Nvidia GTX 560 i 580

poruka: 761
|
čitano: 179.859
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Nvidia GTX 560 i 580
dokly kaže...

nista on to nekupuje.. lol

Nego šta radi? A ostatak konfiguracije, jel to kupljeno?

16 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580
Ne sve.
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Penryn kaže...
dokly kaže...

nista on to nekupuje.. lol

Nego šta radi? A ostatak konfiguracije, jel to kupljeno?

pa nisam mu ja odvjetnik pitajte decka ako vas zanima.. {#}

15 godina
Nvidia GTX 560 i 580

Šta je ovo, porezna se infiltrirala u redove forumaša...ne bi se štel mešat, ali ja o tome sigurno nebi preko postova raspravljao...a u krajnjem slučaju što se to uopće koga i tiče.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

Dužnost svakog građanina Republike Hrvatske je prijaviti one koje krše zakon{#}{#}

Just kidding, or AM I!?

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
protjeran
microman kaže...

Evo malo da vidite na koliko se GTX580 kuri petnaest minuta u furmarku.

Kao što vidite na slici max temperatura je stagnirala na 83°c, a ono što je još bolje jest ćinjenica da je grafa iznimno tiha, a u odnosu na GTX480 prava mala revolucija.

Uglavnom Nvidia je napravila odličan posao, 20% jača grafa je sada hladnija i tiša(osijetno). Skidam kapu GTX580 i Nvidiji{#}

ma mos ti nju kurit dva dana - sta ti vrijedi kad grafa ima hardwersku blokadu na Fumark{#}

baci oko na ovo{#}

microman kaže...
Ajd ne copraj.GTX580 će biti bolja :)))))

jos jucer sam i ja dijelio takvo misljenje(HD6970 je trebala bit ne puno ali ipak sporija) vec danas nisam tako siguran - izgleda da bi Cayman mogao "malo" vechi chip nego sto se prvotno mislio{#}

dosta sam brbljo, zivi bili pa vidjeli ili jos bolje igrali{#}

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.11.2010 10:47 (dado8).
15 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

nije da me briga, njegove pare ako placa. al sigurno ima nekog dobavljaca, koji ipak ne lupa takve cijene ko ovi nama, jer reci mi koji bi covjek placao, probao, i prodao jeftinije, i to dosta? znaci svakom je prodajom na gubitku, tu dolazi na scenu multiplikacija, i di zavrsis? jedino ako je fun=razlika u cijeni, onda stvarno....

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
dado8 kaže...

1.ma mos ti nju kurit dva dana - sta ti vrijedi kad grafa ima hardwersku blokadu na Fumark{#}

baci oko na ovo{#}

2.jos jucer sam i ja dijelio takvo misljenje(HD6970 je trebala bit ne puno ali ipak sporija) vec danas nisam tako siguran - izgleda da bi Cayman mogao "malo" vechi chip nego sto se prvotno mislio{#}

dosta sam brbljo, zivi bili pa vidjeli ili jos bolje igrali{#}

1. Koliko znam i HD5870 ima zaštitu od furmarka, pa to nitko nije davao na sva zvona.A da je nema vijerojatno bi trošila preko 200W. I hvala Bogu da je ima, mišljenja sam da su to trebali davno napraviti, Furmark je teško smeče koje jedino može skurit grafu. Osobno ga koristim jedino samo za review zbog toga što je opče prihvačen, no za bilo kakve testove stabilnosti koristim isključivo igre ili 3Dmark.

2. Veliki čipovi i ATI/AMD neidu zajedno, kad se sijetim 2900XT mrak mi padne na oči. Dok sa druge strane opet se trba postavit pitanje zašto AMD ide na toliko veči čip ako ima dobro skaliranje preformansi/veličina? Nije valjda da proizvesti Mrcinu od Single GPU-a nije tako jednostavno kao proizvesti deset manjih koji ktome imaju odličan omijer preformance per price?

Uglavnom ovaj AMD-ov potez može imat samo dvije posljedice. Il če sve proči OK, pa če Cayman XT imati preformanse u rangu GTX580 il če zasrati kao sa 2900XT i vratiti se u prošlost. Volio bi da bude ovo prvo jer me nije briga koji je proizvođać sve dok mi High End grafa dođe 3300kn{#}

I'll be back
17 godina
neaktivan

@dokly

Ne kažem ja da si mu ti odvjetnik, nego si prvi počeo pametovati o tome da microman ne plaća komponente pa me zanimalo jel znaš nešto više ili samo govoriš napamet(kao inače).  
Sry za offtopic, neću više.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.11.2010 12:24 (Penryn).
15 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

Procurile su i specifikacije GTX570.

Grafička je bazirana na GF110 arhitekturi kao i nedavno izašli GTX580. GTX570 imat će 480 CUDA jezgara, 320-bitnu sabirnicu te 1280MB GDDR5 memorije. Taktovi su: 732MHz core clock, 950MHz memory (3800 efektivno) te 1464MHz shader clock. 320bitna sabirnica te GDDR5 memorija omogućit će propusnost od 152GB/s. TDP iznos 225W.

Release date je zakazan za 7. prosinca.

Izvor

Moj PC  
0 0 hvala 9
17 godina
protjeran

cijena?{#} Ono najbitnije su izostavili..xD 8 dna do izlaska ili ima negdje drugi izvor?

Rusted from the rain
15 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

Ne spominje se cijena nigdje. Za očekivati je performanse GTX480, a cijene bi izlaskom Caymana trebale pasti svim high end modelima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ah mozda tu negdje....ali mozda! {#}

15 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

cijena?{#} Ono najbitnije su izostavili..xD 8 dna do izlaska ili ima negdje drugi izvor?

koliko vidim nigdje ne spominju hladjenje, tako da onda vjerojatno nista od vapor chambera - steta mozemo se samo nadat da ce cijena bit realna, citaj 300-350€
15 godina
neaktivan
dado8 kaže...
koliko vidim nigdje ne spominju hladjenje, tako da onda vjerojatno nista od vapor chambera - steta mozemo se samo nadat da ce cijena bit realna, citaj 300-350€

The new GeForce GTX 570 will also result in better temps and much lower power consumption. Furthermore, the card will be equipped with the same Vapor Chamber Cooler which is being used in the GTX 580 to help cool the card, gratifying the thermal design power is only the equivalent of GTX 470.

http://www.downloadatoz.com/driver/articles/nvidia-geforce-gtx-570-comes-with-32-core-streaming-multiprocessor.html

Dakle ipak će biti vapor chambera

15 godina
protjeran
ATiGamer kaže...
dado8 kaže...

The new GeForce GTX 570 will also result in better temps and much lower power consumption. Furthermore, the card will be equipped with the same Vapor Chamber Cooler which is being used in the GTX 580 to help cool the card, gratifying the thermal design power is only the equivalent of GTX 470.

http://www.downloadatoz.com/driver/articles/nvidia-geforce-gtx-570-comes-with-32-core-streaming-multiprocessor.html

Dakle ipak će biti vapor chambera

ovo mi se vec svidja
17 godina
Nvidia GTX 560 i 580
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovo je totalna budalaština.

Dovoljno je pogledati ono GF114 i sve ti je jasno. Već je najavljeno da će kartica biti GF110 dakle nasljednih GF100 ne GF104. Ustroj shadera je dakle identičan onome na GF100, 32 shadera i 4 TMU jedinice po SM. GF104 je potpuno drukčiji ustroj sa 48-8 po SM.

Bilo je već nekoliko puta linkova na tu stranicu za protekle grafe i na kraju se ispostavilo da nemaju pojma o čemu pričaju.

17 godina
Nvidia GTX 560 i 580

Ja moram priznat da ne dijelim vaše oduševljenje nVidijinim potezom tj smatram da je ovaj release opet fail, moj jedan i jedini razlog - kartica nema:

Nedavno sam dosao do odredjene kolicine novaca i usput prodao svoju GTX 280 i reko da se pocastim... ima ATI super seriju, zagovaro sam ga uglavnom cijelu proslu godinu, ali GTX 580 konacno djeluje super...

Dolaze novi ATI-ji, ali nije losa cijena GTXice, nije ni dobra, ali eto, reko zanemarit cu to... gledam kod nas, nigdje dobavljivo (mozda ASUS za 4.5k, ali nije mi interesantan)...

gledam slovence (reko tu je grana, dobim merver, ne platim carinu, super isplativo), nije dobavljivo

gledam newegg out of stock - svi modeli

Za release necega sto se cekalo preko godinu dana (ovu poluispravnu 4xx seriju zanemarimo) fakat su se potrudili sa kolicinama... nije paper launch, ali nije ni daleko

Koliko sam cuo u shopovima dolaze slijedece posiljke za cca 30 dana, dakle iza Bozica, slicno tvrde i slovenci

Kartica je super (sto se tice performansi) i bio sam je spreman uzet... ovak mi kuciste zjapi prazno, sta mislite, kolike su sanse da cekam 30ak dana da se pojavi nesto po nekoj cijeni?

Opet s druge strane uzimat 5870 2 tjedna prije izlaska Caymana.... joj....

EDIT: za cijelu Hrvatsku dosla su 3 Zotac modela koji su bili kupljeni prije nego su dosli tj. osvanuli na cjenicima...

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 9:13 (Rhodin).
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580
Svaku grafu,a posebice High End treba cekati barem dva do tri tjedna da dođe u maloprodaju. Ovakve skupe grafe pogotovo,jer nije uber potražnja za njima pa se uvoznici ni ne trude,tek par komada da pokriju osnovni lager. Ni sa HD6970 neće biti bolje.
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia GTX 560 i 580

Ma sve stoji, ali nema ih nigdje.... ja bi se slozio da je to problem RH... nemaju je ni susjedi ni Newegg, kazem.

U predbozicno vrijeme, kada su najvece sanse da ce ova grafa otic, radi cega je i radjen ovakav release, malo je smijesno da ih nema...

Ne znam koliki je bio launch, ali nestale su u svega nekoliko dana nakon njega... to se moze tumaciti dvojako: da je toliko savrsena da su je svi razgrabili, ili da ih naprosto nije bilo iako se znalo da ce biti trazene po tim cijenama.

4500 nedam za nesto sto vani kosta 500$ ili 450-500€ , a ove koje su 3800kn su dosla 3 komada i to su razgrabili vjerojatno ljudi s vezom, jer mi gospodin u trgovini kaze da se znalo da dolaze i da su bile kupljene prije nego su se pojavile.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

je ak bi htio biti faca, u hrvatskoj za to moras platit porez na budale....znam kako ti je

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

Treba definitivno probat nabavit 'okolnim putevima' (čitaj izvana, po mogućnosti U.S. of A.) tko može ili barem kupiti 'na firmu' preko nekoga bez PDV-a.. (na ove cifre nezanemarivih 800kn manje)  ove cifre su čista pljačka! {#}

Ako uspijem nabaviti GTX580 za ispod 3000kn onda kupujem (a to je realno - oko 550-600$), ako ne onda idem na malo slabiji model tipa GTX570 kad izađe ili čak pređem na Radeonku (6970) ako cijena bude prihvatljivija {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Dado_ZG78 kaže...

Treba definitivno probat nabavit 'okolnim putevima' (čitaj izvana, po mogućnosti U.S. of A.) tko može ili barem kupiti 'na firmu' preko nekoga bez PDV-a.. (na ove cifre nezanemarivih 800kn manje)  ove cifre su čista pljačka! {#}

Ako uspijem nabaviti GTX580 za ispod 3000kn onda kupujem (a to je realno - oko 550-600$), ako ne onda idem na malo slabiji model tipa GTX570 kad izađe ili čak pređem na Radeonku (6970) ako cijena bude prihvatljivija {#}

I šta je sad...kartice stigle a tema zamrla?

Pa ajde, jel tko kupio, cijene su relativno ok...

ja mogu reć da rade prestrašno, ali ja nisam neko mjerilo jer inače nisam gejmer, al recimo kriza m iizgledala fenomenalno tih 5 minuta koliko sam imao vremena pokrenut je...međutim opet kažem...nisam ja baš tu neki po kome bi se moglo gledat jer nisam gejmer...

Očekivao sam malo komentara, koju recenziju i tako...

16 godina
neaktivan

Miki: Click

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
16 godina
odjavljen
Nvidia GTX 560 i 580

najvjerovatnije je uzimam ali nazalost sam osudjen na links.... a oni je trenutno nemaju u ponudi.... sad moram cekat

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zura kaže...

Miki: Click

uf, moj bed, ne znam kako sam to uspio propustit...

15 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

Evo i par sličica referentne GTX570

Moj PC  
4 0 hvala 4
16 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

dan prije sluzbenog predstavljanja, nagadjanje da ce cijena nove GTX570 biti cirka 350-400$

fudzila. Koliko ce biti kod nas... valjda oko 3000kn :/

Moguće da je ovo prvi review GTX 570 : Tomshardware

Kratki isječak iz reviewa.. kako je nastala GTX 570: The GeForce GTX 570 is what you’d get if GeForce GTX 480 slept with GeForce GTX 470, and the offspring somehow ended up with GF110 DNA

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.12.2010 14:55 (Zura).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

Još jedna sličica za novu GTX 570.. pvaj put od PNY.

Sori zbog duble-posta, ali nesto mi se*ucka na FF Beta7 kad uređujem tekst.

PNY GTX 570 PNY GTX 570
Moj PC  
1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice