Lako tako, ti to naručiš sa jedno 3 izvora, pa koja dođe dođe, a ne mi sirotinja....i Bogu si teška.....
MIRKO CRO COP Ribolovac i Lovac vic #smesno #croatia #crocop #funny #mirko #viral #humor #vic
Lako tako, ti to naručiš sa jedno 3 izvora, pa koja dođe dođe, a ne mi sirotinja....i Bogu si teška.....
MIRKO CRO COP Ribolovac i Lovac vic #smesno #croatia #crocop #funny #mirko #viral #humor #vic
Idu i 5080 prema 1500,ima još nešto po 1200 ali kroz par dana i to ode,a ekipa očito sjedi na ušima.Onda isti scenarij 5070ti i ostatak ponude
Idu i 5080 prema 1500,ima još nešto po 1200 ali kroz par dana i to ode,a ekipa očito sjedi na ušima.Onda isti scenarij 5070ti i ostatak ponude
Moja 5070ti koju sam uboa prije malo manje od mjesec dana (nikakva akcija) za 730 sad je 860 na MF, sve druge "premium" verzije su već preko 1000.... jeftnije sigurno neće bit ovu godinu
Na kraju cu ja ostati bez grafe
Moja 5070ti koju sam uboa prije malo manje od mjesec dana (nikakva akcija) za 730 sad je 860 na MF, sve druge "premium" verzije su već preko 1000.... jeftnije sigurno neće bit ovu godinu
Ne samo to nego su samo 2 modela na lageru, jos prekjucer kad sam gledao ih je bilo jedno 6... al inace ih je pod normalno bilo i duplo od tog. Jos par dana dok se rasproda trenutni stock i onda krece pravo sranje
Sve se to najavljivalo.
DLSS 4.5 vs DLSS 4 Performance, There's Good News & Bad News

Držim se oprobanog odličnog dlss4 dok ovaj ne bude popeglan.

Zanima me tu jedna stvar, a to je dal je Nvidia APP dovoljno "pametan" da ti, naravno uz postavku da koristis "Latest" model, da M model ako u igri namjestis Performance, a L model ako namjestis Ultra Performance. Nekako sam skeptican
vjerojatno najpametnije rucno namjestati od igre do igre
Neznam jer ni ne instaliram nikakve APP-ove, nit Nvidia APP ni Ryzen Master ni ostala smeča koja skidaju performanse sistema, a pogtovo da se jos bakcem njihovim mušicama 
Manual FTW

Bas gledam i ne vjerujem, pa nonstop se spominje da se treba testrat 4.5 performance protiv 4.0 quality...
Evo ovaj dolje je napravio super test.. 4.5 M performance ima manje blurra, ostriji je, ljepse izgleda, manja potrosnja vrama i vise fpsa.. stvarno su ga pogodili, dlss 4.0 sad izgleda kao igracka 
Ma nebi bilo loše da se letargični AMD probudi da je bar kakva takva konkurencija ovim zelenim grabežljivcima ali đoko....
Bas gledam i ne vjerujem, pa nonstop se spominje da se treba testrat 4.5 performance protiv 4.0 quality...
Evo ovaj dolje je napravio super test.. 4.5 M performance ima manje blurra, ostriji je, ljepse izgleda, manja potrosnja vrama i vise fpsa.. stvarno su ga pogodili, dlss 4.0 sad izgleda kao igracka 
Pa na prošloj stranici sam zalijepio pregršt tih usporedbi gdje se jasno sve vidi koliko je dobar novi DLSS 4.5... ljudi ne razumiju poantu da nije cilj gledat isti preset postavki tipa Quality vs Quality, nego je cilj gledat kvalitetu slike i uspoređivat presete dok ne nađes dva preseta koja daju isti kvalitet slike. Znači ako ti novi DLSS 4.5 performance preset donosi kvalitetu slike kao DLSS 4 Quality onda je to case closed jer ces na DLSS 4.5 performance u tom slučaju imati i barem 25% više fps od DLSS 4 quality za istu kvalitetu prikaza, ako ne i bolju 
DLSS 4.5 Performance VS Native 4K, Red Dead Redemption 2, Ultra Settings | RTX 5090
Intel 80286
Primječuje se foliage flicker sa novim dlss. Znači ide se na to da se uposli više cpu stoga šta jači treba imat.Jaki cpu+slab gpu to je naš novi moto.
II evo je na 949 EUR, i to -S model, dakle manji/ slabiji od V1.
Jel ima više razloga za ne koristit dlss nakon ovog 4.5???
Primječuje se foliage flicker sa novim dlss. Znači ide se na to da se uposli više cpu stoga šta jači treba imat.Jaki cpu+slab gpu to je naš novi moto.
Baš jučer sam testirao kako je i digitale maximale rekao, DLSS 4.5 Perf. vs DLSS 4 Quality u BF6 i upravo zbog toga sam ipak ostao na DLSS 4.
Nadam se da će nakon Bete to riješiti jer vegetacija odnosno trava u BF6 užasno treperi na DLSS 4.5
To mora bit dobro na 4K sve ispod toga neće proći za oštro oko sokolovo ne ne. Novi dlss ima pad perf ali bolji kvalitet daje.Dobar samo za seriju rtx40/50.
Meni je super novi DLSS, 5090ka je dobila besplatni ~25% boost, a i cijena joj je također skočila na cca 3300e bolje nemože 
I to je ono šta je poanta tehnološkog razvoja da softwer uveliko nadmašuje hardware jer uzmimo za primjer, jedna loša optimizacija baca i najjaci HW na koljena, dok putem dobre SW optimizacije i ona prosječna moze ponuditi puno. Uz to Software pristup je i puno jeftiniji i brži u razvoju i bez odraza fluktuacija trzišta oko sirovina za izradu itd...
Sa ovim DLSS smo svi dobili besplatno rang jaču grafičku od one koju smo imali.
Evo da ti objasnim politiku bez da glumim moralnu vertikalu. Apsolutno me briga za koliko ce tko drugi kupiti karticu, bilo to 500e ili 1000e, gledam sebe i kako cu ja proci, a niti sam budala šta pratim HW i tržište u dlaku godinama i znam kada treba investirat a netko drugi ocekuje sve na gotovo i boli ga briga za situaciju u tom svijetu pa na kraju i dođe u situaciju da kupuje kad nije trenutak i kuka. To ti je nešto kao prepisivanje na školskom ispitu, ja cu ucit dok ce netko švrljat a kasnije bi prepisivao od mene, ili raditi nesto a drugi kupit zasluge
Trenutna situacija je loša samo za one koji kupuju od nule jer nisu slušali i pratili kada da kupe a, onaj tko vec ima nešto opet ce i to nešto prodati po vecoj cijeni od realne i samim time manje doplatit za novije i jače pa mu dođe svejedno kupovao prije dok su cijene bile normalne ili sad jer je doplata u suštini skor pa ista
PS
I normalno da se radujem pa zaradio sam na kraju krajeva, šta bi trebao LOL.
A uz to ja HW gledam kao ivesticiju identičnu onoj kupnji dionica i kripta u kojem također puno ulažem, tako da sam napunio zalihe svime jos mjesecima ranije a uskoro cu krenuti branje prihoda od prodaje. I to je mogao svatko da je pratio, ali normalno sada su butthurtani i sve im smeta jer nisu 
Evo da ti objasnim politiku bez da glumim moralnu vertikalu. Apsolutno me briga za koliko ce tko drugi kupiti karticu, bilo to 500e ili 1000e, gledam sebe i kako cu ja proci, a niti sam budala šta pratim HW i tržište u dlaku godinama i znam kada treba investirat a netko drugi ocekuje sve na gotovo i boli ga briga za situaciju u tom svijetu pa na kraju i dođe u situaciju da kupuje kad nije trenutak i kuka. To ti je nešto kao prepisivanje na školskom ispitu, ja cu ucit dok ce netko švrljat a kasnije bi prepisivao od mene, ili raditi nesto a drugi kupit zasluge
Trenutna situacija je loša samo za one koji kupuju od nule jer nisu slušali i pratili kada da kupe a, onaj tko vec ima nešto opet ce i to nešto prodati po vecoj cijeni od realne i samim time manje doplatit za novije i jače pa mu dođe svejedno kupovao prije dok su cijene bile normalne ili sad jer je doplata u suštini skor pa ista
PS
A uz to ja HW gledam kao ivesticiju identičnu onoj kupnji dionica i kripta u kojem također puno ulažem, tako da sam napunio zalihe svime jos mjesecima ranije a uskoro cu krenuti branje prihoda od prodaje. I to je mogao svatko da je pratio, ali normalno sada su butthurtani i sve im smeta jer nisu 
hardver majstor, kripto virtuoz i industrijski špijun u jednome..
svaka ćas!
PS
Ovdje si prije godinu dana pisao kako si se zajebo prodajom 4090tke a danas pises da si TOP prosao i sve prognoziras, pratis, kak sad profesore ?
PS
Situacija je da nije normalno da se gaming kao hobi gleda kao investicija i samim time što kaže vidim/vidiš da je svijet otišao u kurac. Što velikom vecinom zbog tehnoloksih divova koji jedni u druge ulažu kako bi si digli cijene dionica, ali i zbog scalpera i "investitora". Sve je otišlo u kurac od gaminga do pokemon karata. Klinci se moraju hrvat sa takvim jebivjetrima kao ti da dodju do komada hardwarea ili pokemon slicice
Ako bi neki klinac ili roditelj klincu kupio neki gaming komp sta ces mu rec "HEJ ŠTA NISI PRATIO STANJE MAKRO EKONOMIJE HAHA KOJA SI TI BUDALA".
Skupe se zadnje generacije ali jos uvijek se da sastavit "gaming pc" za igranje uz kakav ryzen 5700x, i5 13400f i plocu od 80e ram 16gb ddr4 se da naci ispod 100e grafu 3070 za 250e igras sve na 1080p a ako hoces 1440p onda moras dat blizu 500e za grafu.
Nisu krivi ljudi kao on za stanje ulagači koji su sve uložili budu sve izgubili, ulagači koji su puno uložili budu puno izgubili, ulagači koji su malo uložili budu malo izgubili ako geopolitika nastavi ovim smjerom kojim sada ide.
Imas ovdje pokemon,magic, yugioh karte pa baci pogled.Registriras se i beaplatno je slanje unutar EU jedino ti ide 20% poreza na kupnju.