Nova kartica ruši PC

poruka: 41
|
čitano: 8.348
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Nova kartica ruši PC

Od kako sam dobio novu hd 6950 i sve uredno instalirao drivere , sweeperom počistio stare i dr. windowsi su mi se već srušili 2 puta , jedan put se usred gameplaya pojavio sivi ekran i tako stajao sve dok ga nisam restartao , a drugi put se mojavio dok sam bio u mozzili i to neke svijetlo plave boje.Uvjeren sam da u ostalim komponentama nije problem jer je sve normalno radilo na 5870.

5870 JE BILA POKVARENA PA SU MI DALI 6950 (ARTIFAKTI)

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2011 15:41 (razorst3).

0 0 hvala 0
14 godina
Nova kartica ruši PC

Osim sta si uradia neisplativ prelazak imas problema sa bsodom cini mi se.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Nova kartica ruši PC
zoharbizo kaže...

Možda je HD5870 proda za 1300kn a HD6950 uzeo rabljenu za 1200kn?

Anyway, koji ti je ostatak konfiguracije?

Ovo mi izgleda kao loš overclock ili pak problem sa driverima.

14 godina
Penryn kaže...
zoharbizo kaže...

Prosto nemoguce,mora bi nac zestoku budalu.Ovo mi izgleda kao problem sa driverima,moja se bsodala tako par puta.Stavi neku stariju verziju(tipa 11.3) koji je u mene i nemam nikakvih problema i pocisti drivere.A koje napajanje imas?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 11:08 (zoharbizo).
14 godina
protjeran
Nova kartica ruši PC

Možda napajanje jer mislim da ti 6950 vuče više snage iz napajanja navedi napajanje.

Im good guy.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Nova kartica ruši PC

Ili slabo napajanje ili ti se pregrijava pa ti zato daje BSOD... Ipak je vruće ovih dana.

Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kad ju ponovite.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Nova kartica ruši PC

Pogledaj temperature jer možda ti se pregrijava kako je Pero Dinamit reko. Skini onaj program za mjerenje temperaturi (zaboravio sam kako se zove) i uslikaj i stavi an forum i napiši koje napajanje imaš.

Im good guy.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...
Penryn kaže...
zoharbizo kaže...

Prosto nemoguce,mora bi nac zestoku budalu.Ovo mi izgleda kao problem sa driverima,moja se bsodala tako par puta.Stavi neku stariju verziju(tipa 11.3) koji je u mene i nemam nikakvih problema i pocisti drivere.A koje napajanje imas?

ja sam za hd 5870 vaporx 1gb dobio 1000kn i gts 450. sretnik sam što sam tako prošao;)

17 godina
neaktivan
Nova kartica ruši PC

Uzeo sam i ja tu grafu prije 5 dana i s driverima dobijes program koji ti se nalazi desno dole pored sata,tamo mozes vidjeti opterecenje, brzinu fana i temperaturu tako da netrebas nista skidat s neta dodatno.

0 0 hvala 0
14 godina
Morchiba kaže...

Uzeo sam i ja tu grafu prije 5 dana i s driverima dobijes program koji ti se nalazi desno dole pored sata,tamo mozes vidjeti opterecenje, brzinu fana i temperaturu tako da netrebas nista skidat s neta dodatno.

To je Ati catalyst.

15 godina
neaktivan
Nova kartica ruši PC

Nije do napajanja ako mu je 5870 radila normalno jer 6950 u loadu (igrama) troši čak i manje od nje. Napravi standardni postupak, pogledaj temperature, experimentiraj s driverima, a na koncu ti ostaje reinstalacija windowsa. Ako ne proradi iskoristi jamstvo.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
ATiGamer kaže...

Nije do napajanja ako mu je 5870 radila normalno jer 6950 u loadu (igrama) troši čak i manje od nje. Napravi standardni postupak, pogledaj temperature, experimentiraj s driverima, a na koncu ti ostaje reinstalacija windowsa. Ako ne proradi iskoristi jamstvo.

Ima sam taj problem.Moga bi se kladit.

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Ima sam taj problem.Moga bi se kladit.

Može bit. Nek proba nekoliko različitih verzija, ništa ga ne košta.

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Nije prelazak već je 5870 bila neispravna jer su artifakti izlazili ali su performanse bile u redu i nije bilo rušenja pa su mi to prihvatili za garanciju i dali mi ovu.

Nije bsod nego baš ekran poprimi neku boju i tako stoji sve dok ga ne istekam iz struje ili dugo držim restart tipku.

Nisam overclockao,procesor je i5-760 i corsair 600w napajanje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 15:45 (razorst3).
14 godina
razorst3 kaže...
zoharbizo kaže...

Nije prelazak već je 5870 bila neispravna jer su artifakti izlazili ali su performanse bile u redu i nije bilo rušenja. Nije bsod.

Kako je izgleda taj svijetlo plavi ekran?Jesi upoznat sa pojomom bsoda?

15 godina
neaktivan
Nova kartica ruši PC

Upoznat sam itekako...

Idem probat starije drivere instalirati kako je rekao gore jedan forumaš pa ću javiti.

veceras...

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 16:41 (razorst3).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nova kartica ruši PC

Evo napravio sam sve ali bezuspješno jer se pc opet "zamrznuo". A i siguran sam da nije problem pregrijavanja ili nečeg sličnog jer se 2 puta smrznio na desktopu i jedan put tijekom gledanja filma.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nova kartica ruši PC

niste normalni prodajete 5870 i kupujete 6950.. fail samo takav.. izgleda da je amd napravio dobar posao mutnim marketingom (tj oznacavanjem kartica)..

edit:sad vidjeh ovo gore o zamjeni..

xfact
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2011 11:37 (=xfact=).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Nova kartica ruši PC

Ja sam samo jednom imao takav problem, restarto sam pc, u biosu sam loado fail-safe defaults pustio sam ga na takvim postavkama dva dana i nije bilo nikakvih problema. Zatim sam opet u biosu stavio postavke kakve sam imao prije i eto, godinu i pol nisam imao nijedno rušenje, zamrzavanje pc-a niti problema s temperaturama.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Nova kartica ruši PC

Mozda da probas grafu kod nekog prijatelja da vidis jel ce se i tamo smrzavat?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nova kartica ruši PC

Probaj prvo problem rješiti software-ski:

1. Skini Driwer Sweeper sa npr. guru3d.com:

http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1655

2. Skini najnovije drivere sa službenog AMD sitea:

http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

3. Instaliraj Driver Sweeper i u njemu odabereš da ti očisti ATI drivere. Restartaš komp.

4. Pokreni Setup od najnovijih AMD (bivši ATI) Catalyst drivera koje si skinuo.

5. Restartaj komp. Ako ti se opet javlja BSOD probaj slijedeće:

6. Zamijeni napojnu sa nekim 80+ certificiranim napajanjem i to npr. sa 650 W snage.

Good luck :-)

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tiger kaže...

Probaj prvo problem rješiti software-ski:

1. Skini Driwer Sweeper sa npr. guru3d.com:

http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1655

2. Skini najnovije drivere sa službenog AMD sitea:

http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

3. Instaliraj Driver Sweeper i u njemu odabereš da ti očisti ATI drivere. Restartaš komp.

4. Pokreni Setup od najnovijih AMD (bivši ATI) Catalyst drivera koje si skinuo.

5. Restartaj komp. Ako ti se opet javlja BSOD probaj slijedeće:

6. Zamijeni napojnu sa nekim 80+ certificiranim napajanjem i to npr. sa 650 W snage.

Good luck :-)

Gore sam napisao da sve lijepo čistim s driver sweeperom i da ne dobijam BSOD a ti opet..

EDIT:Slika se odjednom smrzne u neku boju,inace sivu ili svijetlo plavu ,a čudno je to što zvuk nekada ostane svirat , a dikod se pojavi onaj iritantan zvuk tj. zujanje

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2011 15:40 (razorst3).
17 godina
neaktivan
Nova kartica ruši PC
Da ti nisu ostali driveri od stare kartice pa da ti ih oni hebu?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nova kartica ruši PC

Evo par dana nakon reinstalacije drivera je sve radilo normalno a danas se opet 2 puta random sruši i pojavi se sivi ekran na vertikalne crne (tamnije sive) i opet proizvodi oni iritantan zvuk iz zvučnika. -.-

Forsirao sam novu grafičku na par benchmarkova dosta puta i ide do 86 max a srušit se zna usred (ne HD) filma ili tijekom mozille, igranja starije igre...

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2011 23:18 (razorst3).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
razorst3 kaže...

Evo par dana nakon reinstalacije drivera je sve radilo normalno a danas se opet 2 puta random sruši i pojavi se sivi ekran na vertikalne crne (tamnije sive) i opet proizvodi oni iritantan zvuk iz zvučnika. -.-

Forsirao sam novu grafičku na par benchmarkova dosta puta i ide do 86 max a srušit se zna usred (ne HD) filma ili tijekom mozille, igranja starije igre...

ja kada god kupujem novi hardver, uvijek uradim fresh instalaciju windowsa, a ti kako hoces...

EDIT: kada ram kupi, naravno, ne istaliram winse ponovo :)

AMD
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2011 23:34 (Almin94).
15 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

ja kada god kupujem novi hardver, uvijek uradim fresh instalaciju windowsa, a ti kako hoces...

Hvala , znam da je to najpametnije ali pokušavam rješiti na neki jednostavniji način prije nego krenem na stvar...

15 godina
neaktivan
Nova kartica ruši PC

Nezz koji se sad k*** dogadja s karticom, u loadu max 85,(normalno) a u idleu na 50% venta 60 stupnjeva što je previše.

S 5870 sam se mučio dugo vremena radi artifakta,sada sam dobio ovu 6950, ukoliko sada nakon reinstalacije windowsa ustanovim da je i ova neispravna neće me amd/ati bome više ikad vidit.

EDIT: ups double sorry

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 0:23 (razorst3).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
razorst3 kaže...
Almin94 kaže...

Hvala , znam da je to najpametnije ali pokušavam rješiti na neki jednostavniji način prije nego krenem na stvar...

Jesi grafu probao kod nekog drugog? Ne bi bilo prvi put da ima tvornicku gresku.

Ofc.
15 godina
neaktivan
Nova kartica ruši PC

Evo budući da je u 90 % slucajeva sivi ekran malo sam proguglao i vidim da masu ljudi ima taj problem.Samo upišete u google "ati grey screen crash" i koliko sam razumio i amd je svjestan tog problema te je navodno za hd 58xx seriju dosao neki hotfix a za ostalo nista....

0 0 hvala 0
14 godina
razorst3 kaže...

Nezz koji se sad k*** dogadja s karticom, u loadu max 85,(normalno) a u idleu na 50% venta 60 stupnjeva što je previše.

S 5870 sam se mučio dugo vremena radi artifakta,sada sam dobio ovu 6950, ukoliko sada nakon reinstalacije windowsa ustanovim da je i ova neispravna neće me amd/ati bome više ikad vidit.

EDIT: ups double sorry

Mislim kako su ti temperature grafičke visoke, zašto ne ispuniš moj pc?

Kakvo imaš kućište, kakve su ti temperature ostalih komponenti?

Tu nešto ne štima mislim kako se nešto pregrijava.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice