Kako povecati Fan speed na HD 4870 ???

poruka: 9
|
čitano: 4.597
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

molim vas da mi kazete neki program s kojim cu moci promijeniti...hitno mi je

-.-

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Riva tuner
AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Kako povecati Fan speed na HD 4870 ???

ATI tray tools, ATI tray tools beta, Riva tuner (posljednji više za Nvidia, ali radi) ili jednostavno u ATI catalyst control center. U zadnjem CCC pod ATI overdrive uključiti Enable ATI overdrive i Enable manual fan control te slider digni na 37% (kod mene). Dovoljno za temperature od 48°C u idle do nekih 62°C u load kod dva sata igranja!

Q6600 , EX38-DS4, DDR2 4GB, HD4870
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

ATI tray tools, ATI tray tools beta, Riva tuner (posljednji više za Nvidia, ali radi) ili jednostavno u ATI catalyst control center. U zadnjem CCC pod ATI overdrive uključiti Enable ATI overdrive i Enable manual fan control te slider digni na 37% (kod mene). Dovoljno za temperature od 48°C u idle do nekih 62°C u load kod dva sata igranja!

gdje da odem da mi se pojavi opcija Enable Ati Overdrive? :D sorry danas sam dobio komp pa pitam 
-.-
17 godina
protjeran

Dakle, prvo instaliraš driver za ATI. Možeš sa CD, ali preporuča se sa službene ATI driver downloads stranice! Zatim kada instalacija protekne sve u redu otvori ATI catalyst control centar u system trayu (crvena ATI ikona) lijevim klikom dva puta i idi pod opcije lijevo u CCC (istom control centru), enable overdrive , enable manual fan control i slider na po želji. Vidi sliku kad otvoriš što činiti!

Catalyst Control Center Catalyst Control Center
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2008 20:28 (stoncin3).
17 godina
neaktivan

Mislim - zašto na 37%

Dikni na 100% pa uberclockaj i uživaj

Sve u gore napisanom tekstu je zaštićeno autorskim pravima.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Može, zašto ne? Samo sam mislio radi buke... Probao sam dizati vrtnju (brzinu) radi temperatura kartice koje su defaultne od 78+°C i sve iznad 37% brzine se čuje ventilator previše, do 37 je bez šuma, a na 100% je kao da imaš klima uređaj!Viče

17 godina
neaktivan

hvala svima...sad skidam ATI CCC 8.10 zato sto sam instaliro onaj stariji koji sam dobio uz cd pa nemam tu opciju

-.-

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

meni je speed fan bio vec automatski na 50%...sad sam ga stavio na 60% i temperatura GPU diode je i dalje na 60 %?!?!? ako bi neko mogao malo pojasnit zasto je odmag bio na 50% i jos nesto... u everestu ima temperatura SPP pa me zanima sta je to? bio bih zahvalan kad bi neko odgovorio na ova pitanja sto prije

-.-

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice