Koju graficku kupit ?

poruka: 27
|
čitano: 2.795
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Koju graficku kupit ?

Ovako , doslo je vrijeme da kupim graficku jer je moja pocela jako stekat i padat u nesvijest pa sam sada izabrao 3 graficke . Zanima me vase misljenje koja je najbolja od te 3 a one su :

1.   Ati radeon sapphire 5850 (2gb) Toxic

2.   Nvidia gtx460 hawk

3.  XFX 6870

Znaci radi se o grafickama do 1550kn pa trazim najbolje za te pare :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 20:39 (glazZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Koju graficku kupit ?
Rekao bi 2. ili 3., ali mislim da je 6870 bolja(i to dosta, sad neznam kakav je xfx-ov model)
http://www.vcbux.com/?r=n3n00
16 godina
neaktivan
Koju graficku kupit ?

Ja sam mu rekao da uzme Sapphire 6870 ... bolja je 15-25% od GTX460 a svega 10kn skuplja ...a za ovu 5850 od 2GB nemam pojma ...

Zato sam mu i rekao da otvori temu jer ce mu tu sve lijepo objasniti (a ne da se zaleti pa kasnije bude nezadovoljan) ...

Kasnije misli nadograditi komp s nekim x4 procesorom jer ovo sto sad ima nece nikako iskoristiti novu graficku...

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | bfbc2: rebels1e
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 20:43 (rebelsy).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koju graficku kupit ?

6870 bez dileme.

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina

khmm...bottleneck...

Moje najdraze stranice:http://adf.ly/Then i http://adf.ly/ThfF
15 godina
glazZ kaže...

Ovako , doslo je vrijeme da kupim graficku jer je moja pocela jako stekat i padat u nesvijest pa sam sada izabrao 3 graficke . Zanima me vase misljenje koja je najbolja od te 3 a one su :

1.   Ati radeon sapphire 5850 (2gb) Toxic

2.    Nvidia gtx460 hawk

3.  XFX 6870

Znaci radi se o grafickama do 1550kn pa trazim najbolje za te pare :D

Na tvom mjestu uzeo bih ovu karticu: http://217.14.221.177/StartEU.ashx?part=zag&_command=showItem&item=sap-hd6870-1gb-lr

Mogao bi razmisliti i o kupnji četverojezgrenog procesora, tipa Q9400/Q9450 jer ce ti ovaj E5200 biti ogroman bottleneck, bez obzira koliko     ga ti klokao. Naime, grafička u kombinaciji s tim procesorom ne moze postici svoj puni potencijal, vec ce biti neiskoristena.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 20:52 (Caesar et Brutus).
15 godina
neaktivan
Koju graficku kupit ?

uz taj proc ti je sasvim svejedno koju uzmeš...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koju graficku kupit ?

Ma doci ce proc , maticna , rami i napanje malo kasnije , dok se opet zaposlim :D

Sad mi treba nesto da se igram a kasnije kad kupim ostatak komponenata da dobijem kako treba , a ne kad kupim ostatak komponenti da imam "slabu" graficku pa onda ponovno kupuj :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
glazZ kaže...

Ma doci ce proc , maticna , rami i napanje malo kasnije , dok se opet zaposlim :D

Sad mi treba nesto da se igram a kasnije kad kupim ostatak komponenata da dobijem kako treba , a ne kad kupim ostatak komponenti da imam "slabu" graficku pa onda ponovno kupuj :S

Ok, uzmi si lijepo Sapphire HD6870, i to ovu s nereferentnim hladnjakom jer je hladnija i bolje se kloka od referentne izvedbe, i vozi!  {#}

Preporucio bih ti MSI Twin Frozr HD6870, ali vidim da je ona jos uvijek znatno skuplja od Sapphireove verzije, tako da ti se to ne isplati,   bez obzira na extremni OC potencijal koji posjeduje. Mogao bi razmisliti i o MSI HD6870 Hawk koja kosta oko 1700Kn ako se ne varam, a ima veci OC potencijal od obicne HD6870, ukoliko se mozda mozes protegnuti jos kakvih 150-200Kn.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 21:03 (Caesar et Brutus).
17 godina
glazZ kaže...

Mislim da ideš naopako. Grafama najbrže pada cijena i izmjena generacija.

Ako se misliš pojačavati, uz postojuću hd2900xt mislim da bi ti prije trebao nekakav quadcore, ram...

Grafičke se i tako najlakše izmjene; oštekaj i vozi.

15 godina
Koju graficku kupit ?

Graficka mi je sad najveca briga je mir je ova 2x umrla i kolega ju napravio , znaci ugaslila se i to je to ! Mislim da je ovo zadnji put da je mogao nesto od nje napravit jer je stavrno sad dobila po "lampi" previse ! Nova graficka mi je neizbjezna ...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 21:09 (glazZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
glazZ kaže...

Graficka mi je sad najveca briga je mir je ova 2x umrla i kolega ju napravio , znaci ugaslila se i to je to ! Mislim da je ovo zadnji put da je mogao nesto od nje napravit jer je stavrno sad dobila po "lampi" previse ! Nova graficka mi je neizbjezna ...

Kako to misliš "dobila po lampi", i uspijeva ju više puta popravit ?

šta- mlatneš ju, a on ju lijepi loctiteom i liemilicom?

;)

Imao sam tu grafičku, bila je sasvim pristojna kad je bila nova, neki high end sa gtx8800 klasom...

ne sjećam se da je nekakve probleme radila... no što htjedoh reći, osim što ti je za 1500 kn

grafičku taj procesor usko grlo, ne spominješ ni koji monitor na kojim rezolucijama koristiš?

Kažem, neznam... ako ne radiš, 1500 kn nije bezvezan novac.

Osobno bih radije skrpao nečime za 400- 500 kn iz oglasa, što dobro radi sa tom konfom

(recimo hd4850 ili gts250) što je dovoljno za kežjual naigravanje i

onda pri poslu, uzeo lijepo cijelu novu konfiguraciju na nekakve rate ;)

No vjerujem da te uvatila shopping furija, pa glas razuma neće puno pomoći ;)

15 godina
Koju graficku kupit ?

Pise koji monitor imam :D , radi se o samsungu SM 2343 to je 23" i igram sve na nativnoj rezi od 2048x1156 ! Sta radi kolega sa njome nemam pojma ali mislim da nesto przi po njoj :D , prvi put nije dobila po "lampi"kod mene nego kod kolege koji ima 17" monitor sa malom rezom vjerovatno ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koju graficku kupit ?

6950 2gb

of all the things i've lost i miss my mind the most
Moj PC  
0 5 hvala 0
16 godina
Johnny G kaže...

6950 2gb

Epic bottleneck od 80%

15 godina
Koju graficku kupit ?

Dajem glas za HD6870...ako ju uzimas pazi da uzmes nereferentnu!

jer ova referentna cuda se previse griju!

Brega
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Brega55 kaže...

Ovim se slazem 100%

15 godina
Johnny G kaže...

6950 2gb

Srecom da ta graficka kosta 1500kn {#}

17 godina
neaktivan
Koju graficku kupit ?

Po meni je ati bolja za clock ali krace radi, a nvidia ide manje clockati ali duze radi....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koju graficku kupit ?

Po meni ti je najbolja Sapphire 6870.Sad da je meni bilo koja od navedenih nebi se zalia jer je moja grafa crkla a i nije ni bila nesto :))

recod
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koju graficku kupit ?

Eto ima sam u planu i pravo sam odlucio kupit 5850 toxic ali posto ste svi rekli da uzmem 6870 narucio sam tu i nadam se da sutra dolazi :D

Eto hvala svima !

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
glazZ kaže...

Eto ima sam u planu i pravo sam odlucio kupit 5850 toxic ali posto ste svi rekli da uzmem 6870 narucio sam tu i nadam se da sutra dolazi :D

Eto hvala svima !

Nema na cemu :-) nego kad cemo bench baciti da vidimo koliki je bottleneck!?

15 godina
Koju graficku kupit ?

Heheheh ,ma necu se sramotit {#}

Bitno da meni to radi zasad bolje nego ova sto rikava a nadam se uskoro da ce radit punom snagom {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Brega55 kaže...

šta bih ja onda za 6970 trebao reci ;)

6870 sa stock coolerom ima zadovoljavajuće temperature, nemožete očekivati 60 celzija u loadu kod takvih kartica.

15 godina
Koju graficku kupit ?

Na kraju je narucena 6870 u protisu , cekam  tri dana a o potvrdi o primitku novaca no o tome ni trga ni glasa ... Tri dana ja cekam a graficka jos stoji u skladistu , povlacim danas narudbu i prekidam uplatu i idem u normalnu trgovinu kod nas u gradu kupit 5850 !

Ocito da mi nije sudena 6870 {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 11:43 (glazZ).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koju graficku kupit ?

ja sam ti rekao da ne uzimas u protisu .. g?mad bezobrazna ...

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | bfbc2: rebels1e

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koju graficku kupit ?

Ja sam uzeo 6950 u Protisu i kartica je bila spremna za isporuku dan nakon primitka uplate.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice