NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 5.441
|
čitano: 1.192.688
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
Wiz3m4n kaže...
SamoPitam3 kaže...

Nekada su muskarci vozili motore, danas "muskarci" voze elektricne romobilceke 

Tako da ja ne vidim nikakav problem, samo se radi o nijansama 

Kao rista motorista moram uletiti, istina... muškaraca je sve manje no motori se voze i dalje, ne mislim na p****na romobilima i Gs-ima 

Nekako me i taj hardwer pušta sve više, i tu su počeli ubacivati sve i svašta, dobrodošlo ili ne, ne sviđa mi se, no koga boli ona stvar zar ne....uživajte u Nedjelji...

A muskaraca na motorima je isto sve manje jer se vole zaletavat u bandere i aute, ne ? 

14 godina
Kad već idemo u ot, jebeš romobile, korisni su ljudima, a to je najbitnije.

Ajmo reći gdje je najveći problem :

Slimfit hlače do gležnjeva!!!!

Tu je Max geynes
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
8 0 hvala 1
16 godina
E da su bar do gleznjeva.... i zaboravio si pismo torbice.. to mi je jos jace....🤦🏻‍♂️
VenAtoR#2231
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx
Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Opet neki novi Preseti. Moze li neko napisati kratki tutorijal koji Preset koristiti. Koristim DLSS quality i performanse na 5070ti 4K. Ako hocu DLSS 4.5 jel on samo za performanse. Koja je razlika ako se koristi neki preset a nije namijenjen. Da li stalno moram mijenjati to ili se moze jedan koristiti za sve. Da li je itko isprobao ovo sa zadnjim updatom.

0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Za Dynamic MFG imas pun kufer toga na Nvidia Redditu, pa mozes baciti oko: https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/1s8nacn/megathread_nvidia_app_update_adds_dlss_45_dynamic/

Za DLSS (upscaler) ja stavio Recommended preset jer onda driveri sami odaberu najbolji navodno. A i nije da mi se prcka od igre do igre.

Za FG navodno Preset B jer bolje radi sa elementima UI-a. I za Dynamic MFG navodno treba ugasiti ili Vsync ili staviti target ispod Max Refresh rate monitora jer se "zbuni".

Meni je monitor 160Hz, pa sam stavio target 150 da ne ide iznad refresh ratea monitora, mada se tu i tamo zaleti.

Isprobao sam Dynamic MFG u Cyberpunku jer nemam niti jednu drugu igru gdje mi RTX 5080 sa svime napucanim nebi dosla do max refresh ratea monitora.

U Cyberpunku kad se napuca Path Tracing i slicne gadarije sto ubiju FPS se moze isprobati. I moram priznati da radi jako dobro, nisam primjetio neke "smetnje" grafici.

Ono koliko sam vidio mijenjao od x2 do x4 ovisno o sceni, tj. koliko se graficka muci frejmova izrenderirati.

Moj PC  
0 0 hvala 1
8 godina
Mauro kaže...

Za Dynamic MFG imas pun kufer toga na Nvidia Redditu, pa mozes baciti oko: https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/1s8nacn/megathread_nvidia_app_update_adds_dlss_45_dynamic/

Za DLSS (upscaler) ja stavio Recommended preset jer onda driveri sami odaberu najbolji navodno. A i nije da mi se prcka od igre do igre.

Za FG navodno Preset B jer bolje radi sa elementima UI-a. I za Dynamic MFG navodno treba ugasiti ili Vsync ili staviti target ispod Max Refresh rate monitora jer se "zbuni".

Meni je monitor 160Hz, pa sam stavio target 150 da ne ide iznad refresh ratea monitora, mada se tu i tamo zaleti.

Isprobao sam Dynamic MFG u Cyberpunku jer nemam niti jednu drugu igru gdje mi RTX 5080 sa svime napucanim nebi dosla do max refresh ratea monitora.

U Cyberpunku kad se napuca Path Tracing i slicne gadarije sto ubiju FPS se moze isprobati. I moram priznati da radi jako dobro, nisam primjetio neke "smetnje" grafici.

Ono koliko sam vidio mijenjao od x2 do x4 ovisno o sceni, tj. koliko se graficka muci frejmova izrenderirati.

Na redditu je ogromno postova da im ne radi MFG ok, jer uvijek koristi x6 i onda smanji base fps tako da sa x6 dođe do traženog fps-a. Samo ti očito nemaš taj problem što je zanimljivo!

17 godina
nikonja kaže...
Mauro kaže...

Na redditu je ogromno postova da im ne radi MFG ok, jer uvijek koristi x6 i onda smanji base fps tako da sa x6 dođe do traženog fps-a. Samo ti očito nemaš taj problem što je zanimljivo!

To se desava kada imas upaljen VSync ili bilo koji frame limiter u kombinaciji sa Reflexom.

Jer Reflex smanji max FPS nesto ispod refresh rate monitora i onda Dynamic MF ne moze dosegnuti target, pa radi "punom snagom" odnosno x6. Tako je i meni bilo dok nisam smanjio target i ugasio Vsync.

Znaci stavim kao target refresh rate monitora, upalim Vsync. Kako je monitor 160Hz, Reflex smanji max FPS na 153 FPS. I onda kako MFG ne moze nikako dosegnuti tih 160 FPS target (refresh rate) zbog VSync + Reflex, radi sa x6 cijelo vrijeme.

Kada ugasim Vsync ond radi normalno.

Ja sam stavio target FPS 150 zato jer je monitor 160Hz, pa da mi onda ne prebacuje van refresh ratea monitora jer se ondy GSync gasi. No i tu je znao "preletiti", pa sam promjenio target na 140 i sada jako rijetko izadje iz refresh rate monitora i bude nekakvih 140-155 u prosjeku.

Dakle, kao na slici dolje i VSync mora biti Off bilo u igri ili Nvidia appu.

To bi u biti vjerovatno najbolje radilo na nekom 240+Hz monitoru.

Znaci da bi radilo moraju se ugasiti VSync ili frame limiteri jer ne radi s njima i uvijek drzi x6. To je i Nvidia objavila kao bug i rade na tome da rijese problem, odnosno da Dynamic MFG moze raditi sa VSyncom i frame limiterima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2026 19:29 (Mauro).
11 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nešto novo,nešto divlje..

Moj PC  
9 0 hvala 0
13 godina

Pravi si zenskaros! :D

scion of the storm
18 godina
ZGamer kaže...