Nvidia Rubin 60xx

poruka: 64
|
čitano: 22.196
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Nvidia Rubin 60xx
Cansee kaže...

kakve su sad info oko izlaska 60xx? kad guglam piše da Rubin izlazi u kolovozu 2026

ovdje većinom ekipa piše o 2027, koje je točno? malo sam se uhvatio kombinacija oko promjene svoje 3070, a glupo mi onda sad uzimat 50xx (jer mi nije hitno, ova radi i dalje super), bolje za par mjeseci 60xx, ako zaista je tako

S obzirom na krizu s memorijom i čipovima općenito, novi očekivani izlazak 6000 serije je druga polovica 2027, ili čak 2028-a.

Do onda guram svoju 3080 

14 godina
Hrci kaže...
Boris grozni kaže...

Tko je kupio 5090 po 2300€ "obezbedio" se za prakticki cijelo jedno desetljece kako je krenulo

Ovisi koja reza. 4K, po mom skromnom mišljenju, znači "pretplatu" na xx90 seriju grafičkih, maksimalno svako 4 godine (cca 2 generacije) jer ne vidim poantu uživati u 4K, a igrati na low/medium postavkama, bez RT / Path Tracing-a i sl.

Pa not really, 5070 Ti vrti apsolutno sve SP naslove na max ili vrlo blizu max uz DLSS Performance i FG2-3x (iznad 3x su previdljivi artefakti). A igre izgledaju bolje na 4k DLSS Performance nego na 2k DLSS quality ili balanced, a performanse tu negdje. Naravno, pricam o SP igrama iskljucivo di je bitniji eye candy nego ganjanje fps-a, ciljam uvijek 50-60 "pravih", dakle 100-150 s FG2-3x, i generalno to postizem bez ikakvih problema...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
11 godina
vrinho kaže...

Ne znam otkud ti vijest za kolovoz ove godine ali zaboravi ovu godinu a čak moguće i sljedeću za izlazak 6xxx serije. AI i cijene rama su napravile svoje.

da, u pravu si, malo me google AI naveo na krive info, izbacio mi je ovo kako sam napisao, 8/2026, ali onda kasnije razjasni da se to odnosi na data centre i cloud, a ne na nas gamere

chatgpt je bio malo precizniji - gaming verzije najranije 2027+

hvala na info, onda nastavljam sa planom za 5070 TI

7 godina
Minneyar kaže...

Pa not really, 5070 Ti vrti apsolutno sve SP naslove na max ili vrlo blizu max uz DLSS Performance i FG2-3x (iznad 3x su previdljivi artefakti). A igre izgledaju bolje na 4k DLSS Performance nego na 2k DLSS quality ili balanced, a performanse tu negdje. Naravno, pricam o SP igrama iskljucivo di je bitniji eye candy nego ganjanje fps-a, ciljam uvijek 50-60 "pravih", dakle 100-150 s FG2-3x, i generalno to postizem bez ikakvih problema...

5070ti je ok grafa (sa svim ti djidjamidjama tipa dlss, FG...), ima 16 vrama da ne zafali za taj rang graficke, a pogotovo kada ju uparis sa minimalno nekim 7800x3d. Sa njom se lagano moze "prezivjeti" mozda i do nakon rubina. Ipak treba prvo izaci ta serija grafickih da bi vidjeli sto to konkretno pruza.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.4.2026 20:39 (SamoPitam3).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice