HD 7850 Club

poruka: 2.299
|
čitano: 426.768
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: HD 7850 Club
d666sermek kaže...

Ako se dobro sječam mi je na 1680x1050 išlo tu negdje ko i tebi (DX9) jer s DX11 niak nisam uspjel pokrenuti, s tim da je moja na 1100/1375.

Što se trojke tiće, nisam pratil proc, al grafa se blago rećeno strgati oće.. Imam ga na high + vsync off + ona low postavka MSAA 1X dok je dobro ide oko 40 FPS-a, al znai  gadno pasti.

13 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
Schweini7 kaže...
athlon64 kaže...
PR0MATRAC kaže...

Izgleda da vec imam AMD drivere tu

Probaj uninstal te koje imaš i onda nek ih windowsi sami instaliraju, tako sam ja napravil i pomoglo je.

Ali napominjem zadni put sam probal valjda s 12.6 driverima. S ovim novima nisam probaval.

13 godina
protjeran
Bruno Matejcic kaže...
Slazem se da je Gpu clock mnogo bitniii, ali meni neide jace od 1050 stabilno. Dal bi mezda pomoglo da updateam Bios graficke, posto sam je ja kupio u 7 mjesecu? Kartica ima dual Bios, pa ne bi trebalo biti problema?

Nemoj mjenjati bios ! Mislim da ti mora ici - nije do grafe - jednostavno mora ici - pokusaj modificirati onaj file sto sam ja stavljao kako se to radi - imas u ovoj temi samo ptevrti nazad - ja sam igrao btf 3 na ludih 1200 1500 i radilo je - slozio bi se i sa athlonom stvarno se osjeti ogromna razlika izmedju dobro klokane i neklokane hd 7850

Ako sam na forumu - komentiram - onda sam sigurno na poslu ...
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Promatrac, i ostali, dok imate napona na maxu (1,225 V), koje postavke venta koristite? Je pametno staviti na AUTO, ili trebam kemijati neke custom?

I do kolko smije temp ići da mi baš ne crkne grafa za 2-3 mjeseca?

0 0 hvala 0
15 godina
Schweini7 kaže...

Promatrac, i ostali, dok imate napona na maxu (1,225 V), koje postavke venta koristite? Je pametno staviti na AUTO, ili trebam kemijati neke custom?

I do kolko smije temp ići da mi baš ne crkne grafa za 2-3 mjeseca?

Ovisi koji hladnjak imas, moj sapphire dualX vrtim na 50% u loadu i drzi katicu oko 55C u bf3. Trajat ce i vise nego je potrebno ne brini. 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina

Možeš ostaviti na auto, nemaš brige. Neće grafa crknut sigurno ako ti napon bude na 1.225v. Dokle ti se popne temperatura ??

13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Pa sad na 1,16 i 1100 je bilo nakon oko 1h Crysis 3 na 65-66 dok sam tabao. Moguće znači da je koji stupanj iznad. U Far cry 3 je bila i prek 70, al nešto sitno.

Nemam dualX nek onaj prije, isto 2 venta, al malo drugačije izgleda, onaj s 3 ona crvena šrafa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 13:20 (Schweini7).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
HD 7850 Club

Ovisi koji hladnjak imas - o tome ce ti ovisit tnp - ali koristi uglavnom postav Auto za sve napone - ovi custom postavi za ventilator su dobri za benchmarke i bench programe, sto se tice tnp nebi bilo dobro da ti je grafa dugorocno iznad 70-75 iako i do 80- 85 nove grafe bez problema podnose ali nije dobro za dugorocno - dakle ne iznad nekih 72C

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
athlon64 kaže...
athlon64 kaže...
bik kaže...

oh, ultra sa 7850 ...

Overclockana na 1150/1350 , sve ultra , 1200p rezolucija, antialising X4 i jako visok fps. Nema ga ispod 40,tj jako rijetko je ispod 40. Govorimo o 2Gb verziji i sjeti se koliki performance boost one dobivaju kad se clockaju.

lol evo još jedan za raspravu ali nisam mislio da ces to biti ti {#}

ajd snimi mali video frapsom dovoljno je 2min gulf of oman 64igraca i snimi te postavke, ako je tako ja istog trena prodajem svoju i kupujem istu tvoju grafu.

Koji ti je nick na battlelogu?

Znaci kupujes 7850? :)

Problem je što ja imam 7850 odkad je izašla pa te pecam ;)

podebljao sam ti ponovo moju poruku, ne znam zašto se stidiš snimit frapsom gulf of oman nego kompliciraš?, oprostit cemo ti tih 5-6fpsa. Koliko vidim igras polupraznu caspian i sa framedropovima ispod 40.

Bas jucer smo imali lan party u Os i večina ljudi sa duplo jačim grafama igraju na low ili medium jer je puno bolje kad imaš cca100fpsa.. kad gledaš monitor pokraj monitora jedan 40fpsa a na drugom 100 to je nebo i zemlja.

ako ti se neda nemoraš se zamarat jer ce ti u omanu fps padat ispod 30 što je neigirvo ali ko voli neka uziva u ultra grafici jednog dana ce skontat, možda ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 13:23 (bik).
13 godina
HD 7850 Club

kak nisi mogel pokrenuti u dx11? meni radi uredno

znaci, crysis 3 nece ici bez dizanja napona i jezgre :O
a dobro, vidjet cemo

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bik kaže...

Problem je što ja imam 7850 odkad je izašla pa te pecam ;)

podebljao sam ti ponovo moju poruku, ne znam zašto se stidiš snimit frapsom gulf of oman nego kompliciraš?, oprostit cemo ti tih 5-6fpsa. Koliko vidim igras polupraznu caspian i sa framedropovima ispod 40.

Bas jucer smo imali lan party u Os i večina ljudi sa duplo jačim grafama igraju na low ili medium jer je puno bolje kad imaš cca100fpsa.. kad gledaš monitor pokraj monitora jedan 40fpsa a na drugom 100 to je nebo i zemlja.

ako ti se neda nemoraš se zamarat jer ce ti u omanu fps padat ispod 30 što je neigirvo ali ko voli neka uziva u ultra grafici jednog dana ce skontat, možda ;)

Koji kralj, dam ti fizičke dokaze da si u krivu i ti opet pronades način za se izvuc. Necu snimat frapsom jer je ovako realnije. Dobro znamo da količina ljudi na ovolikoj mapi ne utjece na fps,ima frapedrop na 39 2 puta u cijelom videu, i to kojih 5 milisekundi. Gulf of oman je i manja mapa i guta manje vidoememorije. Na metrou npr sa 64 igraca kad je totalan dar-mar sa eksplozijama, ne pada ispod 45-50. Ali koja je poanta rasprave u kojoj suprotna strana nikad nece priznat da je u krivu? Hvala,doviđenja. Bar mi je drago da je drugim forumašima koristan video.

14 godina
odjavljen
athlon64 kaže...

Koji kralj, dam ti fizičke dokaze da si u krivu i ti opet pronades način za se izvuc. Necu snimat frapsom jer je ovako realnije. Dobro znamo da količina ljudi na ovolikoj mapi ne utjece na fps,ima frapedrop na 39 2 puta u cijelom videu, i to kojih 5 milisekundi. Gulf of oman je i manja mapa i guta manje vidoememorije. Na metrou npr sa 64 igraca kad je totalan dar-mar sa eksplozijama, ne pada ispod 45-50. Ali koja je poanta rasprave u kojoj suprotna strana nikad nece priznat da je u krivu? Hvala,doviđenja. Bar mi je drago da je drugim forumašima koristan video.

Ti si svoje odradio, dokazao si svoje riječi sa videom i amen, to što se on nemože pomiriti sa tom činjenicom je njegov problem {#}

16 godina
HD 7850 Club

Nemoj se odmah ljutit, ti izbjegavaš istinu ja te pitam jedno ti radiš treće, u školi ti je to netočan odgovor kao i ovdje. Poanta je da 7850 nije za igrat bf3 mp na ultra a ja tebi trebam priznat da je 7850 dobra za igrat bf3 na ultra? {#}

Moj PC  
0 4 hvala 0
15 godina
MARKOZD15 kaže...

Ti si svoje odradio, dokazao si svoje riječi sa videom i amen, to što se on nemože pomiriti sa tom činjenicom je njegov problem {#}

bik kaže...

Nemoj se odmah ljutit, ti izbjegavaš istinu ja te pitam jedno ti radiš treće, u školi ti je to netočan odgovor kao i ovdje. Poanta je da 7850 nije za igrat bf3 mp na ultra a ja tebi trebam priznat da je 7850 dobra za igrat bf3 na ultra? {#}

Ne, ti me pitas jedno, ja radim to sto si me pitao, ti izbjegavaš istinu. Dao sam ti dokaz da si u krivu, svi smo svjesti da broj igraca ne utjece na fps i svi smo svjesni da gulf of oman nece imat nizi fps od caspian bordera.Poanta je da se sa 7850 moze bez problema igrat na ultra i to sa antialisingom i to ne u 1080p nego u 1200p. Ako mislis da cu se opet trudit dokazivat ti da si u krvu i izgubit sat vremena na snimanje i editiranje videa, varaš se. Sa gtx660 non ti nisam mogao glatko igrat maxed out, sad mogu. Poanta je da ti nemas sta priznat, jer sam snimio video u kojem je prikazano da je 7850 odlicna za ultra. Oko činjenica s materijalnim dokazim se nema o cemu raspravljat. Drago mi je da sam snimio video za druge forumase, ti mozes trollat do ujutro sta se mene tice {#}

16 godina
athlon64 kaže...

izgubit sat vremena na snimanje i editiranje videa

{#} 

to odradis za 5min , ajd dobro uživaj na ultra ja priznajem da nisam u pravu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 13:55 (bik).
14 godina
protjeran
HD 7850 Club

@athlon šta se tiče zvuka na hdmi-u ne tribaš brisati drivere već kad spojiš hdmi samo u device manageru napravi disable i onda enable audio drivera. Onda će ti sve radit bez problema, ista stvar se događa i meni

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
bik kaže...

Wow Lan party {#} pozivam se sam na slijedeci - dok sam ja u osijeku stanovao (wilsonowa pokraj stadiona) isao sam da studosima pa smo igrali cod 4 

kako god nebi se bas slozio da hd 7850 nije za ultra - ja sa svojom kad je klokana do ibera dobivam oko 80 pa i do 90 fps sa dropovina na 65-70 - jako je tu bitan proc - inteli su tu kolovodje - igram na 22" 1680 1050 nedavno uzeo taj monitor...

13 godina
protjeran
HD 7850 Club

Naravno btf se igra na postavu nizem od low - pomocu btf 3 s.e.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
athlon64 kaže...

Ne, ti me pitas jedno, ja radim to sto si me pitao, ti izbjegavaš istinu. Dao sam ti dokaz da si u krivu, svi smo svjesti da broj igraca ne utjece na fps i svi smo svjesni da gulf of oman nece imat nizi fps od caspian bordera.Poanta je da se sa 7850 moze bez problema igrat na ultra i to sa antialisingom i to ne u 1080p nego u 1200p. Ako mislis da cu se opet trudit dokazivat ti da si u krvu i izgubit sat vremena na snimanje i editiranje videa, varaš se. Sa gtx660 non ti nisam mogao glatko igrat maxed out, sad mogu. Poanta je da ti nemas sta priznat, jer sam snimio video u kojem je prikazano da je 7850 odlicna za ultra. Oko činjenica s materijalnim dokazim se nema o cemu raspravljat. Drago mi je da sam snimio video za druge forumase, ti mozes trollat do ujutro sta se mene tice {#}

imao sam dvije 7850 i gtx660 i 660ti sad 7950 ovo podebljano sto si ti napisao su teske lazi, pogotovo ova da broj igraca ne utjece na fps pa meni je prazna caspian border zakucana mjestimicno na 200fps?a na sve i jednoj kartici fps je padao do 30fps-a s 64 igraca o cem pricas?(dobro s 7950 ne:) i gtx660 (non ti) je jaca od 7850 u bf3 barem na mom sistemu razlika je bila ogromna...a i pogledaj reviewe po netu tj prosijecni fps u bf3 s 7850 nema ni jedan da prelazi 40...LP  edit i ovaj video kaj si stavi sve 5 ali ak si mijenjao postavke unutar (sto se vidi da jesi) igre igru moras restartati ovo vrijedi iskljucivo za teksture...

Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1550mhz
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 14:21 (Stjepanj).
15 godina
bik kaže...
athlon64 kaže...

izgubit sat vremena na snimanje i editiranje videa

{#} 

to odradis za 5min , ajd dobro uživaj na ultra ja priznajem da nisam u pravu.

Je pa ajde ga ti onda snimi da mi dokazes kako sam u krivu, sta cekas? Izvadit fotic, nac kutije za kadrirat ekran, snimit 4 puta jer prekida snimanje zbog spore memorijske, prebacit sve na pc, slozit u premieru, izrenderirat i onda uploadat + net ti jedva radi dok uploada. Iskreno nemamo o cemu raspravljat, moj video je tu ,ako netko misli da sam u krivu neka snimi video u kojem to prikazuje.

Volume kaže...

@athlon šta se tiče zvuka na hdmi-u ne tribaš brisati drivere već kad spojiš hdmi samo u device manageru napravi disable i onda enable audio drivera. Onda će ti sve radit bez problema, ista stvar se događa i meni

Hvala lijepa :D

13 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
athlon64 kaže...

imao sam dvije 7850 i gtx660 i 660ti sad 7950 ovo podebljano sto si ti napisao su teske lazi, pogotovo ova da broj igraca ne utjece na fps pa meni je prazna caspian border zakucana mjestimicno na 200fps?a na sve i jednoj kartici fps je padao do 30fps-a s 64 igraca o cem pricas?(dobro s 7950 ne:) i gtx660 (non ti) je jaca od 7850 u bf3 barem na mom sistemu razlika je bila ogromna...a i pogledaj reviewe po netu tj prosijecni fps u bf3 s 7850 nema ni jedan da prelazi 40...LP  edit i ovaj video kaj si stavi sve 5 ali ak si mijenjao postavke unutar (sto se vidi da jesi) igre igru moras restartati ovo vrijedi iskljucivo za teksture...

Stipe nemoj tako - imao si sve te kartice na ISTI PROCESOR koji je bootlneck svemu iznad klokane HD 7850...

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 14:33 (PR0MATRAC).
13 godina
protjeran
HD 7850 Club

hahahaha{#} bootleneck!!!!e moj promatracu pozderem taj tvoj i5...i grafa je zakucana ne na 99% nego na 110% LP netrkeljaj bedastoce...

Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1550mhz
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 14:38 (Stjepanj).
Moj PC  
1 5 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 7850 Club
Cekaj Stjepane, ti imas HD7950 koja je OCana i monitor rezolucije 1366X768?
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Stjepanj kaže...
athlon64 kaže...

Hhahah, pokusam skratit video da ne pilam ljude i ovaj ce me jos optuzit da sam lagao o postavkama. Restartirao sam igru nakon stavljanja postavki. Neznam jesi ti imao 1 ili 2 Gb 7850 ali ja sam sa gtx660 overclockane prešao na 7850 overclockanu i razlika je itekako osjetna, 660-ka je bila dosta nestabilna i imala dropove. I btw ovo što sam imao je bio caspian sa 50/64 igrača što i nije baš prazno. Neznam koja korist od reviewa na netu kad imam karticu u pc-u i igram bf3 svaki dan sa njom i jos ti dam video u kojem su dokazane suprotne tvrdnje. Prosjecni fps ne prelazi 40? Ako malo kombiniram letenje i zemlju kroz 2 fraps testa mi je avg bio 50-51, samo zemlja 45-47.

Ili je problem u tvom pc-u ili lazes. Neznam zašto su svi navalili protiv mene a jos niko nije snimio video da potvrdi svoje teorije, sta cekate? 

EDIT: primjecujem da imas 6Gb ram-a što vrlo lako može bi uzrok, ja imam 16 i bf3 komotno poždere između 3 i 4 sam. Tako da to ti je uzrokovalo krive razultate.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 14:44 (athlon64).
13 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

hahahaha{#} bootleneck!!!!e moj promatracu pozderem taj tvoj i5...i grafa je zakucana ne na 99% nego na 110% LP netrkeljaj bedastoce...

Zelis reci da je intel i7 920 jaci od intela i5 3450

14 godina
odjavljen
PR0MATRAC kaže...

Zelis reci da je intel i7 920 jaci od intela i5 3450

i7 920 pojede tog tvog i5 3450, dobro ti govori!

13 godina
protjeran
HD 7850 Club

O Boze moj pa vi pojma nemate o pojmu, ajd Molim vas nemojte odgovarati na ovo idemo nazad na kartice, jednostavno neznam sto bih rekao - svi benchmarci koje sam vidio prije kupnje procesora kazu +20fps za moj - zato sam i uzeo bas taj ali ok - ili vinemate blage veze oli ja neznam citati - no dobro kraj sa ovime - zadrzite svoj stav -

Moj PC  
1 2 hvala 0
14 godina
odjavljen
PR0MATRAC kaže...

O Boze moj pa vi pojma nemate o pojmu, ajd Molim vas nemojte odgovarati na ovo idemo nazad na kartice, jednostavno neznam sto bih rekao - svi benchmarci koje sam vidio prije kupnje procesora kazu +20fps za moj - zato sam i uzeo bas taj ali ok - ili vinemate blage veze oli ja neznam citati - no dobro kraj sa ovime - zadrzite svoj stav -

Odvrti Frybench, Cinebench, pa sam gledaj, sve igre koje znaju baratati sa više jezgri će ići u korist ka i7 920.

13 godina
protjeran
HD 7850 Club

Evo jedan bench - moj proc ima u igrama na dnu bencha oko 30fps avg vise od i7 920 - stvarno ste me iznenadili ovakvim lapsusom - malo zesce ste se zetnuli zato sam napisao da rasprava staje - druge bencheve necu ni trazit...

http://www.anandtech.com/bench/Product/702?vs=47

Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
protjeran
HD 7850 Club

stavi ih clock per clock, promatracu moja krama radi na 3.8ghz a ne na stocku...a o baseclocku-u od bclk 200mhz da ne govorim kaj radi bilo kojoj i5 na 4.5ghz melje ih u fasirano meso{#}...LP idemo dalje...evo u svemu dobivam identicne rezultate kao ovaj i7 965@3.75ghz neznam sta ti ima biti cudno...

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 15:27 (Stjepanj).
Moj PC  
1 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice