Imam problem, kupio sam AMD 5670 512MB, instalirao je. Sve radi savseno, ali pri paljenu se prije one slike o podatcima maticne ploce mora cekati oko minute. Tek tad cujem bip i krece savrseno normalno paljenje.
Sto da radim?
Imam problem, kupio sam AMD 5670 512MB, instalirao je. Sve radi savseno, ali pri paljenu se prije one slike o podatcima maticne ploce mora cekati oko minute. Tek tad cujem bip i krece savrseno normalno paljenje.
Sto da radim?
Bih, ali nemam drugi utor.
Probaj flashat bios na najnoviju verziju, resetirat bios na tvornicke postavke ili postavit pod Primary graphic adapter pci express ako već nije tako.
Blesav problem..
Blesav problem..
Da, obicno za probleme imam makar ideju u cemu je problem. Ovdje nemam ni to...
Sad mi je palo na pamet, ovo je dual-slot graficka pa je jedan PCI preskocen, a tek u drugi ukljucena TV kartica.
Da li to mozda ima veze?
ja bi pogledao u biosu koje sve opcije imaš oko grafike i da li je ručno postavljeno na korištenje vanjske grafičke kartice, a ne integrirane
možda komp radi test hardwarea i kad utvrdi da monitor nije prisutan na izlazu integrirane grafe prebaci na onu vanjsku...
ja bi pogledao u biosu koje sve opcije imaš oko grafike i da li je ručno postavljeno na korištenje vanjske grafičke kartice, a ne integrirane
možda komp radi test hardwarea i kad utvrdi da monitor nije prisutan na izlazu integrirane grafe prebaci na onu vanjsku...
Primary Graphic Port: PCIe/PCI. Internal VGA: Disabled. Quick Boot: Enabled.
Reinstalirao sam Windows, redom instalirao sve najnovije drivere.
Opet je sve isto.
Imam jedan neobican problem, kad igram npr. PES 2011 ili 2k11 il neku drugu igru nakon nekoliko minuta počne da trza nepodnošljivo...pa prestane...pa opet...!?
Imam jedan neobican problem, kad igram npr. PES 2011 ili 2k11 il neku drugu igru nakon nekoliko minuta počne da trza nepodnošljivo...pa prestane...pa opet...!?
Ovo nije tema za to!!!
CCMOS?
ovako mislim da je problem u tome sto tvoja maticna ima PCIe x16 1.0 a kartice je PCIe x16 2.0 pa mislim da ju tu zastoj! ali u radu bi ti komp trebao raditi normalno!
ovako mislim da je problem u tome sto tvoja maticna ima PCIe x16 1.0 a kartice je PCIe x16 2.0 pa mislim da ju tu zastoj! ali u radu bi ti komp trebao raditi normalno!
Ne, to nije niti ne moze biti problem.
Ne, to nije niti ne moze biti problem.
Zasto?
Zasto?
PCI-E 2.0 kartice su u potpunosti kompaktibilne sa 1.0 standardom. U konkretnom slučaju sa 5670 to ne predstavlja nikakav problem, tipa da je brzina komunikacije između grafičke kartice i ostatka računala smanjena. Bila bi druga priča da je u igri neka kartica 58xx serije ili jača. Ali čak i onda bi sve radilo uredu, samo sa nešto smanjenom brzinom.
Primary Graphic Port: PCIe/PCI. Internal VGA: Disabled. Quick Boot: Enabled.
Reinstalirao sam Windows, redom instalirao sve najnovije drivere.
Opet je sve isto.
Jedino ti je ostalo flashat bios od matične od mojih prijedloga..
Do drivera ja mislim da nije, jer se problem pojavljuje prije dizanja windowsa.
Ok kod mog frenda je bio takav problem bas zbog PCIe utora stavimo bilo koju stariju graficku boota se normalno stavimo 5770 i upalimo komp on saceka oko minutu prije nego se boota i dalje radi normalno!
Ok kod mog frenda je bio takav problem bas zbog PCIe utora stavimo bilo koju stariju graficku boota se normalno stavimo 5770 i upalimo komp on saceka oko minutu prije nego se boota i dalje radi normalno!
Je li uspio rijesiti?
Je li uspio rijesiti?
Eeee ja imam isti takav problem ko i mentalist, al baš potpuno isti.... ovo s flashanjem biosa mi se ne dopada baš, ak negde zaj***m kaj sam onda...xD
Valjda postoji neko drugo rješenje???
Eeee ja imam isti takav problem ko i mentalist, al baš potpuno isti.... ovo s flashanjem biosa mi se ne dopada baš, ak negde zaj***m kaj sam onda...xD
Valjda postoji neko drugo rješenje???
Cudno je to sto nam je samo graficki cip isti, sve je ostalo razlicito.
ne nismo nista rijesili znaci kompu treba malo duze da se upali ali kad se upali radi normalno od igara pa nadalje!
ne nismo nista rijesili znaci kompu treba malo duze da se upali ali kad se upali radi normalno od igara pa nadalje!
Tako je i meni, u Windows-u radi savrseno.
Ma da kako onda meni 5770 od frenda normalno radi sa maticnom i boota se kao i svaki drugi komp a imam P5 u imenu?
Ma da kako onda meni 5770 od frenda normalno radi sa maticnom i boota se kao i svaki drugi komp a imam P5 u imenu?
Iskljucujemo to.
Ukoliko je netko uspio rijesiti slican problem, neka se ne stidi javiti. Ponekad mi se drugi jave putem privatne poruke i pitaju...
daj flash-aj bios! mozes kroz windowse, jednostavno je. skini program sa asus stranice, pokreni ga, on ce sam naci najnoviji bios i flash-ati....
daj flash-aj bios! mozes kroz windowse, jednostavno je. skini program sa asus stranice, pokreni ga, on ce sam naci najnoviji bios i flash-ati....
Sta se deres?
Nije jednostavno, moram preko diskete...