Nova 460 GTX

poruka: 31
|
čitano: 3.026
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Nova 460 GTX Golden sample

Jucer sam evo otiso u rijeku i kupio iz linksa gainwardovu golden sample 460GTX i poceli problemi... uglavnom ovakva je fora mafia 2 koju sam dobio sa njom steka gore nego na staroj 9800gtx sa tim da sam izbriso drivere,reboot,driver sweeper par filova je naslo i izbriso sam ih, reboot i instaliro 260.99 najnovije drivere i dalje problem... otiso na corsairov forum da vidim da mi slucajno napajanje nije dosta jako njih zaposlenik mi je reko da nema problema sa HX520w i mojom konfom...

stavio sam sada beta drivere malo bolje performanse al desava se screen issue kao crtice sa cijelo vrijeme preko ekrana ne artefakti nego kad grafa padne na low clocks da ne jede struju i da se ne grije pocinju problemu crtice po rubu ekrana i takve stvari probo sam screen shoot napravit al mi daje normalnu sliku :/... cim se ugrije to nestaje!

Da je vratim u links ili driver problemi? trazio sam cijelu noc i koliko mi se cini driveri su uzas nad uzasima!

Some help!

"99% igra nije optimizirano da iskoriste više od dvije jezgre procesora... ( to ti je kao da imas 4 radnika koji tovare ugljen, a od njih 2 rade, a druga dvojca ih gledaju)" (mtopol)

0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Nova 460 GTX

Driveri za GTX460 su fenomenalni a pogotovo za GS.....a zašto to sve kad postoji garancija..

Fuck you
Moj PC  
0 10 hvala 0
16 godina
Nova 460 GTX

Koji procesor, matičnu imaš? Moguće da je problem u grafičkoj, odvrti furmark stability test par puta i vidi oće li se rušiti ili bilo što drugo dogoditi

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Nova 460 GTX

Odvrtio ati tool nema problema sa nicim! sve za 5! sve sljaka moram skinut future mark da vidim sta se desava prije mi je tu i tamo zastekala mafia na 9800 gtx al ovo je gore nego na 9800 a trebalo bi bit bolje!

Ne kuzim bas ja moram od 10000 grafa upiknut ovu -.-...

nema artefakta samo radi sporo!

igram ovako:

1920x1080
AA: 1x
AF: Off
All else on high
Physx: Off

Gigabyte GA-M57SLI-S4
Geil Ultra 4x1GB DDR2 800Mhz
Corsair 520 HX modular PSU
AMD Athlon 6000+ X2 3.0ghz (iako radi dobro sa 9800gtx  ne vidim zasto sada nebi...uzimam ubrzo phenom II be)

i ako proc bottlenecka trebalo bi dat bar iste performanse ko 9800 a meni ako da 25 fps mogu bit happy sa frapsom sam na mostu izmjerio 8 fps -.-

"99% igra nije optimizirano da iskoriste više od dvije jezgre procesora... ( to ti je kao da imas 4 radnika koji tovare ugljen, a od njih 2 rade, a druga dvojca ih gledaju)" (mtopol)
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 13:09 (sale666).

0 1 hvala 0
18 godina
RE: Nova 460 GTX
sheX kaže...

Driveri za GTX460 su fenomenalni a pogotovo za GS.....a zašto to sve kad postoji garancija..

driveri su za sve nvidia kartice ISTI

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
Nova 460 GTX

Sta onda sad moram opet trosit pare da bi je vraco natrag ja bi radije uzop 5850 koja je tamo i idem ca pa nek se jebu sa ovom kako znaju... jeb*** nvidia ovo se samo meni moze desit...

0 2 hvala 0
16 godina
Nova 460 GTX

Prilično stara ploča + nova grafa? Ja bih krenuo od BIOS-a na ploči a ako to ne pomogne Gainward je izdao novu verziju BIOS-a za tu grafičku koji rješava slične probleme kod nekih korisnika.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nova 460 GTX

Pa možda si samo naletio na "pokvarenu" grafu, nosi ju na garanciju i nek je testiraju, ili ako imaš nekog frenda koji je voljan da kod njega malo to iztetsiraš pa vidi šta je, može se desit da potpuno nova grafička ne valja!?

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
sale666 kaže...

Gigabyte GA-M57SLI-S4
Geil Ultra 4x1GB DDR2 800Mhz
Corsair 520 HX modular PSU
AMD Athlon 6000+ X2 3.0ghz (iako radi dobro sa 9800gtx  ne vidim zasto sada nebi...uzimam ubrzo phenom II be)

i ako proc bottlenecka trebalo bi dat bar iste performanse ko 9800 a meni ako da 25 fps mogu bit happy sa frapsom sam na mostu izmjerio 8 fps -.-

Loš procesor... pogledaj razliku kada sam mako E4400 na 3.0GHz i stavio Phenom IIx4 955BE (gornji red sa C2d E4400, dole Phenom II x4 955 BE):

Far Cry 2:

- 1920x1080 - 8xAA, DX10 ULTRA HIGH - Average: 36.43 / Max: 57.04 / Min: 24.19

- 1680x1050 - 8xAA, DX10 ULTRA HIGH - Average: 36.00 / Max: 54.60 / Min: 23.50

--------------------------------------------------------------------------------

- 1920x1080 - 8xAA, DX10 ULTRA HIGH - Average: 60.78 / Max: 91.97 / Min: 40.55

- 1680x1050 - 8xAA, DX10 ULTRA HIGH - Average: 60.50 / Max: 87.19 / Min: 44.80

Mafia II sa E4400 na 3.0 GHz sa GTX460 je bila jedva igriva, (HD rezolucija, sve High AA0) dok je sada nakon novog hardwarea sasvim druga priča.....

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 14:50 (doktor1).
16 godina
doktor1 kaže...

Loš procesor...

Loš procesor ne izaziva artefakte po ekranu...

16 godina
Nova 460 GTX

U tome i je poanta iako je procesor loš sa 9800 GTX je bilo igrivo! Trebala bi dat barem identične performanse ako nista drugo! Al sad vidim da je izaso novi bios hvala na tome sad cu isprobat da vidim sta ce se desit!

Edit: evo novi bios par minuta sve ok i opet lagano pocinje cim se spuste clockovi... morat cu je vracat natrag jer i na boot upu se ma niti sekund ono samo flash 4-5 zelenih crta po ekranu...

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 15:08 (sale666).

0 1 hvala 0
16 godina
sale666 kaže...

U tome i je poanta iako je procesor loš sa 9800 GTX je bilo igrivo! Trebala bi dat barem identične performanse ako nista drugo! Al sad vidim da je izaso novi bios hvala na tome sad cu isprobat da vidim sta ce se desit!

Edit: evo novi bios par minuta sve ok i opet lagano pocinje cim se spuste clockovi... morat cu je vracat natrag jer i na boot upu se ma niti sekund ono samo flash 4-5 zelenih crta po ekranu...

Koja je verzija BIOS-a na matičnoj ploči ?

16 godina
Nova 460 GTX

Polje    Trenutna vrijednost
BIOS informacije   
Tip BIOS-a    Award Modular
Verzija BIOS-a    M57SLI-S4 FHe
Tip Award BIOS-a    Award Modular BIOS v6.00PG
Poruka Award BIOS-a    M57SLI-S4 FHe
Datum izdanja sistemskog BIOS-a    02/26/09
Datum izdanja video BIOS-a    08/18/10

Evo copy paste sa everesta... iako vidim da je izaso novi beta driver mogu i to isprobat..

p.s. maticna je rev 2.0

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 15:20 (sale666).

0 1 hvala 0
16 godina
Nova 460 GTX

Probaj staviti grafu u donji PCI-E slot.

Moj PC  
0 1 hvala 1
18 godina
maks-rs kaže...
doktor1 kaže...

Loš procesor...

Loš procesor ne izaziva artefakte po ekranu...

Izjava par postova iznad..... {#}

".....nema artefakta samo radi sporo!......"

ššššš - možda su u šumi
16 godina
ne mozes to nazvat bas artefaktima vec nekakav ermm.... trses se screen vidi se po rubovima tesko za objasnit al iritirajuce i lose performanse daje....

i evo novi bios na plocu najnovija beta 3 puta se reboota da se upali bios lol al opet isto...
16 godina
mogo bi probat i to al sta nije doljnji slot x8?
17 godina
Nova 460 GTX

Uključi gpu-z dok igraš pa vidi pod sensor da li prebacuje u 3D mod,znači da li se svi taktovi podižu na:core clock,memory,shader.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 15:53 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Nova 460 GTX

evo mozda razloga zasto se ekran pocne trest pogledajte na koliko radi gpu jeli to moguce? sa tim da aero radi na 7 itd?

http://gpuz.techpowerup.com/10/11/03/4wg.png

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 16:10 (sale666).

0 0 hvala 0
17 godina
Nova 460 GTX

Jel ti to dok igraš slika gpu z ?

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

to je idle ovo je dok igra radi

http://gpuz.techpowerup.com/10/11/03/afn.png

17 godina
odjavljen
Nova 460 GTX

Najbolje je instalacija sistema od nule, a ako bude isto odneses lijepo na reklamaciju (ili, ako imas nekoga frenda, pa probas kod njega).

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

probat cu reinstall napravit windowsa samo da napravim backup na drugi hdd pa javim sta se desava... ako opet isto bude bit ce da je grafa :(

17 godina
Nova 460 GTX

To je onda ok.Nešto tu nije kompatibilno.Grafa-mbo-proc.Nisi uopče treba prelazit na tu grafu kad te proc totalno koči.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

a znam al sam planiro uzet phenom II 550 BE... samo dio po dio oso po grafu i racuno da ce radit normalno pa uzet proc al posto malo zaje** vidit cemo sta cu sada!

17 godina
odjavljen
Nova 460 GTX

Ne vjerujem da si se zeznuo. Prosla su ta vremena...

Imao sam ja slicnog iskustva sa grafom. Sve FPS igrice su radile uzasno sporo ili nikako.

Dok ostale igrice radile bez problema. Na kraju je bila neispravna grafa i zamijenili je.

Sve je moguce, pa tako da iz kutije izvuces i neispravnu graficku.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Nova 460 GTX

Evo update biosa na ploci preko live updatea naso mi je jos neki noviji koji ni nema na siteu za skinut!?

update biosa na kartici i reboot i odjednom grafa proradila!

Mafia 2 sve high sa AA on physx off

1920x1080

36 avg na benchu

u igri cak 75fps-a sam dobio an nekim djelovima uglavnom sad i vise nego igrivo nema stekanja! Skino sam igru preko steama i instaliro radi bez beda

sad metro 2033 isto igrivo na 1920x1080 details high AAA af 4x kad radi fraps 28-33 fpsa bez njega sigurno i do 40 dodje dx 11!

call of duty 4 - 60-180 fpsa sve high

1 0 hvala 0
16 godina
Nova 460 GTX

Mogao si barem kliknuti hvala {#}.

Eto čak ni nemaš potrebe za novim procesorom {#}.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 20:23 (maks-rs).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Eo tnx XD.. he he ma uzet cu ga svejedno ovaj je vec oldschool nemam problema sa njim al ima PUNO boljih sada vani ;).. ne kuzim sta je to bilo da nije htjela radit mozda se morala razlaufat :D hahah

16 godina
sale666 kaže...

ne kuzim sta je to bilo da nije htjela radit mozda se morala razlaufat :D hahah

Imao si jednostavno prestar BIOS na ploči koji nije pravilno komunicirao sa grafom.

Ionako sa starim biosom nebi mogao koristiti novije procesore.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 21:08 (maks-rs).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice