Nvidia GTX 700 info

poruka: 595
|
čitano: 93.929
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Nvidia GTX 700 info
dery kaže...
toxic kaže...

Saznao sam neke nove stvari i znam koji mi je slijedeći korak {#}

imaš na oglasima dvije asusice 680 za 5000 kn,to bi bija logičan korak prema kojem je titan mala beba

ne ne moj crossfire jako dobro služi.. nisam mislio na to... 2 x 780 bi bilo fora :) ali nemam veliku rezoluciju, nemam para.

Mislim da quitam kupovanje grafičkih kartica dok nebudem morao kupit radi slabosti ove dvje ili nečeg sličnog ali vrlo vjerovatno serem tak da ne znam..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 23:14 (toxic).
17 godina
neaktivan
Nvidia GTX 700 info

A dobro, treba imat muda i napisat da si pogriješio. Inače jedno je zdrava  rasprava, a drugo je vrijeđanje i omalovažavanje, te ignoriranje.

770GTX ima smisla jer su morali popuniti rupu u ponudi, imaju arhitekturu koju imaju i ne mogu tu nešto previše izmišljati. Pogledaj što intel radi zadnjih godina, marginalni pomaci kroz nove proizvode. GTX770 je ipak jeftinija od 680-ke, što je ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
toxic kaže...

iako mi se sada cijelo vrijeme po glavi vrti Minozin frejmtime {#} i to mi nekak govori da AMD mulja i nije ništa bolji... Da bar više igara mogu prikazat taj frejmtime.. Dobivam lažne podatke o avg frejmu.

Na netu ces to naci kao frame rating, a frejmtajming je izraz koji na poslu ponekad koristimo.

Jednostavno receno radi se o drugacijem pristupu samoj analizi (primjenjivo je na bilo koju igru), uzimaju se specificne tocke u vremenu gdje gledamo pojedine frejmove i analiziramo, problem je sto do sada nije bilo pouzdanog vanjskog sustava za to (developeri obicno imaju u engineu alate za to). Npr. ovom metodom mozemo vidjeti gdje se i u kojoj mjeri tocno desava tzv. stutter, tako sto mozes na grafu prikazati da je neki frejm na nekom mjestu trebao puno vise vremena da se izrenda u odnosu na ostale sto bi klasicnim mjerenjem (tipa FRAPS) promaklo. U principu, mozes dobiti puno potpuniju sliku, detaljniji benchmark koji otkriva puno vise od klasicnog, otkriva ono sto obicno osjetimo prilikom igranja ali cesto nismo mogli izmjeriti i pokazati kroz graf. Npr. onaj feel da igra jednostavno ne radi fluidno iako leti u 60 frejmova.

Uglavnom, ne trebas se zamarati previse time u ovom slucaju, tom metodom bi ovu situaciju naprosto samo lakse vizualizirao, nista drugo. Ovo sto smo izracunali kroz brojke, vidio bi na grafu u postocima (bilo kao odstupanja ili sto te vec interesira) i vidio bi gdje se to tocno desava.

Ja ne mislim da AMD nesto mulja, naprosto klasicno gledanje avg. frejmrejta ne govori dovoljno o samom izvodenju igre. Ovdje imas slucaj da jedna kartica renda vise frejmova kada to nije nuzno i ako gledamo prosjek, ona uistinu djeluje mocnije, to dakle nije muljanje, ona jednostavno tako radi ali to ne znaci da je to bolje za igranje odnosno da je ona u praksi puno snaznija ili da je puno bolji kloker.

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 10:12 (Minoza).
13 godina
protjeran
koja svrha mjerenja necega u milisekundama i to pokazivati prosijecnom korisniku ( evo sad i nvidija to gura nesto kao pod nos amd-u kao vidite mi smo bolji amd ima nekakve izgubljene frejmtajmove) a covijek ih ne vidi uopce! zar je uopce bitno ak ti neka igra na recimo gtx670/7950 neka igra ide 100fps-a? nama prosijecnim korisnicima je cisto ok i dovoljno ovakvo stanje kakvo je znaci "frame per second metoda" koje se koristi od kad je pc! ovo ce samo donijeti pomutnju tom prosijecnom korisniku!meni ne!LP
||| Intel Core™ i7 inside |||
13 godina
Nvidia GTX 700 info

Ajde fala Bogu da se rasprava proširila na druge stvari osim dizanja frekve...

Lijepo sam jučer napisao"ima drugih faktora za "overal pefomance", ali brate stvarno je lijepo kad možeš s dva klika imat 350 Mhz boost (lucky bastards)

Minoza je fantastično uletio s ovim....

Mislim zdravo seljački - bolje imat ujednačeniji framerate 35 - 45 fps nego npr 20 - 50 ; treba gledat te čartove ljudi......

ŠIRIMO HORIZONTE!!!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 10:28 (DarthMarkus).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nvidia GTX 700 info

Nema nvidia tako odlican frame timing kako neki ovde misle.......

multi-gpu 4 live
Moj PC  
0 7 hvala 0
13 godina
protjeran
netko nema pojma o cemu pricamo pa lupa td! zdravo seljacki i s razumijevanjem!
17 godina
Leopard_st kaže...

Nema nvidia tako odlican frame timing kako neki ovde misle.......

Ne znam, ja sam spreman sudjelovati u raznim testovima koji imaju frejmtajming pa da vidimo ali to bi bila potrebna posebna tema..

13 godina
protjeran
imas vec neso slicno u mojoj temi bf3 perfomance chart in game graph! nesto slicno je vec implementirano u bf3! cisto za mjerenje bootlenecka ili tih izgubljenih frejmova (mjerenih u milisekundama a prikazuje se za cpu i gpu gdje se ljepo vidi ko brze obraduje podatke min/average i max:)...LP
16 godina
neaktivan
Minoza kaže...
toxic kaže...

iako mi se sada cijelo vrijeme po glavi vrti Minozin frejmtime {#} i to mi nekak govori da AMD mulja i nije ništa bolji... Da bar više igara mogu prikazat taj frejmtime.. Dobivam lažne podatke o avg frejmu.

Na netu ces to naci kao frame rating, a frejmtajming je izraz koji na poslu ponekad koristimo.

Jednostavno receno radi se o drugacijem pristupu samoj analizi (primjenjivo je na bilo koju igru), uzimaju se specificne tocke u vremenu gdje gledamo pojedine frejmove i analiziramo, .... U principu, mozes dobiti puno potpuniju sliku, detaljniji benchmark koji otkriva puno vise od klasicnog, otkriva ono sto obicno osjetimo prilikom igranja ali cesto nismo mogli izmjeriti i pokazati kroz graf. Npr. onaj feel da igra jednostavno ne radi fluidno iako leti u 60 frejmova.

....

Imate dosta na tu temu na slijedećim linkovima (techreport1 i techreport2).

ATI(AMD) je priznao da do sada nisu gledali na vrijeme izvođenja pojedinog frejma, dok je nvidia tome posvećivala pažnju već duže vrijeme (Link). Stvari su sa ATI strane trebali početi peglati već od 13.4 drivera, ali mislim da nisu uspjeli u potpunosti (barem ja nisam primijetio neku drastičnu razliku). Borderlands 2 još nisam igrao a navodno se tamo vidi razlika sa starijim i novim ATI driverima.

Stjepanj kaže...
koja svrha mjerenja necega u milisekundama i to pokazivati prosijecnom korisniku ( evo sad i nvidija to gura nesto kao pod nos amd-u kao vidite mi smo bolji amd ima nekakve izgubljene frejmtajmove) a covijek ih ne vidi uopce! zar je uopce bitno ak ti neka igra na recimo gtx670/7950 neka igra ide 100fps-a? nama prosijecnim korisnicima je cisto ok i dovoljno ovakvo stanje kakvo je znaci "frame per second metoda" koje se koristi od kad je pc! ovo ce samo donijeti pomutnju tom prosijecnom korisniku!meni ne!LP

Meni konkretno smeta kad mi se ekran cijepa po polovici i zato uvijek imam upaljen v-sync. Još više od toga mi smeta kad tijekom igre prikaz svako malo zaštuca i zapinje. To je najočitiji primjer gore navedenih problema i zašto se sada više pažnje posvećuje "frame time" ili vremenima izvođenja pojedinačnog frame-a. 

Što će ti average od 60FPS, ako svakih 15tak sek imaš 3 FPS? Meni je to grozno.

Ono što mi je drago čuti je da se počinje gledati i na to i da će se driveri optimizirati da probaju kompenzirati i taj aspekt. Ali prema onome što sam čitao, nije stvar samo u SW već i u samoj arhitekturi GCN (kod ATI, jel).

nvidia, s druge strane, na tome radi još od Fermija tako da (davno nisam imao nvidiu tako da ne govorim iz osobnog iskustva) gameplay je glađi kad se uspoređuju podjednake kartice konkuretnih tabora. To je na žalost teško izmjeriti jer, kao što smo rekapitulirali, ne znam za benchmark koji mjeri vrijeme potrebno za prikaz pojedinog frejma i jedino je moguć subjektivni dojam.

Moram slijedeći put uzeti nvidiu pa da vidim ;)

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
13 godina
Nvidia GTX 700 info

Kako sam već rekao, mala varijacija u frame rateu je jako bitna, možda čak i najbitnija (po meni) za ugodno igranje...

Kako velim ovo što su kolege objavili je super i trebalo bi zaljepit na svaki post gdje je brzina grafe u pitanju, pogotovo na one postove "čiji je veći"....

benč rezultat dakako, he,he...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DarthMarkus kaže...

Kako sam već rekao, mala varijacija u frame rateu je jako bitna, možda čak i najbitnija (po meni) za ugodno igranje...

Kako velim ovo što su kolege objavili je super i trebalo bi zaljepit na svaki post gdje je brzina grafe u pitanju, pogotovo na one postove "čiji je veći"....

benč rezultat dakako, he,he...

Opet tu dolazi taj 3dmark gdje postoji frejmtajm i tu je amd vladar... bar za sada po menij je to najbitnija stvar frejmtajm sve ostalo je k..c

17 godina
neaktivan
toxic kaže...

Opet tu dolazi taj 3dmark gdje postoji frejmtajm i tu je amd vladar... bar za sada po menij je to najbitnija stvar frejmtajm sve ostalo je k..c

Ovo boldano treba naglasit. 

17 godina
Penryn kaže...
toxic kaže...

Opet tu dolazi taj 3dmark gdje postoji frejmtajm i tu je amd vladar... bar za sada po meni je to najbitnija stvar frejmtajm sve ostalo je k..c

Ovo boldano treba naglasit. 

Ovako :( jedno "j" je bilo viška.

14 godina
neaktivan
Nvidia GTX 700 info

Evo ja ulijecem i kazem da u bf3 nisam nikada vidio gpu spike iznad 35ms, barem dok sam igrao, jedino ako se sada nesto magicno nije promijenilo na gore, dok pojedini recenzenti navode po preko 50ms.

Sto se tice ovih pametnih gore, ja sam svoju gtx 670 prodao jer nikako nisam latency u bf3 mogao da fixam, doduse cpu je skakao, ali je imalo veze sa nvidia driverima, jer sam gledao execution time u latency moon, i konstantno su nvidia driveri navodili cpu na spike, ovo je vjerovatno izoliran slucaj, ali eto da se zna da nije sve perfect, kao sto i uvijek kazem, nista ne pisem bez da nisam siguran u to, ili to nisam dozivio.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.6.2013 11:31 (Leopard_st).
Moj PC  
3 3 hvala 2
13 godina
protjeran
ko bi rekao bosanac a tako pametan:)hehe!:) LP
17 godina
Nvidia GTX 700 info

Gledam GTX MSI TF  GTX 770 nađe se za 3100 kn, po meni dobra cijena, i onaj ko kupuje, miran je sljedećih 2-3god..

Jača od 680-tke, a praktički stoji uz bok 7970 a ponegdje je i jača nekaj sitno..

Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
Nvidia GTX 700 info

gtx680 šta se prodalo prodalo se

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
dery kaže...

A što nije, vraća se u tvornicu, kloka se, lijepi se GTX 770 naljepnica i vraća se u dućane.   {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.6.2013 20:33 (dh41400).
13 godina
zvonac kaže...

Gledam GTX MSI TF  GTX 770 nađe se za 3100 kn, po meni dobra cijena, i onaj ko kupuje, miran je sljedećih 2-3god..

Jača od 680-tke, a praktički stoji uz bok 7970 a ponegdje je i jača nekaj sitno..

680 = 770 = 7970 GHZ edition

kao prepakirana 680 tka stoji uz bok 7970 a neprepakirana 680 - tka ne....o bože, ajmo ponovo u krug

Jesi ti čitao postove prije ovog ? Nevjerovatno.....

Trebalo bi ponovo izvrtit one threadove 680 vs 7970....

dh41400 kaže...
dery kaže...

A što nije, vraća se u tvornicu, kloka se, lijepi se GTX 770 naljepnica i vraća se u dućane.  {#}

Drito to...Šareni artikal, karton I plastika
Crven, zelen, žut, kupuj ka lud :-)

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.6.2013 10:39 (DarthMarkus).
17 godina
DarthMarkus kaže...
zvonac kaže...

kao prepakirana 680 tka stoji uz bok 7970 a neprepakirana 680 - tka ne....o bože, ajmo ponovo u krug

dh41400 kaže...
dery kaže...

A što nije, vraća se u tvornicu, kloka se, lijepi se GTX 770 naljepnica i vraća se u dućane.  {#}

Gledal sam par rivju pa netu od, tj ima par naslova di 7970 vodi, ostale igre vodi 770.

To je naravno na stock postavkama, za oc me ne zanima tj nisam gledal. Tu sam naisel na par postova di je bila rasprava da je ocana 7950 brza od 770.

Posto nekaj gledam da bi uzel 770 pa sam miran neko vrijeme (3-4god). Uglavnom grafa bi bila dobra za moje potrebe.

13 godina
zvonac kaže...
DarthMarkus kaže...
zvonac kaže...

dh41400 kaže...
dery kaže...

Gledal sam par rivju pa netu od, tj ima par naslova di 7970 vodi, ostale igre vodi 770.

To je naravno na stock postavkama, za oc me ne zanima tj nisam gledal. Tu sam naisel na par postova di je bila rasprava da je ocana 7950 brza od 770.

Posto nekaj gledam da bi uzel 770 pa sam miran neko vrijeme (3-4god). Uglavnom grafa bi bila dobra za moje potrebe.

misliš 7970 GHZ edition....

17 godina
DarthMarkus kaže...
zvonac kaže...

misliš 7970 GHZ edition....

sad ces dobit bijeli karton za predugi citat :)

btw ja sam tvrdio da je 7950 oc bolja od gtx 770 ali sam bio u krivu.. mozda moze doci sa max frejmom ali to nije tocan podatak cak niti avg nije tocan podatak.. procitaj par postova prije vezano za frejmtajm

17 godina
Nvidia GTX 700 info

@Darth, tako je..

Ma s moba pisem, pa mi je malo zeznuto..

A nis, ak neko nabavi 770, slobodno mozemo napravit sučeljavanje{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
toxic kaže...
DarthMarkus kaže...

sad ces dobit bijeli karton za predugi citat :)

btw ja sam tvrdio da je 7950 oc bolja od gtx 770 ali sam bio u krivu.. mozda moze doci sa max frejmom ali to nije tocan podatak cak niti avg nije tocan podatak.. procitaj par postova prije vezano za frejmtajm

Bijeli karton he,he...

Anyway priznat da si pogriješio pokazuje da si ČOEK i po i imaš piće zbog tog...Pola forumaša bi si jezik iščupalo nego da kažu da su se s....i...

Mene kopa ova  windforsica što šamara titana u nekim naslovcima...

http://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/GeForce_GTX_780_OC/18.html

Misilim da je netko rekao da će  doć u ADM 1.7.?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.6.2013 14:49 (DarthMarkus).
14 godina
zvonac kaže...

@Darth, tako je..

Evo, nabavio 770 u petak. Što treba sučeliti? :)

Inace, stvar sto se tice grafe i sto mi je diglo tlak vec prvi dan je taj da igram gotovo iskljucivo samo BF3. S njime i sa novim driverima nvidie imaju problema u smislu artifakta, obojanih tekstura i lomljenja scena nakon 5min igre.

No na 770 ne mogu staviti stare drivere, samo ovi novi ju podrzavaju. Nakon 2h za*banicije i isprobavanja svakakvih settingsa uspio sam parcijalno riješiti problem. U globalnim settingsima uključiti FXAA (što je cudno jer unutar BF3 profila pise disabled ili not supported by game) a unutar igre ne ukljucivati antialiasing deffered, odnosno 2x i 4x MSAA mora biti off. Nakon toga sam bez problema igrao 1h u komadu.  Nadam se da ce ovaj tip nekome pomoci ako ima problema...

[M|C] pleXx
13 godina
protjeran
janiq kaže...
zvonac kaže...

@Darth, tako je..

odi u temu 3dmark2013 i postaj rezultat kad ga odvrtis!{#} evo to za pocetak ako se vec nudis! da vidimo di se nalazi 770!tx LP

13 godina
janiq kaže...
zvonac kaže...

@Darth, tako je..

Inace, stvar sto se tice grafe i sto mi je diglo tlak vec prvi dan je taj da igram gotovo iskljucivo samo BF3. S njime i sa novim driverima nvidie imaju problema u smislu artifakta, obojanih tekstura i lomljenja scena nakon 5min igre.

No na 770 ne mogu staviti stare drivere, samo ovi novi ju podrzavaju. Nakon 2h za*banicije i isprobavanja svakakvih settingsa uspio sam parcijalno riješiti problem. U globalnim settingsima uključiti FXAA (što je cudno jer unutar BF3 profila pise disabled ili not supported by game) a unutar igre ne ukljucivati antialiasing deffered, odnosno 2x i 4x MSAA mora biti off. Nakon toga sam bez problema igrao 1h u komadu.  Nadam se da ce ovaj tip nekome pomoci ako ima problema...

Te se stvari dešavaju i meni na gtx 660ti,nekad danima igram bez problema onda počmu slični simtomi!Izađem iz igre i opet radi normalno!!

AUDIOFIL
17 godina
volegradele kaže...

Te se stvari dešavaju i meni na gtx 660ti,nekad danima igram bez problema onda počmu slični simtomi!Izađem iz igre i opet radi normalno!!

meni na gtx 680 tako bilo :) i onda mi vele da amd driveri ne valjaju..

13 godina
Nvidia GTX 700 info

Da moram priznat da me to iznenadilo,do sad nikad problema,počelo prije mjesec dva i još nije riješeno!!

Veliki minus,pogotovo kad ispališ par tisučica i dobiješ probleme s drajverima!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice