Koji HD 5770? XFX ili Gigabyte?

poruka: 24
|
čitano: 5.786
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina

Koju da kupim?

XFX ILI GIGABYTE

ili nešto treće?

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.5.2010 13:16 (NEW_MAN).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Uzmi od XFX-a!

BF:BC2 ingame:xRALEx
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Koji HD 5770? XFX ili Gigabyte?
NEW_MAN kaže...

Koju da kupim?

XFX ILI GIGABYTE

ili nešto treće?

kao trece mogu ti predloziti HD5770 Vapor-X, a u tom rangu mogao bi pokusati pronaci HD 4870

18 godina
protjeran
NEW_MAN kaže...

Koju da kupim?

XFX ILI GIGABYTE

ili nešto treće?

Sapphire !

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.5.2010 21:35 (Bugofil).
16 godina
neaktivan

sapphire vapor-x

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Isto tako HD5770 Sapphire Vapor-X jer se može dobro clockati i onda isto tako sa Vapor-X ne budu temperature visoke zbog OC-anja sa tim coolerom. A evo šta ti govorim da dobiješ sa clockom te grafe na DX11! Performanse između HD4870 i HD4890. Grafa ide gore na Core oko 100MHz i 250 na memoriji!

OC-ing potencijal OC-ing potencijal
free speech for the dumbxD
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.5.2010 21:59 (stoncin3).
16 godina
neaktivan

Sapphire Vapor-X ili VTX su najbolje

@stoncin3 ide Vapor-X više od 100 mhz na gpu i 300 na memoriji

ja držin na 940/1250, a temp. 85-90

ispravite me ako sam u krivu
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.5.2010 22:13 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Uzel sam onu XFX jer nitko ništ nema na lageru.
Hvala na pomoći.
16 godina
neaktivan

Koja preporucate izmedu ove tri? Vtx3d ili Xfx ili Xfx klokana?

Te me zanima koja se najbolje ponasa sa temperaturama. Te da li se ova klokana isplati?

http://tridizajn.com/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Haha..!Smijeh

Samo ti uzmi XFX Klokana! Ili kengura..?

Šalim se.

Ova posljednja naravno ako imaš novce.

HD5770 je isplativija što je bogatija bundleom i performansama tehnički odnosno tvornički ojačana.

Ne griju se jako HD5000 kartice, ja imam HD5850 OC na 870/1225MHz i nisam morao mijenjati cooler, dizati napon, temperature su više za nekih 10-tak stupnjeva.

17 godina
neaktivan
thechosenfreak kaže...

Te me zanima koja se najbolje ponasa sa temperaturama. Te da li se ova klokana isplati?

Ja imam tu XXX Edition, iliti clockanu, i kupi ju ako imaš novca, no u ADMu je jeftinija za 100kn, plus dobiješ igru Assassins Creed. :)

MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
16 godina
neaktivan
4ucker kaže...
thechosenfreak kaže...

Ja imam tu XXX Edition, iliti clockanu, i kupi ju ako imaš novca, no u ADMu je jeftinija za 100kn, plus dobiješ igru Assassins Creed. :)

Imam novaca samo se pitam da li cu osjetiti razliku u performansama s tom xxx naspram ovih. Posto je razlika 100-200 kuna.

Nije mi uopce problem dati 100-200 kuna vise ako cu osjetit poboljsanje u performansama,hladenju itd...

Nazalost uzimo bi u linksu. Nije nazalost zbog linksa ( kupio dosta kod njih i sve 5) nego kod njih bi odmah uzeo i hladnjak za proc Scyhte Katana 3

pa zato kod njih sve odjednom :)

@ 4ucker E mozes mi samo reci iz prve ruke kakve su temperature sa tom xxx i kako se ponasa?

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.6.2010 18:08 (thechosenfreak).
17 godina
neaktivan
thechosenfreak kaže...
4ucker kaže...
thechosenfreak kaže...

Imam novaca samo se pitam da li cu osjetiti razliku u performansama s tom xxx naspram ovih. Posto je razlika 100-200 kuna.

Nije mi uopce problem dati 100-200 kuna vise ako cu osjetit poboljsanje u performansama,hladenju itd...

Nazalost uzimo bi u linksu. Nije nazalost zbog linksa ( kupio dosta kod njih i sve 5) nego kod njih bi odmah uzeo i hladnjak za proc Scyhte Katana 3

pa zato kod njih sve odjednom :)

@ 4ucker E mozes mi samo reci iz prve ruke kakve su temperature sa tom xxx i kako se ponasa?

Grafička nije uopće bučno, jedva se čuje čak i sa otvorenom stranicom...

Temperature kod mene u idleu su 48°C dok su npr. pri igranju igara oko 57-59! Govorim o temperatura kada je još dodatno OCana.

Ponaša se kao i svaka druga. :)

Eto mislim da sam dovoljno kazao.

MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
16 godina
neaktivan

Sto mislite o ovoj verziji 5770? MSI

Da li ga netko ima pa da kaze iskustva. Ili netko nesto vise zna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
thechosenfreak kaže...

ta su hlađenja odlična, možda bolja i od vapor-x... a čuj možeš proći i jeftinije s hd 5770, ali zasigurno ti je to i jedna od najboljih verzija ove kartice

16 godina
neaktivan
thechosenfreak kaže..

Dobra je ali ipak je vapor-x istestirana i tjerana do kraja i tu si bar siguran da ces je daleko natjerat .Namigiva

Neki su glupi i bez Facebooka.
18 godina
neaktivan
Zuja kaže...

Dobra je ali ipak je vapor-x istestirana i tjerana do kraja i tu si bar siguran da ces je daleko natjerat .Namigiva

vapor-x nije idealan i jako zavisan o ambijentu, a recenzije koje se mogu naci na internetu vezano za hlađenje za model hd5770 nisu posve točne

17 godina
neaktivan
Zuja kaže...

Vapor-x nije po ničemu posebna osim po hlađenju. Hlađenje može pospiješiti Overclock,al mogučnosti GPU-a ostaju iste kao i kod drugih distributera HD5770.

Kad se kupuje grafička dobro treba paziti koji proizvođać nudi najdulju garanciju,kakvo hlađenje ima,količina dodatne opreme,

a oni napredniji več znaju koji proizvođaći imaju bolje memorije(niže latencije), a oni jači također znaju stavljat vlastite PCB-e, što može utijecati na niže zagrijavanje,manju potrošnju i dužinu grafičke.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 10:29 (microman).
16 godina
neaktivan
microman kaže...
Zuja kaže...

Vapor-x nije po ničemu posebna osim po hlađenju. Hlađenje može pospiješiti Overclock,al mogučnosti GPU-a ostaju iste kao i kod drugih distributera HD5770.

Kad se kupuje grafička dobro treba paziti koji proizvođać nudi najdulju garanciju,kakvo hlađenje ima,količina dodatne opreme,

a oni napredniji več znaju koji proizvođaći imaju bolje memorije(niže latencije), a oni jači također znaju stavljat vlastite PCB-e, što može utijecati na niže zagrijavanje,manju potrošnju i dužinu grafičke.

Pa na hladenje sam i mislio. Nju moze vise OC jer je hladenje jace i nece se toliko grijat pod OC-om. I da znam za bolje memorije, brzi prijenos podataka i dr..

17 godina
protjeran

Ta HD5770 sasvim dobro kotira kao overclockerska kartica skoro kao moja HD5850 tako da ne treba baš brinuti o hlađenju. Izuzev ako baš netko želi ekstremni overclock jer i ovako dođe na jačinu referentnih HD4890 kartica..Bogataš

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zuja kaže...

Pa na hladenje sam i mislio. Nju moze vise OC jer je hladenje jace i nece se toliko grijat pod OC-om. I da znam za bolje memorije, brzi prijenos podataka i dr..

Bolje hlađenje ti ne garantira Veče MAX taktove, samo ti garantira niže temperature. Max takt isključivo ovisi o kvaliteti čipa koji je na grafi. može se desiti da je čip loše ispao na Waferu,a opet je dovoljno dobar da funkcionira na tvorničkim specifikacijama. takvi čipovi rade probleme pri overclocku, Em su zahtijevniji u pogledu napona, em imaju osijetno niže max taktove. Na to niti jedan distributer nije imun, pa samim time ni Sapphire i Vapor-X serije. Može se desiti da če netko sa referentnom grafom više potegnuti od osobe sa Vapor-X.

I'll be back
16 godina
neaktivan

Taj MSI ima odlicne rezultate. Performanse su odlicne,te je takoder odlican za overcloking.

Ni sam ne znam koju da uzmem. I xfx xxx verzija i Msi su odlicne. Sta vi mislite?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Pa uzmeš koja jeftinija, ima bogatiji bundle, duži rok garancije ako su tu negdje po testovima.Belji se

16 godina
neaktivan
microman kaže...
Zuja kaže...

Bolje hlađenje ti ne garantira Veče MAX taktove, samo ti garantira niže temperature. Max takt isključivo ovisi o kvaliteti čipa koji je na grafi. može se desiti da je čip loše ispao na Waferu,a opet je dovoljno dobar da funkcionira na tvorničkim specifikacijama. takvi čipovi rade probleme pri overclocku, Em su zahtijevniji u pogledu napona, em imaju osijetno niže max taktove. Na to niti jedan distributer nije imun, pa samim time ni Sapphire i Vapor-X serije. Može se desiti da če netko sa referentnom grafom više potegnuti od osobe sa Vapor-X.

Sve sto si napisao je istina, ali je istina i da ako je graficki cip sam po sebi (i idle i load) hladniji da ce se manje muciti, ali OC taktovi su sami po sebi jednaki (isti cip) ali na istom OC-u recimo vapor-x i neki drugi model zasigurno nemaju istu temperatru.

A to odmah znaci da na toj temperaturi (recimo vapor- 60, ostali- 70) moze vapor jos iti OC, naravno koliko sam cip dozvoljava.

Toliko od mene Belji se

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 19:15 (Zuja).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice