Nova grafička

poruka: 12
|
čitano: 1.913
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nova grafička

Pozdrav. Jučer mi je instalirana nova graf . kartica  Sapphire  ATI Radeon 4870 Vapor-x.U Catalyst Control Center otključao sam Ati Overdrive. Pitanje: na koliko bi trebalo staviti GPU Clock (500-790), Memory Clock (450-1100).Trenutne temperature:52, activity 0%, Fan Speed 50%.instalirani driver 10.2, da li staviti novi 10.4?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Nova grafička

Stavi 10.3 oni su još najsigurniji i najbolji.

Sve o meni http://cid-e38a3f0ad7dfcd8c.profile.live.com/?sa=939267678
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Nova grafička
stiv kaže...

Pozdrav. Jučer mi je instalirana nova graf . kartica  Sapphire  ATI Radeon 4870 Vapor-x.U Catalyst Control Center otključao sam Ati Overdrive. Pitanje: na koliko bi trebalo staviti GPU Clock (500-790), Memory Clock (450-1100).Trenutne temperature:52, activity 0%, Fan Speed 50%.instalirani driver 10.2, da li staviti novi 10.4?

Ak hoces OC-ati onda tu CCC-u sam potegni do kraja kod OC-a jer to su ti postavke do granice kada ovi iz atija garantiraju da se grafi nis nece desit.I pazi si na temperature grafe ali ostavi na Auto pa ce se sam vent dizat kad mu treba.Drivere ostavi.

I'm a weapon that fires Lyrical projectiles with no mercy I'm cold blooded like reptiles
16 godina
neaktivan

Stavio sam GPU Clock na 675, Memory na 865. Dolje piše Curent Values:GPU 500, Memory 865.

17 godina
neaktivan
stiv kaže...

Stavio sam GPU Clock na 675, Memory na 865. Dolje piše Curent Values:GPU 500, Memory 865.

Ajde molim te vrati sve na default (drugim rijecima iskljuci overdrive), meni se cini da ti mislis da se grafickoj mora postaviti takt na kojem da radi

što nije slučaj. HD 4870 ce i bez tvog uplitanja raditi kako spada.

Default frekvencije za HD4870 su GPU: 750Mhz i MEM: 900 MHz, tako da si jos bez potrebe snizio taktove.

To sto ti pise 500MHz za GPU je zato sto kartica spusti takt na 500MHz dok nista ne radi. Kad igras igre se

vrati na normalno.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
16 godina
neaktivan

Ok.Sada je GPU na 750.memory na 900,temperatura na 63, activity 0, fan Speed 27%.Je li sada u redu?

16 godina
stiv kaže...

Ok.Sada je GPU na 750.memory na 900,temperatura na 63, activity 0, fan Speed 27%.Je li sada u redu?

pokusaj taj slider dovuci do kraja, i za memoriju i GPU, izvrti neki futuremark (vantage ili 3d mark 06) nekoliko puta, ako se ne smrzne komp (ili "pucanje" slike), sadrži te postavke, a ako da, vrati na default (750/900).

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 14:13 (juice21).
15 godina
odjavljen
Nova grafička

Instaliraj 10.4, povuci do kraja klizače za GPU Clock, isto tako i za Memory Clock i za Fan Speed i uživaj u brzini.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da li onda treba Fan Speed staviti na 100%? Ovo mi je druga grafa, prva je došla neispravna 5770(memorija),nisu imali zamjene pa sam prihvatio 4870 Vapor-x, pa se sada bojim ići sa clockom do kraja. Ali  vidim da se komp više čuje nego kad je bila neka slabija Nvidiina zamjenska.E sad da li je to vent od ove nove grafe (ipak se radi o Vaporici), ili vent od proca (Phenom IIx2 545 3Ghz9 ili vent od napajanja (Blue Storm II400 W FSP group).

17 godina
neaktivan
Nova grafička

Najvjerovatnije ti se cuje napajanje jer HD4870 trosi osjetno vise struje od HD5770.

I da, ne slusaj majmune, nemoj dirati po taktovima ako ne moras tj. ako nemas potrebu,

pogotovo ako neznas ili nisi siguran sto radis.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 15:41 (drnde).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nova grafička

Imam HD4890 sa stock kulerom i malo sam eksperimentirao sa overclockingom, pa mislim da će ti moj savjet dobro doći :D

Ovako u ATI Overdriveu označi "Enable Manual Fan Control", pomjeravaj klizač za ventilator i stisni "Apply". Što je postotak veći, ventilator će biti bučniji, pa pokušaj ubosti razinu zvuka koja će ti biti prihvatljiva. Jednom kad ubodeš prihvatljivu razinu buke, počni sa overclockingom.

Prvo skini s neta Furmark. U samom benchmarku imaš opciju Xtreme Burning Mode, koju trebaš označiti. Sa ovim ćeš benchmarkom testirati temperature GPU-a pod punim opterećenjem. Pošto se serija HD4xxx puno grije, a i može raditi na visokim temperaturama, mislim da bi ti najoptimalnije bilo da temperature GPU-a ne prelaze 80 °C. Možeš testirati jednom prije nego počneš sa overclockingom, tek tako da vidiš kolike su ti temperature sa postavkama ventilatora koje si prije namjestio. Najbolje bi bilo da u Furmarku namjestiš vrijeme na 2 min (Time Based- 120000 ms).

Postepeno diži Gpu i Memory frekvencije. Ako ti je temperatura u Furmarku na defaultnim postavkama frekvencija niska, potegni za oko 50MHz, "Apply", a onda testiraj Furmarkom. Što se više budeš približavao temperaturnoj granici (gore sam napomenuo 80 °C), diži frekvencije za manji iznos dok ne dođeš do željene temperature. Napominjem, nakon svake promjene frekvencije, testiraj Furmarkom.

I to ti je sva filozofija klokanja kartice. Svoju sam HD4890 natjerao sa 850/950 na 920/1100, manual fan speed 34% i max temperatura 73°C. Te sam si postavke spremio u profil pa kad igram neke malo zahtjevnije igre lako uključim, a većinu vremena držim isključenim. I bilo bi ti dobro da ti kartica ima dosta zraka.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 16:48 (new).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nova grafička

Ne razumijemCoolNevinašce

sto credits
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: