HD 6950 problem

poruka: 21
|
čitano: 1.779
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
HD 6950 problem

Pozdrav,

evo slazem svom drugu novi komp, i kada pokrenem komp, čujem jedan kratki beep, i na monitoru pise da nema DVI signala. Fanovi se vrte, ispuhuje zrak, samo sto nema signala. Sa intelovom grafikom radi sve kao sat. Šta da uradim. Ostatak komponenti su: Core i5 2500K, Asus P8P67, Gigabyte HD 6950 1GB.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HD 6950 problem

Probaj uštekat u drugi izlaz s grafe. Jedan kratki beep znači da je sve ok pospajano najčešće.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HD 6950 problem

Jesi u BIOSU prebacio da je radeonka aktivna grafa, a ne integrirana?

We often refuse to accept an idea merely because the tone of voice in which it has been expressed is unsympathetic to us - Friedrich Nietzsche
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: HD 6950 problem
kicozu kaže...

Probaj i to ali kad ušteka grafu u pci-e BIOS bi trebao automatski stavit da diže sliku sa grafe.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 18:47 (strit).
15 godina
strit kaže...
kicozu kaže...

Probaj i to ali kad ušteka grafu u pci-e BIOS bi trebao automatski stavit da diže sliku sa grafe.

Neznam kako je na ovim novijim pločama, ali znam da se na starijima moralo ručno prebacivati pa zato kažem!

We often refuse to accept an idea merely because the tone of voice in which it has been expressed is unsympathetic to us - Friedrich Nietzsche
14 godina
protjeran
HD 6950 problem

nema sta prebacivati.

GPU je u procesoru a ne na maticnoj ploci, Hd 3000.

je li graficka nova ?

jesu li to nove komponente ili polovne ?

neispravna graficka.

neispravan PCiE slot.

kablovi

monitor

...moze bit svasta.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 19:15 (Budokai).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 6950 problem

Sve su komponente nove danas stigle, preporucio sam prijatelju skoro sve isto kao kod mene, zato što kod mene radi kao sat. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
SaidSikiraX kaže...

Sve su komponente nove danas stigle, preporucio sam prijatelju skoro sve isto kao kod mene, zato što kod mene radi kao sat. 

Jednostavno iskljuci grafiku iz procesora a ukljuci onu na PCIE slotu.U biosu moras podesiti dok se boota preko grafike iz procesora.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
protjeran
SaidSikiraX kaže...

pa ubodi onda njegovu graficku u svoje racunalo.

kad nekom sklapas komponente moras bit "opskrbljen" dijelovima i rezervnim racunalom u kojem ces moci usporedjivati ispravnost komponenti. {#}

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
SaidSikiraX kaže...

Jednostavno iskljuci grafiku iz procesora a ukljuci onu na PCIE slotu.U biosu moras podesiti dok se boota preko grafike iz procesora.

Ma ne mogu uopšte u BIOS ući kad stavim DVI iz grafe u monitor(HDMI i VGA ne mogu koristiti). Samo crn ekran. Upale se ventovi, ona puse zrak, ali nema slike.

14 godina
HD 6950 problem

Jesi izvadio bateriju i pricekao par minuti pa ju vratio nazad i upalio ponovo komp?Ako nisi pokusaj.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Jesi izvadio bateriju i pricekao par minuti pa ju vratio nazad i upalio ponovo komp?Ako nisi pokusaj.

evo sad cu to uraditi.

14 godina
protjeran
HD 6950 problem

nakon toga podesi opciju Initiate graphic adapter na PCIE/PCI

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 6950 problem

slican problem sam ja imao ali na posve drugoj konfiguraciji. Probaj staviti samo jedan keks rama pa upalit racunalo tako. Meni je pomoglo :s

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
HD 6950 problem

vjerojatno ce mu Clear CMOS pomoci rijesiti problem.

0 0 hvala 0
14 godina
HD 6950 problem

99% hoce.{#}

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 6950 problem

Ne pomaže clear CMOS :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 6950 problem

Sutra ide u servis, nema nista od nje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
SaidSikiraX kaže...

Pokusaj staviti svoju HD 6950 u taj komp a tu u svoj?Jer ako bude radila u tvom kompu onda nije do nje nego do ploce.Nemoj nositi karticu na garu ako je funkcionalna.

14 godina

To što se tebi sad dešava, ima vrlo širok raspon potencijalnih poteškoća. Testiraj prvo grafu kod sebe da vidiš jeli ona ispravna pa onda dalje. Ja sam imao problem gdje komp mi nije bootao nakon ugradnje nove ploče. Testirao sve komponente i na kraju sam saznao da su sve ispravne. Kod mene je problem bio u backplate-u od CPU coolera ( što mi nije palo na kraj pameti ), stvarao je kontakt sa pločom tamo gdje nije trebao, i komp se nije bootao. Ja sam isto mislio da mi je krepala grafa, jel nije bilo nikakve slike na monitoru, ali na kraju sam riješio sve {#}. Ti prvo testiraj jednu po jednu komponentu kod sebe u kompu pa da znaš sigurno jel valjaju sve ili je nešta krepalo. Ako odeš na servis, sve će ti oni to isto napraviti i naplatiti ono što možeš i sam saznat.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 16:07 (itomic009).
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
SaidSikiraX kaže...

Pokusaj staviti svoju HD 6950 u taj komp a tu u svoj?Jer ako bude radila u tvom kompu onda nije do nje nego do ploce.Nemoj nositi karticu na garu ako je funkcionalna.

Pa zato je i nosim u servis. Neće da radi kod mene.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice