Nerjesiv problem sa Ati 4550

poruka: 6
|
čitano: 1.307
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozdrav momci, haj reko da i ovdje postavim pitanje, jer mi je najveca sansa da dobijem rjesenje

Uglavnom situacija je slijedeca, imam ATI HD 4550 karticu preko godine sigurno, i otkako je imam samo VGA izlaz radi, hajde nisam na pocetku ni previse paznje obraco tome, ali evo u zadnji mjesec sam pokusao svasta i nema teoretske sanse da da sliku preko DVI ili HDMI izlaza, znaci kao da nije prikopcano, dok kroz VGA radi bez problema

Uglavnom probamo i na Windowsu 7 i 8, probane sve vrste drajvera, od nekoliko verzija sto sam ja skino, do onog autodetecta atijevog, cacko onaj CCC, ma uopste ne reaguje

Pa eto ako ima ko kakvu ideju pošto sam sve svoje iscrpio, slobodno nek predlozi, jer haj da mi jedan izlaz ne radi pa da kazem crko, ali ovako ne rade dva, jedino sto mi pada na pamet je da probam ga prikopcat preko HDMI-a i sistem nekako pokusati tako dici dok je kabal prikopcan, ali opet kad skontam ne moze to rjesenje biti nikako :D

Da u device manageru pod display adapters stoji ATI HD 4550, ali nema ono jos Secondary display i sl.

Pa et da cujem prijedloge pa cu probat :D

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako spajaš na monitor, odaberi na tipkama od monitora input koji želiš koristiti. Predpostavljam da je monitor postavljen na analog opciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Nerjesiv problem sa Ati 4550
Ma radi na monitoru od početka jer samo VGA ulaz ima, sad radi i na lcd TV-u kada VGA kabal prikopcam ali kada hdmi ne, kažem ti isto kao da ne postoje ti izlazi jer ih PC ne očitava nikako

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
3D1N kaže...
Ma radi na monitoru od početka jer samo VGA ulaz ima, sad radi i na lcd TV-u kada VGA kabal prikopcam ali kada hdmi ne, kažem ti isto kao da ne postoje ti izlazi jer ih PC ne očitava nikako

pa ni prva ni zadnja kojoj su izlazi krepali...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
neaktivan
3D1N kaže...

A na tv-u si prebacio na HDMI 

Šalim se, moguće da su izlazi krepal hoće to....:D a meni je nekad proradilo nakon restarta sa uštekanim kablom, valja probat.

Chill Now And Forever
14 godina

Prije nego budeš siguran,desni klik na desktop i idi na mjenjanje rezolucije i stisni DETECT,meni je znalo hrpu puta s low profile karticama da neočitava i onda odem na detect i on ga očita i automatski prebaci na tv/monitor ili kako ja to već želim.

Otkupljujem/Popravljam Smartphone-ove kontakt na PM ili evilmage007@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice