NVIDIA Turing - RTX 2070 / 2080 / 2080 Ti

poruka: 3.190
|
čitano: 649.775
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
GTX (Volta)/Turing/Ampere
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2018 10:41 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: GTX (Volta)/Turing/Ampere
Dobro valjda treba i gledati koji je model, nije bas realno odredivati cijenu prema najlosijem 1070 modelu poslje blower zujalica.
13 godina

Naravno...Ovdje samo prikazujem kako je cijena tropala. GamingX je 50 eura skuplji. Kad dodje nova serija cijena joj sigurno ide ispod 400 eura.

No opet cak i kod armorice veliki plus je sto dobijes punu garu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2018 11:03 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Mene sad zanima kako će nas "toviti" za ostale kartice (2060, 2050...), pošto one nisu RTX i nemaju te vanzemaljske super uber sposobnosti kao RTX. Tu će morati usporediti sa Pascalom, nemreju izmišlajt gigaray gluposti pošto ih nema. Ili će samo reći "it just works" i lupiti 100€ veću cijenu no prije?

Moj PC  
3 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Promster kaže...

Mene sad zanima kako će nas "toviti" za ostale kartice (2060, 2050...), pošto one nisu RTX i nemaju te vanzemaljske super uber sposobnosti kao RTX. Tu će morati usporediti sa Pascalom, nemreju izmišlajt gigaray gluposti pošto ih nema. Ili će samo reći "it just works" i lupiti 100€ veću cijenu no prije?

te niže serije će imati ugrađene Heisenbergove kompenzatore 

12 godina
Promster kaže...

dok te nižeklasne grafe dođu znati će se uzduž i poprijeko kakva je situacija i sa rtx serijom u "običnim" igrama

ali ta podjela na nižu klasu bez rt i visoku s rt jezgrama pokazuje da ni sama nevidija ne računa u ovoj seriji previše na gigarejs pizdarije

high end je njima najveća zarada po kartici, ali sigurno daleko više prodaju i zarade na kraju godine od ovih xx60 i xx50 serije i da im je to stvarno neka revolucija, onda bi rt jezgre ugrađivali i u naprodavanije serije niže i srednje klase, pa makar i samo jednu desetinu rt jezgri koje ima 2080ti

tako da se ne zabrinjavam previše oko toga, to je zasad marketinška pizdarija koja će značiti manje od famoznog hairworksa idućih par godina 

a za par godina, ako i zaživi to uopće, rt jezgre će imat i xx30 serija

9 godina
picajzla0707 kaže...
Promster kaže...

dok te nižeklasne grafe dođu znati će se uzduž i poprijeko kakva je situacija i sa rtx serijom u "običnim" igrama

ali ta podjela na nižu klasu bez rt i visoku s rt jezgrama pokazuje da ni sama nevidija ne računa u ovoj seriji previše na gigarejs pizdarije

high end je njima najveća zarada po kartici, ali sigurno daleko više prodaju i zarade na kraju godine od ovih xx60 i xx50 serije i da im je to stvarno neka revolucija, onda bi rt jezgre ugrađivali i u naprodavanije serije niže i srednje klase, pa makar i samo jednu desetinu rt jezgri koje ima 2080ti

tako da se ne zabrinjavam previše oko toga, to je zasad marketinška pizdarija koja će značiti manje od famoznog hairworksa idućih par godina 

a za par godina, ako i zaživi to uopće, rt jezgre će imat i xx30 serija

Slažem se. Prema steam hardware survey cca 3% igrača ima GTX1080  ili 1080TI dok cca 23% njih ima GTX1050Ti ili 1060. 

97% gamera ne posjeduje high end nvidia gpu, koliko god se one prodavale, većina zarade ipak nije na njima.

12 godina

zanimljivo, sad sam ubrao dizajn asusove rtx kartice - po prvi put stavljaju ventilatore sa spojenim lopaticama, slično kao popularni noiseblocker nb-eloop ventovi

još ako će se dati odvojiti od motora i izvaditi kompletni sustav lopatica kao kod noiseblockera, moglo bi to sveukupno biti jako dobro rješenje 

Moj PC  
5 0 hvala 0
8 godina
protjeran

eto picajzlo, misle proizvođači kartica i na vas silent bolesnike 

odmah preorder pukni 

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

zanimljivo, sad sam ubrao dizajn asusove rtx kartice - po prvi put stavljaju ventilatore sa spojenim lopaticama, slično kao popularni noiseblocker nb-eloop ventovi

još ako će se dati odvojiti od motora i izvaditi kompletni sustav lopatica kao kod noiseblockera, moglo bi to sveukupno biti jako dobro rješenje 

Mislim da je u ovoj generaciji foundersica vrh, full cover vapor chamber i najkvalitetniji ventovi. Plus debeli aluminijski ukras/shroud. 

12 godina
Ništa od mene ovu seriju, nevidija neka turing radi nekom drugom tko će im se naguziti :)))

Osim toga ova 1070 je ionako već previše za moj iznemogli i5, kojeg neću mijenjati prije sljedeće jeseni, a možda i duže... nije mi zasad neka potrebica
13 godina

sa sluzbene prezentacije:

https://i.redd.it/eypw5ts1tih11.png

iz ovoga se daju ovkirno zakljuciti performanse novih cipova i jasno je zasto su odmah lansirali 2080Ti jer 2080 sam po sebi ne donosi gotovo nikakav napredak u performansama lol

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Fanu kaže...

iz ovoga se daju ovkirno zakljuciti performanse novih cipova i jasno je zasto su odmah lansirali 2080Ti jer 2080 sam po sebi ne donosi gotovo nikakav napredak u performansama lol

Ne mozes samo iz TFLOPS-a zakljucivat o gaming performansama, Vega daje vise FP32 FLOPS-a od 1080 Ti pa je daleko sporija...

9 godina
Fanu kaže...

Znači to su službeni podaci? Tu je navedena RTX2060 a ne GTX2060 kako su leakovi tvrdili...

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2018 14:35 (It'sMe932).
13 godina
It'sMe932 kaže...
Fanu kaže...

Znači to su službeni podaci? Tu je navedena RTX2060 a ne GTX2060 kako su leakovi tvrdili...

RTX se ne odnosi samo na ray tracing vec i na ostale tehnologije (onaj neki fensi supersampling)

14 godina

GTX 1080 ce jos biti dio mog pc-a, te nekupujem novu generaciju. Nevjerujem da ce mi prva generacija pridonijeti nekoj tehnologiji zbog koje cu morati ili biti prisiljen mijenjati karticu.
Dajte malo vremena, par godina kad i ray tracing postane standard.

everyday i'm shuffling...
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2018 15:11 (Luka123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Luka123 kaže...

GTX 1080 ce jos biti dio mog pc-a, te nekupujem novu generaciju. Nevjerujem da ce mi prva generacija pridonijeti nekoj tehnologiji zbog koje cu morati ili biti prisiljen mijenjati karticu.

Ako uopće postane, svi znamo što je bilo s hairworksom.

11 godina
odjavljen

Ma ne treba nasjedat na hype ljudi, iskoristite svoje trenutne kartice dokle idu, a ici ce bogami dugo, imate tu 1080/1080 ti a razmisljate o upgredju. Ne treba bit ovca.

2 0 hvala 1
15 godina
protjeran
It'sMe932 kaže...
Luka123 kaže...

Naravno da ce postat, usporedbe s hairworksom govore o tome da vecina nema ni elementarnog razumijevanja toga sta RT jest...

9 godina
ansha kaže...
It'sMe932 kaže...
Luka123 kaže...

Naravno da ce postat, usporedbe s hairworksom govore o tome da vecina nema ni elementarnog razumijevanja toga sta RT jest...

Tu se slažem, nemam dovoljno znanja oko toga. Možeš li mi objasniti da li će AMD-ove kartice moći koristiti istu tehnologiju? Ili to znači da ukoliko stvarno želiš igrati igru na maxed out detaljima moraš kupovati nvidiu?

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2018 15:51 (It'sMe932).
12 godina
ansha kaže...

znali, ne znali ili znali polovično, zadnjih godina smo se nagledali i naslušali najava "revolucionarnih" tehnologija

jasno da će to sve skupa doprinijeti popriličnom napretku u grafici, samo je pitanje kada točno, u kolikoj mjeri i je li baš nužno baš sada uzimati rtx-ice da bi u tome uživao možda uskoro, a možda i kad te rtx-ice postanu stara krama

isto tako pitanje je koliko će developeri toga koristiti u prvo vrijeme, ms garantira da će directx raytracing raditi i na postojećim dx12 grafama

sad je samo pitanje koliko će toga ući u nove igre i hoće li developeri više koristiti dx raytracing koji mogu donekle progutati i sadašnje grafe ili će odjednom svi poletiti na nevidijin raytracing za koji ti trebaju rtx-ice

što ako počnu izlaziti jeftinije decidirane grafe za raytracing, koje ćeš dodati uz postojeću primjerice 1080ti da radi samo raytracing i ai

ili ćeš stariju grafu ostaviti za to, jer možda microsoftov dx raytracing za koji ne trebaju nevidijine rt jezgre postane dominantiniji  

puno je tu što, kad i kako, a još više mojeg neznanja pa možda lupetam gluposti 

offtopic, vidim ja da ćeš ti biti jedan od prvih koji će se naguziti nevidijinom turingu, već si se počeo raskopčavati 

11 godina
neaktivan

S vremenom vjerojatno hoce, to nije Nvidijin izum, prvi su implementirali u svoje kartice. DirectX ce također gurati RT. Ako želiš igrati sa maxed out detaljima i RT, ne možeš kupiti Nvidiu, vec Nvidije. Jer jedna 2080ti ne može gurati 60fps full hd rezu sa RT u Tomb Raideru. To ne zasluzuje nista drugo vec sprdnju.

Battlelog: D3lBoy-00
7 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

isto tako pitanje je koliko će developeri toga koristiti u prvo vrijeme, ms garantira da će directx raytracing raditi i na postojećim dx12 grafama

Jedva čekam da vidim kako će to funkcionirati na jednoj fermici

12 godina
Seronja nezauzet kaže...
picajzla0707 kaže...

Jedva čekam da vidim kako će to funkcionirati na jednoj fermici

solitaire s rt odsjajem na kartama u 4-5 fps 

16 godina

rtx

... there is no spoon ...
Moj PC  
14 0 hvala 1
13 godina
Decki ovo nije uopce lose...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Edit, odite na videocardz i chekirajte 2080 perf...ako su istinite he he..glupi vivax tablet me yebe

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2018 20:12 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
DarthMarkus kaže...

Edit, odite na videocardz i chekirajte 2080 perf...ako su istinite he he..glupi vivax tablet me yebe

17 godina
odjavljen

Cini se solidno ali svejedno ih jebale te cijene.

Da ih jebale!

Freak Show Inc.

9 0 hvala 0
14 godina

Ovo bi moglo značiti da je AdoreTV kaj se tiče performansi bio upravu, on "leakao" da će RTX2080 biti 50% brža od GTX1080, ovo je tu negdje, sad je li i za ostale kartice (otprilike) bio točan?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice