarthMarkus).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

Kako stoji nova serija u rudarenju? Čini mi se da su forsirali novu tehnologiju jer znaju da će rudarima biti beskorisna?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

ne vjerujem tim nvidijinim benchmarksima posto nisu nista napisali koje su postavke i konfiguracija (i jel to average fps, max fps ili sta ?)

wait for 3rd party benchmarks

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2018 9:09 (Fanu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zila kaže...

Kako stoji nova serija u rudarenju? Čini mi se da su forsirali novu tehnologiju jer znaju da će rudarima biti beskorisna?

Ajmo sad ozbiljno.

Koliko se povecao RMA u odnosu prije rudarenja? Koliko im se povecala prodaju u odnosu na prije rudarenja? 

Siguran sam da su vise profitirali nego prijavili stete....

I onda zaista mislis da bi isli na stetu "RUDARA"

13 godina
Fanu kaže...

ne vjerujem tim nvidijinim benchmarksima posto nisu nista napisali koje su postavke i konfiguracija (i jel to average fps, max fps ili sta ?)

+ vjerovatno su i neatpickali sa naslovima.

službeni 3rd party benchevi ti dolaze tek 14.9.

Naravno, bit će leakova prije.

toxic kaže...
zila kaže...

Ajmo sad ozbiljno.

Koliko se povecao RMA u odnosu prije rudarenja? Koliko im se povecala prodaju u odnosu na prije rudarenja? 

Pa ako imaju gigatone stare serije, moguće.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2018 10:57 (DarthMarkus).
13 godina

tko god i dalje razmislja o investiranju u rudarenje sa consumer hardwerom ne znam koliko ce se usreciti - ta prica bi trebala biti gotova

jednostavnije direktno kupiti neki shitcoin i onda trgovati s njim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Hmm..?

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2018 9:54 (Promster).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

+ vjerovatno su i neatpickali sa naslovima.

Iako ne vjerujem da ce rast u performansama biti kao ovo na grafu cak i da su cherry pickali to je ipak desetak aktualnih naslova, da je na ovim ostalima porast 30% opet dobro. Al tko zna, mozda su izveli nesto domisljato kao AMD sa onim testom sa gtx 1070 na 4k gdje su zakljucili kako su ryzen 1700 i 8700k jednaki za gaming. 

17 godina

Onaj graf gdje nema frejmova "data measured" nije nikom nista cudno? 2 x 1080 cega? gdje?

jos jednom nema ovo veze s nicim.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2018 9:56 (toxic).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
toxic kaže...
zila kaže...

Ajmo sad ozbiljno.

Prvo će im uvaliti RTX, pa GTX (koji će mozda imati bolji hash/(price*power)) i onda se nebi čudio da izbace GPU specijaliziran za rudarenje.

13 godina

Rudarima sigurno nisu zanimljive ove kartica od 800+ eura.

Tu bumo mi najebali sa midom. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U tijeku je slaganje nove konfe od nule. EVGA ima akciju GTX 1080 Ti FTW3 + napajanje njihovo neko (Gold certified) od 750 W u bundle-u za 750 eur. Da ste na mom mjestu, biste li trznuli to odmah sad dok ima ili čekali RTX 2070 (čini se da bi samo ta mogla upadat u budžet)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Jopa123 kaže...

U tijeku je slaganje nove konfe od nule. EVGA ima akciju GTX 1080 Ti FTW3 + napajanje njihovo neko (Gold certified) od 750 W u bundle-u za 750 eur. Da ste na mom mjestu, biste li trznuli to odmah sad dok ima ili čekali RTX 2070 (čini se da bi samo ta mogla upadat u budžet)?

Za 2070 ćeš malo duže pričekat budući da prvo idu 2080/ti.

750 eura za SuperNovu i 1080ti se čini dobar deal. 

Go for it if u can't wait.

17 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...
Jopa123 kaže...

Za 2070 ćeš malo duže pričekat budući da prvo idu 2080/ti.

750 eura za SuperNovu i 1080ti se čini dobar deal. 

Go for it if u can't wait.

Znam da će 2070 kasnije, nije toliko hitno, i mogao bih pričekat. Budući da nema još benchmarka, ne znam koja bi mogla bit bolja. Ne zna nitko, zato i pitam što biste na mom mjestu :) Što se tiče cijena, ovaj bundle je odličan deal, ne znam hoće li u listopadu cijena još više pasti.

14 godina
DarthMarkus kaže...

Dakle ajmo malo realno :

- vadite stare u2412m U2312Hm iz ormara, vraćamo se na na FHD

2412m je 1200p 

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak
13 godina
sudy_freak kaže...
DarthMarkus kaže...

Dakle ajmo malo realno :

- vadite stare u2412m U2312Hm iz ormara, vraćamo se na na FHD

2412m je 1200p 

Da...Imam ga.

Zaboravio sam na tih dodatnih 120 pixela i sad je beskoristan.

13 godina

:D

Moj PC  
15 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pojavio se novi skepticizam;

-Vidjeli smo kako Tomb Raider ocajno radi na 2080ti, sa dropovima u 30fpsa (nije fake vec snimano na gamescomu).
-Po onim 4k "benchevima" od Nvidie ne znamo jel maxed out 4k, u teoriji bi trebalo, no ja se nebi previše oslanjao na to.
-Jucer u Battlefield V streamu sa Gamescoma su ljudi postavljali pitanja developerima, i jedan je pitao "hoce li RTX moc vrtit BFV sa ray tracingom na 1440p" i oba lika su onako "hmmm paaa nismo sigurni, ali hmmm treeebalo bi moc"

-RTX se navodno ne odnosi nužno na Ray Tracing, vec također može bit DLSS (njihov super sampling). Odnosno puno više predstavljenih "RTX support" igara ce doc sa DLSS nego sa Ray Tracingom.

Dakle moj tinfoil hat je da možda nece sve RTX kartice podržavati ray tracing, jer ako su performanse na 2080ti sa RT tako loše, kakve bi onda bile sa 2070? Mislim da, oni mogu popravit to malo kroz drivere, no svi znamo da driver fixevi nikad ne donesu nekakav abnormalan skok u performanasma. Moguce da 2070 bude samo podržavao DLSS ili ako bude podržavao RT to ce bit apsolutno ne igrivo, no tobože ce imat RT support "Za buducnost". A te kartice ce bit beskorisne u buducnosti za RT, vec su glasine da za godinu i nesto bi mogle nove RTX kartice (koje ce imat puno stabilniji RT)

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2018 12:07 (D3lBoy).
Moj PC  
3 0 hvala 2
17 godina

Te grafove koje oni stavljaju slike fpsa .. Da fakat neznas na kojim postavkama su oni vrtili 4k.

Tako mogu 1070,1080 a de ne pricam 1080ti u raznim scenarijama zakaciti 60+ 4k HDR ovo HDR ne kuzim na zasto naglasavaju jer nema utjecaj na performanse ali ajde...

Smrdi mi na propast..

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2018 12:10 (toxic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice