NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 5.861
|
čitano: 1.607.665
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

A neki toliko vole koznjaka da su i tada platili cijenu koja je sad aktualna nakon skoka od 40% 

EDIT: Zapravo, jos uvijek je 100 EUR jeftinije 

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 10:29 (Minneyar).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
Minneyar kaže...

A neki toliko vole koznjaka da su i tada platili cijenu koja je sad aktualna nakon skoka od 40% 

Najveća im je muka što ne mogu poput mobitela šiknut rtx-icu na stol kafane da cure sline. 

17 godina
Minneyar kaže...

Tigar Krezumica
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:00 (fromcelltohell).
13 godina
lobotomac90 kaže...
ibme74 kaže...

Zamisli daš 1.500+€ za grafu i onda se igraš na nevidijim fičrima sa 55fps-a 

Igrali bi se još neki na ovom forumu da imaju s čim, ovako lakše kakat kako je sve shit što Nvidia izbaci 

Igra se lagano sve na viokim postavkama bez razmišljanja, ne provodi se pola vremena u opcijama igre d*kajući po postavkama da bi se divio sjenama i filerima u usnama Grace Ashcroft u 55 fps-a na grafi od 1.500+€ 

17 godina
hummer0 kaže...

CPU: Intel I5 13600KF
GPU: Asus TUF RTX 5080 OC
16 RAM:

Ponosni vlasnik, a vi jalni nedojebani ljubomorni papci pišite i dalje kako Intel i NVidia ne valjaju.

Ljubomora je zajebana stvar dobiti ćete čir na želucu. 

16gb rama uhh. Toliko mi u stalker potegne ne bi ja bio miran.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ibme74 kaže...
lobotomac90 kaže...
ibme74 kaže...

Igrali bi se još neki na ovom forumu da imaju s čim, ovako lakše kakat kako je sve shit što Nvidia izbaci 

Igra se lagano sve na viokim postavkama bez razmišljanja, ne provodi se pola vremena u opcijama igre d*kajući po postavkama da bi se divio sjenama i filerima u usnama Grace Ashcroft u 55 fps-a na grafi od 1.500+€ 

Ma nemoguce, kak si uopce uspio dobit sliku na monitoru s Radeonom  fotosop sigurno

13 godina
Minneyar kaže...
ibme74 kaže...
lobotomac90 kaže...
ibme74 kaže...

Ma nemoguce, kak si uopce uspio dobit sliku na monitoru s Radeonom  fotosop sigurno

Nije fotošop, koristio sam:

18 godina
ibme74 kaže...
lobotomac90 kaže...
ibme74 kaže...

A na Nvidiji se ne može igrati tako, nego je uklesano u kamen da mora biti upaljen DLSS 5 koji još nije niti implementiran u igre?

Poanta mog posta je da kod Nvidije imaš izbora na pretek, pa tko voli nek izvoli, tko ne, može se i dan danas igrati nativno i riješen problem, kod Radeona je ipak situacija malo drugačija, a vi se i dalje dižite na zadnje noge sa argumentima u Nvidia temi zašto je Radeon bolji i isplativiji 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:51 (lobotomac90).
17 godina
forumaš kaže...

Nije AI nego Radeon kartice također imaju FP8 koji pokreće neural rendering a performase su zadnjom nadogradnjom moda porasle 70% te se razvija i dalje. 

To ti je razlika ko optički i digitalni zoom na foto aparatu.

13 godina
lobotomac90 kaže...
ibme74 kaže...
lobotomac90 kaže...
ibme74 kaže...

A na Nvidiji se ne može igrati tako, nego je uklesano u kamen da mora biti upaljen DLSS 5 koji još nije niti implementiran u igre?

Poanta mog posta je da kod Nvidije imaš izbora na pretek, pa tko voli nek izvoli, tko ne, može se i dan danas igrati nativno i riješen problem, kod Radeona je ipak situacija malo drugačija, a vi se i dalje dižite na zadnje noge sa argumentima u Nvidia temi zašto je Radeon bolji i isplativiji 

Pa ne znam baš tko se diže na zadnje noge, ti si gore napsao da ovi što jensenu ne financiraju kožnjake se nemaju na čemu igrati 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 14:36 (ibme74).
18 godina
ibme74 kaže...
lobotomac90 kaže...
ibme74 kaže...
lobotomac90 kaže...
ibme74 kaže...

Pa ne znam baš tko se diže na zadnje noge, ti si gore napsao da ovi što jensenu ne financiraju kožnjake se nemaju na čemu igrati 

Referirao sam se na tvoj post gdje spominješ "Nvidia fičere", nigdje nisam napisao da se ne može igrati na Radeonu 

Znam ja, vas nekolicina koji na sve što Nvidia napravi, izbaci i sl., te netko objavi vijest vjerovali ili ne u Nvidia temi, imate negativan komentar koji naravno pokrene raspravu koja ne staje već godinama.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 14:47 (lobotomac90).
17 godina
dery kaže...
forumaš kaže...

Nije AI nego Radeon kartice također imaju FP8 koji pokreće neural rendering a performase su zadnjom nadogradnjom moda porasle 70% te se razvija i dalje. 

To ti je razlika ko optički i digitalni zoom na foto aparatu.

Isto kao gsync pa je danas digitalni freesync standard, isto kao optički frejm gen pa je danas otključan digitalno za sve , pa optički multifrejmegen koji može samo na zeiss objektivima a ono ispalo da može na svemu...

Pravi frejm po uloženom euru, sve ostalo je EPP ili po današnjem reklama za ove mlađe. Kad je ta prva i najvažnija kategorija zadovoljena uloženo/dobiveno onda možemo vagati dodatke i glazuru...ali bez dobrih temelja banana, dođe potres i sve se sruši.

Mad Ant

AOC 34" CU34G4Z VA, neda mi se razmišljat da li će na oledu nekaj zapeč kad surfam i fa li će izgubit svjetlinu a nedam ni te novce.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 14:53 (forumaš).
17 godina
forumaš kaže...
dery kaže...
forumaš kaže...

Rade oni na odgovoru dlss5 odavno i zovu ga neural lighting. Službena podrška možda sljedeće god, prije 2028 zapravo tek za Rdna 5 će to biti. Tako ovo sve šta je sad u modovima nije zapravo pravi odgovor na dlss5.

Pravi odgovor kasni pa ako ikad izađe nevidija će opet biti sa novijom verzijom ispred. Kada bi amd bio tehnološki jednak nevidiji imali bi istu ako ne i veču cijenu sigurno.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:19 (dery).
17 godina

Znam sve i slažem se za cijenu. kupio ATI 9700pro koja je bila skuplja od nvidije, naravno ne po izlasku nego kasnije na popustu.

Ali što je to donijela Nvidija zadnjih deset godina, više problema nego koristi, jedino što im priznam je DLSS tj. upscaling, RT samo problemi, imam grafu koja je sad RT donekle sposobna i svejedno ga gasim na nulu.

Vizualno je MEH a košta previše performansi. Kaj se tiče upscalinga to svaka čast, zahvaljujući tome imamo grafe koje mogu biti aktualne 5-6 godina bez problema, tu su se zajebali pošteno pa sad izvlače bijesne gliste ne bi li se vratili na stari put. Jedino kaj i je gaming industrija postala potpuno nebitna tj. gameri koji bi gledali uloženo/dobiveno jer imaju gdje prodvati svoje chipove i zaradili su miningu i sad AI više nego u cijeloj povijesti. Raditin će roboti, AI farme, vojna industrija, auto industrija..,..gamerima će ostati najam hardvera geforce now. i to je to.

Neural rendering je odličan, ali opet ne namjeravam ga koristiti ak mi uzme više od 15-20% resursa...i to sam puno rekao. Ak je igra dobra grafika je je manje bitna pod uvjetom da radi fluidno i ne trza.

13 godina
lobotomac90 kaže...
ibme74 kaže...
lobotomac90 kaže...
ibme74 kaže...
lobotomac90 kaže...
ibme74 kaže...

Referirao sam se na tvoj post gdje spominješ "Nvidia fičere", nigdje nisam napisao da se ne može igrati na Radeonu 

Znam ja, vas nekolicina koji na sve što Nvidia napravi, izbaci i sl., te netko objavi vijest vjerovali ili ne u Nvidia temi, imate negativan komentar koji naravno pokrene raspravu koja ne staje već godinama.

Pa šta sam krivo rekao? Grafička od 1.500€+ jedva gura igru zbog filera u ustima i malo sjenki po licu 

15 godina

Pogledaj ovdje malo bolje, vidi se razlika na detaljima na Geraltu, krovovi na kucama,sjene su blaze na DLSS 5 a najvecu razliku vidim na konju.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 19:33 (MGloc).
13 godina

I opet šta ti to sve vrijedi kad se igraš na FPS-u PS4?

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

uništili su igru sa svim tim sranjima.

Moj PC  
0 2 hvala 0
4 tjedna
NVIDIA Blackwell 50xx

Od nečeg se krenut mora, jest da bi takve stvari trebali izbacivat  u optimiziranom stanju.

Valjda će se radit na tome da ekipa i sa slabijim karticama može uključit bez rokanja fg a kako bi bilo igrivo.

Također nije opcija koja je ubačena u igru bez mogućnosti isključenja.

Tako da svakom na izbor, koga ne zanima slobodno zaobiđe i uživa u onom što mu odgovara.

Razlika u izgledu je ogromna i fora je da se može uključit  isključit na taster.

Tipa dok si u pokretu ili u fightu isključiš, uključiš kod cut scena kad imaš širi fokus.

0 0 hvala 0
5 godina
suspendiran
forumaš kaže...

uništili su igru sa svim tim sranjima.

Je toliko su je unistili da je igra prodana u 130 000 primjeraka u danu, cime su je unistili jbte jel ti imas oci ili gpu u pc??

17 godina

Je zato sam nakon remaster verzije imao još jedan hitan patch od 30 gb lol GOG verzija, bolje da ništa nisu ni dirali.

https://tech4gamers.com/the-witcher-3-remastered-negative-reviews-on-steam/

Uglavnom pogasio sva Nvidia sranja u igri i onda radi kako treba...samo izbjegavati nvida viruse u softveru, staviti dobar amd antivirus.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 23:22 (forumaš).
5 godina
suspendiran
NVIDIA Blackwell 50xx

Isti slucaj kao i ovdje na forumu
Those with Nvidia graphics cards have also complained about performance, though AMD users seem to be much worse off. 

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Kao pto rekoh, kad makneš nvidia virus sve radi odlično....stotine FPSa.

Moj PC  
1 1 hvala 0
5 godina
suspendiran
NVIDIA Blackwell 50xx

Dlss5 on

Moj PC  
1 4 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Isto DLSS5 on 

Moj PC  
6 1 hvala 0
15 godina

JEsi ti osnivač nvidije ili neki suosnivač ili tako nešto? Eventualno tvoja obitelj?

18 godina
ibme74 kaže...
lobotomac90 kaže...
ibme74 kaže...
lobotomac90 kaže...
ibme74 kaže...
lobotomac90 kaže...
ibme74 kaže...

Pa šta sam krivo rekao? Grafička od 1.500€+ jedva gura igru zbog filera u ustima i malo sjenki po licu 

Ja i dalje ne razumijem čemu izrugivanje opet? Nvidia je izbacila novu tehnologiju za dosta ljepšu grafiku, te je sasvim logično da će lošije raditi nego prethodne tehnologije koje lošije izgledaju, nema mjesec dana kako je dlss 5 vani i nije implementiran niti u jednu igru osim novi NBA, nego ga ljudi koriste nekim zaobilaznim putevima u ostalim igrama, dakle defnitivno će se još popeglati u nadolazećim tjednima, mjesecima.

Nekom je gušt dati 1500 eura za grafičku i čačkat po postavkama, tebi je gušt nešto drugo i svakom njegovo, ali ne razumijem i dalje čemu posprdni komentari čim netko podjeli dojmove ili napiše neku vijest o Nvidiji u Nvidia temi?

Htio ti to sebi priznati ili ne, generalno gledajući Nvidia ima puno bolju ponudu od konkurencije, druga stvar je jel to tebi isplativo ili ne....nekog boli ona stvar hoće li dati 200 eura više za Nvidiu umjesto za neki Radeon ekvivalent, pa mislim da bi ekipi umjesto jalnih komentara bilo lakše prihvatiti takvu situaciju nego non stop pokretati neke besmislene rasprave i tako unedogled.

Kad bolje razmislim, jedino logično objašnjenje zašto to radite je zbog toga što ste išli uštediti kupujući Radeon, pa si sad s tih famoznih 200 eura uštedete pokušavate opravdati vrijednost uloženo/dobiveno, a zapravo ste duboko u sebi i vi svjesni da Nvidija jednostavno izbacuje bolje grafe, pa vam svima to malo teže pada. 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 9:24 (lobotomac90).
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

To smo odavno zaključili da je Radeon za jalnu sirotinju a nvdija za uspješne i bogate slično kao apple.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

A sta sa mnom koji sam na NV neprekidno od GTX 970, odnosno ocito nisam clan "crvenog tabora"? Pa bez problema kazem sto mi se ne svida i sto rade krivo, a preporucam ovisno o situaciji na trzistu. Dok je bilo 100 EUR razlike izmedu 5070 Ti i 9070 XT, preporucao sam, naravno, NV. Al sad za 50% vise para bome ne.

Opcenito ne razumijem kultizam, odnosno po meni je kod nekih to vec teza mentalna bolest da se uvijek mora bez obzira na sve opravdati i uzdizati u nebesa svoje, kolko god bilo ili nebilo tocno. Najgori primjer naravno Stjepanj, kojem da se koznati posere u usta, rekao bi "daddy daj jos, platim ti ekstra", al to je takav, bolestan covjek, bio je takav i s AMD kad je imao stintove u "drugi tabor". Rijetko ko ce se sjecati jer je bilo zbilja davno, al kad je nabavio Radeona onda je njega uzdizao u nebesa i govorio da je to jedini pravi GPU, napokon boje izgledaju pravo, na NV boje nikad nistu stimale i slicno... 

I ovo svrsavanje nekolicine (naravno, opet, slijepi Cryogenic i Stjepanj) na DLSS5 ko da je najbolja stvar ikad... pricamo o covjeku koji tvrdi da je Grunding TV s Vivid modom slike najbolja stvar i puno bolje od OLED-a. Znaci nema tu rasprave, netko jednostavno voli taj fake, napucani, umjetni prikaz i ne mozes ga krstit. Ja se osobno nadam da ce bar u nekim slucajevima DLSS5 bit zbilja poboljsanje igre graficki ali bez da potpuno promijeni stil i pretvori ju u nesto sasvim drugo. 

Nije mi jasno zasto je tolko rijetka jedna stvar zvana zdravi razum, da mozes sagledati realno sliku i reci sta valja sta ne valja kod koje kompanije, bez obzira ciji hardver trenutno vrtis...

Moj PC  
3 1 hvala 0
5 godina
suspendiran
Minneyar kaže...

A sta sa mnom koji sam na NV neprekidno od GTX 970, odnosno ocito nisam clan "crvenog tabora"? Pa bez problema kazem sto mi se ne svida i sto rade krivo, a preporucam ovisno o situaciji na trzistu. Dok je bilo 100 EUR razlike izmedu 5070 Ti i 9070 XT, preporucao sam, naravno, NV. Al sad za 50% vise para bome ne.

Opcenito ne razumijem kultizam, odnosno po meni je kod nekih to vec teza mentalna bolest da se uvijek mora bez obzira na sve opravdati i uzdizati u nebesa svoje, kolko god bilo ili nebilo tocno. Najgori primjer naravno Stjepanj, kojem da se koznati posere u usta, rekao bi "daddy daj jos, platim ti ekstra", al to je takav, bolestan covjek, bio je takav i s AMD kad je imao stintove u "drugi tabor". Rijetko ko ce se sjecati jer je bilo zbilja davno, al kad je nabavio Radeona onda je njega uzdizao u nebesa i govorio da je to jedini pravi GPU, napokon boje izgledaju pravo, na NV boje nikad nistu stimale i slicno... 

I ovo svrsavanje nekolicine (naravno, opet, slijepi Cryogenic i Stjepanj) na DLSS5 ko da je najbolja stvar ikad... pricamo o covjeku koji tvrdi da je Grunding TV s Vivid modom slike najbolja stvar i puno bolje od OLED-a. Znaci nema tu rasprave, netko jednostavno voli taj fake, napucani, umjetni prikaz i ne mozes ga krstit. Ja se osobno nadam da ce bar u nekim slucajevima DLSS5 bit zbilja poboljsanje igre graficki ali bez da potpuno promijeni stil i pretvori ju u nesto sasvim drugo. 

Nije mi jasno zasto je tolko rijetka jedna stvar zvana zdravi razum, da mozes sagledati realno sliku i reci sta valja sta ne valja kod koje kompanije, bez obzira ciji hardver trenutno vrtis...

Nek ti se  sere u usta

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice