NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 5.440
|
čitano: 1.192.530
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
Boris grozni kaže...

Kod mene je na starom Seasonicu m12 od 850w jedine grafe koje su cvilile su bile stare Radeonke, Nvidija nikada niti jedna a izmjenio sam ih more! Cak i jedan stari Xfx 550w je cvilio pod tim Radeonkama ali Zeleni gpu nikada..

Jesi se navirio da nije remen??!!

17 godina
hummer0 kaže...

Imam jedno lagano pitanje kad je komp ugašen na grafičkoj svijetli crvena lampica.

Kad radi komp grafička normalno radi i nema nikakvih problema ne svijetli ta crvena lampica RTX 5080.

PSU:Seasonic BC-850 850W

Wtf?

vrinho kaže...

Kod mene TUFica i isto tako svijetli. Isto mi bilo čudno i na netu vele da je to normalno i pokazatelj da je kabel pravilno uštekan u grafu. 

Kad nema svjetla spoj je ok. Svjetlo znači da nije u redu bar tako piše u teknikalijama od gpu-a.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2026 19:32 (dery).
11 godina

Crvena lampica se upali sa nvidia konektorom,bar je tak kod mene bilo.Sa kablovima od napajanja crvena lampica se ugasila i kad je komp ugašen

7 godina
vrinho kaže...

Kod mene TUFica i isto tako svijetli. Isto mi bilo čudno i na netu vele da je to normalno i pokazatelj da je kabel pravilno uštekan u grafu. 

I na plotu svasta pise. To je pokazatelj da je "krivi" kabel pravilno ustekan u grafu  . Ali nema brige, nece biti problema. Doduse, ne bi bas volio da mi svjetli crveno i da imam 5090tku. 

15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx
Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2026 19:54 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Najavljen DLSS 5, tamo negdje do kraja godine:

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2026 20:40 (Mauro).
Moj PC  
9 0 hvala 0
5 godina
Mauro kaže...

Na nekim primjerima izgleda fantasticno, na nekima jako cudno. Pretpostavljam da ce biti bolje s vremenom.

Onda ide klasicna prica, prvo ce se svi sprdat s tim, onda ce se pocet masivno koristiti pa ce drugi pocet kopirati dok ne dode DLSS 6 i onda sve u krug 

7 godina

Naravno, izvukao si dva linka koja idu tome u prilog, a ima i onih koji nesto drugo govore. Naravno da je ok kada svjetli ledica u crvenom . Ali, eto meni ne svjetli (odnosno svjetlila je, ali vise ne)... No, kako rekoh, tko nema 5090, nema nikakve brige.

Najbolje bi bilo da lijepo tu ledicu ugase i rijese problem. Cuj to, svjetli crveno ledica, ako je sve u redu kada je komp ugasen... Mos mislit.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2026 20:54 (SamoPitam3).
7 godina
Mauro kaže...

Kako godine idu, a ja sve vise corav, ni ne vidim razliku izmedju tih "iteracija". Nekada davno jos tamo sam znao osjetiti razliku izmedju 16 i 32bita. Sada udjem u igricu, dam native, dam balance, performance, quality... meni to sve slicno.

16 godina
Mauro kaže...

Dayum, ovo je skok od jedno 10 godina u grafici. Dosada neviđen napredak i to samo sa jednim softverskim update-om, bez ikakve promjene modela ili tekstura u samim igrama.. Samo, hoće li to naš GDDRAM moći da podnese? Sumnjam. Ko ima 5090 vjerovatno da, ostali teže..

15 godina
SamoPitam3 kaže...

Naravno, izvukao si dva linka koja idu tome u prilog, a ima i onih koji nesto drugo govore. Naravno da je ok kada svjetli ledica u crvenom . Ali, eto meni ne svjetli (odnosno svjetlila je, ali vise ne)... No, kako rekoh, tko nema 5090, nema nikakve brige.

Najbolje bi bilo da lijepo tu ledicu ugase i rijese problem. Cuj to, svjetli crveno ledica, ako je sve u redu kada je komp ugasen... Mos mislit.

Da vidim linkove koji drugo govore, zanima me. Uopće ne svijetli kad se spoji kabel direktno iz napajanja a pošto ja taj kabel nemam moram se zadovoljiti s nvidijinim konektorom i samo u tom slučaju svijetli jedino kad je komp ugašen i to je normalno. Ne znam koji ti problem vidiš s tim.... Trebam vatrogasni aparat kraj kompa imati? 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2026 22:41 (vrinho).
4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Fake

Prva fotka te cure je malo zblurana, a druga je normalna i onda je to napredak.

Za****ju vas. 

合気道 五段
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Napredak? Lol. Pretvara sve u AI slop cisti i ociti, meni to sve kriminalno lose izgleda...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
3 2 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

novi DLSS 5 je odličan, kome se ne svidja uvijek ga moze isključiti

Intel 80286
Moj PC  
2 2 hvala 0
14 godina
Horned Reaer kaže...

Kad bi bar bilo tako jednostavno. Ako to govno zazivi, naravno da ce svi game devovi se prilagoditi tome i uloziti jos manje truda oko dizajna likova/igre, kad se ionako racuna da ce AI izgenerirati svoj slop povrh. I onda kroz par godina vise nemas opciju "pa samo ugasi". I zato djeco monopol nije dobar, jer ti rade ovakve stvari i guraju ovakve agende bez da zapravo imas ikakvog izbora. Ok, neko vrijeme mozes ugasiti i super, ali vrlo brzo vise neces moci i cijeli gaming postaje AI slop. A NV i Palantir opcenito cijeli svijet guraju u tom smjeru, ocito.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2026 8:26 (Minneyar).
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Izgleda mi top na ovim primjerima što je kolega stavio linkove, samo je pitanje koja će grafa biti dovoljna da se upogoni isti u pristojnom fps-u.

Džabe mi ako fps sa 100 padne na 50, budem gledao po jubitu jedino 

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2026 8:28 (lobotomac90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Evo i DLSS 6.0 verzija na slici
Intel 80286
Moj PC  
10 0 hvala 0
18 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Hoće li mi i pimpek narast ko ovoj sise ako kupim karticu sa dlss6, ili nema pomoći.....

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Jeftinija ti je Kamagra, a čuna stoji ko koplje...za razliku u cijeni okreneš ekipi s foruma rundu jer sam sam ti pomogao uštedjeti 

18 godina

jebo to što stoji, daj kolega čitaj, nije problem u tome....

za to ima i štapić od sladoleda i žniranci

17 godina

Hebo veličinu ako radi, bitna je tehnika 

4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Koliko sam skužio to su vrtili na 2x 5090  neće to još zaživit, možda na novoj arhitekturi i 6090. Trenutno možda dobra opcija za starije igre da se malo proljepšaju.

https://www.youtube.com/@mega0nyt
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2026 9:50 (e9droid).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Minneyar kaže...

Napredak? Lol. Pretvara sve u AI slop cisti i ociti, meni to sve kriminalno lose izgleda...

mda, i dlss1 kad je izašao je izgledao vrlo loše i bilo je sprdanja 0-24 i na našem i po drugim forumima, danas to izgleda potpuno drukčije

isto tako imaš resfresh igrica koje izgledaju još kriminalno lošije, a naplate ti 'novu-staru' igricu 20 eura i predstave je kao nekakav višegodišnji posao 'refrešanja' stare igrice na kojem je radilo stotine ljudi zadnjih godinu dana... i onda ti platiš tih 20-30 eura i ostaneš osupnut koliko su to loše odradili

ovako, samo skineš update koji u igricu integrira dlss5 i imaš isti rezultat, u nekom slučaju isti, u drugom nešto lošiji, u trećem možda i bolji - ali bar ne čekaš par godina niti plaćaš 'novu' verziju igre

a bez ikakve sumnje puno tih zamjerki će se ispeglati relativno brzo

5 godina
suspendiran
Kolika je sprdnja pojedinaca govori 95% gpu tržista, pametnom dosta..😆
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2026 11:14 (Boris grozni).

0 3 hvala 0
8 godina
SamoPitam3 kaže...
Mauro kaže...

Kako godine idu, a ja sve vise corav, ni ne vidim razliku izmedju tih "iteracija". Nekada davno jos tamo sam znao osjetiti razliku izmedju 16 i 32bita. Sada udjem u igricu, dam native, dam balance, performance, quality... meni to sve slicno.

Potpišem, i sa ovim 4.5 DLSS-om ko budala sam palio igricu 10 puta, mjenja postavke sa starog dlss-a na novi, bez dlss-a... i da me j....š ja tu razliku ne vidim. Ok, ovi šta se takmiče oni znaju šta tražit i vide takve "nesavršenosti" ali po meni bar 80% nas ne vidi skoro nikakvu razliku.

Pretpostavljam (ne znam dali je stvarno tako) ali za developere mora bit puno lakše razvijat igru trenutno, jer sa potporom za DLSS su sigurni da će igra funkcionirat relativno dobro na slabijim grafuljuama kao i na vrhunskim.

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ovo će biti zahtjevno za popiz. Ako dlss 4.5 ima pad performansi na istom presetu, ovo izgleda extra teško. Trebat će multiframe na što će to izgledat hmmmm.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2026 13:31 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

"Šta sad vredi tehnika? Okrećeš tri akorda. Šta sad vrede svetske žvake, kad svirate narodnjake" Bajaga

"Dajte ljudima kvalitetnih igara, a ne ušminkanog smeća" Zaporožac

合気道 五段
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Update: ugradio sam napajanje novo 1000w Asusu Tuf , na sebi ima jedan kabl koji ide direktno iz napajanja u graficku bez nvidia konektora itd. Coil whine je u poptunosti nestao, ne mogu vjerovati da je stvar do napajanja. Eto toliko od mene slucaj rjesen
Intel 80286
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Eto dokazano kako najače napajanje od 850w nije dobro za rtx5090 i taj tvoj intel286

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2026 13:40 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
5 godina
suspendiran
Horned Reaer kaže...

Crvenima je to odavno iskljuceno, i jos štošta

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice