Koju grafu da kupim?

poruka: 7
|
čitano: 1.752
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Koju grafu da kupim?

na raspolaganju nemam baš puno novaca, nebih izvojio više od 500 kn, pa me zanima i od polovnih šta za te novce mogu dobit.

konfiguracija:

DualCore Intel Pentium D925, 3 Ghz

3 GB RAM, DDR2

napajenje NEON ATX PX-400

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Koju grafu da kupim?

dodaj jos par kuna pa si uzmi HD4670 ovu sa 1gb ddr3 memorije.

17 godina
Koju grafu da kupim?

Nisam previše dobro upućen u cene u Hrvatskoj, ali u tom cenovnom rangu bi trebalo da ATI 4670 ili Nvidia GT 240 budu najbolji izbor. Kod obe bih više obratio pažnju na brzinu memorije nego na količinu, jer im je razlika u performansama između 512MB i 1GB varijanti prilično mala, ali je zato kod GT 240 vrlo osetna razlika između GDDR3 i GDDR5 modela, a za 4670 bi bilo dobro da je u pitanju varijanta sa 1000MHz memorijom. Nvidijina kartica je možda u proseku nešto brža, ali razlika nije velika. Takođe, ako nađeš, ni GeForce 9600GSO nije loš izbor, mada taj model ne volim jer je jako zbunjujuć, razne 9600GSO nose ne samo različite količine memorije, već čak i različite GPU-ove. Takođe, ako nađeš Radeon 5670 koji ti se uklapa u budžet, onda obavezno uzmi njega, ne toliko zbog podrške za DX11 koliko zato što je naprosto brži od ostalih kartica koje sam pomenuo.

Od polovnih, sve što je jače od ovih navedenih je dobar izbor, pogotovo ako garancija još nije istekla.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2010 3:56 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koju grafu da kupim?

Jel mozete meni preporucit neku grafu do 1000 kn

Konfa: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7200   3.16 GHz

4 GB RAM   DDR2

MS 450W BTXP4

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije ova tema ali imam pitanje. Prvo sam trazio odg na pitanje zasto tolika buka iz kucista, nesto nasao, a sad ima jedna druga stvar. Na desktopu imam dvostruku plavu liniju, dolje na "bar" kako se kaze, pa to izgleda kao da je jos neko na desktopu, kao da neko "monitorira", tj gleda komp. Kako to rijesiti?

15 godina
neaktivan
Alfa1234 kaže...

Jel mozete meni preporucit neku grafu do 1000 kn

Konfa: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7200   3.16 GHz

4 GB RAM   DDR2

MS 450W BTXP4

XFX HD 4830

FORTRON 400W PNF

1049 kn

Da sam na tvom mjestu ja bih uštedio još 100 kn pa uzeo 4850 ili GTS250.

Stavio sam ti novo napajanje jer ne vjerujem da bi ovo shrot držalo...

17 godina
protjeran
Drazen5 kaže...

Nije ova tema ali imam pitanje. Prvo sam trazio odg na pitanje zasto tolika buka iz kucista, nesto nasao, a sad ima jedna druga stvar. Na desktopu imam dvostruku plavu liniju, dolje na "bar" kako se kaze, pa to izgleda kao da je jos neko na desktopu, kao da neko "monitorira", tj gleda komp. Kako to rijesiti?

Bok. Probaj uslikat ekran sa PrtScreen tipkom. Onda otvoriš program Paint iz Windowsa i tamo stavi Paste opciju i onda Save taj fajl. Uploadaj screenshot na forum. Nešto mi sumnjivo kod tebe, da nije virus? Ako je onda je možda i OK ako ne onda su ti drajveri od grafičke, ili grafička kartica (memorija riknula) ili greška kod korištenja Windowsa. Ako je onda bi trebao napraviti zadnji system restore prije nego se to počelo dešavati? Ajd upload ss..Neodlučan

free speech for the dumbxD
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice