NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 5.923
|
čitano: 1.618.207
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

15fpsa je netema jer imaš MFGX8...i to ne digitalni zum nego kroz pravi hardverski objektiv.

Kad to koristiš kao da je netko upalio svjetlo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
Minneyar kaže...
dery kaže...
Minneyar kaže...

Cak je i bot dovoljno pametan da zna da se treba usporedivati iste postavke a ne jednu na 240p x6 FG sve low a drugu native, PT sve na max x2 FG , pa je rezultat "slican"  ti si zbilja jos veci redikul od tvog krvnog brata po banu

Ma kakav čatgpt na šta se ti oslanjaš?  RTX5070ti je jača 70% vs 5060ti

Ma ne oslanjam se, samo mu vracam njegovom mjerom, kad ocito chatGPT cijeni vise od icega i redovno ga "poteze" u raspravama

Oslanja se na sračku od podataka čatgpt kako glupo zvuči toliko je precizan.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:07 (dery).
15 godina
Minneyar kaže...
Cryogenic kaže...

5 neg. komentara od 135 pozitivnih 

A vid ovo Age of Empire 4 sa DLSS 5, RTX 5060 Ti, izgleda brutalero.

Ma mora da trolas, surely.

1x = skoro da nema razlike vizualne, a FPS pada upola i input lag na 25 ms

2x = fps pada za 70%, input lag 45 ms, ajd bar izgleda ok

3x = fps pada na 15 , 55 ms input lag, i jos izgleda grozno, plasticno, prejarko, ko kistom ofarbano

Kolega, upalio si se gadno . Što se tiče AOE4, komentari ispod videa se ne podudaraju sa tvojim komentarom. 

15 godina
forumaš kaže...

RX 9070XT 580€-300€ za staru RX 6800=280€ za grafičku karticu sa kojom igram najnoviji gears of war na 4K u 180 fpsa sa upaljenim ray tracingom i čitam ovu raspravu uz kokice. Kak vam se samo da radpravljati tko ima bolju karticu, meni se neda tj. da mi se povremeno jer me koštala 280 € samo.

Da budem u temi Blackwell je super RTX 5070=RTX 4090

5060ti 16gb - 410 eura

Gears of War Estrogen day.

Sve high, raytracing on, dlss balanced, frejmgen x3, laga nema, igrivo 134 fps'a. 165W. Čudno za Unreal Engine da nema stuttera. Radi glatko i fluidno, za 410 eura i više nego zadovoljavajuće.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:24 (Cryogenic).
13 godina
Cryogenic kaže...

Naravno da dižem fičer u nebesa kad izgleda fantastično. Ljubomoru ovdje možeš rezat. Strašno si ljubomoran kolega. Ništa čudno, jal i zavist jer trenutno dlss5 ne radi na crvenima, doduše ne radi kako treba ni na nekim nvidijama grafičkim karticama al opet radi. 

Kakav spam? Stavim par videa kako rade Blackwell grafičke 50xx sa dlss5? Nemrem bit točniji što se tiče teme. Ali eto grbavom K svaka dlaka smeta. Svi ti videi se nađu na jutjubu, zašto se tamo ne igraš detektiva? Imaš potrebu meni i koleg nešto dokazati, ali ne ekipi sa jutjuba na dlss5 videima. Ja sam samo copy paste, šta pkušavaš dokazati, da je GPU: AsRock RX9070 Challenger 16GB bolji izbor?  Strašno kako dlss5 počne pikat u oko kolko dobro izgleda pa onda drvljem i kamenjem po tehnologiji.

Radeon trenutno nema konja za ovakvu utrku, uštedio si par sto eura za radeon, ali dlss5 možeš samo gledat.

Forza horizon 6 vanila nije hejvi modana, a izgleda vrh sa dlss5 tak da....  

Koliko ti ono imaš godina? 

Sam sebe zatrpavaš sa videima i igrama koje nigdje nisi ni vidio osim na YT.
Linkaš Assetto Corsa sa ppfilterima i misliš da ju je DLSS5 učinio fotorealističnom, tu igru vjerojatno nemaš ni u Steam libraryu a kamoli da si radio sa Content Managerom, isntalirao CSP i filtere .

Pojma nemaš ni u što gledaš na YT ali bitno da pametuješ i prosipaš žuč.

Prvi video iz AC ti je doslovno razlika DLSS5 on u sjenama i maloj promjeni boje.
Drugi video iz AC koji si naknadno linkao je pun grafičkih modova + DLSS5 povrh svega toga.
Da si samo prošao kroz komentare vidio bi da ljudi ispituje listu modova koje je korsitio.

Looks great. What pp filter are you using?

What is your ppfilter?

What pp filter do you use?

Bro, how to make DLSS 5 video.
Step 1: Post video
Step 2: Absolutely avoid mentioning any and all of the mods used like it's some secret KFC spice.

CSP + Pure + a random filter and yeah a 1:1 recreation of Roure Breuil a Monte carlo rally stage by Superstage totally not the big deal here.

O performansama da ne pričamo, realnost je da se igra sa svime ovime užasno vrti po cijenu ovakve grafike

Q: It’s all a scam—a deception using fake videos!
Stream the game for at least an hour so it looks the same—none of this deceptive stuff!
Then everyone will see the fraud for what it is.

A: i literally have it running now on my PC, lmao it's literally just an AI trained post processing filter

Q: It runs 50 times worse for you than in that short, rendered clip—which is exactly why you aren't posting a proper half-hour gameplay video.
Instead, you’ve got a short, AI-rendered clip; your attempt to pull a fast one didn't work!

Poanta svega, ovakve videe što ti linkaš iz AC nemaju apsolutno nikakve veze sa DLSS5, to su grafički heavy modane igre koje se jedva vrte i na konfama sa RTX5080, takav prikaz igre nema apsolutno nikakve veze s DLSS-om, s druge strane imaš na tom istom YT hrpu uspredbi sa vanilla igrom DLSS5 ON vs OFF gdje se vide prave razlike tj manjak istih.

Evo ti FH6 DLSS5 on vs off, i tu kao i svuda gore si totalno promašio, kao i sa AC razlike nisu ni blizu tvojih preuveličanih rekacija (doslovno čačkalica i stablo).
FH6 izgleda fantastično sama po sebi, DLSS5 dodaje još jedan touch u toj grafici a ne kao što ti to pokušavaš prikazati gdje ispada da DLSS5 igru iz 2010. grafički pretvara u igru iz 2026. 

I ne znam šta te toliko pika moja RX9070, nisam ti ja kriv što kupuješ 50% sporiju karticu za više love od 50% brže i još sam sebe tapšaš po ramenu kako si ekonomski osvješten 

Cryogenic kaže...

5060ti 16gb - 410 eura

Gears of War Estrogen day.

Sve high, raytracing on, dlss balanced, frejmgen x3, laga nema, igrivo 134 fps'a. 165W. Čudno za Unreal Engine da nema stuttera. Radi glatko i fluidno, za 410 eura i više nego zadovoljavajuće.

Vidim i dalje se klaunišeš po ovom pitanju, rekao sam ti još prije više od godinu dana kako da pravilno testiraš kada si sa onim odronom od 8GB pokušavao nekome mazat oči koliko je to igrivo na 4K.
1.) Na MSI Afterburneru upali frametime, 1% i 0.1% fps
2.) upali Steam In-game Overlay Performance Monitor jer programi poput Fraps-a i MSI Afterburnera vide samo maksimalne generirane frejmove, da bi vidjeli koliko je to tvoje zapravo igrivo trebamo vidjeti input FPS, FG generirani FPS i latencije.
Ovako će to izgledati klik.

3.) pokreni igru, pokreni snimanje, pokazi nam postavke unutar igre i onda snimi gameplay barem 5 minuta pa nam postaj da vidimo kako igra stvarno radi.
Ali znamo dobro i ti i ja zašto to nećeš uraditi 

Ovo tvoje gledanje u praznini u slikanje avg fps-a u trenutku može svatko, evo sve max settings, gledam u nebo - zaključak igram se glatko i fluidno na 173fps-a 

15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

ibme74,  next gen ihush, neda mi se čitat, ovak na prvu tvoj post mi se čini kao kad stisneš desni klik na youtube video i prikaže se opcija "Stats for nerds". Zamaraš se nepotrebnim glupostima. Kažeš ja vidio dlss5 na jutjubu, nego gdje, na e-gradjani?   Anyway who cares. Odi na te videe i reci njima isto. Zašto tu pišeš a ne tamo? Nije mi jasno. Odo uživat u 410 eura. 

Ahaha, sad vlasnici nvidije imaju više fps'a jer gledaju u nebo , ajme šta crveni neće izvadit iz rukava.  

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 18:17 (Cryogenic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Naravno da ti se neda čitati jer i dalje izbjegavaš istestirati igru kako spada 

Izgleda da ti od FG-a zamućen i vid kao i slika, napisao sam "Sam sebe zatrpavaš sa videima i igrama koje nigdje nisi ni vidio osim na YT", u prijevodu ne znaš ni kako AC zapravo izlgeda vanilla, kako sa modovanjem ali bitno da misliš da je fotorealističan zbog DLSS-a 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:57 (ibme74).
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Idemo i opet 

Tigar Krezumica
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Može li se ovaj zločin prijaviti informatičkoj policiji ?

合気道 五段 ZLA BEBA ! Što te ne ojača, to te ubije !

0 0 hvala 0
13 godina
Cryogenic kaže...

Ahaha, sad vlasnici nvidije imaju više fps'a jer gledaju u nebo , ajme šta crveni neće izvadit iz rukava.  

snimi test kako sam ti napisao već u više navrata i sve nas koji te prozivamo pose*i, jednostavno je...
Ali znamo da snimit nećeš jer si i sam svjestan kako to zapravo radi a nama ne treba video da to znamo prodavaču magle 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 21:21 (ibme74).
15 godina
ibme74 kaže...
Cryogenic kaže...

snimi test kako sam ti napisao već u više navrata i sve nas koji te prozivamo pose*i, jednostavno je...
Ali znamo da snimit nećeš jer si i sam svjestan kako to zapravo radi a nama ne treba video da to znamo prodavaču magle 

Jel se prepoznajete? 

Kognitivna disonanca. 

Netko kupi skuplju grafičku, a onda vidi da netko s puno jeftinijom, uz DLSS i Frame Generation, također igra u 4K od 60 do 120 ili čak 165 FPS-a. Naravno da performanse nisu iste. Na jeftinijoj kartici često moraš uključiti DLSS Balanced ili Performance i Frame Generation kako bi došao do tih brojki, dok skuplja kartica može ponuditi bolju kvalitetu slike, više sirovih performansi i bolji odziv.

Ali poanta je u tome da razlika u kvaliteti slike ne mora biti ni približno toliko velika koliko je velika razlika u cijeni. Nekome je sasvim prihvatljivo malo izgubiti na kvaliteti slike ako zauzvrat dobije vrlo dobro iskustvo igranja i uštedi ozbiljan novac.

I tu nastupa kognitivna disonanca. Umjesto da prihvati da je netko s jeftinijom karticom možda dobio puno bolji omjer uloženog i dobivenog, počinje omalovažavati jeftinije kartice, tražiti im mane i uvjeravati druge da su smeće.

Zašto? Zato što mu nije baš ugodno pomisliti da je netko drugi dobio dovoljno slično iskustvo za puno manje novca.

Nije problem što je skuplja kartica bolja. Problem je kad netko svoju skuplju kupnju mora opravdavati tako što omalovažava tuđu jeftiniju.

Nije tu problem samo kognitivna disonanca nego i ljubomora. Teško je nekome prihvatiti da drugi s puno jeftinijom grafičkom, uz DLSS, Frame Generation i nove tehnologije poput DLSS-a 5, može dobiti vizualno fantastično iskustvo i visoke FPS-ove. Umjesto da prizna da skuplja kartica ne znači uvijek proporcionalno bolje iskustvo za uloženi novac, počinje omalovažavati jeftinije kartice i njihove vlasnike. Tako lakše opravdava vlastitu kupnju.

A kad se pojavi DLSS 5, koji mnogima izgleda fantastično, umjesto da se tehnologija objektivno procijeni, neki je odmah pokušavaju ismijati i omalovažiti. Tu se postavlja pitanje je li stvarno riječ o tehničkoj kritici ili o potrebi da se obezvrijedi sve što konkurencija radi bolje.

Psihološki gledano, tu može biti riječ o kognitivnoj disonanci, racionalizaciji vlastitog izbora i potrebi da se obrani vlastiti stav. Kad netko uloži puno novca ili se snažno veže uz određenu tehnologiju, može mu biti teško priznati da konkurentsko rješenje nudi prednosti ili da jeftinija opcija nekome pruža sasvim dovoljno dobro iskustvo. Jedan način da smanji taj unutarnji konflikt jest da umanji vrijednost svega što koristi druga strana.

Je li u pitanju baš ljubomora? Moguće. Ali to ne možemo znati samo iz komentara. Ono što se može primijetiti jest da se rasprava s tehničkih argumenata lako pretvori u ismijavanje tuđeg izbora.

Kad ti tuđa tehnologija toliko smeta da moraš pretjerivati, ismijavati i omalovažavati jeftinije kartice, možda više ne braniš samo svoju tehničku argumentaciju, nego i vlastiti ego.

A steam survey puno više govori o vama nego vi sami o sebi.

Hvala, djenja i prijatno.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 22:38 (Cryogenic).
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Moram priznat da nikad u zivotu osim od kolege nisam cuo pojam bivanja ljubomoran na losije. Obicno su ljudi ljubomorni/ zavisni na nekog s ljepsom zenom, boljim autom, boljom kucom... ali eto ocito ima i slucajeva di je netko sa 70% boljim hardverom ljubomoran na onog s losijim.

Tako su i vozaci Rolls Roycea ljubomorni na Cryogenicovu Fiat Multiplu, jer vozi "isto" kao i Rolls Royce a kostala je puno manje.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 23:12 (Minneyar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja omalovažavam samo preskupe nvidije i malojezgreni intel.

Treba kupovati RTX 5070 jer je jednaka RTX 4090 za puno manje naivaca, pardon novaca 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice