Imam gigabyte HD4890 GV-R489OC grafičku kratricu. Hladnjak na njoj mi je bio prebučan pa sam ga zamjenio sa artic-cooling accelero twin turbo, koji je bez opterecenja tisi, ali pod opterecenjem nedvojbeno glasniji.
Zanima me dali itko ima kakvu preporuku za neki veoma tihi hladnjak za 4890 ili grafičku iz serije 5xxx s tihim hladnjakom?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Što se tiče grafičkih iz serije 5xxx, Saphirove s Vapor-X hladnjakom su dosta tihe.
Ja imam HD 5770 Sapphire Vapor-X. Jedan od razloga zašto sam je kupio je bila upravo tišina i mogu reći da sam više nego zadovoljan. Karticu ne čujem ni pod opterećenjem, a temperature su od 35 stupnjeva pri običnom korištenju računala do otprilike 60 stupnjeva kod pokrenutih igara.
Mislim da osim 5770 s Vapor-X hladnjakom dolaze još i 5750 i 5870.
da, ali on je karticu vec kupio, onda je kupio aftermarket cooler za nju i sad bi kupio jos jedan... kostat ce ga dosta vise od vapor-x na kraju tak i tak, a nemre sad mijenjat za vapor-x
koliko ja znam scythe musashi bi terbo biti odlican i kompatibilan je s tom grafom, probaj njega
nije bitno dali mjenjam ili kupuje neki novi cooler za nju, bitno je da graficka bude jako tiha...
Scythe Musashi je moja preporuka. Ventovi se reguliraju pomoću dvaju potenciometara, a i na najvišim okretajima je tih i odlično hladi grafičku karticu (imao sam ga na 4870 i u loadu nije prelazila 55C na maksimalnim okretajima)
Ako je hladio 4870 onda moze ohladiti bilokoju :) budem probal