Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ovo sve je glupost
moj pc star ko malo djete q6600 8gb memorije 290 amd kartica jos pici 99% u benmarcima
i koji je sad smisao svih i5 i7 ....... bacanje love
Instaliraj si crysis 3, watch dogs, hitman absolution i sl. igraj malo, napravi benchmark. Pa si onda kupi nešto tipa fx 8320 ili i5 pa onda napravi benchmark. Ili trolaš ili igraš tetris.
On vjerojatno priča o benchmarcima koji opterećuju samo GPU, dakle ne igrama. Q6600 bottlenecka i GTX 580, a kamoli R9 290.
Ali, vjerujem da će DX12 uvelike poboljšat situaciju s konfiguracijama poput njegove. Ako Mantle puno pomogne, pomoć će i DX12.
Evo ljudi nabavi san cetverojezgrenu beštiju :). Pošto q ekipa je bila oko 750 kn pa nadalje odluci sam se za xeona.. u pola cijene e5440 2.83ghz 12 mb ! socket je 771 i uz malo truda je sjeo na 775! xfx-ica hd6950 se sada radosno prži na 100% :)
I da još malo clocka na 3.5 ghz i to ide... bf3 mp 64 ultra ne pada ispod 40 fps .. ugl veoma zadovoljan bottleneck je bio sa e8400 prije sad vise nije :D osjetna razlika .. zivio 775 socket!
Pozdrav, imam cpu Intelov core 2 duo e6320 i grafu HD5750 1GB GDDR5.... Jel t možda slab proc za iskorištenje grafe i dali bi već neku Q6600 bio dovoljan ili...?
Hvala
To ćeš najbolje sam saznat tako da skinešfurmark i pogledaš koji je full load GPU-a. Ja sam imao 5770 sa Q6600, iskorištenost je bila 100%. Za taj dual core nisam siguran ali siguran sam da na netu imaš masu testova sa tim procesorom tako da možeš dobit okvirnu sliku "jačine" tog procesora, zato google je tvoj frend.
To ćeš najbolje sam saznat tako da skinešfurmark i pogledaš koji je full load GPU-a. Ja sam imao 5770 sa Q6600, iskorištenost je bila 100%. Za taj dual core nisam siguran ali siguran sam da na netu imaš masu testova sa tim procesorom tako da možeš dobit okvirnu sliku "jačine" tog procesora, zato google je tvoj frend.
pricas gluposti, svaka grafa ce u opengl testu raditi na 100% i s celeronom na 99mhz...! q6600 je svjetlosnim godinama od tog slabasnog dualca na mizernom kloku!
CPU bottleneck se testira u igrama, ne u GPU stres testovima. HD5750 je ~ HD4850, bolje uzeti cijeli novi komp nego ulagat u Q6600.
Trenutno pravim gaming pc pa me zanima da li Pentium D bottlenecka HD6570 ? Hvala unaprijed.
Trenutno pravim gaming pc pa me zanima da li Pentium D bottlenecka HD6570 ? Hvala unaprijed.
najvjerojatnije da bude, jer to su strasno spori procesori! 3x sporiji od E serije recimo!
A npr. Pentium G2010/2030 ?
A npr. Pentium G2010/2030 ?
on je u rangu s E serijom(cak i jaci) pa prema tome bude to super!
Hvala za odgovor,taman da to sve postavim. Ako budem imao problema onda ću koristiti E procesor sa 775 matičnom.
Hm, OCani proc? Rabljenu ili novu grafu?
Uzeo bi max moguće ili koliko imaš novca?
Max koliko je moguce iskoristit cpu da ne bottlenecka grafulju, svjedno polovna ili nova..
Ispod HD 7770 (r7 250x) ti se ne isplati uzimat.
Sami sebi smo najveci neprijatelji
Max koliko je moguce iskoristit cpu da ne bottlenecka grafulju, svjedno polovna ili nova..
prvo i prvo - sve ovisi koje igre igras - u nekima ti i jača grafa neće imati bn, dok će ga u drugima biti manje ili više
Kako bi se moj e8500 oc 3.5 ghz nosio sa hd 7850
Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
Kako bi se moj e8500 oc 3.5 ghz nosio sa hd 7850
loše
AMD FX 8320 Te XFX 270X ? Dobro , lose , jako lose ? 
Polovna gtx 770 bili bilo puno bottlenecka na moju konfu? Mislim ga dignut na 4.0-4.2 kad nabavim novi ramjer mi trenutni limita trenutno OC, puno bluescreenova prebolio u jednom danu pokusavajuci dignut clock :/
Napajanje je CX 600, oce biti dovoljno :P?
Dobro.
Polovna gtx 770 bili bilo puno bottlenecka na moju konfu? Mislim ga dignut na 4.0-4.2 kad nabavim novi ramjer mi trenutni limita trenutno OC, puno bluescreenova prebolio u jednom danu pokusavajuci dignut clock :/
Kako u kojoj igri, u rijetkima bi bilo bottlenecka (Battlefield 3, 4, Hardline, možda Battlefront 3, ...). Napajanje dovoljno.
Dobro.
Kako u kojoj igri, u rijetkima bi bilo bottlenecka (Battlefield 3, 4, Hardline, možda Battlefront 3, ...). Napajanje dovoljno.
Neigram to, bitan mi je unreal tournament novi, Unreal Engine 4 :P
Solidno, ali ne idealno.
Solidno, ali ne idealno.
Mislim da nemam velikog izbora, sve drugo ce bottleneck biti. Mozda 280x bi se drzala isto kao i ova, razmisljam izmedju te dvije iskreno.
Kroz par mjeseci bi prešao na quad core zbog gta 5 no za neke nezahtjevne igre bi radilo normalno ?