Dakle nabavio sam polovnu gainward gtx285 ( http://www.chip.pl/images/2009/02/25/gainward_geforce_gtx_285_cao_cao_ed_02.jpg/image_preview/Gainward_GeForce_GTX_285_Cao_Cao_Ed_02.jpg ) jako sam zadovoljan , namazao sam joj artick mx3 i nema je povise 62c ige , 70c furmark ventovi 50% , jako sam zadovoljan al imam par pitanja , prvo ide overclocking ,okej , memoriju sam digao sa 1250 na 1400mhz i to je sigurno full stabilno istestirao sam je dobro , nakon toga sam isao dizat gpu i shadere ( msi afterburner koristim ) on je automatski s gpu-om podizao shadere i došao sam sa 650/1478 na 730/1678 , odvrtilo je stabilno 3dmark vantage ali furmark i neke igre su je rušile , onda sam vidio da se afterburnerom moze podizat takt gpu-a neovisno o shaderima i nazalost doznao sam da nece full stabilno povise 710-715mhz , ja sam je ostavio na 700 da budem siguran , i ljudi po netu nisu puno vise od 700uspili pa ok , e sad idu shaderi , na 1548 full stabilni medustim pogledao sam ss kad mi je odvrtilo 3dmark vantage stabilno ( stavit cu ss u temu ) i vidio sam da su tada shaderi radili na 1670mhz , sad neznam koliko da ih dižem pa me zanima , vi koji imate gtx285 koliko ste vi uspili dogurat? i imam jos jedno pitanje , kartica u idleu radi na 44c a s obzirom da ja u idleu ugasim skoro sve ventove komp mi bude necujan pa je ta buka koju ventovi proizvode na 30% malo veća nego tsa bi trebala bit a kartica je stvarno hladna , ja sam ih pokusao spustit jos nize ali software neda , ako u afterburneru stavim na 15% oni jos uvjek rade na 30% , jel bi se moglo to nekako sredit?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
oke rijesio sam problem clockanja , shaderi su full stabilni na 1650mhz , sad mi treba pomoć s ventilatorom?
Na gtx570 ista stvar. Nemogu vent spustit ispod 40% ~ 1200 rpm-a jeste da je to vrlo tiho, ali može to i na 1000 rpm-a.
Velim skoro nečujna.
Bilo bi super da može vent i na 900-1000 rpm-a (bar moj), ali je limitiran i nemrem tu ništa.
oke rijesio sam problem clockanja , shaderi su full stabilni na 1650mhz , sad mi treba pomoć s ventilatorom?
Za tako nešto moraš modati BIOS kartice. Ja sam svojoj GTX460 spustio minimalni RPM sa 40%(2000 RPM) na 20%(1200 RPM).
Skini Nibitor pa probaj.
Znao sam da postoji mogućnost preko biosa, no neželim se time sada baviti. Davno je bilo kada sam radio sa nibitorom i nvflashom na 8500GT.
ma tiha je ali kad idem leć ja ugasim svaki vent u kompu , dakle 0db , i onda su i na 30% nedovoljno tihi , moraju bit nečujni , a necu dirat bios onda ipak.
e , jos jedno pitanje , kartica tvornicki ne spušta clockove kad ej u 2d modu , ja sam je sad oc-ao i ona je stalno na tim taktovima , ako napravim profil sa downclockovima nema razlike u temperaturi kad je u idleu , a profili mi komplociraju stvar , jel ima kakve veze da se ne downclocka u idleu ? ionako tvornički ne radi to.