Pitanje; dal' mi je procesor preslab za grafu? Imam Intel Celadeon G1840 i MSI R7 260 1GB OC.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pitanje; dal' mi je procesor preslab za grafu? Imam
Intel Celadeon G1840 i MSI R7 260 1GB OC.
Je al priživićeš
Sami sebi smo najveci neprijatelji
Pitanje; dal' mi je procesor preslab za grafu? Imam Intel Celadeon G1840 i MSI R7 260 1GB OC.
Puno previše rekla bi ekipa iz Battlefield 4 teme.
danas se malo zabavljao u bf3mp, reko idem pogledati cpu usage s ovim i5 4570@3,6ghz, iznenadio sam se viđenim!
ocigledno da ovaj i5 nebi mogao tjerati gtx980 u cpu intezivnim igrama, jer s ovom gtx780@1200mhz je na cca 80-90% cpu usagea
lol
Ajde smanji malo rezu da vidimo kolki je max fps s tim i5. Dam se kladit da nije daleko iza i7. Bubni nam i SS GPU usagea pritom, ako ti se da :) To mi je uvijek zanimljiva tema.
Ajde smanji malo rezu da vidimo kolki je max fps s tim i5. Dam se kladit da nije daleko iza i7. Bubni nam i SS GPU usagea pritom, ako ti se da :) To mi je uvijek zanimljiva tema.
Kharg Island - Conq/64p/ultra/720p
Avg: 115 - Min: 80 - Max: 165 (zanimljivo max fps uglavnom nemre prek 147fps-a da ga yebes di god gledao, ovo je samo na nekim mjestima(prek 160) zapisano)
gpu usage je oko 60+%
Kharg Island - Conq/64p/low/720pAvg:143 - Min: 111 - Max: 193 (na low postavkama takoder nema sanse na ovoj mapi natjerati prek cca 190fps-a di god gledao:)
gpu usage je oko 30+%

lp
Kolko je GTA V CPU zahtjevan? Meni moj i5 drži grafu zakucanu na 100% usagea, a on je na nekih 70%.
To onda znači da nije toliko zahtjevan i da je kod tebe sve ok.
Sve ovisi koje su ti graficke postavke, stavi 8x MSAA pa ce svaki gpu biti na 100%.
Trava je na vh, a oba msaa su na 4x sve ostalo najjace, GPU mi i je na 100%, CPU je na 70%.
a framerate?
a framerate?

nasa sam 290x za jeftinu paru, ali ultra jeftino. Znan da cu imat bottleneck mass... ali ono brate ovakve prilike se nepropustaju, jel se isplati bacit 2k na vapor-x verziju ove kartice sa garancijom?
Ne ako uskoro ne planiraš nadogradit ostatak kompa jer će ti bottleneck biti SUPER velik. Uzmi još u obzir AMD-ove odlične drivere koji uopće ne iskorištavaju CPU pravilno i maltene ćeš ostat na GTX560 za velike pare, jer veći framerate od nje u dost naslova nećeš imat.. Bar ne bez Mantlea ili eventualno DX12.
Ne ako uskoro ne planiraš nadogradit ostatak kompa jer će ti bottleneck biti SUPER velik. Uzmi još u obzir AMD-ove odlične drivere koji uopće ne iskorištavaju CPU pravilno i maltene ćeš ostat na GTX560 za velike pare, jer veći framerate od nje u dost naslova nećeš imat.. Bar ne bez Mantlea ili eventualno DX12.
Planiram nadogradit.
I nisam pitao oce biti bottleneck, jer znam da ce biti. Nego jeli isplativo uzeti 290x vapor-x za 2k? Pogledaj malo cijene na nabavi...
po koji put u 2tjedna...
ajde vise...
po koji put u 2tjedna...
ajde vise...
Nije stigla posiljka sa RAM-om, sta cu..., cekam da mi stigne statement, moze biti 100 eura more biti 1000 eura i kad uzimam uzimam sto mi treba.
Onda uzimaj, imenjače.
Usput, ako igraš BF3, BF4 ili nešto slično što je CPU intensive, očekuj odvratnan min fps u DX11. Upravo zbog onoga što sam rekao gore.
Planiram nadogradit.
I nisam pitao oce biti bottleneck, jer znam da ce biti. Nego jeli isplativo uzeti 290x vapor-x za 2k? Pogledaj malo cijene na nabavi...
di ti vidis R9 290X model za 2000k kuna?
Vjerojatno na ovu misli, zeznio se malo.
Iako, nije 290 daleko iza 290x..
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/prodajem-sapphire-r9-290-vapor-x-tri-x-oc-4gb-gddr5-oglas-15178903
Vjerojatno na ovu misli, zeznio se malo.
Iako, nije 290 daleko iza 290x..
Tako je, tu sam vidio. U zd-u sam i mogu je testirati etc.
Smiri živce.
Testiraj grafu i uzmi ako već možeš.
Smiri živce.
Testiraj grafu i uzmi ako već možeš.
Smiren sam ja, nego ovaj stjepanj me stalno prati i ispravlja
, nebi se cudio da zovem sutra i kaze lik prodano "stjepanju"
a framerate?
Ovisi kako gdje, u onim zahtjevnijim djelovima (puno trave, noć) je prosjećno oko 35 i to je najniže. Jako rijetko padne ispod 30. U gradu i tako nekim manje zahtjevnim dijelovima 45+. Sta mislite kolko bi mogo dobit ako dignem proc na 3.5 GHz (malo sam ga testiro i u GTA su mu temperature 7-8C više oko 65 nego u stocku (onda rade u TB 4 jezgre na 3.1 GHz), a po sluzbenim specifikacijama može do 72C - stock cooler imam znam da je šit) i da grafickoj dignem takt jezgre i memoriju (ide samo na 1300 sa 1250 jer na visem baca crte itd.)?
Pametnije bi ti bilo ugasit MSAA. FXAA je dovoljno dobar AA i praktički je besplatan.
a framerate?
Ovisi kako gdje, u onim zahtjevnijim djelovima (puno trave, noć) je prosjećno oko 35 i to je najniže. Jako rijetko padne ispod 30. U gradu i tako nekim manje zahtjevnim dijelovima 45+. Sta mislite kolko bi mogo dobit ako dignem proc na 3.5 GHz (malo sam ga testiro i u GTA su mu temperature 7-8C više oko 65 nego u stocku (onda rade u TB 4 jezgre na 3.1 GHz), a po sluzbenim specifikacijama može do 72C - stock cooler imam znam da je šit) i da grafickoj dignem takt jezgre i memoriju (ide samo na 1300 sa 1250 jer na visem baca crte itd.)?
Neces dobit apsolutno nista sa overclockom cpu-a jer te gpu ogranicava na tim postavkama na kojima igras. Overclockom gpu-a mozes izvuc kakvih 10% max, znaci da ces umjesto 30 imat 33fps pa nemoj racunat na drasticnu razliku..
Pozdrav ljudi!
Pošto sam majstor pekar, a ne informatičar, nadam se da sam se obratio na pravo mjesto za pomoć, tj. kvalitetan savjet.
Stavio sam par slika dolje, jer ipak slike govore više od 1000 riječi
.
Naime, neki dan sam kupio i umetnuo dodatna 2 Gb Ram-a u nadi da će to riješiti problem, no nije.
Dva dana muku mučim sa postavkama igre i bandicam-a i ne nalazim neko efikasno riješenje.
Danas pratim upravitelj zadataka, i moje laičko razmišljanje dovelo me do zaključka da je u krivu zapravo procesor.
Radi se o tome da želim istovremeno snimati igru i igrati je, online.
U to vrijeme meni rad procesora skoći na 70% - 80% i igra poćne štekati.
Kada ugasim snimanje, rad procesora je na 60% i nema nikakvih problema.
Memorija mi nikad ne skače preko cca 3,2 Gb pod opterečenjem.
Znaći, sad sam na vagi dal da ulažem u novi procesor, ako postoji uopće nešto bolje za tu moju matičnu ploču, ili sam ja možda ipak u zabludi pa je krivac svemu tome nešto drugo?
Hilfe!!!
Hvala!
Ne vjerujem da je procesor toliki problem. Probaj snimati s MSI Afterburnerom, imaš negdje na forumu tutorial.
prcko_croatia igre se ne snimaju sa bandicamom kao prva stvar... posto imas amd graficku najbolje ti je snimati sa raptr programom, ili ako ti se to ne svidja koristi fraps.
i za ostale kojima treba...
nvidia graficke: shadowplay
amd/ati: raptr
alternativa: meni se jedino fraps svidja, unatoc potencijalnom fps dropu na starijim konfama daje daleko najbolju kvalitetu
direktni stream: obs + twitch.tv sa minimalno quad core procesorom i 3-4mpbs upload speedom
Bandicam - deinstal, Fraps - in.
Samo moram još legalizirati software jer sad dopušta samo 30 sec snimanja. snimao sam sa 60 Fps- a i snimak je predobar, za razliku od bandicama, a i rad procesora je niži za cca 10 %.
Zna li netko kako obraditi taj snimk u Vegas pro- u 13?
Uzeo sam neke postavke sa Youtubea, ali j... to kad je orginal frapsa bolji od videa nakon obrade.