Hybrid crossfire

poruka: 18
|
čitano: 7.008
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Hybrid crossfire

imam pitanje , doc ce mi sad 890 gx extreme 3 koja ima integriranog radeona hd 4290 , grafa koja ide na nju je 4670 , ugl malo dodatne snage mi nebi bilo loše , zanima me dali te dvije kartice mogu ic u hybrid cf , dakle da rade zajedno , koliko bi preformansi dobio i kako se to napravi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Hybrid crossfire
athlon64 kaže...

imam pitanje , doc ce mi sad 890 gx extreme 3 koja ima integriranog radeona hd 4290 , grafa koja ide na nju je 4670 , ugl malo dodatne snage mi nebi bilo loše , zanima me dali te dvije kartice mogu ic u hybrid cf , dakle da rade zajedno , koliko bi preformansi dobio i kako se to napravi?

Kratko i jasno ne. Ova intergrirka samo radi kad je konfa u idileu ili gledaš film, a kad igraš uključuje se normalno HD4670

I'll be back
15 godina

dakle nemogu radit u hybrid, aha , oke , inace , kad gledas filmove i na netu si radi integrirka ??? nisam znao to , mislio sam da to sve obraduje tvoja grafa.

17 godina
neaktivan
Hybrid crossfire

To je način štednje struje, malo al čovijeka veseli

I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

zanimljivo , nisam znao , to automatski tako radi jel ?

17 godina
neaktivan
Hybrid crossfire

Sve automatski, osim ako u BIOSU ne isključiš intergrirku

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
microman kaže...

Kratko i jasno ne. Ova intergrirka samo radi kad je konfa u idileu ili gledaš film, a kad igraš uključuje se normalno HD4670

Kratko i jasno da! :P

Treba knjige čitat neNamigiva

Uputstva stranica 28. pise koje kartice su podrzane u tu hibridnu unakrsnu vatru.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
15 godina
AA-d00d kaže...
microman kaže...

Uputstva stranica 28. pise koje kartice su podrzane u tu hibridnu unakrsnu vatru.

da ali koliko sam micromana shvatio do ne doprinosi preformansma u igrama vec ekonomicnosti dok gledas filmove

18 godina
neaktivan
Hybrid crossfire

Ti si krivo shvatio. Ekonomicno je u smislu da ne trebas posebnu kupovati graficku. Ta integrirana je sasvim pristojna (s obzirom da je integriranaNamigiva), mislim da neki igraju i SC2 na 1280x ili 1024x sa tom grafickom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ovako , odgovorite mi na ovo, ja cu u kompu imat hd 4670 koju ostavljam iz starog kompa jer ce bit dovolno jaka za moj 17 inca monitor koji je nezahtjevan, no naravno snage nikad dosta, zanima me ako te 2 kartice rade u hibridnom cf-u dali dobijem vise preformansi tj fps-a u igrama, procesor je phenom 955be koji ce mozda bit clockan a memorija ripjawsi 1333 od 7-7-7-21 , sto hocu rec je da je  grafa bottleneck te da bih radi toga volio sto vise graficke snage, dali je moguc hibridni i koliko cu preformansi dobit U IGRAMA !

17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
microman kaže...

Kratko i jasno ne, barem ne sa HD4670. Za Hybrid Crossfire bi trebao imat HD5450

Vendor Chipset Model Driver
ATI RADEON HD2400XT POWERCOLOR HD2400 XT Support CD 8.70
256MB DDR3
RADEON HD3450 POWERCOLOR AX3450 Support CD 8.70
256MD2-S
RADEON HD5450 ATI RADEON HD5450 1GB Support CD 8.70

To je iz onog PDF predloška što si stavio

Da razijasnimo. U slučaju da se ima jedna diskretna HD5450 onda Intergrirka radi u Hybrinom CF sistemu i preformanse su navodno i do 50% veče, no ako se ima grafa poput HD4670 ond Hybrid CF ne radi, a i uostalom jedna HD4670 je jako puno jača od dvije HD5450.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.9.2010 23:38 (microman).
18 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

ovako , odgovorite mi na ovo, ja cu u kompu imat hd 4670 koju ostavljam iz starog kompa jer ce bit dovolno jaka za moj 17 inca monitor koji je nezahtjevan, no naravno snage nikad dosta, zanima me ako te 2 kartice rade u hibridnom cf-u dali dobijem vise preformansi tj fps-a u igrama, procesor je phenom 955be koji ce mozda bit clockan a memorija ripjawsi 1333 od 7-7-7-21 , sto hocu rec je da je  grafa bottleneck te da bih radi toga volio sto vise graficke snage, dali je moguc hibridni i koliko cu preformansi dobit U IGRAMA !

S tom grafickom ti nece raditi Hybrid CFX, podrzane su ti samo 3 diskretne kartice (lijepo sam ti stavio link i jos rekao stranicu na kojoj to pise).

Uglavnom kad ces stavit 4670 integrirana ce se automatski disable-at kao da ju ni nemas.

16 godina
protjeran
Hybrid crossfire

vidi uzmi kada ti dode maticna nesto sta se zove MANUAL i tamo ti sve pise koji modeli pasu i upute  Smijeh

AKO SAM POMOGAO KLIKNI HVALA
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
microman kaže...

Kratko i jasno ne, barem ne sa HD4670. Za Hybrid Crossfire bi trebao imat HD5450

Kratko i jasno da se odnosilo na tvoju izjavu da ne podrzava hybrid nego radi samo kad se gledaju filmovi itd.

17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
microman kaže...

Kratko i jasno da se odnosilo na tvoju izjavu da ne podrzava hybrid nego radi samo kad se gledaju filmovi itd.

Ti si mene krivo shvatio, ja sam mislio na kombinaciju sa HD4670 koju autor ima,a ne dal opčenito njegov čipset podržava HCF uostalom autor je upravo postavio takvo pitanje.

I'll be back
15 godina
microman kaže...
AA-d00d kaže...
microman kaže...

Ti si mene krivo shvatio, ja sam mislio na kombinaciju sa HD4670 koju autor ima,a ne dal opčenito njegov čipset podržava HCF uostalom autor je upravo postavio takvo pitanje.

jep , istina , moje pitanje se odnosilo iskljucivo na 4670 koju imam , hvala na odgovorima , mozete bacit oko na slike haseg hardwarea oko utorka ili srijede da vidite novi sistem , laku noc :).

15 godina
neaktivan
Hybrid crossfire

Pitanjce :O)  

Grafička kartica Sapphire PCI-E ATI Radeon HD5450 GDDR3 PCI Express 2.1 x16 1024MB/64bit, HDTV+HDC ... kad je uparena za grafikom (Integrated AMD Radeon HD 4290 graphics) na matičnoj ploči

http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-sam3-asrock-890gx-extreme3--amd-890gx-amd-sb850-atx-fsb2600-dual-channel-4xd/32184

i to preko Hybrid CrossFireX tehnologije.   

Moje pitanje je ako je takt RAM-a na matičnoj ploći manji od takta memorije na eksternoj grafulji (ATI Radeon HD5450) i ako se koristi Hybrid CrossFireX tehnologija da li će SVA memorija kucati na taktu one memorije koja je niža. Recimo da mi RAM na matičnoj ploći kuca na 1066 MHz a na eksternoj grafulji na 1600 Mhz ... ako bi se koristio Hybrid CrossFireX, takt RAM-a na grafulji bi se spustio na 1066 MHz? Znam da RAM od matične ploće nema veze sa RAM-om grafičke kartice ali kad se integrirana grafika (koja koristi RAM od matične ploče) upari preko hybridcrossfire-a sa eksternom grafičkom karticom da li je onda ipak poželjno da obje memorije (oba RAM-a ) kucaju na istom taktu? Dal razmišljam u pravom smjeru ili griješim? Hvala ako netko zna odgovor?

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 20:19 (Goran33).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Planiram kupiti Asrock 890GX EXTREME

http://www.protis.hr/products/details/asrock-890gx-extreme4--amd-890gx-amd-sb850-atx-fsb2600-dual-channel-4xddr3--1800-integrated-a/37867

i recimo neku nVidijevu GRAFU 250GTS/450GTS/460GTX (zbog CUDU tehnologije - obrada videa i slika - Adobe)

... što je BIOS te ploće stvarno tako predefinian da sam isključuje eksterni GPU (u ovom slučaju nVidiev) i uključuje integriranu grafiku kad je PC u idile-u ili kod manje zahtjevnih grafićkih opterećenja (npr. vrtim neki video sa interneta, gledam film, preko noći uključen samo µTorrent i sl.).... ??

HVALA AKO NETKO ZNA Osmijeh

p.s. odustao sam na kraju od Hybrid CrissFireX-a

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 2:04 (Goran33).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice