HD 7850 Club

poruka: 2.299
|
čitano: 426.785
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
HD 7850 Club

Moja Sapphire-oca je isla maksimalno na 1100/1400 MHz, napon 1.225V..

Riječ je o Dual X kartici!

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: HD 7850 Club
MARKOZD15 kaže...

Moja Sapphire-oca je isla maksimalno na 1100/1400 MHz, napon 1.225V..

Riječ je o Dual X kartici!

Jesi pokusao smanjit memory klok da bi digao gpu klok?

14 godina
odjavljen
PR0MATRAC kaže...

Jesi pokusao smanjit memory klok da bi digao gpu klok?

Prvo sam dizao Core clock, a memory je ostao na stocku... Dosegao sam 1100 MHz na jezgri.. Onda sam dizao memoriju i dosegao 1400 MHz.

Nije loš primjerak, a nije ni vrhunski... Nešto osrednje.

14 godina
odjavljen
Ti imaš GB ili XFX ili Sapphire?
E da, kako ARCTIC COOLING Accelero xtreme plus II može ići na 7850 pa stršit će van sa kartice?
14 godina
odjavljen
http://images.tweaktown.com/content/4/2/4218_43_arctic_cooling_accelero_xtreme_plus_ii_vga_cooler_review_full.jpg |niđe veze. Ako ga ja stavim na svoju 7850 dali će taj jedan hladnjak uopće nećemu služiti?
13 godina
protjeran
Deawood kaže...
http://images.tweaktown.com/content/4/2/4218_43_arctic_cooling_accelero_xtreme_plus_ii_vga_cooler_review_full.jpg |niđe veze. Ako ga ja stavim na svoju 7850 dali će taj jedan hladnjak uopće nećemu služiti?

Izgubit ces garanciju to je prvo drugo pitanje je kako ces uopce montirati trece moras ga kupi i platit, uz to trebas kemijati oko paste i svega - puno je to pogotovo zbog garancije - prodaj ju ako ti je prebucna dodaj 100kn i kupi sapphire ove poput moje msi tf3 nema nigdje a gigabyte i xfx dd su malo skuplje...to midlim da ti jr puno bolje nego kemijati sa hladnjakom...

12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Zasto je kod mene 4800 memory clock?

Što hladnije to bolje :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 7850 Club
Zato što ti je prikazano efektivni clock.
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
Zato što ti je prikazano efektivni clock.

Skuzio, hvala.

A koje da oznacim u settings?

i zasto nemam voltage? EDIT skuzio vddc je napon :)

Što hladnije to bolje :)
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.3.2013 0:31 (Praedator).
14 godina
odjavljen
@Promatrac- 1. Nema veze, 2. neće biti prvi put, a i napravljen je za 78xx i 79xx seriju, 3. Links je blizu mene, a i nije tu neka lova u pitanju. Nije buka u pitanju, nego temperatura, a i kako će oni znati da sam ja skinuo hladnjak.
13 godina
Deawood kaže...
a i kako će oni znati da sam ja skinuo hladnjak.

Obično imaju naljepnice na šarafima upravo iz tog razloga.

Znam da neki proizvođači nemaju ništa protiv aftermarket hlađenja, ali to svakako treba provjerit prije

14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

eto ja sam jučer cijeli dan igrao na onim svojim postavkama znaći 1150/1350 ,napon 1.220 i niti jednom se nije ništa srušilo.

igram bf3 manje-više na ovim postavkama

reza 1600x900

blur je off

texture quality ultra

terrain decoration high

shadows high

effects high

terrain quality high

anisotropic filter 16x

ostalo je off

field of view je default

sve radi kao podmazano ,preodlično!

prelijepo se vidi,radi prefluidno,ma ja sam prezadovoljan!

snimio sam i prvi gameplay sa novom grafom ,pa ako će mi se dat uploadat ću preko noći na youtube.

snimio sam i svoje postavke,i brzinu miša i gameplay od nekih 25 minuta.

Battlelog CRO_ZeNGe
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Deawood kaže...
@Promatrac- 1. Nema veze, 2. neće biti prvi put, a i napravljen je za 78xx i 79xx seriju, 3. Links je blizu mene, a i nije tu neka lova u pitanju. Nije buka u pitanju, nego temperatura, a i kako će oni znati da sam ja skinuo hladnjak.

Ok postavi neke slijee od te kombinacije kad napravis

ZeNGe_CRO-mt kaže...

eto ja sam jučer cijeli dan igrao na onim svojim postavkama znaći 1150/1350 ,napon 1.220 i niti jednom se nije ništa 

snimio sam i prvi gameplay sa novom grafom ,pa ako će mi se dat uploadat ću preko noći na youtube.

snimio sam i svoje postavke,i brzinu miša i gameplay od nekih 25 minuta.

Kakva je razlika boost u frameovima u odnosu na hd 6870 ?

14 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...

Kakva je razlika boost u frameovima u odnosu na hd 6870 ?

pa s obzirom da igram nešto na ultra ,nešto na high, primjeti se razlika i u fps-u i u čistoći same slike ,pogotovo u daljinu.

bez kiksa mogu stavi 75 fps lock ili čak i 85 fps lock.

i nove isto mape End Game odlično izgledaju na tim postavkama i niti u jednom trenutku fps ne pada da bude neigrivo bez obzira koliko bude igrača na serveru.

prije sam dobivao nekih ajmo reć 75-100 fps-a ali raza 1280 ,detalji smanjeni i manje više sve na low, a sada takav fps možda čak i viši dobivam sa ovim svojim postavkama.

ma ja sam prezadovoljan,za tu cijenu ja mislim da nema bolje grafulje.

iznenadila me sa clockanjem ,a kad sam svoju staru 6870 htio clockat ,pa ona se praktički niti nije dala clockat ,čim sam joj nešto podignuo ili memory ili core odmah mi se u bf3 rušila.

Battlelog CRO_ZeNGe
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

XFX 7870 black edition (1050/1250), je slabija od bivše sapphirke 7850 (1100/1300).

I još mi tu i tam baci artifkate u Firefoxu.

Stvarno dobro investiranih 500kn.{#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Schweini7 kaže...

XFX 7870 black edition (1050/1250),

a ja imam xfx 7850 2gb dd editon i ide više nego tvoja? kako?

Battlelog CRO_ZeNGe
13 godina
protjeran
Schweini7 kaže...

XFX 7870 black edition (1050/1250), je slabija od bivše sapphirke 7850 (1100/1300).

I još mi tu i tam baci artifkate u Firefoxu.

Stvarno dobro investiranih 500kn.{#}

Hahaha{#} dugo ja vec govorim da je HD 7850 na klokovima od 1100 i vise jaca od 7870 - moja msi tf3 2gb na 1170 1470 daje skoro preformanse + - 5% od gtx 660ti a platio sam ju 1300kn - hvala kolegi forumasu sa pc expert foruma ns prodaji sa skoro 2i pol godine gare - iako izlazi hd 7790 mislim da ce hd 7850 zadrzati titulu best buy grafe na trzistu...

13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2013 22:04 (Schweini7).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja mislim overclockati svoju grafu pa me zanima na koliko ste je vi overclockali? Vidim da su neki core clock digli preko 1100MHz što je jako jako puno kada pogledate da ta grafička tvornički ima clock 900MHz.

Još jedno pitanje nevezano uz temu ali bolje da pitam ovdje nego da otvaram novu, kako se zove program koj bodije pc? Uglavnom ima neke testove i na kraju prikaže broj bodova. Testira grafičku i procesor.

https://www.facebook.com/pages/Nemoj-dopustiti-da-ti-sru%C5%A1e-snove-jer-ti-nitko-nije-pomogao-da-ih-sagradi%C5%A1/161955973912145
15 godina
HD 7850 Club

3D Mark , Unigine Heaven !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
https://www.facebook.com/pages/Nemoj-dopustiti-da-ti-sru%C5%A1e-snove-jer-ti-nitko-nije-pomogao-da-ih-sagradi%C5%A1/161955973912145
13 godina
protjeran
77ari kaže...

Ja mislim overclockati svoju grafu pa me zanima na koliko ste je vi overclockali? Vidim da su neki core clock digli preko 1100MHz što je jako jako puno kada pogledate da ta grafička tvornički ima clock 900MHz.

Još jedno pitanje nevezano uz temu ali bolje da pitam ovdje nego da otvaram novu, kako se zove program koj bodije pc? Uglavnom ima neke testove i na kraju prikaže broj bodova. Testira grafičku i procesor.

Skini sapphire trixx.

Podigni napon VDDC na 1.225 tj. na max - moras napravit Scroll kao na slici gdje ti pokazuje strelica.

Podogni Board power LI na +20 isto kao na slici te klikni apply.

Nakon toga odaberi klokove od 1150 i 1350 kao a slici i klikni apply, nakon toga klikni na Profiles 1 i klikni Save.

Nakon toga odabeti Settings i odaberi tri njagornje opcije kao na slici i vise nista nemoras, sve ti se loada automacki sa windowsima svaki puta - grafa je jaca za oko 20-25%

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.3.2013 1:16 (PR0MATRAC).
14 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...
77ari kaže...

Skini sapphire trixx.

Podigni napon VDDC na 1.225 tj. na max - moras napravit Scroll kao na slici gdje ti pokazuje strelica.

Nakon toga odaberi klokove od 1150 i 1350 kao a slici i klikni apply, nakon toga klikni na Profiles 1 i klikni Save.

Nakon toga odabeti Settings i odaberi tri njagornje opcije kao na slici i vise nista nemoras, sve ti se loada automacki sa windowsima svaki puta - grafa je jaca za oko 20-25%

ja nisam ovaj board power dirao ,a niti ga imam pod postavkama.

jel ima to kakve veze?

jer je držim kao na onoj slici koju sam stavio i stabilna je.

Battlelog CRO_ZeNGe
13 godina
protjeran
ZeNGe_CRO-mt kaže...
PR0MATRAC kaže...
77ari kaže...

Skini sapphire trixx.

ja nisam ovaj board power dirao ,a niti ga imam pod postavkama.

jel ima to kakve veze?

jer je držim kao na onoj slici koju sam stavio i stabilna je.

Morao bi ga imati - skini najnoviju verziju trixxa - bitan je taj postav da ti se kartica nebi "rusila" kad radi overklokana - to je mozda i do tvoje kartice obzirom da tvoja kartica ima PCB od HD 7870

14 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...

Morao bi ga imati - skini najnoviju verziju trixxa - bitan je taj postav da ti se kartica nebi "rusila" kad radi overklokana - to je mozda i do tvoje kartice obzirom da tvoja kartica ima PCB od HD 7870

pa skinuo sam najnoviji i nemam to ponuđeno.

kažem ja na onim postavkama igram i ne ruši se :)

Battlelog CRO_ZeNGe
13 godina
protjeran
Ok - bitno da ti radi - board power mozes pomaknuti i u catalyst control centru ako ga nemas u trixxu.
15 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...

Ma moras imat !  Tamo gdje podesavas taktove i napon , scrolaj dolje i trebao bi imat Board Power-Li !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...
77ari kaže...

Skini sapphire trixx.

Koliko ja znam ne može se svaka kartica isto clockati, poslje toga kada napravim test stabilnosti i ako ima kakvih artefakata kako znam što trebam smanjiti? Ja sam inače ocao dizao bih Core Clock za 5 mhz do artefakata spustio bi onda za 5 ako je stabilna spustim još za 5 i to je to, isto tako i memory clock.

EDIT: kartica je potpuno nova pa da je ne zeznem to me je strah, da idem ovako kako sam ja rekao treba mi jako jako puno vremena. A ako napravim ovdje kao ti jeli postoji mogučnost da mi ona odmah crkne ili imam vremena za vratiti nas taro?

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.3.2013 10:40 (77ari).
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...

Ma moras imat !  Tamo gdje podesavas taktove i napon , scrolaj dolje i trebao bi imat Board Power-Li !

ne,nemam ,pa pogledaj moj ss od trixxa šta imam ponuđeno i šta sam namjestio.

samo sam podignuo znaći napon na 1220 i 1150/1350.

fan na automatic i šiba bez greške,niti jedanput se nije srušila ,a vrtio sam po par sati bf3 bez prestanka.

Battlelog CRO_ZeNGe
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice