HD4670 vs HD5570 vs GT240

poruka: 34
|
čitano: 8.034
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

5670 je sporija i od 4850 i 4770 al podržava dx11 i nova je pa je skuplja i samim time neisplativa po performansama

Other bands plays, Rammstein burns-majke mi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: HD4670 vs HD5570 vs GT240
Don Kihoty kaže...
Daredevil Burn Hacker Team kaže...

Ili možda uzmem gts 250 ak se nađe ko ovdje.Ak bi radila s mojim lc powerom

Radit će..

najbolje je njuškati nešto poput "green power" serije gainwarda. Malo troši a performanse iste..

Evo našao sam ovu 9800gt green edition,kako bi se ona snašla s mojim lc powerom?sorry ak sam dosadan,al želim biti siguran s napajanjem,da se ne desi kad kupim sve,da ne radi

EDIT : Sjetio sam se da imam još jedno 300W napajanje,pa mi ono bilo samo za grafičku.

cTupac, N.W.A , Eazy E , Ice Cube , Snoop Dogg,Eminem,Elvis,Hendrix,Marley Bob,50 Cent,Dr. Dre,Waren G,DMX(RAPER),Lil Wayne,The Game,Bee Gees,MC Hammer,Coolio,Sugarhill Gang,Boyz in da hood,Fast and F
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.4.2010 17:08 (al zagorec).
15 godina
protjeran

da sam ja na tvom mjestu uzo bi si 4770 bez razmišljanja....ma ta 9800gt ti e već stara i troši dosta.....nije da ti napajanje nebi izdržalo ali 4770 je ipak novija i bolja

Other bands play, Rammstein burns-majke mi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Slučajno sam naletio na ovu smjesnu raspravu i nisam mogao nastaviti dalje da ne napišem nešto....

Prva stvar, kralju to ti je pravo kritično napajanje za bilo koje jače grafičke i nemoj ni tražiti ništa jače od 4670 ili 240.. u tom rangu nešto

prva stvar kod napajanja i najvažnija je da imaš dosta A na 12V i većina tih loših napajanja to nema....

prva stvar kod tebe je ATX 1.2 standard, dalje efikasnost upitna, pasivni PFC a bilo bi pravo čudo da ima zaštita kakvih od recimo overvoltage ili overload ili bilo šta na tu vodu...

nadalje, kod tebe je pci-2.o koji kao takav troši 150w na 12v..

pci1.0 =60-75w

tu je računica sasvim jednostavna 150w/12v=12.5A

to ti je sva pamet kod izračunavanja

znači trebao bi praktički tražiti grafičku koja ako je pci-e 2.0 da nema više na sebi strujnih priključaka kako bi igrao na sigurno..

a to što oni stave tih recimo 400-500 ili čak stid me i reći 650w to je smješno...

evo ti primjer jednoga kvalitetnog napajanje koje bi uzeo prije nego to što ti imaš a nazino je 350w

http://www.silverstonetek.com/products/p_spec.php?pno=st35f&area=usa

i pogledaj samo šta piše koliku amperažu to napajanje ima na 12v.....

najbolji primjer šta se desi kad opteretiš loše napajanje imaš na youtube kad to isto explodira što se moram priznati i meni desilo prije 2 godine i od tad dobro pogledam šta kupujem..

naime nabavio sam si powerline 650w, upitno bez nekih recenzija isto kao i tvoje

http://www.pl-power.eu/data_powerline650.html

i kupio sam si 4870oc edition i sretno sve spojio, jedan disk, 2*12cm ventilatora, dvd-rw, core2duo 6600, niša previše....

igrao ja tako 2-3 sata a za to vrijeme je to jadno napajanje bilo vjerojatno pod punim opterećenjem i najedanput mu dosadilo i uz veliki prasak otišlo na vječna lovišta, to napajanje je doslovno puklo ko petarda i svjetlost iz kompjutera i sve utihnulo, srećom pa ništa nije drugo crknulo osim njega....

da ti je loše napajanje i nedovoljno prvi znaci su da se grije a grijanje znači da ti je pod opterećenjem i da se ne uspjeva ohladiti, drugo je pc ledi, ne ponaša se najbolje, igrice nemaju očekivane perfomanse itd....

i to me toliko prepalo da sam si izvalio malo bogastvo za pravo napajanje od 900w i sad sam miran za vjeke vjekova...

ne trebaš se prepadati samo moraš paziti dobro...

ponavljam, uzmi si neku grafu koja ne traži dodatno napajanje ako planiraš ostavljati to napajanje ili kupi nešto kvalitetnije napajanje usput...

već od 500-600kn se može nabaviti dobro napajanje od nekih 500w i na to se ne moraš bojati staviti nešto tipa 4870 ili 260gtx...

a evo ti i par linkova pa ako razumješ engleski čitaj ako ne skontat ćeš i ovako

http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-radeon-power,2122-6.html

http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-radeon-power,2122-7.html

a na kraju krajeva šta ti znači kvalitetna i dobra grafička ako tu nije i primjereno napajanje da ju pogura da radi onako kako bi trebala??

za tebe bi možda najbolja bila 5570 upravo zbog njezine male potrošnje bez obzira na malo veću cijenu, premda nisi naveo koju trenutno imaš?

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice